Brno 9.10.05 - MTB XC Soběšická Mulda + Muldička

73 nepřečtených
  • zbartos

    Srdečně všechny zvu na fyzicky náročnou projížďku… Více informací na www.czex.cz/mulda zdbartos @ seznam.cz . Zdraví Zdeněk.

    0 0
    • Karaya  

      btw, když už jsme takhle na fóru, není Muldě na škodu účast profíků? A co mulda, budete ji nějak prohlubovat po letním nájezdu lesáků (nebo jak je mám nazvat). Tahat klády přes muldu a po nejčastěji používané pěšince je doopravdy zhovadilost…

      0 0
      • Siddha  

        kdo je a kdo neni profik? jak je vymitis? zastrelenim toho, kdo jede moc rychle? :o))) ja to asi zase jednou letos zkusim…

        0 0
        • Karaya  

          Třeba start jen pro nelicencované? Ale ono to zas tak nevadí, spíš než profíci se blbě chovaj pseudoprofíci, jak je nazval kolega niže anebo fandící doprovod profíků. Vždy? jak se vyjádřil jeden nejmenovaný před XC na Hádech „Vo co tady de, vo h…o, na Muldě, tam to musí jet“ nebo něco v tom smyslu :-)

          0 0
      • tjuren  

        Profíci nevadí, spíš pseudoprofíci s velkýma ambicema co na mě ze začátku řvou sprostě a? uhnu a pak je v posledním kole dojedu. Je to tam všude uzounký takže bez ohledů to nejde.

        0 0
        • netuch  

          mulda??jasne – uz myslim ctvrtej rocnik co pojedu!!!co se profiku tyce,myslim ze na mulde to jeste jde.ale jsou zavody kam si ti skoro profici jezdi lecit sebevedomi na hobbycich,vybrat ceny a tak…treba ja,zatim kazdej rok na mulde neco vyhral v tombole – jednou dokonce pocitac na kolo za 2500,– !!!! uz se tesim.jen doufam,ze vyjde pocasi a stanek s pivem nesbali moc brzo…:)

          0 0
      • zbartos  

        O profících či poloprofících jsme již psali v muldím fóru http://www.czex.cz/…da/forum.cgi mnohokrát. Řešení neznám a navíc si myslím, že neexistuje. V každé větší skupině lidí se najde někdo sprostý, neohleduplný, přespříliš ctižádostivý atd. Terén muldy jsme chtěli odbagrovat, ale kalkulace s minibagříkem vyšla na cca 8000,– a to je i pro naše světoznámé občanské sdružení Defekt trochu mnoho. My tři zbývající spoupořadatelé, co jsme pořád ještě v Brně nenáme na kopání čas a náladu, dělníky za úplatu jsme zatím nesehnali (ani nevíme, zda by to nakonec nebylo také tak drahé jako minibagřík). Navíc mne odpovědní lesáci upozornili, že až tam budou opět tahat dřevo (což bude asi již příští rok na jaře), že muldu zase zničí, takže to letos asi bude Mulda bez muldy, sorry.......

        0 0
        • Karaya  

          Co se dá dělat.. Lesáci mají neomylný čich na používané a pěkné cesty a ty pak použijí na tahání dřeva :-( Jinak díky za práci, kterou odvádíte, bez Vás by nebylo tak krásného zakončení sezóny!

          0 0
          • Santus  

            Tak dnes tu Muldu chudak pan riditel kopal, tak to dojdu i kdyby hrozila Rita (ta i ta).

            0 0
            • zbartos  

              Tak, tak. Včera jsem prosekal to, co bylo na trati zarostlé a dneska jsme s dalším spolupořadatelem cca 3 hodiny kopali muldu (myšleno jedno konkrétní místo na trati, ne závod Muldu) do hloubky (mulda je teď tedy o cca 0,5 m hlubší, takže kdo na trati trénoval dříve než v poledne 2.10.05, tak by si tam měl dát během závodu pozor, nebo si muldu raději ještě jednou zkušebně projet – během závodu bude „mlíko“ vedeno tak, aby se mulda NEMOHLA objet vpravo, kde jsme nechali cca 1 m neodkopaný). Pak jsem (už sám) ještě hráběmi odhrabal listí, odpadkdy, větve a kamení v dolní polovině nejtechničtějšího sjezdu závodu (říkáme mu Had a vede doprava za poslední lavičkou stojící na startovní louce). Takže tra? je připravena, koberce na nejblátivější úsek jsou schovány v lese poblíž tohoto místa a dnešní předpověď na neděli 9.10.05 z accu­weather.com je přijatelná: Sunshine, High: 18°C, RealFeel: 18°C. Takže přijďte. Cen je moc a co s nimi budeme dělat, pokud příští rok Muldu už třeba nebudeme pořádat…

              0 0
              • rock  

                To kopání je míněno vážně ??? Tý jo, přijedu …

                0 0
                • zbartos  

                  To myslíš jako jestli jsme muldu opravdu dnes prohloubili o 0,5 metru ? Ano !

