• black.horse

    Zdárec, chci se zeptat na info o tomhle rámu:-) kdo ho zná a zda má nějaké zkušenosti… Uvažuju totiž koupit tento rám jetý, kámoš by mi ho sehnal, prej v dobrém stavu, ale to posoudím, až to uvidím a vyzkouším, ale zda vůbec má smysl o tom uvažovat. Jelikož už na sjezďáku moc nejezdím a asi to nevypadá, že bych ho plně využil z časových a jiných důvodů, tak sem přemýšlel, že ho prostě prodám a z peněz za něj splnit si sen a pořídit si tento rám… Osadil bych ho vidlicí 66, dal tam bytelnější kliky s trojtácem a nějaký rozumně lehký komponenty na freeride… Myšlenka by bylo vytvořit něco mezi freeridem a enduro… kolo na kterým by se dalo velmi pohodovým tempem ujet větší vzdálenost (50–100km) a zároveň si jít zaskákat… Prostě vysunout sedlovku, vyrazit na švih, po cestě si proskákat Točnou, sjet Všenory a vyblbnout se na dirtech a zase jet po vlastní ose zpátky… co Vy na to??? jinak trošku se bojím prasknutí tohoto rámu, ale kdyby praskla ta zadní kyvka, tak myslím, že by mrázek dokázal bez problémů udělat jinou z ocele i se slušným designem, v tom bych problém neviděl, horší by to ale bylo s opravením toho hlavního rámového trojúhelníku:-(

    PS. většina z Vás mi nejspíš poradí abych si koupil RB, něco od Mrázka, Konu a blabla, to vím sám, že by to bylo spolehlivější, RM7 je můj sen už hodně let a možná budu mít možnost si ho splnit:-)

    0 0
    • madcat  

      no nikdy sem na tom nejel, takže osobní postřehy ti neposkytnu, ale taky to kdysi býval můj sen, teda tenkrát ještě RM6, ta červenobílá, jenže cenově naprosto nedostupnej (60.000,– za rám v Brně v Rockybikes). Na freeride je to asi dobrý, ale nevím jak na enduro, přece jenom je to původně koncipovaný jako freeride rám, váží to mám pocit snad 5,5 kg, taky sedlovou trubku to má krátkou, takže leda koupit teleskopickou. no a když na to pověsíš 66, tak to asi žádnej svižník nebude, těch plánovaných 50 – 100 km asi fakt jen hodně pohodovým tempem a s dobrou kondičkou :). a spíš těch 50 než 100 :))) osobně bych si to koupil fakt asi jen na freeride (s tím, že bych se furt bál, že to rupne, bo se to všude píše), a oželel bych trojplacku a dal tam dvoj s rockringem nebo rovnou třeba 36 nebo 38 zubů a napínák a rockring… ale za pokus to možná stojí, pokud máš možnost ten rám nějak výhodně koupit…

      0 0
    • hanz  

      kámoš jí má, mě to přijde jako hrozně krpatý kolo, promin. Na enduro si myslím že rozhodně ne, s 66tkou bude vypadat asi dost sexy, přesmyk asi jedině na placce pod misku, nevím.....jako jestli chceš frírajdit tak ok ale na enduro bych si to rozmyslel.

      chceš se zbavit DHčka a pořídíš si čistokrevný FRko(vlastně taky dhčko) Sen si nech at máš o čem snít, kdyby se ti pak nezdála/praskla/ne­seděla tak nebudeš mít sen a budeš nasranej že další krám v baráku.

      jinak ale zamilovanost a srdcový důvody chápu, u člověka s mojí fyzičkou a technikou jízdy nejsou totiž jiné pro koupi pěkného/dobré­ho kola.

      0 0
      • black.horse  

        Nojo, zní to asi divně, ale chci se zbavit tanku 200/220 těžkýho 23–24kg… a postavit něco se zdvihem 170/170 a hmotností 15–18kg… to je podle mě takové drsnější endurko:-) prostě něco na čem si zaskáču a vydrží to a zároveň se někam dopravím po vlastní ose… chci něco, co mi nahradí aspoň část funkcí sjezďáka + jako bonus bude se možné na tom přepravovat… jako kdyby mi šlo o XdrsnéC nebo čistokrevný enduro, tak asi sáhnu po RB se 150mm a dopředu taky něco se 150mm… ale jde o to, že možná budu mít šanci ten rám pořídit kolem ± 15tisíc…(tím nemyslím ten co je na dolekopu) tak mě to prostě láká a silně přemýšlím nad tím:-)

        0 0
        • -b-n-x-  

          a nechces treba switche?

