• Mike TB

    Chtel bych vam za vsechny poradatele eXtreme Bike Brdy podekovat za ucast na vyjizdce a za vase nazory v teto diskuzi. Prosim vas jeste o poznatky z trati (vyber, narocnost atd.) Uz ted mohu rict, ze v pristim roce posuneme start min. na 9.00. Jeste vyresime termin, protoze jak je videt tak jako trenink na Sudety moc lidi eXBB nebere, tak zavod zrejme posuneme vice dopredu. Uvazovali jsme i o nedeli, co vy na to? Diky Michal

    0 0
    • Beeda  

      Ahoj Michale, co vim tak si to vsichni chvalili:-) gratuluji. Pro me to vsak „trenink na sudety“ moc neni, jeliko pred sudetama jsou Budejice a po sudetech Merida, cili 3 tezky zavody hned posobe a dat jeste 4. do foroty docela vycerpa, preci jen sezona je dlouha:-). Nadruhou stranu, po letosnim „zajmu“ Ceskeho svazu o CP MX tezce zvazujeme, zda tento podnik jezdit a v tom pripade, ze bych jel pouze Sudety a pak 50ky v kolopro, tak no problem dat eXBB. V tom pripade je termin vyhovujici.Sobota je v pohode preci jen je to uprostred CR… B.

      0 0
    • HonzaV  

      Sice jsme se na vyjizdku nedostali, protoze jsme nesehnali ridice, ktery by nas odvezl z Liberce, par hodin pockal a pak nas odvezl zpatky :-)) ale myslim ze podle ohlasu na B-F byla super. Jako trenink na Sudety jsem osobne eXBB nebral, tesil jsem se na zavod bez masove ucasti s pohodovou atmosferou, jako byla na Bike-Brdy. Hledat nejaky vhodny termin v zaplave XC zavodu a maratonu asi nebude lehky. Ale je to asi o tom, jaky typ trasy clovek preferuje. Jestli chce jet bikovy maraton s prumerem 25km/h nebo 15 km/h. Ja rozhodne preferuju akce, na kterych je to taky trochu o technice jizdy, ne jen bezduchymu slapani na velkou pilu po asfaltu nebo sotoline nekde po lese. Co se tyka posunu startu na 9:00, tak to je urcite krok spravnym smerem, neni nic horsiho nez vylejzat v 6:30 ze stanu do ranni rosy. Nedelni termin vidim pro mimoprazske jako ne zcela vhodny, protoze takova akce je i o posezeni po zavode s kamosema u pivka a rozbor zavodu do pozdnich hodin. A proto je lepsi sobota, v nedeli se uz ridic najde. To je asi vse, co bych k eXBB mel, doufam, ze to v r.2006 vyjde lepe nez letos a nejaky patecni vecer pripevnime na nase biky startovni cisla.

      0 0
    • rich  

      bohuzial som sa nemohol zucastnit, ale z TransB si viem predstavit narocnost a zaujimavost trasy. Cas startu je ok – uz je asi jedno ci clovek pride 17h00 alebo 18h00 :-)) Ale termin by mozno mohol byt zaciatkom septembra, nakolko je dost ludi stale na dovolenkach a aj pocasie si myslim, ze byva posledne roky dost stale. mno a na viac ako 100 ucastnikov by som sa nespoliehal :-)

      0 0
      • Meesha  

        to bych zase nevidel. Jak psal Beeda – zari je fakt hrozne narvany – to by bylo spis tak pro lidi, ktery na zavodeni kaslou a jedou si jeden zavod jen tak na pohodu.

        0 0
        • rich  

          prave – takych je viac ako dost a prave absencia „zavodnikov“ by mohla byt pre mnohych takym retro-maratonom, spat ku korenom. ziadne zavodenie, tazke technicke pasaze, kde musis prejavit aj viac nez len hyperobjemy :-)) (viem, ze je par skutocne technicky tazkych maratonov). Pripadne to posunut trosku inam – maraton vo dvojici…casto citam aj na b-f oblubenost mtbo a podobnych akcii. Nieco ine/nove.

