• Petr_67

    Mám tento sporttester a jsem z něj celkem zklamán. Hlavně proto, že je velmi často rušen dráty vedení napětí, ale hlavně pod hrubším dresem mi neměří vůbec! Nebo jen chvilkama. Když ho mám na rotopedu jen pod tričkem, funguje bezvadně (akorát nesmím mít zaplou televizi, zase to rušení), také pod tenkým dresem jakž takž jede. No v každém případě je nekodovaný přenos obrovská nevýhoda a už bych si takový pulsmetr nekoupil. Může mít na kvalitu přenosu vliv tlouš?ka nebo materiál dresu? Co s tím :-/

    0 0
    • orca  

      Mám PC 1300 a doposud (rok) jsem nezpozoroval jedinej problém v létě v zimně a pořád OK , snad jen na sucho nefachčí.. A co takhle zkusit vyměnit baterie jestli nejsou už vybité ?

      0 0
    • Tommy  

      Také mám pc1300 a ten hrudní pás je pro oba stejný. Takže jak Ti psal kolega – zkus vyměnit nebo proměřit baterii na hrudním pásu ( minulý týden jsem to taky řešil) absolutně s ním nemám problém a používám ho i místo hodinek už dva roky a v naprosté pohodě.

      0 0
    • Thorn  

      Mne PC14 meria aj pod zimnou bundou, budes mat vybitu bateriu v hrudnom pase (alebo ho pred pouzitim poriadne navlhci).

      K ruseniu – je to tak, ja mam sice lepsie skusenosti (ruseny je len na par miestach, cez ktore chodim, pod vedenim), ale isty problem to je.

      0 0
    • Petr_67  

      No taky mám podezření na baterku, ale ten tepák nemám doma ani rok! Že by tak málo vydržela? Kolik by tak měla mít napětí, nominální a také minimální, nezbytné pro funkci? Měřák doma mám zkusím to změřit. Ale nevím, kde je na té placce + a -.

      0 0
      • Toams  

        Plus je vzdy na tej plochej strane, v ktorej byva vyrazeny vyrobca, typ a velke + :-), minus je teda ne tej opacnej … pre jednoduchost + je obal a – je telo (mensia plocha)

        0 0
        • Petr_67  

          Pardon, neměl jsem ji dlouho v ruce, tak o tom obrovském + nevím :-) A jaké by tedy mělo být napětí?

          0 0
          • Jester  

            Teda podle me kdyz budes merit napeti, tak houbelec poznas, jestli je baterka vybita nebo nabita. I vybita baterka ma porad stejne napeti. Dulezite je merit proud – baterku zkratujes a vybijis, takze musis merit jenom kratce.

            0 0
            • kemo  

              S tím nemohu souhlasit, že vybitá baterka má stejné napětí jako nabitá. A podle proudu (pokud nevíš kolik to má mít) toho také moc nepoznáš. A už vůbec bych to neměřil zkratem… Klasický články mají kolem 1,5V když jsou nové, minimum kdy to ještě bude fungovat se nedá říct tak přesně, to záleží na přístroji. A kromě toho nová baterka není zase tak drahá aby se vyplatilo se s tím trápit…

              0 0
              • Jester  

                Souhlas, ze nema cenu se s tim trapit. Ale:

                1. Dle meho klasicky tuzkac ma porad jmenovite napeti i kdyz uz se skoro neda pouzit.
                2. Fakt nevim, jak velky proud tim ma tect, to mas pravdu
                3. Jak bys chtel proud jinak zmerit?

                Se nehadam, jenom polemizuju …

                0 0
                • Daf  

                  Abys mohl merit proud musis na baterku pripojit zatez. Se zatezi klesa napeti u nove baterky treba jen o nekolik desetin u vybite skoro k nule.

                  0 0
                • martt  

                  ak das na malu AA NiMH Baterku Sanyo 2100 merak do skratu, tak je schopna dat aj caz 20 amperov. Takze bacha s takymito radami ludom, co do toho nevidia.

