Suntour XCP-D RL - je za ty penize opravdu tak spatna?

37 nepřečtených
  • Baracuda

    Chci koupit vidli okolo tri tisic a na koloshopu sem nasel tuhle vidli za necely 3200 – za ty penize mi prijde, ze toho umi docela dost. Vim, ze za ty penize nemuzu cekat zazraky, ale kdyz tady tak ctu ty prispevky o tom, jaky jsou Suntour vidle sr**ky, mam docela strach ji koupit. Nevim totiz o zadny podobny vidlici za stejny penize…

    0 0
    • RapMan  

      Ja mam XC-PRO-D-RL, coz je v podstate to same, akorat by nohy mely mit vetsi prumer, a jakstaks to jde… Mozna je to subjektivni ale zda se ze po 360km zacina i trochu tlumit…:))

      0 0
    • Volf  

      Tyto věci se probíraly už na starým fóru. Jsou prostě značky / Author, Suntour / který prostě jsou shit protože to někdy někdo řekl. Já si myslím, že existuje skupina lidí, ktrá pokud vidle není alespoň za 15 litrů tak je špatná, Author bude za stejný prachy údajně horší jak jiný kolo ve stejné ceně. Já si speciálně u vidlic myslím, že tam funguje to, že socka / taky se za ni považuju / si koupí vidli za 3 000 a chce se vyrovnat tomu co vidí někde na videu. Prostě ono je to potom ale trochu jinak, ale nevysvětliš. Já osobně mám druhou sezónu XCP-D a nestěžuji si. Kdysi jsem říkal a to budu tvrdit, že test bude objektivní pouze ve chvíli kdy sundáš veškerý samolepky. Spousta antisuntouristů ji ani nepozná, ale jak nahodíš samolepky bude to shit.

      0 0
      • Tommy  

        Tohle je svatá pracda, kolikrát jsem tenhle názor ohajoval a neúspěšně, fakt je ten, ža za ty peníze nic jinýho nekoupíš a proč taky – koupíš si dvakrát novou a je to v po…

        0 0
        • pit  

          Sam si odporujes…vravis, ze si kupis dvakrat novu a je to v poho.. Ja sa ta teda pytam,ci nieje lepsie kupit si raz a poriadnu??? A nemusi byt zrovna za 15000. Sam som jazdil RST Omega AET 2003 a dal som za nu 6000,– Sk…teraz mam MX COMP ETA a hovorim, ze peniaze za RST boli vyhodene von oknom. Ale kazdy sa uci na vlastnych chybach…:-)))

          0 0
          • Tommy  

            Asi jsi to špatně pochopil, nebo spíš já špatně podal. Neberu v úvahu ty úplně nejlevnější modely ale životnosti jsou ± stejné za úplně jiné peníze, to je nepopiratelný fakt od souseda, majitele kšeftu s kolama.Než mít po dvou letech ježdění ve vidli vakl a brečet nad tím, že stála desítku a že musí vydržet ještě dva roky, koupím vidli za 5 litrů, s vědomím, že po dvou letech ji vyhodím a koupím novou (možná lepší.protože vývoj jde dál)- to je celkem dost racionální filozofie…

            0 0
      • TinkTink  

        Nevim, jestli tim antisuntouristou myslis i me a nebo ne :)…ale odpovim sam za sebe – poznam rozdil mezi hodne vidlicema…hodne casto uz ten rozdil naprosto ignoruju, protoze toho jezdim docela dost…ale rozdil mezi spravne nastavenym Suntourem a spravne nastavenou Marzocchi (Rock Shox…Manitou…) poznam :)

        0 0
        • Volf  

          Hele asi odpovídáš na můj příspěvek. Tebe nepočítám mezi většinu která to nepozná, ale každej není ty. A pak tady občas napíše někdo kdo třeba začíná s kolem a pokud si přečte, že třeba kolo pod 40 litrů je o ničem tak asi nerozšíří řady nás bláznů, kteří rvou peníze do něčeho na čem se ještě musí makat.

