• Kreten

    cus dosral sa mi jezko vo vidlici-teda pretaca sa ta somarina so zavitom. kritku vidlice som musel odvrtat aby som dostal srob von z jezka a teraz chcem dostat von jezka, ale neviem jak na to. ked zacnem odvrtavat tu vlozku zo zavitom(ta co sa pretaca) tak sa zacne tocit s vrtakom:(. spodkom toho jezka nevybyjem-zospodu ma ta vydla zdvojeny krk a jezko tadiel neprejde. jak toho jezka vybrat? pokial mozno aby som nedodrbal tatkovy vsetky vrtaky:D

    0 0
    • blue  

      zaraz ho trochu dolu, aby neprekazel novymu a nech ho tam klidne

      0 0
    • CZiko  

      podívej se do historie, řešilo se to tady taky dost… buď ho zatluč hlouběji, nebo ho odvrtej vrtačkou…

      0 0
      • Kreten  

        tak ho asi zatlcem. s tou vrtackou to prave nejde lebo sa ta vnutorna vlozka ktoru chcem odvrtat sa cela toci

        0 0
    • black.horse  

      jak říkají výše… nebo ho vyraž „proti srsti“ to jde jak po másle… když Tě všechno zradilo, vem do ruky kladivo:-)

      0 0
      • blue  

        a kdyz to nejde kladivem, pujde to vetsim kladivem :-)

        0 0
      • Kreten  

        mno to proti srsti asi nepojde. teda je to vidla s duralovym krkom-tak 4mm a ja som tam dal normalneho jezka na ocelovy krk:D a este som si hovoril ze to bude aspon pekne drzat. mno a aj keby to technicky slo tak prakticky asi nie lebo toho jezka som tam zarazal najvacsim kladivom:D takze aby som ho vyrazil naspat by som potreboval zbijacku

        0 0
        • Mamutt  

          Klidně ho protluč skrz až vypadne u korunky. Jediný problém je najít něco dost dlouhého, přes co budeš klepat (nejlépe tvrdé dřevo).

          0 0
          • Pá-dlista1  

            spodkom toho jezka nevybyjem-zospodu ma ta vydla zdvojeny krk a jezko tadiel neprejde

            0 0
            • Mamutt  

              No jo, večer už mi sem tam nějaká vedlejší informace uteče :o)

              0 0
        • brantec  

          to sem nevedel, ze jsou dva druhy jezku – jeden pro alu krk a druhe pro ocelove..jestli je to pravda, tak sem taky narval do duralovyho krku jezka pro krky ocelovy..a taky docela velkym kladivem:-D prijde mi ale ze drzi, uvidim na jare az zacnu jezdit, jestli se to nezacne nak povolovat

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Myslis, ze kdyz narves neco puvodne urceneho pro vetsi diru do diry mensi, ze to bude mit vetsi tendenci z tama samo vypadnout? (ten otaznik mohl byt klidne uz za tim prvnim slovem :)

            0 0
            • skipXC  

              nechci rejpat, ale právě u ježka je to sporný – když ho narveš do menčí trubky, tak se ty packy víc ohnou a v zatížení se pak míň příčej. Takže možná že to fakt bude držet hůř… :)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Tak dobre. Ja to mam overeny v praxi a bez problemu. Ale jestli te to vazne zajima, tak zkus preprat toho jezka v mensi dire ;) Kdyz ti to pujde snaz vyhrals a muzes si toho jezka nechat :)

                0 0
              • Vilém  

                Von je tam stejne akorat na dotazeni hlavy.Na jednom kole jsem ho z vahovych duvodu vynechal uplne a pohoda.Jen na zacatku,nez si to sedlo, jsem vozil v batohu takoveho toho rozpinaciho „jezka“.Ta dira me napred nepridavala na klidu,ale zvyk jsem si.

                0 0
    • vrazdit  

      jezka natocime tak aby vycnival svym nejdelsim ostnem…

      0 0
      • Lance  

        …"Když natočíme nejdelší osten ježka tak, aby vyčníval z klece jejím nejširším otvorem, posuneme ježka do poloviny výšky klece. Pak otočíme za vyčnívající osten ježkem, až na jeho protilehlé straně dostaneme do kolmé polohy nad sebou dva jiné ostny, nejdelší po tom, který už vyčnívá vpředu.

        Popostrčíme předním ostnem ježka tak, aby jeho dva kolmo nad sebou nacházející se ostny pronikly protilehlým otvorem co nejvíce ven.

        Potom za přední osten sklápíme celý hlavolam jakoby dolů, až jak zadní dva vyčnívající ostny dovolí, a poněkud doleva. Tím ježek dostane v kleci takovou figuru, že všechny jeho ostatní ostny, které jinak překážejí jeho vyklouznutí ven, zmizí z jiných otvorů klece v jejím vnitřku a zaujmou příznivou polohu k nejširšímu otvoru. A pak stačí už jen ježkem kroutit za nejdelší vyčnívající ostny z klece, až je venku úplně. A nazpět se dostává způsobem přesně opačným. To už je snadné!" tu je vse:http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.