Computer s kadencí - ano nebo ne?

9 nepřečtených
  • jaradal

    Protože asi nakonec budu muset koupit nový computer, zajímal by mě váš názor na funkci sledování kadence.

    Osobně computer za jízdy moc nesleduju, takže čidlo kadence pro mě reprezentuje mimo vyšší náklady taky další kabeláž, která může být poškozená atd., ale. Letos bych chtěl zkusit trénovat víc podle doporučení zkušených a proto jsem hledal na webu nějaké tréninkové plány. Všechny jsou založeny na sledování tepů a kadence. Otázka zní: bude trénink výrazně méně účinný pokud nebudu jezdit doporučenou frekvencí nebo ne?

    Můj laický pohled říká, že by rozdíl být měl, protože mě jinak tahá za nohy když jedu „kmitem“ než když „tahám pilu“.

    No a nakonec: jaký computer s kadencí doporučujete? Podotýkám, že jsem konzervativní a preferuji klasický kabelový přenos před bezdrátem.

    Díky. J.

    0 0
    • jecnak  

      Na silnici smysl ma.

      0 0
    • lubos  

      Jo, rozdil tam je. Dokonce pri rozdilne kadenci se meni prahy. Sledovani kadence pri treninku ale po asfaltu. Je jedno, jestli budes trenovat na cestaku, nebo biku … ale chce to rovinu/asfalt. Jinak kadenci si muzes udelat s nejakeho kompujtra.

      0 0
    • juli  

      Pokud se ti jedná o nezávodní jezdění, tak computerem sledovaná kadence není bezpodmínečně nutná. Dá se docela dobře vysledovat a následně na ní zvyknout za použití stopek na computeru. Pro běžné ježdění je vhodné jezdit spíše frekvenčně, okolo 90 ot/min. Vyloženě silové šlapání provozované dlouhodobě není vhodné, ani z hlediska zatížení svalstva, ani životnosti komponentů kola. Cela tato problematika je docela široká a bere se v ní v úvahu i morfologie jezdce. Dalo by se říct, že vysoká kadence, při které se cítíš v pohodě (desítky minut) je vhodná.

      0 0
    • dav33  

      Na silnici a na trénink třeba na trenažeru je sledování kadence dobré (aspoň se na tom compu ,když jedeš doma něco mění :-)), čistě pro MTB je , myslím zbytečné .

      0 0
    • jaradal  

      Díky všem za poradu. Jdu do něčeho víc obyč. Teď ještě seknout jestli SIGMA nebo CATEYE… uff uff.

      J.

      0 0
      • Siddha  

        kdybys mel ale zajem o jednu kadenci na sigmu, tak napis… mam to rok jety, pak odlozeny, uz se me to tam nechtelo stelovat…

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Rozhodně ti to doporučuju, je to super. První trénink jsem s tím jel jenom na válcích a pořád jsem se na to díval a snažil se podle toho jet a celkem tě to vyhecuje k dobrému výkonu, aspoň to tak fungovalo u mně. Já jsem si koupil Sigmu BC 1600 a k tomu jsem si dokoupil i kabeláž na druhé kolo, takže co nevidět to budu montovat i na bika, i když tam ten měřič kadence asi ztrácí smysl, ale to je jedno… :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.