• Lister

    Nazdar lidi, tak sem tu opět z dotazem. Objednal jsem si na svého bajka nového Blacka, ale můj rám pobere tak maximálně 90mm tak bych chtěl výhledově (asi do vánoc) dokoupit ještě rám, který by snels 120mm. Hodně se mi líbí RM CPS 6.0, ale nenašel jsem informaci, pro jakou vidlici je určený. Pak jsem se taky díval na Spydery, ale ty jsou většinou postavený s vidlicema kolem 100mm. Vím že by to zvládlo CRX, ale 10 tis do toho vrazit nechci, spíš půlku. Klidně beru i starší rám někde ve výprodeji. Dal bych přednost hravému dobře ovladatelnému bajku. Mám 176 cm tak případně i tip na velikost. Odhaduju se tak na 17–18 dle výrobce. 19 od Authora co jezdím, je pro mě na hraně, te´d bych bral menší. Jsem starý ocelář, ale za tyhle prachy ocelový rám neseženu, takže se spokojím i s duralem :o) Nejde mi o váhu, spíš o výdrž, ale do dvou kil bych se chtěl vecpat.

    0 0
    • JMT  

      cr 1500-geometrie stejna jako crx, cena 7500

      0 0
      • Lister  

        No to je sici pořád o dost víc než jsem chtěl dát, ale přesto se zeptám – rozdíl, tedy kromě ceny, asi tam nebude to hezké frézování vzadu co, rozdílná bude asi i váha.

        0 0
        • gobike  

          Tyjo, to teda bude tvůj Versus vypadat s Blackem zajímavě, nezapomeň udělat update fotky.

          0 0
      • Lister  

        Tak jsem si našel pár CR1500 tady na B-F a ten rám je fakt moc hezkej. Dokonce se mi líbí víc než CRX, tak že by tohle byla ta cesta :o)

        0 0
        • Lišák  

          A nechtěl jsi stavět náhodou fulla?

          0 0
          • Lister  

            Stavět nechtěl. koupit dokonce jsem i objednal a požádal o úvěr, ale po 14 dnech žádná reakce, asi už bude vyprodaný. Takže opět nastupuje plán B :o)

            0 0
            • Lišák  

              Stejně tomu nerozumím-chtěl sis koupit celopéro a budeš stavět HT. Proč nepostavíš ten full?

              0 0
              • Lister  

                Ono není tak jednoduché postavit fulla – to se vlastně vůbec nevyplatí, když se podívaš na ceny rámů. HT nebudu stavět, jen chci dát novou vidlu, protože na té staré se už prostě nechci trápit. A výhledově vyměnit rám, který zase využije plný potenciál té vidlice, a na který navěsím věci z mojeho nynějšího kola. Budu mít tak kvalitní základ, na kterém si pak můžu ( ale samozřejmě nemusím, protože pojízdné už to bude i tak) postavit HT podle svých představ a pak ho používat na rychlejší nenáročné tra?ě, na vyjíždky s přítelkyní, kde full nemá smyls, protože nejezdíme nic moc náročného, na cesty do práce a jako zimáka. Full přijde asi na řadu zase příští rok ve slevách.

                Tak jen na vysvětlenou :o)

                0 0
                • Lišák  

                  Díky za vyčerpávající vysvětlení! :-)

                  0 0
              • chobot  

                a proč ho radši nepostavíš ty,a? se můžem se Skokanem konečně svést? :o))

                0 0
                • Lišák  

                  Tady si někdo přivstal :-) Až budou finance, bude full… Teď jsou na řadě lyže+boty a trekový boty, takže rámeček asi až v zimě.

                  0 0
                  • chobot  

                    houby přivstal,máme noční… :o))

                    0 0
      • Lister  

        Tak ti teda pěkně děkuju. Nejdřív jsem byl přesvědčený, že tolik za rám nedám, pak jsem si prohlídl pár fotek RB tady na foru a začal pomalu slintat, teď jsem strávil asi 3 hodiny pročítáním příspěvků o RB tady na foru – třeba hodně zajímavý bylo jak RomanH tvrdil že CRX rozhodně ne a na čem teď jezdí :o) – taky jsem pořádně prolezl stránky RB a začínám mít silný pocit, že moje peněženka zhubne o nějakých 8 tisíc :o)

        Až se pomalu smířím s tou investicí, tak to teprve začnou muka. Nejdřív jaká velikost, při mých 176 cm by mi mohlo sedět M stejně tak i L, ale to se nějak vyřeší, ale co teprve ta barva. Jak si mám sakra vybrat :o). Koncem měsíce se snad dostanu do matičky Prahy, tak se zajdu podívat k nim do centa a něco bych mohl vybrat.

