• Mike TB

    Ahoj vsichni, jelikoz prubezne pripravuji zavody (Trans Brdy 62km – 20.5., Berounsky maraton 72 a 35km 11.6., eXtreme Bike Brdy 115km – 26.8. a Winter Trans Brdy 44km – 18.11.) pro pristi rok, tak bych rad znal vase poznatky a srovnani ze zavodu v blizkosti Prahy. Jedna se mi hlavne o konkurencni Prazskou 50 a Zimni prazsky maraton (Landa), pripadne i dalsi. Stale je co zkvalitnovat a vase nazory jsou velmi cenne. Piste, co vas napadne (trasa, startovne atd.)

    V prosinci bude zprovoznen novy web vsech uvedenych zavodu na adrese: http://maratony.sportbusiness.cz.

    Diky vsem za odpovedi (i negativni), ktere poctive analyzuji a vyvodim zavery.

    Ahoj Michal Dalecky SportBusiness.cz

    0 0
    • BUCEW  

      a co všenory…?

      0 0
      • Mike TB  

        Jo, to taky. Ja potrebuji ale znat nazory na maratony. DH samozrejme bude na webu take.

        0 0
    • SELMIRA  

      Mno, tak můj PRIVÁTNÍ názor popravdě je ten, že Pražskou 50 a zimní pražskou 50 bych nikdy nejela. Absolutně v ničem nemůžou konkurovat Transbrdům. Transbrdy a Bikebrdy se mi ještě pořád zdaj dělaný pro lidi a z nadšení, kdežto ty pražský závody to už je krapet business. Hlavně nezdražujte a nezjednodušujte tra?. :o) /jo a vy co máte rádi Pražskou 50 mě nezabíjejte. :o))/

      0 0
    • alfons007  

      Pražskou 50 jsem jel jednou – už nikdy více, PPZM jezdím jen proto, že žádné jiné závody v únoru nejsou. Trasa není vůbec pro horská kola, startovné předražené, servis žalostný. Být tebou tak beru srovnání s takovýmito podniky jako urážku. To není konkurence, to je jiná kvalitativní kategorie. Moc námětů na zlepšení nemám, zopakuji co prý máte v plánu a mě to přijde dobré: na Trans Brdech řadit vlny podle výkonosti (a počet účastníků bych asi taky nezvyšoval), orientačně náročná místa trati značit těsně před závodem na zem (vtipálků přendávajících mlíko je na Brdech přeci jenom dost), zařadit eXtreme Bike Brdy do nějakého seriálu. Na Berounský maraton jsem zvědavý. Hlavně udržte vysoko nasazenou la?ku a nedejte se znechutit letošními problémy a (většinou neoprávněnou) kritikou.

      0 0
      • SELMIRA  

        Já jsem na Berounský maraton taky zvědavá a těšim se na něj. Je to skvělej nápad, kolem Berouna se dá vymyslet príma tra?. Ostatně něco se tam kdysi jezdilo, vlastně.

        0 0
      • Mike TB  

        Trasa maratonu v Berouně je hotová. Připravil jsem nejaké info na http://maratony.sportbusiness.cz, včetně mapky. Neděle je nutná protože v sobotu jsou na náměstí trhy. Jinak je tam pár zajímavých míst – stoupání na Zdejcinu, železniční most ve Žloukouvicích, krásné údolí k Chýňavě a brod preš Berounku u autobusáku v Berouně. Pokud vše dopadne jak má, tak se těšte.

        0 0
    • Liborek  

      Trans Brdy nemají chybu (hlavně neměnit trasu).V zimě závody nejezdím,protože jsem línej a je mě zima.