                  Na druhej strane ta mala gombikova baterka moc prudu neda a kludne ju moze skratnut. Tipujem ze ani nova neda viac ako 100mA

                  0 0
              • Floydie  

                zase sami odbornici :) Tahle baterie ma 3V, kdyz bys zmeril napeti pri zatezi (pres nejaky odpor), tak zjistis jak na tom je, pokud budes merit naprazdno a bude mit pod 3V, tak je na vyhozeni. Jestli mas digi multimetr, tak je jedno kde je + a -, prinejhorsim to na displayi napise zapornou hodnotu :)

                0 0
            • chupas  

              tak za tuhle vetu by ti nas ucitel elektra rozbil drzku a napsal ti kuly na vysvedceni :)) takova autobaterka metoudou zkrat (neboli na kratko) by pekne zatocila se vsim co lezi mezi jejima koncema :D medene draty nevyjimaje :)))

              0 0
              • kemo  

                Jo taky jsem si vzpomněl na průmyslovku. Holt Ječná je vječná…

                0 0
              • Jester  

                Hele aniz by mi nekdo chtel rozbit drzku, tak bych si to rad ujasnil. Bavim se ted o male baterce, kde tecou radove mA a ne o autobaterce, kde tecou desitky amper. Nebo si Tvuj ucitel elektra mysli opak? :-) Nepredpokladam, ze hrudni pas totiz nabiji autobaterii.

                1. Jak chces zmerit proud v baterce, kdyz se nemuzes zapojit do smycky? Pripojis se na +/- poly nakratko a tim tu baterku vlastne zkratujes, ne? Nebo je neco spatne? Rad se dozvim, jak je to spravne. Bez ironie.
                2. Baterka muze mit porad jmenovite napeti, ale jeji proud uz nestaci napajet dany spotrebic. Myslim, ze pri vybijeni baterky klesa napeti daleko pomaleji nez proud, ktery je schopna davat. Tudiz kdyz zmerim jeji proud, lepe poznam jeji stav. Je zde neco spatne? Prosim o vysvetleni.
                0 0
                • Floydie  

                  1. Zalezi na vybijeci charakteristice clanku, pri urcitem zatizeni se samozrejme snizi napeti na clanku v zavislosti na velikosti proudu a nabiti. Merit proud se da, ale NIKDY nezkratovat, staci pouzit nejaky vhodny rezistor. Pri zkratu je v obvodu pouze vnitrni odpor clanku, ktery zavisi na tom, jestli je to proudovy nebo spis napetovy zdroj, coz jsem tedka bohuzel nestihl zjistit a velky odber muze clanek poskodit. 2. Odpoved ti da opet vybijeci charakteristika konkretniho clanku, je pravdou ze napeti zde muze byt pouze nekolik procent pod nominalnim a v praxi je jiz pritom vybita.

                  0 0
          • Daf  

            Nova baterka ma o nakou tu desetinku vyssi napeti nez je udavane. Pokud nameris u 3V lithiovky treba 2.6V uz bude vybita.

            0 0
      • MARIN  
        • je na ty baterii vzdycky vyznaceny.

        To ze vydrzi jen rok co mas Sigmu doma dovny neni – nevys jak dlouho se to valelo nekde v regalu. Mel jsem SigmuPC14 4 nebo 3 roky a nikdy nebyl problem, ze by nemerila kvuli obleceni a to jsem mel pres pas 3 vrstvy + zimni bundu Doporuceni:
        vymenit baterii v pasu i hodikach

        0 0
    • Garyk  

      Zkus trochu víc přitáhnout hrudní pás k tělu. Měl jsem ten samý problém s kódovaným Polarem, zkoušel jsem vše možné a tohle pomohlo.

