• Heinz

    (Předem se chci omluvit, že jsem cyklistický prase takže mě nebijte za moji nezkušenost a bezbožnost.)

    Nedávno jsem se byl projet v úplným svinstvu a samozřejmě jsem kolo ihned nevyčistil od těch sraček co se mi nachytlay do přehazovačky. Hned když jsem se druhý den rozjel, dočkal jsem se nepříjené satisfakce ze strany mého kola. Zadní přehazovačka je úplně v háji, celý je to posunutý o dva až tři pastorky (tj. zařadím 1 – ve skutečnosti se zařadí 3, zařadím 5 a jsem ve vidlici :-)) Horší je, že na všech vyšších číslech (tj menších pastorkách) mě, když se víc opřu do pedálů, celý řetěz nějak přeskakuje, ale neřekl bych že víc jak o dva zuby :-) To je vážně k vzteku, nedá se na tom jezdit a řekl bych, že se to tím ještě víc mrví. No a nakonec – když jsem to celý vyčistil kartáčkem na zuby a proplách vodou, podařilo se mi řezěz zbavit posledních zbytků maziva, takže to prasácky vrže a píská, no je to prostě celý na pytel. Nechci to dávat do servisu, protože dokud si to neopravím sám, nezačnu si svého kola vážit. Pokud mi poradíte jak dát to kolo do alespoň trochu pojízdného stavu, budu vám nadosmrti vděčný.

    Heinz Novák

    0 0
    • Jogador  

      Asi bych promazal i bovdeny, a sundal ji, na noc ponořil do oleje, pak ji zas namontovat, znovu seřídit a podle mě bude jak nová, teda pokudjsi ji po opláchnutí nedal do mrazu, že by sní mráz něco proved…

      0 0
    • marapara  

      Chtělo by to sundat šaltr, rozebrat, vyčistit a promazat všechny čepy a taky ten bowden může být ********.

      0 0
    • rock  

      Kdyby tohle udělala špinavá nevyčištěná přehazovačka přes noc, tak už mám tuto zimu nejmíň dvacátou … nemáš ohlou patku ? Jak jinak by se dostal šaltr až do vidlice ?

      0 0
      • McBlacky  

        taky myslím že to vypadá na patku…

        0 0
        • Heinz  

          Díky za rady, ale ještě by mě zajímalo co mám udělat s tím přeskakováním řetězu. V praxi to vypadá tak, že když na pedál tlačím dolů, najednou se propadne o nějaké dva centimetey a prudce se zase zarazí. Dělá to při každé otáčce, skor jako by byl ulomený nějaký zub na pastorku. Je to na zabití (jak mě tak kola!)

          0 0
          • rock  

            Podle mne se v tom okamžiku řetěz najede na pastorek hranou a pak sklouzne buď do správné polohy nebo na menší pastorek. Mělo by to zmizet tím, že seřídíš šaltr. Ať už je problém v bovdenech a lankách nebo v patce (a tomu dávám přednost).

            0 0
          • Jogador  

            Nebo to je tím, že ti zarezl řetěz a některý články nejsou pohyblivý…

            0 0
            • VencaV1  

              Jo jo, presne to se mi stalo nedavno po par jizdach ve srackach se smejdskym retezem sram 951 bez povrchovy upravy a projevovalo se to podobne.

              0 0
    • kurýr na bajku  

      Nechci bejt příliš radikální, ale pokud to není patka, tak ten šaltr vyhoď ! Nepředpokládám že zrovna ty bys vozil X.0, i když možná se pletu :-o

      0 0
    • Glum  

      To samý jsem řešil před týdnem. Možná pomůže sundat přehazku a vyčistit bowden. Ale podle toho přeskakování řetězu hádám, že to bude nečistotama, který zabraňujou pružině napínat přehazku. Na mé XT je v místě pružiny zvenku miniimbus, který se povolí, a mechanismus lze pak rozebrat a vyčistit (v mé přehazce bylo neskutečně soli), lehce máznout. Pomohlo to, teď řadí OK.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.