• Misfit

    Caues kupujem nove brzdy na enduro/xc mam cca 105kg :D v predu rs revelation ram giant ac a moja dilema je aky kotuc mam dat dopredu 203 alebo bude stacit 180 ? Resp. mozte napisat aj nejaky postreh o samotnych brzdach aj ked som na ne pocul dosial len samu chvalu…

    0 0
    • jaski  

      nemas fotku tech brzd?nebo link?nejak sem je na netu jeste nezahlid.

      0 0
    • Misfit  

      Je fajn ze sa Jaski dozvedel jak vypadaju tioe brzdy ale stale to nevyriesilo moj problem:)

      0 0
      • dessloch  

        Mam XTRka s kotucom 160mm, a stacia uplne. Ale mam iba 65kg. Sainty su este silnejsie trochu, ak si chces zastavit vzdy na poslednu chvylu ta zober 200ku kotuc, ak nebrzdis nejak silne tak staci 180.

        0 0
        • Misiak  

          saint sa nerobi na 180 kotuc. niekto spominal ze treba pouzit zadny 160 adapter na 180 kotuc dopredu

          0 0
          • Misfit  

            no sak adapterz na to urcite su… riesim skorej to ci to nebude prilis skodit vidle ked budem man 203mm kotuc a ci ma ten 180mm ubrzdi

            0 0
            • Misiak  

              vyskusaj ak mas moznost ;) iny sposob ako to zistit nie je

              0 0
          • dessloch  

            Jasne, treba si kupit dve zadne brzdy an 160mm kotuc, s tym adapterom pasuje v predu na 180mm, kotuce sa da kupit lahko aj shimano aj ine.

            0 0
            • Vilém  

              a pak mas dve brzdovy paky nad sebou :)ale jinak ty adaptery takto jsou,prodavaji se vsak i samostatne na 180mm dopredu.

              0 0
    • vratan  

      no pri tvojej hmostnosti + 200 mm kotuc dostane vidla urcite pekne zabrat. ja by som na RS Rev nedaval viac ako 180 mm. Myslim ze na XC/Enduro to bude staci a bude to setrnejsie k vidlici…

      0 0
    • stumf  

      230 mm koutouc se ti bude pri dlouhem brzdeni pekne vlnit, navic tu vidlu muzes po pul roce zahodit,nebo tyto meke vidle jsou delane tak na vecka:-) 180 mm kotouc te musi zastavit i kdyby si nechtel, a brzdy??.....do­porucuji HOPE, ty jsou 100%

      0 0
    • Tomcat  

      Nevím co tě motivuje ke koupi Shimo kotoučovek a ještě k tomu Saint.

      Saint řada měla bejt příleřitost jak naskočit do vlaku FR , DH komponetů , který firmě Shimano jaksi ujel.

      Na tohle kolo ti při tvý hmotnosti bude stačit asi i Shimano Deore s 200 kotoučem. Velký kotouč bych nedával pro lepší brzdnou reakci ale spíš opro uchlazení.

      Pokud tě nekdo nesponzoruje a nemáš mít tohle povině ,tak kup něco levnějšího a kompatibilněšího.

      0 0
      • hanz  

        jestli myslíš že shimanu se saintem ujel vlak tak jseš na omylu…jejich náboje se tu a tam oběví, šaltr nic moc ale brzdy, kliky a RF shorty je špička. Brzdy ve své ceně prakticky nemaj konkurenci, kliky snad jedině diabolus ale osobně si myslím že shimano system je lepší a rapidfire bude na rf/dh bikách asi už nadosmrti(navíc co ted udelali shorty)…

        0 0
        • Tomcat  

          Ne Shimanu Saintem neujel vlak, Saint je právě snaha o to dohnat něco co Shimano dluho ignorovalo.

          Jinak možná Saint má své odůvodnění pro něho kdo má závodní ambice na to jak ,je lehké tak vydrží, ale.......cenově to je opravdu mimo.

          Brzdy ve své ceně prakticky nemaj konkurenci 8-O ale? to počítáš asi jen třmen, ne? Komplet kotouč ,třmen, páka rozhodně neni. Nehledě díky výhodě centerlocku musíš koupit i spešl náboj.

          Pak taky servisovatelnost, lepší ne moc dokonalej komponet, který, ale v nouzi opravým, nebo vyměním, než neco extra, díky kterýmu člověk může bejt extra v prdely. Protože na extra zuper space komponent, nejsou klíče, nebo náhradní díly :-/

          Fakt nic pro pohodáře, drahý a nestandartní dobrý pro sponzorovaný.

