• Gatier

    Jazdili ste niekto na pevnej od Pace, Pells, alebo ocel? Chcel by som to urcite na Vcka, v buducnosti mozno aj kotuc. Neviem ci sa karbonove vobec robia na V brzdy. Cenovo vychadza zrejme najlepsie ocel.

    0 0
    • Tomcat  

      Pace , Koxx , WoodmanComponets ,Morati , Monti atd… Ikdyž je to občas taky na trial, splňuje to co potřebuje i Xc jezdec a to tuhost a lehkost. Neplést si to s pevnejma vidlicema na DJ nebo street MTb to jsou opravdu hmotností dekly od kanálu.

      0 0
    • tomaschek  

      Jezdím karbonku na véčka 4ZA Lynx, váha asi 700 gr, mrkni na můj bajk.

      0 0
    • zirecek  

      Jezdím pevnou Sfinx, ocel Columbus Nirvacrom. Udělaná na míru (barva, délka, patky, krk), delší nohy – geometricky nahrazuje 70mm zdvihovou vidlu. Je to suprová věcička, pobere hodně, odpružená to samozřejmě není. Osobně bych volil ocel nebo titan (příliš drahé na můj vkus), protože veškeré karbony mají hliníkový krk – ten je dost tvrdý. Je to poněkud s obdivem, ale krk u pevné vidle bere hodně. Jezdím ju přes rok, nebudu měnit. Lehkost, tuhost, krása, bezúdržbovost, akorát pozor, chce to hodně kvalitní hlavu. Kombinace samozřejmě s nehliníkovýma řidítkama (Morati).

      0 0
      • zirecek  

        Navíc nově i se Sfinx ocelovým rámem je to naprostá palba a chr?árna, :o))). Kombinace váha x tuhost x cena, se mi zdá hodně dobrá. Pevnou s hliníkovým rámem bych si nedal, pohodlí musíš někde dohnat. Vozím: Python/Fast Fred, Morati říditka, ocel Sfinx vidla a rám.

        0 0
        • Gatier  

          Tomaschek: Ma to hlinikovy krk? A co stoji? Zirecek: Cakal som kedy sa ozves :) No ocel je co sa tyka ceny neprekonatelna. Zatial by to islo na hlinikovy ram (T 8500), pricom neskor pocitam s ocelou.

          0 0
          • tomaschek  

            krk má hliníkový a dá se teď koupit na koloshopu za 5300 Kč. Na lehčí a hlavně hladší terén (asfalt, suchá hlína, šotolina) je naprosto super, na větší kameny nestačí, zvláš? v kombinaci s nabušemými maxxisy wormdrive – ale to žádná pevná vidla. Jdu do Skareba nebo R7. Jinak tu Zireckovu CrMo Nivachrom od Bareše má na kole manželka a určitě není pohodlnější než karbonová.

            0 0
        • náčelník  

          Takže nový rám Sfinx – můžeš podrobně specifikovat ?

          0 0
          • zirecek  

            Tož, je to Dedacciai, kombinace SAT 14,5 (hlavní trojúhelník) a EOM 16,5 (zadní zploštěné šavle). Geometrie přesně na Míru, :-), takže negativní sloping a vše jak jsem chtěl a domluvili jsme se s p. Pavlíkem. Je to opravdu tuhý rám a lehký – nevím, přesně váhu, nestihl jsem zvážit. Letí to dopředu znatelně lépe než Sector, je to palba. I přes drobné chybky jsem velmi spokojen, :-). Udělám foto biku a hodím to časem do profilu.

            0 0
            • Meesha  

              pockej az ti to praskne… :-))

              0 0
              • zirecek  

                Však s tím počítám, :-). Při té váze nevěřím, že to může vydržet. Sector s 2.25kg mi vydržel přesně necelých 5let, takže jsem stihl ještě reklamaci, :-)). Beru, že Deda je jiný matroš, ale myslím, že to prdne, bo taky jezdím víc a víc… .

                0 0
                • Meesha  

                  Preju ti at to vydrzi co nejdyl a kdyz uz, at to prdne nekde v garazi a ne v 70ti! :-)

                  0 0
                  • zirecek  

                    Díkec. Sector prdl ve sjezdu, :-). Záleží spíš kde to prdne…jestli tě to pošle k zemi nebo k nebi, :-P.

                    0 0
            • náčelník  

              Co je míněno „drobnými chybkami“ ? Na tu fotku jsem zvědav.

              0 0
    • Gatier  

      Tak co som pozeral ceny, pytaju Pells nejakych 14 000,– kc , za Pace 160 eur. Takze snad jedine ocel, Pace neviem ci sa vyraba na vcka, alebo pouzivanu Titan.

      0 0
      • zirecek  

        Musím říct, že jsem ještě po roce překvapen, že ocelová vidla bere tolik. Skoro se až bojím, že někdy prdne (p. Pavlík říkal, že v klídku 10 let řádit) a hýčkám si ju. Bo za ty prachy je to skvost, fakt by mě zajímalo nějaké srovnávací měření s Moratkou, Pellskou, Pacekou, 4ZA. Hýčkám si ju, je to cumílek, časem si ju necham přelakovat, a? je dokonalá, taková červeň alla Specialized, :o).

        0 0
    • Gatier  

      Lance: To bolo teraz na zirecka a ja som sa spravne zaradil?

      0 0
    • moratii  

      Cus…) Ja jsem jezdil 4ZA Lynx a opravdu je dobra a videl jsem,ze ji delaji i na kotouce…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.