• BOBEK

    V druhé polivině října bych se měl vyskytovat v Bešeňové na Slovensku. Sice to není zrovna ideální období pro biking (jsem choulostivka ;o) ), nicméně mě děsí představa 4denního válení se v teplé vodě s odérem. Proto uvažuji o přibalení si MTB. Máte někdo zkušenoswti s touto oblastí a případná doporučení na 2 celodenní trasy ? Předem díky jak slovenským bratrům tak zcestovalým našincům.

    0 0
    • kungpao  

      Konkrétne túto oblas? až tak dobre na biku nepoznám, vždy som tade len prefrčal autom, ale čo som sa díval z okna tak s výberom trasy nebudeš ma? problém. To platí nech už robíš hociktoré z odvetví MTB (zjazd,kros,cy­kloturistika). Jo a zober si so sebou vestu, zjazdy bývajú dlhé.....

      0 0
    • mar_tin1  

      kup si turisticku mapu c 111 chocske vrchy liptovska mara. ta ti asi dost pomoze.

      0 0
    • croscountry  

      Nejazdil som tam, iba som pozeral cestou autom. Ale ako píše kungpao, tam musí by? milion trás. Podľa mňa stačí kúpi? turistickú mapu u vás doma, alebo priamo na mieste a nemožeš si nevybra?.

      0 0
      • croscountry  

        Aha, zabudol som. Ešte Ti prajem príjemný pobyt a iba tie najkrajšie bike zážitky.

        0 0
        • BOBEK  

          Díky, určitě se mi u vás bude líbit, to jinak ani nejde ! ;o))

          0 0
    • samotar  

      Byl jsem tam na biku před měsícem. V informacích rozdávali zdarma cyklomapu MTB cest s podrobným popisem Byla sponzorována Phare. Mě osobně se líbila Kvačanská dolina, je to stará státní štěrkovka, ale hezké prosředí a jedno místo jsem při jízdě nahoru nedal. Pak byl hezký okruh přez Kalameny na Liptovský(Siel­nický) hrad – termál zdarma.

      0 0
    • samotar  

      díval jsem se na toho průvodce, který dostaneš v Ružomberoku. Mimochodem, loni vyšel na Slovensku kalendář se značenými cyklo okruhy, kdyby ho někdo oskenoval?? vypíšu ti doporučené okruhy s mapou pak si sám můžeš něco naplánovat. ono to většinou jde stejně jenom nějakou dolinkou.

      1/ Černová Čutkovská dolina Bystrá dolina Černová 2/LUBOCHIANSKÁ DOLINA 3/ RUŽ HRBOLTOVÁ VALAŠSKÁ DUBOVÁ RUŽ 4/ RUŽ. SVOJŠOV kOMJATNÁ jASENOVÁ vAL. dUBOVÁ rUŽ 5/ RUŽ DIEROVA KRALOVANY 6/ RUŽ VLKOLINEC JAZIERCE KORYTNICA HLIADENSKÉ SED. DONOVALY LIPT OSADA 7/ RUŽ PODSUCHÁ SMRIEKOVICA 8/ TURÍK LŮČKY 9/ L. TEPLÁ LÚČKY OSÁDKA MALATINA BUKOVINA BUKOVINA BOBROVNÍK VLAŠKY 10/ L. TEPLA LUČKY OSADKA MALATINA MALÉ BOROVÉ KVAČANY

      0 0
      • BOBEK  

        Super, moc díky ! Zkusím s předstihem korespondenčně požádat infocentre v Ružomberoku o zmiňovanou mapu. Mě by spíš lákaly ty Chočské a Skorušínské vrchy – i když možná vezmu za vděk dolinami ;o)

        0 0
    • tjuren  

      Již jsem tam byl 2×. Kvačianskou dolinu doporučuju a dá se to otočit tak že se zpátky vracíš jinou dolinou. teď si nevzpomínám jak se jmenuje ale je na západ od Prosieckej doliny, takže ta druhá od Kvačianskej. je tam již asfaltová cesta. Pak se dá jet okolo lázní Lúčky po silnici až do údolí, které je severně od Chočských vrchů. Tam se pak podle chuti člověk může vrtnout buďto na východ směrem k Roháčům nebo na západ směrem na Dolný Kubín.
      Na kole se dá vyjet až pod Velký Choč, ale maximálně tak 400 výškových metrů pod vrchol, tam jsou dál skály a pěšiny. Ale je to tam krásný a klidný.
      Jinou variantou je možnost se vydat na Malino Brdo (třeba přes Vlkolínský skansen), které je z bešeňové asi 25 km, ale je to dobře sjízdné.
      No a na jih přes, myslím, plavecký mikuláš do nízkých tater.
      Když tam ale budeš rozhodně nevynechej turistiku do Prosieckej doliny, ta je rozhodně nejhezčí co v okolí bešeňové je.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.