          Jinak ten na hoře to chce na enduro/xc a to protože se bojí že při jeho hmotnosti běžná Xc brzda to neudejchá. ;-)

          0 0
          • Misiak  

            ad brzda-pokial viem tak packa sa da pouzit z deorecka a kotuc standard 6-dier XT. strmen vyzera ako prelakovane XTcko. co sa tyka platniciek rovnake idu do xtr/xt/lx/sain­t/hone. myslim ze brzda saint je nalepsi brzdiaci produkt od shimana a rozhodne sa nebojim nedostatku nahradnych dielov na tuto kreaciu. horsie to moze byt s prehadzkou uchytavanou na osu naboja-tomu by som velmi neveril, podla mna len trik ako vyzmykat zakaznika ktory chce mat komplet saint… ale na brzdu mi nekydajte =P

            0 0
          • Misfit  

            no neviem o com hovoris k saint brzdam samozrejme mozes pouzit akykolvek kotuc pokial som si vedomi nie je v nich ziadne cidlo ktore po to ako nezaregisturje centerlock kotuc zablokuje piestiky… a tie brzdy sa daju kupit komplet bez kotucov za 8500skk coz je 6400czk predna + zadna… nemyslim si ze v tejto cenovej kategorii dostanes lepsie:)

            0 0
            • Jogador  

              To se zas sešli dva, Misiak a Misfit, dva slováci, stejný názor, nejset vy bratři?

              0 0
            • BorisFR  

              Tak ta cena mě zajímá. ;-) Kde se dají sehnat tak levně?

              0 0
              • djano  

                Nerad robim niekomu reklamu, ale skus poslat dotaz na cyklomarket.sk

                0 0
          • hanz  

            na to jak je lehké vydrží uplně to samé jako konkurenční kilový věci a když vemeš saint přehazku tak ta nemá ve zničitelnisti žádnou konkurenci. tak co se teda sere na saint? jak už tu kdosi psal tak kotouč na centerlock musí použít akorát mamlas a brzdová páka se dá použít jakákoliv shimano, desky to samé. jaké specielní nářadí myslíš, co opravíš na hayes v lese a na shimanu ne? ukaž mi druhou brzdu která bude za cca 8 pár a bude aspon srovnatelná s saint

            myslím že spíš tady jde o antishimano postoj celkově než o oběktivní zhodnocení...­..jasně shimano udělalo ve spoustě věcech řekněme pro někoho „bordel“(center­lock, dualy, inverz přehazky) ale je jen na tobě jestli dokážeš ocenit věci které ocenení zasloží nebo je hodíš do jednoho pytle s ostatníma a budeš stát v davu a řvát shimano fůůůůj

            0 0
            • Tomcat  

              Nemyslím teď jesli to při dopadu křupne, ale nižší životnost dlouhodobou. V zájmu Shimana není vyrábět komponenty, který vydrží dlouho, to by nové neprodali.

              Nevím, přehazku vždycky co koukám lidi sestřelej úplně a né jen trochu. Takže Saint to nezachání. Rozdíl možná bude v deformaci a nebo počtu kusů …ale stejně na vyhazov.

              Hele já brzdu kupuju celek a počítám ji jako celek. A né jen třmen. Nehledě na to, že při kombinacích komponent nemusí bejt výsledek uspokojivši.

              Klíč na matku u klik , klíč na centrlock. Způsob uchycení kotouče k unášeči (nejt), destiček , jednoduchost odvzdušnění na místě atd….

              No v závodě bych to ocenil , lehké , tuhé, přesné. Ale uvědom si, že tu jsme taky pohodáři a ty věci by nám měli sloužit tak dlouho jak to jde a né tak píská nějaký produk-manager který na kole asi ani pořádně nejezdí. Že důvodem koupě komponenty je to, že mi to vyhovuje po stránce vlastností a né, že to je staré už není in.

              Myslím, že to co udělalo Shimano si nezaslouží ocenit o nic víc než jiné komponenty , protože to je trochu inovace za každou cenu a snaha se za každou cenu odlišit . Od Shimana komponenty ano, ale vybírat si sám objektivně a nejen podle jednoho parametru a nehledět na celek.