                  0 0
                  • JSt  

                    ta prohloubena mulda je zradna potvurka. ja to nevedel a tak to se mnou hyplo, ze sem tam malem nechal obed. na strane vyjezdu je to dost strme – hodne za sedlo a hned rychle zase zpet zacit slapat. projedte si to at nejsou zbytecne pady (popripade jine neprijemnosti :)!

                    0 0
                    • Santus  

                      Jeeee Jura, ahoj, jedes? Snad dopadnem lip nez na „Palavskym vrchu“, to byla kruta pravda:-))
                      Tu zmolu si taky predem jeste projedu. Jara

                      0 0
                      • JSt  

                        jo tak to nevim. ja radej delsi trate, tam kdyz spadnu, tak to neni takova ztrata :)

                        0 0
                      • JSt  

                        ted vidim, ze sem to nenapsal dost jasne. jedu urcite, predchozi poznamka byla o vysledku

                        0 0
                  • Ceslo  

                    To prohlobeni jste docela prehnali :-). Nejak jsem o tom nevedel a malem jsem si vyrazil dech o predstavec :-(.

                    Asi by bylo dobry na to hodne upozornit a nebo jeste lepe umoznit to obejit pesky bokem. Nemam sice buhvijakou techniku, ale vim ze na zavodech budou lidi, kteri jsou na tom jeste hur a pro ty to bude nejetelny.

                    0 0
                    • zbartos  

                      Tak pánové jak to je. Je současná mulda při pomalejší a opatrné jízdě skutečně neprůjezdná, nebo ne ? Zdá se, že jste si během letoška zvykli na tu širokou a téměř rovnou „muldu“ a po vykopání muldy do její původní hloubky jste překvapení, že to nejde tak lehce projet. Napište prosím více názorů, a? si v tom uděláme jasno, díky.

                      0 0
                      • pegal  

                        Ja nevim ja to jeste nikdy nejel .. :) Nejakou fotku nemas?

                        0 0
                      • Meedja  

                        Jestli je mulda jako byla loni, tak sla krasne projet. A sla projet i hodne rychle, takze nevidim problem. Jenom jestli jste ji nevykopali treba o neco uzsi? Ja nevim, ted jsem tam nebyl, takze nemuzu posoudit.

                        0 0
                      • Ceslo  

                        Ahoj Zdenku,

                        Problem neni ani tak v hloubce, spis je to ted dole hodne uzky a predni kole se tam hodne zabori a nehce se mu nehoru. S tim budou mit problemy zvlast jezdci se spatnou technikou jizdy a ti co to necekaji a napali to.

                        Vcera jsem to byl ale jeste jednou zkusit a jdeto, kdyz je na to clovek pripraveny. Akorat ten nasledny vyjezd uz neni tak pohodovy jak predtim :-).

                        Stejen bych na to upozornil a asi dal i nejakou vystraznou cedulku.

                        0 0
                      • Loner  

                        Když to čekáš je to jetelný na kašpara, ale není z toho ta radost. Ale byla by škoda vaší práce, tak a? se to využije, jenom nějak zamezit vjzed na tu nekopanou brnkačku vpravo. Dík za pěknou tra?.

                        0 0
                      • JSt  

                        da se to docela ok, ale musis to cekat… ne jak ja do toho naletim zvykly na plitkou muldu. malem sem se zaklovl do protisvahu. urcite bych na to nejak upozornil, aby nekdo nebyl neprijemne prekvapen

                        0 0
                      • Karaya  

                        Tak dneska to náčelník ještě upravoval, btw. díky, projel jsem si to 2× a je to v pohodě, musí se teda kolo alespoň trochu držet, není to jako předtím, že se jenom vezl.

                        0 0
                        • zbartos  

                          Tak jsem si to inkriminované místo (vyhloubenou muldu) dnes v rámci oficiálního tréninku projel na horákovi a moje průměrné technické schopnosti na prohloubenou muldu v pohodě stačily. Rozdíl proti době před jarem 2005 je snad v tom, že dříve byly obě strany muldy volné, teď je vpravo od ideální stopy cca 0,5 m svislá stěna a z muldy nejde podle mne vyjet bez šlapání (což dříve šlo…). Rozhodně se do muldy musí vjíždět (a projíždět ji) po jednom, takže v prvním kole buďte ohleduplní, díky. Good luck.