      0 0
    • M@rtin  

      TransBrdy jsem bohužel nikdy nejel – moc mne to mrzí – měl jsem vždycky nějaké jiné povinnosti. Dle mých referencí se jedná o skvělý závod po všech stránkách. Berounský maraton zní zajímavě ale nic o něm nevím takže uvidíme exterme Bike Brdy nejsou dle mého gust Winter Bike Brdy jsou pro mne v nevhodném termínu – je to takové období velkých fofrů v práci, zklidnění po sezoně a příparva na novou a zcela upřimně při tomto termínu bych se bál nepřízně počasi – nejradši mám pod mrakem 15–20 stupňů může být i hezky a nebo pršet (to už moc ne) ale nesmí být mokro a zima.

      Prazská 50 To snad je lepší se ani nevyjadřovat – jednou jsem to zkusil a nikdo (skutečně nikdo a nikdy) mne tam nedostane znovu. To je tak blbej závod (pokud se dá mluvit o závodu), že mít organizační schopnosti, trochu peněz a času tak bych se nebál tomuto závodu konkurovat ve stejném termínu o „pár“ kilometrů vedle (osobně bych doporušil třeba směr Sázava – klidně se startema cílem v Praze) Doporučení: myslím, že poctivá práce se v 99,99% vyplatí a proto – jen tak dál!

      0 0
      • M@rtin  

        Koukám, že jsem si hrál s tučným písmem a nějak se to zvrtlo ;-)

        0 0
      • jecnak  

        Hele jak to delas ze u vas prsi a neni mokro? Nebydlis nahodou nekde v Rusku? Tam by to asi mozny bylo.

        0 0
        • M@rtin  

          Myslel jsem to tak, že když v létě chčije tak je to v poho ale listopadové teploty kolem nuly a do toho déš? jsou pro mojí morálku už přeci jen příliš .

          0 0
    • Meesha  

      Tak kdyz srovnam ty zimni zavody (ZP50 a WTB), tak to se neda porovnat. Startovny na ZP50 (letos 400 nebo 500 – z hlavy nevim) je naprosto nesmyslny. V zime ta trat tak hezka a ryhla neni a k jidlu parek… Chtel sem jet, ale letos to zvazim. WTB byly fajn!

      Co se tyce letnich zavodu, tak je to uplne neco jinyho. Prazskou 50 mam rad. Organizacne to tak lehky zase neni, pze se musi zavrit docela dost silnic :-) Letos mi tam vadila snad jen ta silena countrycapela (proc vlastne sou na vsech zavodech krome Krale takovyhle strasny kapely?!). Na Transbrdech sem se byl vzdy jen podivat – zavodne sem letni nikdy nejel. Takze z tehle pozice mi zazemi s vsechny sluzby prijdou super!

      Sem zvedavej na ten Berounskej maraton! :-)

      0 0
    • McBlacky  

      P50 nemá zas tak špatnou trasu, akorát je to tak rychlý že si toho nikdo nevšimne :) nebo se zruší ve třech kopečkách po startu a pak se trápí na závodě o kterém každý říká že je pohoda. Zimní neznám – jel bych jen kdyby celou noc sněžilo a napadalo víc jak 40cm :) TransBrdy jsou super Extreme Brdy doufám příští rok už budou :) a v plný palbě 120km toho nejtvrdšího… Beroun neznám – uvidím

      0 0
    • Smazaný účet  

      Taky přidám malé srovnání: Jel jsem P50 a chvíli po startu jsem klábosil s někým o trase, páč jsem jí vůbec neznal, a ten dotyčnej mi řikal, že na konci je FAK BRUTUS STOUPÁNÍ, abych na to byl připravenej. No, kompjutr mi asi ukazoval o pár km míň, každopádně když jsem přijel k tomu poslednímu stoupání, řikám si, jedu v klidu, zvolna, nesmim se v tomdle kopečku odrovnat, za chvíli příde to brutální stoupání před cílem… no a on přišel už cíl. A já se na ten kopec tak těšil. :o( V cíli tričko, po 2 vypráních se sedrolilo a zbyl jen název sponzora. Na Transbrdech jsem brzy přestal přemýšlet o tom kdy přijde jaký stoupání nebo sjezd – velmi rychle jsem v tom ztratil orientaci. :o) Ale na rozdíl od P50 jsem si tu tra? fak užíval. Naprosto mi to vyhovovalo, dostatečně fyzicky i technicky náročná tra?. Ponožky co sem dostal vozim furt, supr. Akce pořádaný mohilou už ignoruju. Moc nenabízej a leze mi na nervy i styl jejich propagandy. Na prvním ročníku v rádiu prohlašovali že je to „dle jejich informací jediný závod tohoto druhu na světě“. Když jsem pak eště skouknul startovný, nechápal jsem.