      0 0
    • Luka  

      Mela jsem podobny problem se sgimou 1600 (?). Koupili jsme si 2 kousky, pritel mel v pasu baterii dost vybitou, po par dnech nemeril uz vubec. Provedena vymena i u pasu i u hodinek a jede mu ted uplne paradne. Muj meri nespolehlive, ceka na nove baterky :)

      0 0
    • Petr_67  

      Tak jsem byl u hodináře a musím říct, že výměna komplet baterek i se zkouškou vodotěsnosti je pěkně drahý špás :-/ Baterka: á 95,– výměna i s prací: 200,– Tedy celkem 4 stovky :-(( Vyměnil jsem tedy baterku jen v pásu, měřili jsme ji a měla 2,9V. Ta nová má 3,3V. A proud jsme pro zajímavost měřili taky, byl asi poloviční, než má být. konkrétní hodnotu nevím. Je to možné po roce ne příliš častého používání? Tak za chvíli pojedu na zkoušku, doufám, že to pojede a nebudu muset rozebírat i hodinky. Tam by snad baterka mohla vydržet o něco déle, když s tím nesvítím? No uvidíme..

      0 0
      • Daf  

        To s tim proudem by me zrovna zajimalo :)))

        0 0
        • kovar  

          no červený drát z ampérmetru přiložíš k + pólu a černý k – pólu baterky a měříš. Čím déle, tím lépe:-)

          0 0
      • Daf  

        Muzu ti napsat ze v hrudaku od Polaru mi baterka neodesla ani po 4. letech za vcelku casteho pouzivani.

        0 0
        • martt  

          mne ten stary pas od polaru vydrzal tiez velmi dlho, urcite viac ako 2500 hodin. Ten novy (aktualny nekodovany model) uz po troch rokoch nie az tak casteho pouzivania nejak slabne. Asi sa aj polar nechal inspirovat shimanom co sa tyka zivotnosti.

          0 0
      • orca  

        A neříkal jsem ti to ?? sám by jsi to mněl za cca 60kč, více asi ta baterka nestojí… jo holt někdo je bohatej :-)

        0 0
        • pali  

          v pase odchadza betrka skor ako v primaci teda v hodinkach je to maja skusenost s pouzivani pc 14 mam ju 4 roky tam menim 2× za sezonu pouzivam baterky od rakosnikov za 30 sk , pre lepsi kontakt sa mi osvedcilo navlhcenie pasu gelom ktory, sa pouziva pri ultrazvukovych vysetreniach vplyv na kontakt a spravne meranie ma aj umiestnenie pasu a dostatocne dotiahnutie ja som s nim spokojny az nebudem vediet co s peniazmi kupim nieco high end

          0 0
      • Paja  

        Jenze stejna baterka, dokonce i lithiova se da koupit za 25kc (CR 2032) nejen u tamanu, v sigme neni problem si to vymenit sam, suma sumarum 50kc.Ikdyz bez zkousky vodotesnosti.

        0 0
    • Petr_67  

      Já jsem baterku koupil za 95,– přímo v hodinářství. Ale zdá se mi to moc, možná by se dala v elektru sehnat levněji. T´amanské věci mě nezajímají. No a jaký je stav po výměně baterky v hrudním pásu? Zaznamenal jsem jedinou změnu a to, že pod stejným dresem vždy něco ukazuje, nechodí na 0.Ale to, co ukazuje je podle mě velmi zkreslené, strašně pomalu se obnovujéí údaje na displeji, jedu třeba 15, mám tam nějakých 110, pak zrychlím na 25, furt 110 až po nějaké půlminutě naskočí třeba 125, příjde strmý kopec kde dýchám jak lokomotiva, tep ovšem stále 125, až na samém vrcholu kopce to rázem skočí na 150 :-(( Čili úplně naprd, člověk aby na to furt čuměl, aby se dozvěděl aspoň nějakou hypotetickou hodnotu. Jenže v dnešním provozu furt čumět na tepák a čekat, až se laskavě změní hodnota je dost o hubu. Proto návrat zpázky ke kořenům-budu jezdit na pocity a tepák už jen na rotoped či na procházky. Uf, to jsem se rožčílil..