          0 0
          • TinkTink  

            Jo jo…odpovidam :)

            No tydle rady temdle lidem jsou dost k nicemu a spis je odradi…to je spatny pristup…souhlas…no…bu­du dal cist diskuze a pripadne se vlozim :)

            0 0
            • Volf  

              Ještě se vrátím k těm vidlicím. Rozhodně mebudu tvrdit, že je to to nejlepší co existuje. Jen mě vadí, že někdo něco šmahem smete ze stolu aniž se ptá, k čemu tu vidli potřebuje. Asi by první otázka měla znít: na co a jak ji chceš používat a teprve potom se možná dá říct ano kup ji nebo ne nekup. Na závody to určitě nebude, ale na pohodový ježdění pro radost proč ne. No ale taky by se mi líbila na mým biku třeba Pace RC 38 Air Force Race LT Disc Lock, ale ty prachy.

              0 0
          • ravo  

            Můj první bike stál 2 litry a koupil jsem ho od kámoše. A bylo to naprosto úžasné kolo i přesto, ře to byla plečka. Dokud jsem nepoznal nic lepší, nic mi nescházelo. Někteří z nás už bohužel trpí „nemocí z povolání“ a ztrácejí soudnost a uniká jim, že na pohodové výletní ježdění stačí kolo za desítku…

            0 0
            • TinkTink  

              Mymu prvnimu bajku jsem 2× urval kliky…nemyslim, ze ten Velamost byl dobrej :)

              0 0
              • martt  

                zaujimave, na velamos sa montuju predimenzovane ocelove kluky, ktore su imho prakticky neurvatelne.

                Ked som ale u Sachsa reklamoval, ze som zlomil (unavovy lom, ziadna rana do kluky) kluku New Success – to bola vtedy konkurencia pre Dura Ace (cestna obdoba XTR), tak ma skoro zlozila odpoved, ze s 15 tisic km za 4 roky ma ta kluka po predpokladanej zivotnosti a tak sa vlastne nic nestalo.

                0 0
                • TinkTink  

                  No to byl muj prvni bajk – sice ocelovy kliky…ale…

                  0 0
                  • Seveřan  

                    Můj taky.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      trekový velamos 3*6 spd? váha asi 18kg, ten jsem měl taky. Můj první vlastní bike s přehazovačkou. PS: ty kliky se podle mě zničit nedaly..

                      0 0
                      • martt  

                        presne ten Velamos ATB, r.v. 1992 pouziva moja manzelka denne na cestu do prace. Je neznicitelny. Vazi urcite cez 20 kg. Dnes ma medzi 30 a 40 tisic km. A velamos setkolecko je tiez neznicitelne – je tam stale originalne.

                        0 0
            • lubos  

              Rozhodne ano. Jinak to je vystizny – „nemocí z povolání“ :-) Naroky porad rostou .. a obvykle tim i cena :(

              0 0
            • Zenza  

              Jsem rekreacni jezdec a tezce se mi chape ze na „rekreacni“ jizdu ptrebuju kolo za cca 13, kdyz mi pred 5ti lety stacilo kolo za 5 a podle toho vydrzelo :((

              0 0
        • rich  

          tiez sa pridam -jazdim RS Duke XC 80mm 2002, predtym Judy XC 2002, rozdiel by som poznal, ale chcel som dodat, ze ta Duke je bez akychkolvek vychytavok vyborna vidla.Ak by som menil tak len z dovodu vacsieho zdvihu a povedzme len pre radost FOX 100mm tu najzakladnejsiu, a nie pre peniaze, ale prave z dovodu, ze by som si tie vychytavky asi nevedel uzit, nepoznal by som ich. je to ako s vinom, viem rozoznat vino, ktore je hnus a kvalitne vino, ale rozdiel medzi 150 Kc a 450 Kc uz necitim :-)

          0 0
        • jiri1  

          To se mi líbí.Reaguji na TinkTinka.Chtěl bych tě vidět sedat na kola kde nepoznáš vidli,abys určil tip.Jestli jsi tak dobrej,tak mi poraď vidli okolo 10 000 ±1000,která by fungovala perfektně.Marzochy jsou údajně dost tupý a hlavně těžký,na Rock Shocx neseženeš náhradní díly,možna Scareb,ale tím si taky nejsem tak jistej.Když jsem měl rozebranýho Axla a Sixe,tak jsem nevěřil vlastním očím.To teda zlatej Suntour.