      0 0
    • fousac  

      Transbrdy -j el sem 3× a pojedu zase.. trasa super (no asi tak tri kopce bych vypustil;), zajisteni a organizace v pohode, startovne primerene… snad jen kdyby me vytahli v tombole, bylo by to jeste lepsi.. ;o)

      WTB – jen sem ocumoval, ale vypadalo to velmi fajn.. takove male roztomile.. ;) priste vic snehu… (minus je, ze asi nikdo nefotil zatacku na louce za Halounama, tam lidi predvadeli slusny kousky:)

      Berounsky maraton – to vypada velmi zajimave.. rad bych jel.. bylo by nekde prevyseni, pripadne vyskovy profil?? jetli tam neni moc kopcu.. ;)

      eXtremeBrdy – slusnej masakr, to neni moje parketa.. ale verim, ze je to super.. drzim palce at sezenete a pristi rok dost lidi…

      a konkurence: P50 – nebyl sem a nebudu, nejak mam zafixovano, ze je to pokus haldy sardinek o nejaky zavodeni.. a je to drahy… predvadecka „celebrit“

      zimni P50 – viz vyse.. nezajimavy.. drahy… zlaty Brdy a Pavian.. ;o)

      a dal od prahy 50 posazavim – no to je ale napad delat zavod den po carach.. :-P

      Tour de brdy – to by mohlo bejt zajimavy i kdyz moc hladky a nedrncavy… nejel sem

      Po hrebenench brd – Katzena to velmi chvali, tak to treba zkusim.. asi nejvetsi vyhoda je malo lidi..

      jinak tu toho uz asi moc neni…

      0 0
    • ¨MZ  

      TransBrdy-nechal bych, tak jak jsou. Berounský maraton-trasa vypadá zajímavě, nebude to nijak extrémně technicky náročné, začátek na Zdejcinu po asfaltu do kopce peloton dobře natáhne a roztrhá a nehrozí postartovní špunt. Už se těším. eXBB-start a cíl bych dal k sokolovně,je tam taková lepší atmosféra, nehrozí, že přijede 1000lidí. hlavně dobře označit tra?, myslím, že by stačily 4 občerstvovačky, aby se snížily náklady. na tenhle závod nepojede ten, kdo sedí na kole 5× do roka.Na trati stačí minimum pořadatelů Délkou ke 120km se přiřadí k Sudetům(jestli budou pokračovat), Drásalovi apod. . Určitě to má ambice stát se kultovním závodem. WTB-nemělo chybu

      Pražskou a Jizerskou 50 jsem nikdy nejel a nepojedu.Posázavská 50 je docela pěkná, ale startovný je docela vysoké. Bufet by tam být vůbec nemusel. Nebýt to na začátku sezony, tak bych tam nejel (mám to jako test, jak na tom na jaře sem)

      0 0
      • McBlacky  

        no z tý posázavský se stává taky docela střelba. já tam jezdím proto že v oblasti okolo Mnichovic jsem najezdil svoje první tisíce km na trekáči :) Jen nechápu pořadatele – dala by se postavit i mnohem zábavnější a terénější tra?