              0 0
              • Misfit  

                Ano vyberam si sam objektivne a vyslo mi ze saint su najlepsie brzdy na trhu ya tu cenu:)

                0 0
                • Tomcat  

                  LOL

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Jo jen tak dodam, jak jsem říkal Hanzovi. Koupit brzdu je koupit balení s kompletem paka+pedeni+třmen+ko­touč a né náhradní díl jako je třmen.

                    V ceně Saint jedný brzdy můžu mít Hayes HFX-9 MKII DH nebo Avid Juicy Five 2006 nebo Formula B4 Pro Plus .

                    Pokud bych vzal starší modely zaty peníze se dá sehnat i Hope.

                    0 0
              • hanz  

                hele jak jsem už napsal…bůůůů shimano fůůůůj

                taháš z paty a už to nemá moc linku

                takže nikdo se nebaví o brzdě jako o třmenu to sem meleš akorát ty…v kaktusu stojí komplet saint(komplet saint) brzda 5,5sk což je při dnešním kurzu cca 0,773 4250kč..a to jsem ani nepoprosil o slevu natož hledal a dotazoval se na eshopech(i čes­kých)…za tu cenu nekoupíš ani velkoobchodně starý HOPE (nedavno jsem řešil brzdy a řeč byla i o skladových zásobách takže vím) add přehazka..saint má taky hranice ale díky jinak dělanýmu uchycení a čepu jsou diametrálně jinde než klasika

                klíč na centerlock je zase písnička o centerlocku co tu zpíváš zase jenom ty, nevím proč ti vadí klíč na matku u klik když na blbej isis potřebuješ krom klíče ještě stahovák, jednoduchost odvzušnění je naprosto stejná jak u hope, hayes a o mnoho jednoduší jak třeba u juicy7 nebo třeba formula oro. Nikdo tu neocenoval shimano jako celek diskuze začla u brzd o kterých ty tvrdíš že nestojej zato.

                jezdil jsem několikatery hope (M4, mono M4 dva páry, M6)shimana xt a xtr, hayes hfx 2× a magy,avid juicy7 ,magura ale to je už dávno, lidi kolem mě jezděj lx, deorka, ora, sainty a stále tvrdím že jedny z nej brzd na trhu jsou SAINT, že jsou uplně stejně servisovatelné jako třeba hayes, že je na ně stejně seženeš nd a navíc neznám nikoho koho by sainty sraly což se o hayzlesech říct nedá.

                0 0
                • TinkTink  

                  No tak prrr…Hayesy nejsou stejne servisovatelny…Shi­mana naplnis a odvzdusnis bez pouziti cehokoli (krome dvou stranovych klicu, hadriku a krizaku) za malou chvili, u Hayesu to neplati…potrebujes toho vic a trva to dyl – je to mnohem vic prace a neni to tak jednoduchy jako Shimana…a nerikej ze ne… ;)

                  0 0
                • Tomcat  

                  Neni to ble Shimano, ale ble Saint, silniční sady mi nevadí , nevadí mi Deore a ani XTR. vadí mi XT , Home a Saint je to prostě nějaká „náhrážka“

                  Musím uznat, že teda pod 5000,– Saint neseženu, ale jen pod 6000,– a i zbývající jmenované. Na trh v SR kašlu, protože do DE je to už blíž a stejnak většinu člověk v Čr sežene.

                  • Přeharka buď vydrží nebo ne to neřešim

                  K tomu centrlocku a klikám , nevím jak ty ,ale já sem musel při dlouhým vejletu už víckrát rovnat ohnutej kotouč nebo převodníky, kterým jsem naval do pařezu nebo kmenu stromu a to se dělá nejlíp pokud to povolíš, nebo sundáš. Na ISIS a čtyřhran existujou samostahovací šrouby (na DMR bmx kliky taky) a na kotouč ti imbus nebo torx díru v kapse neudělá. To se o těch „malých“ Shimano klíčích říct nedá. Jednoduší odvzdušnění, nevím jak u všech, ale u HFX 9 např potřebuješ je jeden malý stranový klíč (8mm?) jinak žádnej šroubovák inbus, torx, klešště atd......

                  Ano začli jsme u brzd , a já jsem tvdil co ty …Na tohle kolo ti při tvý hmotnosti bude stačit asi i Shimano Deore s 200 kotoučem. …že je neocení, nikoliv ne, že nekupuj Shimano.

