• Žanek  

    Když jsem si nechával dělat dioptrické brýle na kolo, dlou jsem váhal nad barvou skel. Nakonec jsem si vybral žlutou. Jezdím hlavně ne bajku a v tmavých brýlích jsem měl v lese při rychlých přechodech ze světla do stínu občas problémy. Žlutý skla používám za všech podmínek a jsem naprosto spokojenej. „Zatmavení“ mají 25% takže na sluníčku nemám problém a i v podvečer je v nich dobře vidět, protože žlutá barva „rozjasňuje“. A rozhodně se vyplatí investovat do antireflexní úpravy – móóc dobrá věc.

    0 0
    • marhi  

      Díky, stejně jsem se nechal inspirovat a koupil cratonky. Drahý ale pěkný. Optickou vlozku si musím ještě nechat udělat. Blbý je že žlutou tam zrovna nemám. Ale modrou.

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0
  • Radek Broz  

    sice uz s krizkem po funuise, ale specifikace skel najdes na www.rudyproject.cz/index.php?… se to skel RP, ale ty vlastnosti jednotlivych barev jsou myslim dost podobne i u ostatnich vyrobcu)

    0 0
  • MartinXC  

    Já jsem slepec-šeroslepec, takže jezdím v klasických kostěných obrubách (na pokladnu) s čirými plastovými skly s antireflexem. Když je v létě moc sluníčka, dávám si na ně kouřové „klapky“ (a v lese je vždycky nadzdvihnu). A abych je neztratil, mám gumičku kolem hlavy :-). Vypadá to blbě, ale vidím. Dřív jsem měl RudyProject s opt.vložkou, ale to jsem nestačil utírat zamlžení a pot, takže jsem moc neviděl a nakonec jsem je ztratil :-)

    0 0
    • fotis  

      nikto ste neskusali zafarbene(slnecne) dioptrie. mali by byt lacnejsie ako antireflex.

      0 0
      • Žanek  

        Zkusili, ale dotaz zněl jinak :o). Mám zabarvená (do žluta) dioptrická plastová „skla“ vsazená do sportovních brýlí. A ještě s antireflexem. Komplet mě to vyšlo na 1100 (něco platila zdravotní pojiš?ovna…)a jsem s tím maximálně spokojenej.

        0 0
        • PT  

          Mě by zajímalo,protože jezdím s normálníma dioptrickýma brýlema,jaké mají dioptrická skla pro vsazení do cyklistických omezení?(Zakřivení myslím,atd.(Už mě štve nemoct si vzít sluneční,nebo prostě normální sportovní,aniž bych neviděl.A dávat 3000 za brýle s dioptrickou násadou nechci.Dík

          0 0
          • Žanek  

            Řekl bych, že jediný omezení je, že se s tím optikům nechce dělat. musí to být strašně pracný. A samozřejmě musíš mít plastový „skla“, aby šly ohýbat. V každý optice ti to neudělají. Co se týká mohutnosti skel tak já mám –1,5/-1,75. Ale dámoš, kterej mi doporučil tuhle variantu má –4/-6. A má je taky…Brýle jsem si nechal dělat v Zastávce u Brna, jinde mi tvrdili, že to nejde a je to úplná blbost…

            0 0
            • MartinXC  

              Pošli na ně kontakt – dík.

              0 0
            • Bjork  

              To je zajímavý, nevíš, jestli jsou schopní udělat dioptrická skla do jakýchkoliv sportovních brýlí??Předpo­kládám, že váha je téměř stejná, jako u nedioptrických skel­..

              0 0
              • Žanek  

                No, nejsem sice optik, ale myslím, že o váhu zas tak nejde. Spíš je problém, jak to tam vsadit. Rámeček musí býr okolo celého skla. Tím pádem odpadá tak polovina sportovních brýlí. Také musí být širší, aby se do něj dalo nějak uchytit dioptricé sklo(rozptylka), které je na kraji tlustší než původní nedioptrické. A ve většině optik ti řeknou, že to nejde vůbec. A obratem ti nabídnou brýle s dioptrickou vložkou za tři tisíce + pětikilo za skla…

                0 0
                • Bjork  

                  OK, s tou váhou jsem to myslel jen tak, že když nechám vyměnit normální skla za dioptrická, nebudou ty brýle o moc težší. Jinak díky za info a taky tě prosím o zaslání kontaktu na mail.Dík.

                  0 0
            • PT  

              Jo a mně taky můžeš dát kontakt na tu optiku?Který jsi ročník na medině?Jezdíš asi jenom MTB,co?Já silnici,škoda­.Tvoje:)

              0 0
        • fotis  

          mas okuliare bez vlozky?

          0 0
  • Clodman  

    Tak jestli nechcete utrácet nehorázný sumy za drahý brejle s diop. vložkou zkuste Axon.Má asi dva druhy obroček na diop. vložku a cena je do 500, ta samotná vložka stojí asi 60 kč

    0 0
    • MARIN  

      Nezlob se ale ty dioptr. Axony vypadaji HROZNE

      0 0
      • fotis  

        tie okuliare zhanate v optike, alebo nejakom specialnom obchode?

        0 0
      • Clodman  

        JA sam je nemam, pravda nevyadaj nic moc a nikdy sem s tim nikoho neviděl, takže nevim jak v tom člověk vypadá, ale asi nic moc. Já sám jezdim sinici a zatim otichu tym v diop. brýlích, pořád je něco důlržitějšího nakupování.

        0 0
        • Loner  

          Kluci,já je mám ty axony s vložkou a až na to že na přehlídku to fakt není jsou pro mě OK. Teď v těch mrazech jsem hrnul kopce kolem Brna, funěl jsem do nich a v rychlosti asi 4km/hod se nepotily. A vidím!!!! – dohromady za 900 Kč.

          0 0
          • Clodman  

            A jak se do nich ta vložka dává???Z obrázku to vypadá, že si to nějak nasadíš na nos a potom řes to dáš ty brejle.No vono s tim designem to neni valný ani třeba u Rudy roject-když máš světlý skla tak je prostě vidět že pod těma brejlema něco máš a vypadáš trochu jako exot.Začnu o nich přemýšlet, když se nezapotí je to good a za dobrou cenu.

            0 0
            • Loner  

              Ta vložka se tam cvaká zespodu i s nosníkem – zapadne do tvarovaného výřezu pro nosník a samovolně nikdy nevypadne ani nemá tendenci se posouvat a vytáčet z osy brýlí.

              0 0
  • Máca  

    Mám obrubu od slunečních sportovních Relaxů (vybráno po domluvě s optikem) a do ní vsazený plastový skla s postupným přechodem do 20% zatmavení. Jsem s nima velice spokojen, používám je i na lyže atd. Vešel jsem s nima sakum prásk do 1400 Kč. Na kratší jízdy (do 4–5 hod.), fotbaly a podobně používám spíš čočky, ale někdy (např. blato nebo dlouhá jízda atd.) nejsou čočky to pravý ořechoví a brýle se mi zdají celkově jednodušší na použití.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.