          0 0
          • TinkTink  

            Hehe :)…zkus mi pripadne napsat maila a muzem o tom podiskutovat – nemuzu ti doporucit jen tak neco – ja jsem nebyl vubec spokojenej s MX COMP ETA – byla na me moc vysoka…ale kamos s ni je spokojenej vic nez dost…stejne tak ostatni vidle – zalezi na tom, co hledas…kazdej typ proste pracuje jinak…

            Co se tyka nahradnich dilu na RS – nesezenu? Slysim poprvy… – sou drahy, to jo, ale ze by se nedaly sehnat???

            Scareb? To uz radsi SIDa…AXEL a SIX – nevyrabi se nahodou ve stejny fabrice jako RST?

            Marzocchi a tupy – zalezi na nastaveni, typu, proste to zalezi na technikovi…

            0 0
            • jiri1  

              Začínáme se dostávt k jádru věci.Tak mi něco doporuč.Uvažoval jsem o R.S.Duke,přeci jen jsem víc na ten vzduch,nebo právě o tý MX COMP ETA.Mám kamaráda s R.S.Sid a náhradní díly musel objednávát v Americe.Zatím mi můj suntor pracuje,ale mazání vazelínou je hrůza.Je fakt,že úpravy na něm fungujou,tak proto mám dilema do čeho bych šel příště.Zkoušel jsem scareba a R.S.Pilot SL,ale to mě nepřesvědčilo.Navíc ten Pilot,když šlápnu,tak jde pomalu na doraz.Chtěl bych rozumný doporučený,hlavně prověřený.

              0 0
              • TinkTink  

                RS Sid? Kterej rocnik? Veskery dily o kterych vim, se daj sehnat tu…

                Doporuc – no otazka je, co jezdis? Predpokladam XC :)…no…nechces, aby se ti to dostavalo na doraz (to se da vyresit jinou pruzinou…ale Piloty podle me nejsou dobre vidle…)…

                MX COMP ETA – no…hele – pokud ti nevadi vyssi vidle, tak neni duvod do ni nejit…Duke neni spatnej…vydrzi teda o neco min nez ta Marzocchi…ale porad je to dobry – pokud se nepletu, tak se porad musim Duke jednou za cas promaznout Judy Butter…ne? (no ten co jsem ho mel, tak musel…neni to na skodu, ale o tu MX Comp se nemusis starat vubec…ze jo (nepocitam striknuti silikonu…to je prace na 3 sekundy…no…moz­na 5…)…

                Provereny – takze RS nebo jedno z M – ony ani Blacky nejsou spatny na XC…takze je to jeste o preferencich toho kteryho chodu – kazdej je jinej i kdyz mas stejny typy pruzin…uaa…je to slozita laborator… – ja bych teda doporucil neco z trojice MX PRO (klidne bez ETA…), Black (model dle ceny…nakupujes za MOC nebo jinak?) nebo DUKE (nechapu proc nemaj Dual Air…to je velka chyba, kterou RS docela zazlivam :) )

                0 0
      • Vymi  

        takze sundat samolepky a ses ve vate.. :-))

        Ja mam zase RST Gila T4 04 a jsem taky zatim spokojen… ikdyz je to prej shit?? :-(((

        0 0
      • McBlacky  

        jenže stará XCP-D pružina/olej, byla jedna z mála SR, která je docela ok.

        0 0
        • lubos  

          Asi by to chtelo nekde vyvesit tabulku , ktere jsou ok, protoze u techhle typovych oznaceni si clovek prd zapamatuje :(

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.