• gobike

    Zdarec, má někdo zkušenosti s touto vidlicí. Vypadá dobře, ale nevím jak bude pracovat. Dík za odpověď!!!!!!!!

    0 0
    • RapMan  

      ja mam XC-PRO-D-RL, model 2004, nevim jak se to lisi od toho na co se ptas ty, ale uz bych si to nekupoval…

      0 0
    • Pekáček  

      Stačí nahlídnout do historie. Brácha Axona má a popravdě nic moc, tlumení spíš žádný (změna oproti modelům 2003) a vakl v pouzdrech už docela velkej. Kámoš prorazil lock, ale to byla jeho blbost.

      0 0
    • Vymi  

      Ja mam S a zatim rikam zatim… to jde!!!! jinak se kukni na historii… :-)

      0 0
    • ihik  

      Jezdil jsem ji loni, ted jsem ji vymenil pritelkyni za nejaky RST a samozrejme si to pochvaluje, ale ta vidle je hodne necitliva. Za tu cenu bych uz dnes vybiral jinou, 4.5k je fakt moc. Mel jsem model 2004 a vakl zadnej, ta vidlice byla docela pevna (myslim, ze ma 30mm nohy). Ale s tou citlivosti je to fakt slabota a vaha 2kg na vzduchovku taky nic moc…

      0 0
    • ivankl  

      Mám ji, vakl nemá, je trochu víc přitlumená, ale zas záleží kolik vážíš. Za tu cenu spokojenost.

      0 0
    • Mark1  

      Ziskal jsem tuto vidli za 1.500,– Kč (novou), což se neodmítá, otázka je co se s ní dá dělat, nemám k ní manuál, protože ten v OEM balení odkud pochází není, nebo jsem ho alespoň nenašel. Něco jde stáhnout ze serveru výrobce, ale tam z mojí obecnou angličtinou nestačím. Srovnat to s mou Marzochi MX comp AIR 105 nejde, nicméně pro bráchu na kolo to bude super, teď má pevnou vidlu.

      Chápu to, že jde o systém olej pružina, což je zjevné i na pohled, ale uniká mě systém nastavení citlivosti (otočný bazmek se žlutým ukazatelem uprostřed), označený je +/-, ale mám pocit že se nic neděje a vidlice je příliš měkká, potřebuji ji přitvrdit …

      Prosím tedy o info jestli existuje nějaký český popis nebo zkušenost některého z majitelů, předpokládám že vcelku často se zde zmiňuje model XCP75-LO, který by měl být obdobný.

      Moc díky předem …

      0 0
      • Otto  

        Moc ti neporadím, spíš se chci zeptat na tu MX comp air 105 Jak je citlivá? žehlí dobře např makadam, drobné kořeny apod? Já co jsem měl vzduchové Marzocchi v ruce, tak mi to připadá, že se to zadírá a potřebuješ velkou sílu na odtrhnutí z klidu(zkoušeno teda v šopu o zem rukama)Mám 73 kg

        0 0
        • Mark1  

          Můj názor je ten, že je z výroby tvrdší, nicméně já mám 100kg, takže tento problém neřeším … podle mého je dobrá, prostě vstup do světa vidlic Marzocchi, tedy dospělých vidlic.

          0 0
      • Otto  

        Jé, ty si ze Zlína? Dala by se ta vidle zkusit?

        0 0
        • Mark1  

          Ve Zlíně pracuji, bydlím v Holešově … problém je, že jsem ji již nechal namntovat na kolo, takže teď je již zkrácená a namontovaná.

          Jestli se ovšem rozhoduješ mezi Axon D-RL a MX comp, tak není co řešit, Axon je jen odpružená vidlice a Marzocchi je opravdová vidlice pro bike.

          Třeba ale přijdu na systém jak ji seřídit … ale pravdu říct, zajímá mě to jen teoreticky abych věděl jestli je Suntour fakt takový shit, bráchovi je to jedno, po pevné to bude změna (lock-out) jsem nechal bez ovládání, tedy bez možnosti uzamknutí.

          0 0
          • Otto  

            Sem myslel kousek se projet na kole s touto vidlí. Bylo by to možné?

            0 0
            • Mark1  

              Je to bráchovo kolo, takže to závisí na něm … jink bych v tom neviděl problém, akorát tak až v druhé polovině srpna, teď je kolo rozdělané a v pátek s ním odjíždí na dovolenou, jestli ji teda nezlikviduje nevidím v tom problém.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.