• kubik.sparta

    koukněte na www.na-kole.wz.cz

    0 0
    • Extremist  

      No tak ty jsou drsne! :-(((

      0 0
    • Splinter  

      Nemaj rády Firefox… Takže je nemám rád já… :o) Žádnej add-on tam instalovat nebudu:P

      0 0
    • Hnoj  

      Slyšel jsi někdy o alternativních prohlížečích? S operou si to taky nerozumí…

      0 0
      • Splinter  

        Pro mě je alternativni explorer… Kdyby mi někdo všecko ostatní smazal… A jenom k tomu abych si to zase stáhl a nainstaloval..

        0 0
      • Radek Broz  

        Jak alternativnich? Jsou prohlizece a pak je Explorer.

        0 0
    • Marasek  

      Tak to dopada, kdyz nekdo dela stranky v MS Frontpage :)

      0 0
      • Marasek  

        Mimoto i v IE, kde se dokonce zobrazi:) nic moc (teda hruza)..Barvy a velikost fontu se stridaji vic jak ponozky, taky pevna velikost na 1280×1024 myslim neni nejlepsi reseni (radsi nizsi,nebo prizpusobiva velikost) a vubec by to chtelo trosku prepracovat.Ale obsah by mohl byt zajimavy,tak to nevzdavej a pouzij klasicke HTML(XHMTL)+C­SS,popripade PHP a budes mit stranky jak lusk:)

        0 0
        • dieegoo  

          se me jen libi, jak tady kazdej bere takovyhle veci jako samozrejmost, ze css php sql a podobny ma kazdej v malicku :)

          0 0
          • Marasek  

            Podle me to neni nic sloziteho a na jednoduche stranky nemusis byt zadny expert.A kdyz uz nejake stranky chci delat,tak rozhodne ne pod Frontpage.Myslim ze naucit se zaklady HTML,PHP a CSS neni problem..

            0 0
            • Splinter  

              Do www Microsoft netahat :D

              0 0
            • piskot  

              tak to prr, já jsem začínal taky na frontpejdži a nikdo (pokud se nepodíval do kódu :)) nepoznal, že je to v něm dělaný :) pro začátek to může být dobrý, lepší než dělat stránky ve wordu :)

              0 0
          • Luka  

            Moje stranky taky jely nejdriv na html a frejmech, proste, nekde se musi zacit. A taky jsem je zezacatku delala v MS Frontpage… proste nekde se zacit musi a vsechno psat v textaku je fakt zdlouhavy. V MS frontpage jednoduchy stranky udelas uplne v pohode, jen se vyznat v kodu a naucit se vtipy kteryma fronpage oplyva (jako ze ti bezduvodne ze zdrojaku smaze kus java scriptu a ani se te nezepta)… jinak myslim, ze jako zacatek a prvotni dilo je to slusny, jde jen o to mit chut na strankach i na sobe zapracovat a postupne je dovest k dokonalosti.

            Jen nad jednim se pozastavuji, jak se tu rozmohla takhle moda zalozit si thread a ohlasit lidiiii, mam straaankyyyy, kouknete se… me je to trochu proti srsti, nerada se prezentuju a nerada jsem kdyz mi to nekdo hani. Pravda je ze te to jak ti to tu zdrbou pak donuti k tomu bud stranky dovest k dokonalosti a nebo se na ne vykaslat. Dobry je treba na ty stranecky upozornit vlozenim odkazu na fotku nebo trasu kdyz to nekdo nemuze najit, a to je dle myho nejlepsi reklama.

            Dodneska me udivuje kolik lidi si zvyklo chodit na stranky moje. 12tisic pristupu za 2 roky si myslim ze je na hobika kterej ani neni znama osobnost ani nejezdi jako buh, je myslim slusny…

            Takze ti mily Kubiku preju hodne elanu a sily do uceni :)

            0 0
            • Luka  

              a ted jsem si je doprohlidla… uf… no… chce to se ucit fakt hodne… nejlip nechat si je nekym udelat a pak je jen upravovat a rozsirovat…

              0 0
            • Páník  

              ja se zkusil ucit html,ale pak jsem zjistil,ze abych udelal jenom zaklad,tak bych na tom stravil 2 dny…a na to fakt cas nemam.Takze to ted delam v M Publishru a pak to ulozim jako web stranku:) Jinak tvy stranky chvalim,jsou inspirativni,spou­sta foto…akorat do ty techniky jizdy se ti moc nechce:) Jo a taky na tvejch strankach jsem nasel odkaz na B-F…takze dik,ze ted nemam na nic jinyho cas:))))