          0 0
          • black.horse  

            hmm, není špatnej, možná že by na to byl i lepší, ale RMko je RMko a hlavně to bych měl možnost sehnat…

            0 0
            • -b-n-x-  

              az se tady objevi mike2, nebo tak nejak, tak ti da odkaz na americky web, kde je hodne levne

              0 0
        • hanz  

          jako za 15 je to pěkná srdcovka ale váha určo 17+

          0 0
          • black.horse  

            v hlavě mám tuto sestavu: RM7, 66, kliky na trojtác třeba truvativ nebo tak něco, řidla answer ptotaper a představec nějakou kostku nebo věci od RaceFace, ráfky DM24 nebo Singletrack, pneu Larsen 2,3… pod 18 se dostanu dle mě stoprocentně:-)

            0 0
            • hanz  

              kámoš to má se shiverem, dt, d321, protaper, nějaká kostka a kliki point a má to dle mé kalibrované ruky 21.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Na ty vidlici usetri dobrejch… 0,4kg… no na letosni mozna o chloupek vic, ale stejne :)

                0 0
    • ddd - andy  

      Tak tohle byl muj sen taky, dokonce jsem si myslel, ze si to privezu z Kanady. Pak jsem se na tom projel a poslechnul si par rad od mistnich a nejak me na tohle kolo presla chut. To kolo zije z toho ze ho jezdi Simmons atd. kdybys ale vedel kolik jich praskne.. :-( a to nejen pri extremnim freeridu. Staci, ze parkrat doskocis nakrivo skok a sbohem zadni kyvko. A to ze by ti Franta svaril novou, „lepsi“ z ocele, tak ji do dalsim jezdeni vylomis z toho jednoho cepu.. Proc myslis ze tohle kolo nevidis treba na svetaku ve sjezdu.. Na druhou stranu je to kultarna a designovej bombonek – takze asi zalezi na pouziti.. Tak, asi tak..

      0 0
      • bazi.marko  

        POKUD HO MILUJES, NENI CO RESIT!!!!!!!!!:-)

        0 0
      • Mike22  

        tož chlapi..to jsem zvědavej…mam RM Switch na cestě z USA…a když čtu ty příspěvky …už se bojím že to rupne… Týká se to praskání i Switchů nebo jen RM7? Ale ono to je vlastně teď už jedno…

        0 0
        • -b-n-x-  

          V nejhorsim si to muzes vymenit za meho sekima :-)))

          0 0
        • mechanik  

          Sakra pánové já pořád žil v domnění že praská jenom ten „Thaiwanskej SHITT“ a jak tady čtu vono se to nevyhýbá ani těm ručně dělaným kultovkám z fotkou a podpisem svářeče- no aspoň máte možnost si to vyřídit z očí do očí že????!!! Není přece problém sednout do éra a trošku se proletět za velkou louži když už za ten pocit dám tolik peněz tak ať to stojí za to…:-))) Tady se aspoň uznává že prasknout může všechno což já už tvrdím dost dlouho, ale někteří to pořád nechtějí pochopit.:-P

          0 0
      • vojtechposmourny  

        Hele, a nevíš, jak je na tom RMX? Teda ne že bych ho chtěl kupovat, ale říkám si, že když RM7 praskala (a Switch prej taky), tak to museli nějak pořešit. Přece by neuvedli nový kolo do prodeje s tím, že to bude praskat jako předešlej model.

        0 0
        • bolekkrutor  

          měl to týpek z Brna,a já k tomu mohu asi tolik:jemu to teda prasklo v tom CNC do kterýho se opírá tlumič,nechal to svařit,a vydrželo to asi měsíc,nakonec nezbylo než tam navařit další výztuhu-co se houpání týče,tak 100km je utopie,ještě bych měl připomínku ke geometrii,on tam měl 170mmJr,a i přez to,byla vidla hrozně postavená…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.