                          0 0
                      • davevi  

                        Mulda je jetelná, nevidím v tom problém. Stačilo si to před závodem projet. Letos ale člověk musel muldu projíždět pomaleji a na konci výjezdu si trochu šlápnout do pedálů. Rozhodně nezahazovat a nechat tak jak je.

                        0 0
              • Karaya  

                Tak tomu říkám čin do pranice, přijedu teda v každým případě, i kdyby padaly trakaře…

                0 0
              • zbartos  

                Dnešní předpověď na neděli 9.10.05 z accu­weather.com je pořád ještě přijatelná: A blend of sun and clouds High: 13° C RealFeel: 11° C.

                0 0
    • pegal  

      Pravdepodobne take pojedu ..

      0 0
    • tuta  

      Ja bych se chtel zeptat, jak moc se musi na trati slezat z kola, jak casto se musi chodit ze sedla a taky jak obtizne jsou ty sjezdy – ma technika jizdy je totiz tragicka – tak jestli to zacatecnik dokaze sjet.

      0 0
      • zbartos  

        Slézání z kola (kvůli těžkému kopci) je závislé na vlhkosti podkladu a kvalitě jezdce. Za sucha nemusí průměrně zdatný jezdec s kola slézat. Za mokra 2–3 x za 1 okruh, tedy při závodě na 15 km 6–9 x a při závodě na 30 km 12–18 x. Chodit ze sedla (tedy šlapat ve stoje, pokud dobře rozumím otázce) se musí 4–5 x za 1 okruh. Obtížné sjezdy jsou tam jen 2 + mulda (to je jen taková cca 2 m hluboká vlnka). Jak jsou ty dva težší sjezdy obtížné, nedokážu popsat, to si musí každý zkusit. Výhodou ale je, že se oba tyto těžší sjezdy mohou sbíhat pěšky (sjezd s názvem Had má dokonce zvlaštní „sbíhací“ variantu, aby se běžící jezdci/jezdkyně nepletli jedoucím zavodníkům pod kola…

        0 0
        • tuta  

          No ja jsem se ptal, protoze mam zranenou achilovku a nesmim behat – proto ted taky jenom jezdim na kole a chtel jsem si dat i nejaky pohodovy zavod, at je nejaka zmena – no ale jak to vypada, tak Mulda bude na me v soucasnem stavu prilis obtizna. :-( No, uvidim jeste podle pocasi.

          0 0
          • Karaya  

            Třeba ja nejdu do stoje ani jednou a k behu mě na Muldě taky nikdo nedonutí.. Pojď si to projet a uvidíš, já myslím že tra? není zas nějak technicky náročná… A přihlas se na 30tku na 15tce se strašně chrtí :-)

            0 0
            • tuta  

              Tak to me trochu uklidnilo :-) – pokud pujdu, tak urcite do tricitky – ale jeste jsem na zadnem bike-zavode nebyl, tak se trochu bojim, preci jen v tolika lidech to bude maso.

              0 0
    • zbartos  

      RaceFoto.cz bude mít během Muldy v neděli 9.10.05 na louce stánek, kde si budete moci již hned po závodě koupit fotky ze závodu přímo na CD. A to jak z Muldičky, tak z Muldy.

      0 0
    • Komi  

      TAK KOLIK KDO JEDE? BUDE TO ASI MŮJ PRVNÍ ZÁVOD (jestli pojedu) :-)

      0 0
    • slou  

      Tak sem si dovolil do ostatních pár fotek z muldy jak vypadá po prohloubení :) Pro ty co neví jak to tam vypadá. Jet se to dá v pohodě pokud tam člověk nedělá kraviny.

      0 0
    • tuta  

      Tak jsem si dneska v poledne projel tu trat a tu muldu snad nemyslite vazne, ani jsem to nezkousel projet, nejsem sebevrah – vpravo bych to zvladl, ale jinak to vypada, ze pujdu vedle kola. Fakt s tim nechcete nic delat? Uznavam, ze ma technika jizdy je podprumerna, ale toto je vrazda. Jinak trat pekna – fakt se nikde nemusi ze sedla, ty sjezdy jsou v pohode – bal jsem se sutru a pisku, ale suchy koreny se daji, to zvladnu i ja. A stoupani jsem nezvladl jen jedno, to bylo takovy s hrbolama, ale to bylo diky me netechnice jizdy a zkousel jsem to tak dlouho, az uz to slo. Takze jedine ta mulda, te se fakt bojim a nevim, jestli tam zitra pujdu – se tam nechci zabit.