              0 0
              • Luka  

                TYJOO, to je chvaly… :) diky za ni a vitej na foru

                a jo, k ty technice… no… ja vim… a nechce se mi do ni, texty uz mam, ale chybi obrazky a nechci je tahat z netu, radsi je bud nafotim s Habibem, nebo je (a to spis) nejak vtipne namaluju, aby to bylo „moje“ a „muj styl“… tak tes se, slibuju, ze to do konce unora urcite budu, aspon hruby nahled… konecne mam net i doma od zitrka, takze odpadne ten stres z toho ze si tu kreslim centrofixem nejaky kola :)

                0 0
              • blue  

                mozny bych zkusil jinej editor a precijen aspon trochu zakladu se naucit, to co vytvari ten Publisher za kod, to je jeste vetsi zrudnost, nez Frontpage

                0 0
                • Páník  

                  vim,vim…ale jako pouhy uzivatel PC,se asi nikdy nezmuzu na nic jinyho:(…tak privri jedno (nebo radsi obe oci):)

                  0 0
                  • kolombo  

                    Pokud Ti nejde o barevné ptákovinky a podobné nesmysly, tak udělat textové stránky doplněné obrázky není až tak složité a dodržet základní barevný a typografický vkus se dá i v Notepadu. Základních příkazů je opravdu jen několik a na obsahově zajímavé stránky to celkem stačí …

                    0 0
                    • Páník  

                      …tak ja se teda priznam – jsem linej se to ucit:O.Mam tam jen par fotek,takze si proste rikam,ze to staci.I kdyz vim,ze kazdy maly decko by to udelalo lip:/

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Otazka je, jemstli by ses pak mel o tvorbu stranek pokouset, kdyz jsi liny se to ucit.

                        0 0
                        • Páník  

                          uaaaaaaaa…uz me nechte…byl to proste pokus.A vubec – me se libi:)

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Ja jsem nechtel nejak rejt… ke strankam jsem nepsal nic, jelikoz ve FF se zobrai jen pocitadlo a zdrojak vypada… no zajimave;-) Ale kdmyz sam napises, ze jsi na to linej…

                            0 0
                      • Luka  

                        nenech se odradit. mas stranky lepsi nez lecktera spolecnost …amici jsou na tohle specialisti, tak osklivy stranky jako ma vetsina malejch firem v USA, to nemaji ani skolaci u nas. Fakt… A neveril bys kolik prisernosti se da vytvorit na zakazku, viz www.nejhorsi.cz (az se tohle poradne rozjede, tak to bude krasnej katalog)

                        0 0
                • Extremist  

                  A co treba zkusit Dreamweaver od Macromedie? To si myslim, ze je spicka! Nic lepsiho jsem zatim nevidel.

                  0 0
                  • Luka  

                    v tom se zacatecnik nevyzna..... ve frontpage to je vsechno za a cesky (obcas) a za b je to jako word nebo neco podobnyho a proste je to jednodussi… myslim ze staci naucit se zaklady html a pak at si pouziva co chce za editor, kdyz mu to zjednodusi praci a kdyz se v tom nauci delat, ne?

                    0 0
                    • Extremist  

                      No to jo. Ale na druhou stranu, kdyz uz neco delat tak poradne, ne? :-) Navic mi nekdo rikal, ze se da do DW stahnout i cestina. Nevim sice do ktere verze, ale pry neco je. Me osobne DW neprijde zase tak slozity, pokud clovek pochopi jak funguje.

                      0 0
                      • Luka  

                        Me trvalo pomerne dlouho ho pochopit, a nejhorsi bylo, ze k plnymu prechodu me donutilo az to, ze v jednech officech uz pak frontpage nebyl :)) Tak jsem z nouze presla na ten slavnej a bejslovnej MD… a kupodivu se mi to dostalo do krve a ted si bez nej moc praci nedovedu predstavit… i kdyz s css a php mi moc nepomaha parchantik… obzvlaste kdyz jde o divy, to je lepsi se v tom hrabat v textaku :)

                        0 0
                    • grafik  

                      // a za b je to jako word// … sorry, ale ted se mi otevira kudla v kapce ;)

                      0 0
                      • Extremist  

                        Me to jako word neprijde, navic si to muzes prepnout na textovou podobu. Dalsi vec je, ze DW vytvori perfektni kod bez chyb.