      0 0
      • Honza z H  

        Ta odezva je řádově ve vteřinách, jestli půl minuty, tak je něco špatně. Asi bych zkusil reklamaci, za to nic nedáš.

        0 0
        • Petr_67  

          Ještě to musím vyzkoušet pod jiným dresem. Když ho totiž za jízdy úplně rozepnu, tepák se okamžitě chytne.

          0 0
          • Daf  

            To ruseni je vceku bezne i u drazsich pristroju. Chce to mit dobte navlhcene elektrody a pomaha treba nejaky natelnik pod dres.

            0 0
            • Petr_67  

              Já ty elektrody potírám gelem na sono. To chceš říct mezi moiru a dres něco z bavlny? To se mi nezdá ideální z hlediska odpařování. Zkusím jiný dres.

              0 0
              • Daf  

                Myslel jsem mit pod dresem jeste nejake funkcni pradlo.

                0 0
                • Petr_67  

                  No to mám – Moiru samozřejmě. Někde jsem četl, že to může dělat i materiál dresu. Ale jak říkám, asi se na tepák vykašlu. Stejně vypovídací hodnota průměrných a maximálních hodnot je nulová, když každou chvíli vjedeš do úseku, ke je to rušené, stačí jet na vesnici podél drátů, tepák 40% tréninku neukazuje nic, tož k čemu to už..

                  0 0
                  • Daf  

                    No muj tepak je vuci ruseni docela odolnej. Sem tam se mi stane ze ve sjezdu kdyz se hodne rozvlni dres, tak to chvili ukazuje blbosti. S draty vysokeho napeti, nebo trolejema nemam problem. Mam ale Polar.

                    0 0
                    • Petr_67  

                      A máš tam kodovaný přenos? Asi jo, jinak by Ti to rušilo taky. Je možné, aby i digitální přenos byl něčím rušen? Myslím, že ne a proto jestli ještě někdy tepák, tak jedině kodovanej. I když asi ne Polar, jsou vychcaní a prodávaj pásy bez vyměnitelné baterky :-/. Nechce někdo Sigmu? Zánovní, dám levně :o)

                      0 0
                  • MARIN  

                    Tak ne vesnici podel dratu mi PC14 nic nerusilo. Problemy jsem mel jen okolo projizdejici tramvaje a vlaku. Posli email vyrobci – par lidi tu uz psalo ze pri problemech poslali vyrobci a ten obratem posilal nove merice nebo pasy – tak se domluv

                    Jeste me napadlo nasazujes ten pas spravne? Nemas ho vzhuru nohama?

                    0 0
                    • JirkaD  

                      To je přece jedno, jenom u hodnoty tepové frekvence má mínus :-)

                      0 0
                      • Petr_67  

                        Pás nasazuji tak, že logo výrobce vidí správně ten, kdo se na mě dívá. Čili já ho vidím zvrchu naopak. Prosím, napište někdo jak je to s těmi kodovanými pásy-mohou být taky rušeny? Chci tu Sigmu střelit a koupit něco pořádného. Poradíte, co? Na přenosu do PC mi nezáleží, chci maximální funkčnost za co nejnižší cenu. Jedině kodovanej.

                        0 0
                        • Jarda  

                          Kup si Polar s pasem, kde nejde vymenit baterka. Ty jsou OK ;)

                          0 0
                        • MARIN  

                          Polar sice kodovany je ale jen proti tomu aby jsi nechytal signal vedle jedouciho kolegy. Troleje a VN ho rusi sem tam taky

                          0 0
                        • orca  

                          škoda zaváhal jsi měl jsi koupit ten s Lidlu :-) mamina ho má nemůže si ho vynachválit..