      0 0
      • tuta  

        Ted jsem si jeste precetl popis trate a vidim, ze u cile je jeste jedna vychytavka, jsem to jel primo po pesince, a podle popisu to nezni dobre, achjo.

        0 0
      • Karaya  

        Co blbneš, vždy? to vůbec není strašný, tak je to přeci závod, tak nemůžeš očekávat, že to půjde projet na silničce.. Během kopání to zkusmo projížděli i 12tiletí caparti .-) Tak se neboj a pojď do toho…

        0 0
        • tuta  

          Jsem tam nad tou muldou stal, vzdycky si rikal, ze to proste projedu, tak jsem se vratil trosku zpatky, pred muldou zabrzdil, zase vratil zpatky, zase zabrzdil, tak jsem radeji projel trat a pred muldou se to zase opakovalo. Hele, ja trochu vic jezdim jenom posledni mesic (jinak fakt skoro nic), a to jsem hodil 3 paradni drzky (krome nekolika normalnich padu), uz me nabavi mit furt otluceny kolena a porad si nechat rovnat patku. Asi starnu, no snad mi tam da zitra nekdo tutorial, jestli teda seberu odvahu a vypravim se tam.

          0 0
        • tjuren  

          No, nechci říct, že je to nějaká hrůza, ale kdo byl zvyklej na muldu z minulých let může být dost překvapenej a já musím říct, že kdybych nevěděl, že se to dá projet tak do toho nejdu ani za prase. Ještěže není blato, to by byl masakr. Možná by se nic nestalo kdyby si pan Bartoš pár úderů krumpáčem ušetřil. Přecejen se jedná o zavod pro amatéry.

          0 0
          • Karaya  

            Kamenujte mě, sem ani netušil co můj příspěvek spustí..:-)

            0 0
    • Komi  

      Tak pište jak ste dopadli! A jaký máte pocity. Pro mě to byl první závod, umístění nic moc, ale pocit z toho mám skvělej.

      0 0
      • tuta  

        Ja jsem dopadl tak, ze jsem si pekne prohlidl vnitrek sanitky. :-) Proste jsem pochopil, ze horska kola asi nejsou nic pro mne (no snad za rok to bude lepsi). Ve sjezdech mi vsichni ujizdeli, o hadovi ani nemluve, cely kolo jsem se bal az ho zase budu muset sjizdet (a to jsem prvni kolo zbabele zvolil sbihaci variantu), jesteze tam byly ty kopce, kdy jsem zase ty tragedy kolem sebe mohl predjet zpatky. No a ke konci tretiho kola jsem hodil drzku, tak jsem to pochopil jako signal shury a zabalil to.

        0 0
      • Siddha  

        Ja byl na silnici na Vysocine, sam 180km super. Ale asi me ale nejak zlobi orech Veloce. Bike je v uplnym rozkladu… :o(

        0 0
      • cegyna  

        Prijel jsem az z DDR jen kvuli Mulde – vyplatilo se, jako vzdy – krasnej zaver sezony – poprve jsem neprepalil zacatek, odmenou je mi 33 misto na 30 a doposud nejlepsi cas. Diky moc poradatelum!

        0 0
        • Karaya  

          Cau, zase musim rict M.K., že jsi mě pojel :-) (43. flek)

          0 0
    • Karaya  

      Flek ještě nevím, ale čas okolo 1:32 na třicítce, jelo se super, škoda, že to byl poslední závod sezóny… BTW kdo tam byl z bikefora, ja se potkal s Paja a Meedja..

      0 0
      • Meedja  

        No, ja jel patnactku a 25. flek s casem nekde kolem 0:46. No jo, nic moc, ale pristi rok, to bude jinaaaaa! :) No a jak psal Karaya, potkal jsem tam jeho a Paju. :) Jinak akce super, az na tu tombolu…proc to nebylo jako loni, vyveseny na ceduli?

        0 0
      • Paja  

        Vsak jsme si to „potkani“ v sobotu docela naplanovali:o) ja jsem mel 1:36 (na kompjutru, oficialni mozna o neco min, merili to az po tech cca 200m) a poradi podle tabule pri dojezdu 52.

        0 0
      • Máca  

        Taky jsem tam byl, ale s výledkem se raději chlubit nebudu – nohy nejely.