                        0 0
                      • Habib  

                        hm, ja mluvila o frontpage a to se wordu dost podoba, kdyz umis delat jakztakz v nem, stranku ve frontpage udelas celkem v pohode spis nez v Dreamu. Prirovnavaa jsem prostredi a uzivatelskou pristupnost pro amatera, tedy cloveka ktery o zdrojaku toho moc nevi.

                        Kudla v kapse se otevira zase me, kdyz se rekne „zdrojak co generuje MS WORD“… to je opravdu veeeelmi zajimava zalezitost.

                        0 0
            • MartinXC  

              Re počet přístupů na tvoje stránky: ale jsi ženská a tipnul bych si, že většinou tě šmírují chlapi s tajnou představou „co když tam uvidím něco, co jinde ne“ :-) Ale hodně jsi je za ty 2–3 roky vyspravila. Moc šikovná.

              0 0
              • Luka  

                :) Byl to velikej boj a hodne odrikani, ale je fakt, ze nemit kamarada kterej mi phpcko vysvetlil na sexualnich primerech a pohadkach, asi bych nikdy nepochopila jak ho pouzivat :) A ted jsem se dopracovala k tomu, ze nejen phpko celkem vesele pouzivam, ale zabredavam i do mysql a ceka me vytvareni web katalogu a opravdu se stanu pravovernym programatorem, ne jen dizajnerskym pricmrndavacem :) Takze pak se i moje stranky budou menit zaroven se mnou :)) (i kdyz dizajn menit jeste dlouho nehodlam, protoze se mi strasne libi…porad :))

                0 0
                • MartinXC  

                  Chceš kariéru programátora ? – tak si současně hledej něco jiného, k čemu včas utečeš, nebo zAlzheimrovatíš. Programátořina není pro lidi co je jim víc jak 25let. Drž se designu.

                  0 0
                  • Luka  

                    nemam na dizajn skolu, jen (aspon si to myslim) prirozeny cit, takze nemam sanci nekde ziskat potrebnou praxi cistokrevnyho navrhare dizajnu. Me by to bavilo, napadu mam mraky, chut do prace taky, ale neni prilezitost, a problematika dizajnu na zakazku je taky silena… zakaznici a jejich vymejsleni me jednou privede do hrobu. Ale diky za radu :) bohuzel na programatorsky post se posunuji z nouze, protoze jinak by me vyhodili jako nadbytecou zatez. dneska kdyz neumis html, php, css, graficky programy a ucetnictvi, tak nemas sanci nekde najit praci, hlavne kdyz na to nemas skolu, a tu ja hold nemam :/ No, ale kdyby tu nekdo mel tip na misto grafika kde by me prijali s otevrenou naruci, sem s tim, tady mi to uz leze na mozeg po peti letech…

                    0 0
                    • MartinXC  

                      Pravda, tvůj obor, jeho technická část, je zoufale přecpaný pracovníma silama (a časem bude ještě hůř) a obchodně je taky už hodně rozděleno. Navíc uplatnění pro holky je o trochu težší. ⇒ to zní jako výzva k tvrdé práci nebo k opuštění oboru.

                      Já ti práci nabidnout neumím (znáš to: „dobrou radu dá ti každý přítel, ale málokterý dá ti mouky pytel“), tak se s tebou aspoň můžu pozdělit o úvahy.

                      Školu nahradí pár (víc než 5) let praxe – na odborné části projektů a k tomu vede schopnost komunikace v několika (lidských) jazycích… On ten design je strašně moc o „ergonomii“ pro uživatele a současně o architektuře enginu – ale to nesmí být vidět. Na první stačí základní techniky zjišťování hodnot a hodně intuice. Na engine myslím stačí trocha praxe a udržení širokého rozhledu o možnostech technologie – a dál už je ta spousta lidí na přecpaném trhu práce.

                      Před 18 lety jsem se viděl jako programátor, ale už pěkných pár let je mi bližší první část přístupu k mé práci (design řešení je jeho součástí). V poslední době mě ale ničí to „válcování“ zdravého rozumu nizkými náklady a nahrazování všeho levnou technologií.

                      Máš slušnou návštěvnost webu – svůj projekt – využíváš to při hledání práce v oboru jako referenci ?