                  Ano v mém okolí mají Saint ti sponzorovaní a nesmějí si stěžovat , pak tu máme taky Hayes , Magura a Formula ,Avid a nějaký starý Hope a Formula. Nejvíc remcaj na Maguru , pak na Hayes pak Avid , nejmíň na Saint ,Hope a Formula, zní to jednoduš že, ale Hayes a Magura je nejvíc tak se nejvíc budou drbat atd… pTakže Hope a Saint, když sou jedny tak sou hned svatý.

                  Prostě Saint, pokud fakt vážně(závodně) nejezdíš FR DH ,nebo 4× nemají cenu.

                  Jo nd nebudou, tak jako všechny nd od Shimana, když půjdu do krámu, tak šance, že seženu destičky na Hayes/Avid, Formula je vyšší než u Saint , to samé s kapalinou.

                  Takže v kotoučích není nikdo svatej ;-)

                  0 0
                  • rhuman  

                    desticky se na saint ted daj sehnat docela vpohode, ale ja jsem je zatim nepotreboval, k trmenu jsem dostal dva pary a prvni je po roce a pul sjety tak z 20% !!! (predni brzda)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      No nevim jak uvás , ale pokud přijdu do krámu tak skladem Shimano destičky nejsou a že je objednaj? No z netu můžu taky = v krámě je neseženu. ;-)

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Chovas se jak maly dite, sorry…proste dup dup dup, musim mit pravdu :o)

                        Desticky do Shiman jsou tady u nas jedny z nejvice frekventovanych…pak Hayes a pak ten zbytek…nevim teda kde bydlis..

                        Jo a ze kasles na SR trh…delej jak uznas za vhodny, ale je to presne ten pristup, ktery je fakt na hovno.

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Hele Tinku prěčti si ještě jednou, po pořadě co jsem psal B-[

                          Hele to není otom, že mám, nebo nemám pravdu, nebo že je Shimano fuj. Snažím se na to poukázat z jiného úhlu. Podle jedný vlastnosti nelze hodnotit celek, tak se na to snažím upozornit

                          U nás moc frekventovaný nejsou, protože se jich tu moc neprodalo. Holt sme malé okresní město (velká prdel, díra po granátu přerostlá vesnice, atd.....) a civilizace je cca 50km daleko (Praha) :o)

                          Jo kašlu na SR trh, je to dál než do Německa a ještě jim nevěřim.

                          Vzdálenost prodejce, to je důvod taky proč jsem si k tobě nestihnul přijet pro toho SC , prostě Morava a Slovensko je z mého pohledu z ruky, uvěcí na dobírku náklady na dopravu taky nic moc :-(

                          Drahý věci cca přes 10000,– si poštou posílat nenechám.

                          Trh v SR, pokud se podívám do jejich bazarů a vzpomenu jednu diskusi na téma morálnost pořízení kola s „rozbitým seriovym číslem“ , myslím si o nich svý :-\

                          Trochu by to chtělo klid, uz v tom nějak cejtim emoce , víc než racionální názory.

                          0 0
                          • TinkTink  

                            Brzdy jsou o vasnich…nekdy vzbuzuji adrenalinovy zazitky samy o sobe :o)

                            Jinak – opet je to o lidech, ne o brzdach…neverit Slovakum – nemam duvod…kdyz je dokazany puvod, proc neverit? Nechci Te nutit verit Slovensku…ale porad je to o lidech a v lidech…Cesi nejsou lepsi.

                            0 0
                          • vratan  

                            hmm tomcate. videnie tvojho sveta je znacne ciernobiele. napriklad preco si nenachavas posielat drahe veci mi je zahadou. objednaval som cez internet z rakuska, zo slovenska a aj z ciech. kupodivu bez problemu bol len nakup zo slovenskeho cyklomarketu. vsetko je to o pristupe jednotlivych ludi a nie o narodnosti takze negeneralizuj. a tvoje nazory o bazaroch v SR nema cenu ani komentovat…

                            0 0
                  • TinkTink  

                    Dotaz: klasickej kotouc 6 der + torx srouby + Saint brzda – co Ti na tomto vadi? Ze to neni Saint kotouc? :o)

                    Prehazku neresis, ale rikas ze Shimanu ujel vlak…za celou diskuzi jsem vlastne nepochopil co Ti vadi…vadi Ti vyvoj? :o) Myslim ze ne, ze ;)