        0 0
      • tjuren  

        Hodilo by se abych vzal zpátky co jsem napsal před Muldou. Během závodu jak to bylo ujetý a tvrdý byl profil muldy vpodstatě stejný jak minulý roky. Takže jetelnost se změnila minimalně, možná spíš opticky působí hlubší.
        Panu Bartošovi opět děkuji za super zážitek takřka za humny. Pokud si mohu na něco stěžovat, tak to není na závod , ale na výčepní u piva, kde by jeden leknul a druhej se zbláznil. Pivo došlo, k tomu není co dodat.
        Jinak 34. na krátké, ale naposledy s mladýma chrtama. Příště už s dědečkama.

        0 0
        • tuta  

          Jo, mulda byla super, ta se mi libila, tak se taky poradatelum omlouvam.

          0 0
        • cegyna  

          takze vlastne spolu relativne dlouho nepojedem! No ja si tech par let pockam :-)))

          0 0
      • stream  

        Můj závazek, odjet 10 zavodů, se mi podařilo splnit už v Odrách. Teď jen dojíždím naplánované kilometry:) Byl jsem se mrknout na start a první kolo třicítky. Pánové, klobouk dolů, ten sjezd je vážně mazec! Příští rok rozhodně nevynechám!

        0 0
    • Karaya  

      Jo a na potření všech nespokojenců se závodní podobou muldy, jsem dostal od Zdeňka kokos.. Takže pokud byl někdo nespokojen, může se přihlásit, potřebuju ho načnout :-)

      0 0
    • pegal  

      ja taky byl .. jel jsem 15 km, pac ve tri uz jsem musel byt na fotbale .. dojel jsem na 21. miste a bylo to trapeni od zacatku az do cile, vubec mi to nesedlo a chtel jsem to po prvnim kole vzdat .. minimalne na 12. misto jsem mel ..

      0 0
    • pegal  

      btw, kdy budou na netu vysledky?

      0 0
      • zbartos  

        Výsledky jsou již od včerejška cca od 17:00 na webu http://www.championchip.cz/cze/index.php?… . Výledky na webu Muldy budou až se nám podaří převést výsledky od meřící firmy do našeho vzhledu výsledků.

        0 0
        • pegal  

          diky ..

          0 0
          • netuch  

            ja jel a nejel.moc jsem chtel jet,ale spis jsem se plouzil…aspon ze mam na racefoto pekny fotky a v tombole jsem vyhral pocitac na kolo:))) jen bych zabil tu babu za tim vycepem.ze jim dosla desitka mne dostalo.ta ctrnactka byl zabijak na kterej nejsem zvyklej.jel jsem s mladou(prijela si pro mne) koupit stul do kuchyne.potom co jsem jim tam pod jeden stul „upadl“ jsme zase odjeli a doma si mne uz mlada musela vyslict. myslim ze mne ani nevykoupala…her­got.musim s ni neco udelat!!! PORADATELUM DIK!!!!! i te „babe“ za vycepem:)

            0 0
    • zbartos  

      Vážení, můžete mi prosím napsat, jak se vám líbila hudba, kterou na Muldě zvukař pouštěl ? Musím přiznat, že já jsem fyzicky trpěl. Je tady ještě někdo, komu se ta hudba nelíbila ? Díky předem za názory. Bye Zdeněk.

      0 0
      • Komi  

        Mě nijak neprovokovala, akorát jednou, když začla hrát pškná písnička, tak to přepl na nějakej hnusnej remix … to mě naštvalo. Jinak si nemůžu stěžovat

        0 0
        • netuch  

          jednou jsem byl na zavodech,ani nevim kde a tam hrala county music… klidne na zahradce u piva,ale k tomu kolu to chce neco zivejsiho…mne to docela sedelo…:)

          0 0
      • Karaya  

        Mně se taky hrubě nelíbila, myslím že pokuď jde o hudební doprovod, tak vede B50 s outsourcingem u AZ radia..Bude příště nějakej rokec?

        0 0
      • Meedja  

        O muzice jsme premysleli zrovna kdyz kolem nas projizdeli ze spice M30 a do toho jim hral jakysi cajdak. To cloveka asi moc nenabudi. Ta hudba byla hrozna, hlasuju za nejakej rock nebo cokoli jinyho, nez Michala Davida apod. :)

        0 0
      • tjuren  

        Musím přiznat, že si hudbu vůbec nevybavuju :-(

        0 0
      • Paja  

        Me tahle hudba taky nevyhovuje, krom toho si myslim, ze by tam mela byt v takove hlasitosti, aby se bikeri navzajem si sdelujici zazitky z trate:o) nemuseli s hudbou prervavat…

        0 0
      • ivovi  

        Taky se priznavam, ze si hudbu nejak nevybavuju, takze mne asi nevadila.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.