                      Víš co, radši toho nechme, anebo přes e-mail …

                      0 0
                    • grafik  

                      Luko kdyz uz ovladas php-cko tak mi napis jak vyresis jedoduchy ukol kde bys mela nejaky tabulkovy seznam (vypis) a pro prehlednednost sudy radek obarvis do cervena a lichy do modra … zkus to ;)

                      0 0
                      • Luka  

                        Porad se to ucim…a to cim vic do toho zabredavam, tim vic mam dojem ze toho je tolik, ze se to nikdy nenaucim…ale popremyslim nad tim :) ale vidim to blede… jsem porad zacatecnik, takovej lehce poznamenanej zatim, takze vidim blede ze tenhle orisek vyresim :) Tak me moc nezkousej, nerekla jsem ze php umim, ale ze ho uspesne pouzivam a jakztakz se mi vzilo ho vyuzivat a chapu princip, zbytek uz je jen naucit se priklady, funkce, a zkouset to…

                        0 0
                        • grafik  

                          … ok. Tak drzim palce at se to vse naucis – hlavne k php to sql; ale uz jen zruseni framu a pouziti ‚require‘ je na devce fakt hodne slusny pokrok … vis kam mirim ;)

                          0 0
                    • Páník  

                      mno…ja zas myslim,ze kdyz budes mit fakt dobry napady,tak tu skolu po tobe nikdo chtit nebude.muj spolubidlici si privydelava jako designer web stranek u 3 firem najednou a pri tom studuje veterinu (coz nepochopim,pac me ta skola zabira 80% veskereho casu straveneho na teto planete:()…ale taky rika,ze kazdy zakaznik si o sobe mysli,ze je nejlepsi designer ve vesmiru…hold nas zakaznik-nas pan

                      0 0
                      • Luka  

                        Covece, ty si tady fakt celej den…to je mazec...... :)))) (ja jen kdyz su v praci a prave privykam na luxus domaciho internetu…mame ho v provozu od 16:00 … a zatim jsme se o nej uspesne poprali :))

                        0 0
                        • Páník  

                          v patek mam volno,takze kdyz uz ten net platime tak ho musim trochu vyuzit…nejhorsi to bylo o zkouskovym…jednou sem noťas mámě vrazil do ruky,aby ho nekam zamkla…za 3 hodky uz jsem o nej zebral:)

                          0 0
    • pitelboy  

      bleee

      0 0
    • grafik  

      u tohodle se mi nadavuje: Optimalizováno pro Internet Explorer Ideální rozlišení 1280×1024 Vstoupíte kliknutím na obrázek

      a po precteni zaklinadla v nicku zvracim.

      • vis co vubec znamena slovo OPTIMALIZACE? Asi ne co, chlape. A doufam, ze ses nezaregistroval jen proto aby jsi nam ukazal tvou praci. Radsi ukaz tvuj bajk a vubec … udelas lip kdyz si zmenis identitu ;)

      (nechapu proc kazdy zacinajici webmaster -optimalizovac- ma tendenci sve stranky vsude prezentovat …)

      Doufam, ze se neurazis, ber to z te zlate stranky ;)

      0 0
    • gobike  

      No, to ale moc k chlubeni neni.

      0 0
    • timoty  
      aspon meta tagy si mohl vymazat aby nebylo poznat ze neumis html … tohle si precte skoro kazdej a dost lidem se to nelibi … ale to je tvoje vec
      0 0
    • Splinter  
      Po takové sprše bych to asi smazal od
      0 0
    • MattsSpeed  

      no ale reklama na navstevnost dobra, fuguje iba couter a ukazuje cislo 131 :-)

      0 0
    • blue  

      myslim, ze mnohem zasadnejsi problem, nez vzhled a kod, je na tech tvejch strankach uplne jinej… ten problem je navigace… dival sem se na nejaky ty trasy a clovek se odkazama porad vzdaluje od hlavni stranky bez jakykoliv moznosti se vratit nekam zpatky, na tom hlavne zapracuj, na logickym usporadani tech stranek

      0 0
      • Al_Bunda  

        Je to pekne me se to libi akorat autorovi se libi oranzova barva. Ja bych preferoval spise nejaky odstin modre. Jen tak dal. :-))))

        0 0
    • Lister  

      už podle autorova oblíbeného sportovního týmu je vidět, že s ním nebude všechno v pořádku :o))))))

      0 0
    • lOlA  

      opravdu velmi povznasejici stranky…oranzova a zase oranzova. njn Frontpage. kdyby to aspon udelal i pro FireFox-pak to pojede i pod Operou

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.