          0 0
          • Darkson  

            Já si myslim (a z ohlasů BFistů i z vlastní zkušenbostí vím), že spousta lidí byla spokojena s letošním formátem. Vlastně jsem si říkal, že akce typu Kopřivnického drtiče nebo právě letošních BikeBrd tu dost chybí. Mám na mysli těžký celodenní (ne)závodní maraton v těžkém terénu a s pořádným převýšením, ale kde s můžem v klídku stavit na oběd:-). Nicméně příští rok pojedu v každém případě a snad konečně dojedu do pomyslného cíle…

            0 0
    • Gung-Ho  

      Hlavně my DĚKUJEME !!! Bylo to fakt skvělý a vůbec bych se nezlobil, kdyby se podobný akce jako společná vyjížďka dělali častějc, jak psal Darkson. Pravda, že oběd nám trochu narušil časovej plán, takže sme nestihli přidanej výjezd na Babku, ale až tak to myslim nikomu nevadilo. Super bylo to občerstvování iontakem na trase. Voda, to je totiž v těhle končinách Brd největší problém, do jaký koliv vesnice je tam daleko. Když si jedeme jen tak sami projet trasu BikeBrd, která je mimochodem stále ještě skvěle značená, narážíme právě na to, že dojde pití. Tyčinky se nějak tak vozit daji ale 5 a více litrů vody už je problém. Možná by nebylo špatný na takový vyjížďce nedávat guláš v cíli, ale třeba v půlce trasy, to by se pak odbouralo to zdržení s obědem a když je to vyjížďka, by? svižnější a ne závod, určitě by ho každý uvítal. A ted k variantě závod. Trasa se mi moc líbila, žádný změny bych nedělal, to že je náročnej je bez debat, ale nevidim to na škodu, naopak!! Pokud z něj samozřemě nemá bejt „masovka“, a to doufám nemá. Myslim, že změna termínu neni nutná, podobně těžkej závod asi těžko bude někdo pojímat jako trénink na jinej. Co se posunutí času startu, tak to mě moc a moc těší, rád si aspoň trošičku přispim. Neděle by mě osobně nijak nevadila, ale za rozumný bych to asi moc nepovažoval, hlavně kvůli lidem z větší dálky. Takže ještě jednou DÍKY a zvažte variantu společných vyjížděk, tak jako je Drtič. Myslím že špatný by to nebylo. Samozřejmě, že nějaký startovný by se i na nich platilo, každej si určitě rád za servis, kterýho se nám tuhle sobotu dostalo zaplatí.

      0 0
      • Darkson  

        moje řeč:-)

        0 0
      • SNAIL  

        Se shora uvedeným plně souhlasím. Tra? byla náročná, ale krásná, takže úpravy bych rovněž žádné nedělal. Vzhledem k sobotnímu časovému zdržení na obědě mě ale její zkrácení nevadilo :-) Také bych raději uvítal i pro další období pořádat závod (případně vyjížďku) opět v sobotu.

        0 0
      • rich  

        je ta trasa stale znacena ako TBrdy? Alebo Z vlekej casti ju kopiruje iba dalsi usek je doznaceny? Mam v plane zajtra vziat dovcu a vyrazit si to prejst.

        0 0
    • Daf  

      No jsem zvedavej jak to pristi rok dopadne. Narocnost je opravdu velka neco jako Beskyd Tour s delkou Sudet. Proto si taky myslim ze to nebude zavod pro kazdeho a masovou ucast bych rozhodne neocekaval. Posun ternimu dopredu se mi zda rozumny. Trat je pekna ten novej usek hned po startu se mi moc libil. Doved bych si trasu predstavit bez tech bazin a druheho vyjezdu na Plesivec. Jinak vyjizdka byla super a diky za ni.

      0 0
    • Mike TB  

      Ahoj vsichni. Davam vam k rozcupovani terminy eXBB n pristi rok. Vcera jsme se shodli na trech predbeznych terminech, ale ktery je ten nejvhodnejsi, to si nechame poradit take od vas. V zavorce je vzdy delka trati: var. A 29.4. (90km), var. B 26.8. (105km), var. C 24.9. (90km). Klidne piste rovnou na maraton@transbrdy.cz. Staci A, B. C. Diky Michal

      0 0
      • Meesha  

        skoda, ze este nejsou kalendare a terminy na pristi sezonu u ostatnich zavodu – Jaro bejva naslapli – Sela, Malevil, Kral. Podzim taky a v B je pred koncem prazdnin :-/ :-)

        Takze ja sem pro A

        0 0
      • Gung-Ho  

        Já sem rozhodně pro variantu „B“, protože je nejdelší :-)

        0 0
      • McBlacky  

        rozhodně 105km… termín je mi fuk, ale radši sobota, at je čas na pivko a nedělní recovery :) jinak vyjíždka super, ale je mi jasný že až to pojedu jako závod budu totálně na kaši a už na Plešivci si budu přát umřít :)

        0 0
      • Darkson  

        čím dál a výš, tím líp…B je správně:-)

        0 0
      • goood  

        Ja jsem taky pro B, za prve je to nejdelsi a za druhe bude asi nejtepleji a za treti to bude dobra proverka pred Sudetama (pokud budou).

        0 0
      • MARIN  

        B

        0 0
      • Honzas  

        asi taky B, A je moc brzo a v září tu chci nebýt;-)

        0 0
    • alfons007  

      B

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.