        0 0
    • Darkson  

      tak taky přidám svůj názor: P50 – to bych nejel ani zadarmo, mačkat se na krátký rovinatý a údajně nezáživný trati s dalšími několika tísici lidmi mne opravdu vůbec neláká. zimní P50 -ve sněhu to může být švanda, ale přiměřené startovné je podle mne tak 200,– , to současný je nehorázný! Transbrdy – krásná tra?, ale na můj vkus moc lidí, rád si to projedu mimozávodně zimní TB – fajn pohodová akce, jen bych nezkracoval letní variantu, startovné přiměřené BikeBrdy – to nejlepší nakonec! super tra?, málo lidí, krásnej terén, přiměřeně km i výškových metrů. paráda, jeden z nejhezčích maratonů, co jsem jel. Pokud chcete udělat opravdu Extreme závod, navrhuji ho natáhnout na 150 km, a? si to užijem pořádně:-))) jo a na Berounský maraton jsem zvědavej

      0 0
      • McBlacky  

        150km? to vyhraje Gungho druhej budeš ty a nikdo jinej to nedojede :) P50 zas tak rovinatá není, taky se na ní dá hodně vytrápit, zvláš? v tom tempu jak se jezdí

        0 0
    • Jenda  

      Nemam moc co srovnavat, ale myslim si ze kolem Berouna existuji vyrazne technictejsi a zabavnejsi trasy nez je navrhovana trasa zavodu. Jak je to ale s potrebnymi povolenimi od ochranaru a propustnosti trati pro velky pocet zavodniku nedokazu odhadnout. Nicmene si myslim, ze treba nez vyslap na Zdejcinu po asfaltu je daleko zabavnejsi vyjezd po turisticke na Deda kde lze dale mimo asfalt rovnou pokracovat na Lisek. Skoda ze kvuli ochranarum nejspis nejde zaradit sjezd po cervene od Leontynu do Roztok, protoze to by se dalo pak stocit na Mestecko a peloton protahnout jeste kolem Klicavy:-)

      0 0
      • Mike TB  

        Trasa kudy vede zavod vede z 90% chranenym uzemim a proto si az tak vyskakovat nemuzeme. Je tezke uspokojit vsechny, ale dlouhy vyjezd po siroke a prehledne ceste hned po startu je na mych zavodech standardem. Nedovedu si predstavit, pustit cely balik po startu do kopce na turistickou stezku (ac je atraktivnejsi). Sjezd do Roztok je take zajimavy. Bohuzel ne pro hromadny zavod a navic by se trasa prodlouzila, coz uz nechceme.

        0 0
        • Jenda  

          Aspon se na mych oblibenych trasach nebudou prohanet desitky bikeru kteri by je objevili behem zavodu:-) Kazdopadne uz se na ten maraton tesim:-)

          0 0
    • xstefi  

      Transbrdy jsou jeden z mych nejoblibenejsich zavodu. Oproti Prazske 50 jsou Brdy nesrovnatelne lepsi jak trati tak i poradatelskym zajistenim. Rad zas pojedu :)

      0 0
    • Vóca  

      Nějak mě nenapadá co na TransBrdech zlepšovat. Jedině snad ten start. Udělat větší časové rozestupy mezi jednotlivejma vlnama. Na trati je nás ze začátku docela dost.

      0 0
    • Dub  

      Tak ja se taky pridam. Jel jsem jen P50 a TransBrdy. P50 – startovny drahy, servis nic moc. Je z toho hrozne citit, ze jedinej cil je vytlouct z toho prachy. Jezdim to jen proto, ze to mam zadara, jinak by me tam nikdo nedostal.

      TransBrdy – uplnej opak, naprosto super. Nebudu vsechno vychvalovat, vetsina lidi uz to udelala za me. Mam jen 2 pripominky:

      1. velmi se primlouvam za startovani po vlnach dle vykonnosti, jak uz psali ostatni. Trat je narocna, predjizdet se moc neda a zbytecne dochazi ke konfliktum mezi chrty a turisty.
      2. privital bych jiny darek nez tricko. Tech uz mam tolik, ze je nemam kam davat. Ponozky byly super, lepeni taky. Vim, ze je tezky vymyslet neco uzitecnyho a levnyho, ale cokoliv je lepsi nez tricko. Muze byt treba brasna, mala pumpicka, cepicky na ventilky, mapa okoli, znova ponozky......
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.