                          0 0
      • kemo  

        Podle toho rušení to vypadá že máš dres na kolo v podobě kroužkouvé zbroje:-)

        Mám stejný pulsmetr a občas to něco ruší (třeba podél vlaku ze smíchova do chuchle), ale není to nějak moc časté a vždy je to jen na pár metrů.

        0 0
    • vasil  

      měl jsem podobný problém se starým pc 6. myslel jsem, že dosloužil, ale náhodou jsem si půjčil jiný pás (vysílač) a ejhle, pulsmetr fungoval. Hodnoty jsem kontroloval tak, že jsem měl na řidítkach ještě jeden tepák. Takže výsledek byl, že hodinky jsou dobré, ale pás je špatný. Půjč si někdy pás a vyzkoušej to. Pokud budeš mít dobrý výsledek, tak ti musí pás vyreklamovat (já jsem ho měl dlouho, asi 7 let) Dres by ne to neměl mít vliv (i když to tak vypadá). Vozím na krku taštičku na doklady, prachy včetně drobných a nemám problém. Pro tvůj dres nemám vysvětlení dtejně jako pro vysílání mého starého pásu : jeden pás ukazoval na třech tepácích tři různé hodnoty. Myslel jsem, že když bude špatně vysílat, budou ukazovat všechny tři stejně blbě. PO výměně pásu ukazovaly všechny tři tepáky stejně (v rámci tolerance)

      0 0
    • Petr_67  

      Tak už jsem na to asi přišel. Dnes jsem hrudní pás namazal silnou vrstvou sono gelu a tepák nějaké 2,5 hod fungoval naprosto perfektně. Potom se začaly zpomalovat reakce, až časem přestal měřit úplně. Vzpamatoval se vždy jen v kopci, když jsem se asi víc zapotil. Takže asi jsem moc suchý, že bych jezdil tak pomalu :-/ Takže budu muset sebou vozit asi zásobu gelu a vždy po nějaké době přimazat :-/ Ach jo..

      0 0
    • Siddha  

      jakoze:

      1. vliv MA urcite material dresu
      2. pri nejakym problemu to nereklamuj v CR, distributori sou tu s prominutim curaci, delaji jen problemy, posli primo do nemecka, da se to domluvit I PO zarucni dobe…
      3. baterka urcite za rok pouzivani muze byt hotova
      4. i v hodinkach!
      5. pod salino, nebo jakymkoli vedeni su mrtvej, u telky asi taky, proste je to hodne ruseny…

      co ja vim…

      0 0
      • Petr_67  

        Nojo, ale co chceš na té Sigmě reklamovat, když je to s prominutím šmejd a podle mě všechny její neduhy jsou její vlastností, né vadou. To co píšeš, mi dělá taky. Jakékoliv dráty nade mnou, nebo televize a jsem na 0. Snad se to zlepší, až si koupím jiný dres na podzim, zatím to nějak přežiju. A co ten gel, zkoušel jsi to?

        0 0
        • Siddha  

          gel jsem nezkousel, potim se dost (az moc) a me to celkem funguje, jezdim venku a u telky se nemerim ;o) tak tech ruseni mam asi min. pod salino a dratama to holt nemeri, ale po meste je me to putna…

          ale prastil sem s ni asi po 4 letech (z toho ji jeste 2 mel znamej od keryho sem to koupil ja) pouzivani o futra a zamacklo se sklicko. napsal jsem mail do sigmy, poslal to do fabriky a za tyden prisly novy hodinky…

          ano jsou to spis featury. bohuzel. je to LEVNA vec! takze tak podle toho funguje. Kdyz se Ti to nelibi, mohls investovat do funkcne dokonce podle me o malicko lepsiho tepaku kterej se pred dvema mesici prodaval v Lidlu za 400Kc nebo naopak neco lepsiho, kodovanyho, ale to zase mas kolem 3tisic a vic…

          toz tak.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.