                    0 0
                  • hanz  

                    co se týče hope tak na ně nemám tak jednoznačnej názor jako okolí, pro mě to sou brzdy který budu bránit jen za zpracování…co se týče třeba mono M4 tak to je podle mě brzda na xc až enduro (a podle hope taky) na dh jsem jí na předku zaboha nemohl pořádně rozfungovat od tý doby co jsem ojel starý desky Koolstop…prostě ani bohovi…M6 je už o něčem jiném ale jak váhou tak cenou, měl jsem si koupit saint :-)

                    abych řekl pravdou tak v lese jsem ještě ani placku ani kotouč nerovnal takže možná jediná výhoda isis za předpokladu že budeš mít samostahovací šroubky.

                    jinak to tu už zyčíná bejt maglajz a už ani nevím o čem pořádně jsme se hádali.....já budu rád za saint a ty budeš rád za to své.....aspon nebudeš mít hezčí kolo :-)))

                    ten sníh mě už sere že nevím co bych........

                    0 0
                    • CZiko  

                      …že už nevíš co bys seřídil? protože já mám tenhle problém – všechno mám už desetkrát rozebraný… tak jsem si z nudy alespoň udělal z řetězu náramek na ruku:-)

                      0 0
                      • Tomcat  

                        moje reč. Kolo už 4× rozebraný a vylešzěný , rozborku vidle už ani nepočítám :-/ Ať to bílý už roztaje a uschne, ja chci na švih a je jedno ze by to bylo XC

                        0 0
                • Vilém  

                  Jen bych rad trosku pribrzdil Tve nadseni.Nahradni dily do Shimano brzd,narozdil od Hayesu, neexistuji.Pro­davaji se jen hadicky,olivy nebo cela paka pripadne trmen.Sehnat tesneni,pistky ap. je jen rise snu:( Tim jsem nechtel rict ze Shimano dela blby brzdy,jen s tema dodavkama ND je na to Hayes a mozna i Formula lip.

                  0 0
                  • hanz  

                    jo co se týče samostatných těsnění tak máš pravdu ale za cenu pístu Hayes mám od shimana celou novou páku tak neřeším a koupím celou páku.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Ja myslel pistky do prasete.Jako priklad,mam tu doma jednu 525ku ktera ma zlomenou packu paky,bohuzel budu muset koupit celou paku za 800,– kdyz by to spravila packa,rekneme za 250,–:(Kdyz uz i magura toto prodava,tak proc to nemuze mit Shimano to nechapu.

                      0 0
                      • vratan  

                        magura tiez nie je cista. tecie mi paka kvoli tesneniu za 50 halierov. vyrobca tesnenia neposkytuje, pretoze nemoze zarucit tesnost takto opravenej brzdy. inym slovom chcu ti predat celu packu za 1500 Sk…

                        0 0
                      • goofy  

                        No jo, ale jedna se o to, ze u Hayesu das za blbou packu 600, a za telo paky 1900…

                        0 0
                • dodydody  

                  Tak ted jsem na vazkach sem si precet tento tvuj prispevek a nevim zda nezkusit ty Sh. Saint u tech Hope sem uz byl skoro rozhodlej ze dam Mono M 4 predek zadek i kdyz ty M6 vypadaj masivne : ).Vim ze vzhledove Hope vedou na plne care aspon u mne ale jde mi o davkovatelnost fading,ma tu jeste nekdo zkusenosti s temito brzdami Hope nebo Saint ? Diky za prispevky : )

                  0 0
                  • libik  

                    no ja sainty mam, ale zatim jen zajizdim…takze ti toho mocnereknu :D

                    0 0
                    • BorisFR  

                      To sme dva. :)

                      0 0
                      • dodydody  

                        Tak hodne jezdete a hlavne brzdete at mi muzete poreferovat jak jste s nimi spokojeni : )

                        0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Me teda stve, ze si paka moc nerozumi s packama X.O. Co jsou jim platny 4 mozny polohy, kdyz u shimana neumeji udelat brzdovou paku :)

                      0 0
                      • dodydody  

                        No to mne take zajima funkcnost brzd syla davkovatelnot ale co na plat kdyz je spatna ovladaci paka ps. jak vam sedi brzdove paky Shimano?jsou spis koncipovane pro malou ruku nebo velkou ?

                        0 0
                        • kOmE  

                          ja jsem s ni spokojenenej ,a brzdim na ni jednim prstem ,takze jestli je delana na velkou nebo malou ruku je mi jedno ,ukazovacek se na paku vejde :-). Davkovatelnost tech brzd je podle velice dobra

                          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.