        Jdu do sklepa přeměřit svůj rám a? mám přibližně představu na čem jezdím teď.

        0 0
        • Lister  

          Tak jsem změřil. Celkem mě to překvapilo. Délka horní trubky, měřeno jako u RB, 600mm, výška rámu 485(střed-až nahoru), 455mm (střed-vrchol horní rámové trubka). Nemohl by někdo změřit výšku rámu po tu horní trubku na svojem RB ideálně v těch velikostech L a M. Celková výška posedu 87cm(střed pedálu – sedlo), z toho lze lehce dopočítat výška sedla nad středem – 70cm.

          Takže asi bude lepší L. Přece jen u M by mi těch 35mm mohlo chybět a když si vezmu, že mám teď 12 cm představec, tak by to nebylo kde dohnat. Chtěl jsem celkový posed kratší, ale tak o 2–3 cm maximálně s tím, že bych chtěl použít kratší představec. A taky jsem chtěl na výšku menší kolo, protože teď je to v některých technických pasážích už na hraně – občas ten došlap na zem bolí :o). Nemohl by někdo změřit výšku horní trubky nad zemí v místě napojení k sedlovce. U mě je to 77 cm (vím že tohle je dost nepřesný údaj, třeba jen kvůli rozdílné šířce gum). Mám dost vysoko střed, u toho RB by to mohlo být níž a to by mohl být ten zásadní rozdíl.

          Geometrie RB CR1500 tady: http://www.racebike.cz/…y_cr1500.php

          0 0
        • RomanH  

          Jojo, a jsem spokojenej – clovek si asi fakt zvykne na vse :o) Jedine, co mi na tom CRX vadi, je nizsi stred – pri prejezdu velkych korenu clovek obcas zavadi pedalem o zem.

          ad velikost – urcite vem to L.

          0 0
    • chupas  

      jak se pozna, na kolik zdvihu je ram delanej? nikde sem to nenasel.

      0 0
      • Smazaný účet  

        RB má doporučenej zdvih ke každýmu tipu rámu na svých www ! U jinejch výrobcu nevím.

        0 0
        • pali  

          len tak zo zvedavosti co jazdis ht a 120 zdvih ?

          0 0
          • Lister  

            To mělo být na mě???

            Pohodové XC

            0 0
            • pali  

              ano, len ciste tech.dotaz

              0 0
    • slavekRM  

      Rám CPS6 je určený pro 100 vidli, geometrii jsem ti před týdnem posílal, ale nevím jestli ti to došlo. Jestli snese i 120 ti prozradí v Cyklomaxu.

      0 0
      • Lister  

        jo mail došel. Díky moc. A taky díky za radu zkusím tam napsat :o)

        0 0
    • Lister  

      Lidi klidně můžete radit dál, ještě pro to RB nejsem 100% rozhodnutý, přece neexistuje jen jeden HT rám na XC, který snese zdvih 120mm. Dík za každý tip.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Do těch 8000 se asi nevejdeš.Myslim,že bude potřeba dokoupit sedlovku ,smyk, hlavový a asi i středový složení! Tvuj ocelouš má určitě jiný pruměry trubek.no proměříš a uvidíš.

        0 0
        • Lister  

          Jo, s tím počítám, smyk bude v pohodě, hlava určitě nová, sedlovka to jsou jen nějaké drobné (nepotřebuju nic super, vždy? je to jen držík na sedlo :o) ), a střed – to budu muset přeměřit, ale to snad projde.

          0 0
          • hrušák  

            na sedlovku můžeš dát redukci, já s tím jezdím bez problémů, ten střed je jinej (taky jsem přešel od A k RB)

            0 0
    • jurahasic  

      Mám HT Merida r.v.99 vidlice RS Judy 80mm.Letos nasazena vidlice Black platinum IT 120mm.Nejdříve jsem měl obavy co geometrie.Obavy vzaly za své.Jezdí se mi daleko lépe.Já vím,že odborníci budou kroutit hlavou,že hlava je příliš položena tudíš citlivost nižší a vidlice při brždění příliš zajíždí.Já tyto problémy necítím.Samoz­řejmě,že nejsou všechny rámy stejné,ale myslím si ,že se kompatibilita rámu a výšky zdvihu vidlice příliš démonizuje.Jsem obyč hobík.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce