• Fidoo

    Ahoj, chtěl jsem se podělit o svoje čerstvé zážitky z krkonoš a pozeptat se co vy na to, pokud máte podobné zkušenosti. Když pominu že krkonoše jsou už v podstatě německo, tak mě překvapilo jak to chodí v KRNAPu. Nabyl jsem dojmu, že cyklista je tam v podstatě tvor nežádoucí a kupříkladu v I.pásmu nesmí v podstatě nic. Není vůbec vyjímkou, že cyklostezka vede na místo x a zpátky „pěkně“ po stejné cestě. Přitom jsou tam skoro všude afaltky. Na sever od špindlu se člověk fakt moc neprojde. Moc tomu nerozumim, proč jsou některé asfaltky pro cyklisty zavřené a naopak kamenitá stezka po úbočí je doporučená cyklotrasa. Taky je trošku trapný že člověka stáhne krnap o tři kila za parkovný ve špindlu na parkovišti který patří obci a kde ostatní parkují zadara. Tohle mě trochu zklamalo. jinak krkonoše ok, ale spíš jižněji. Kdyby mi to třeba chtěl vysvětlit někdo od KRNApu, tak by to bylo supr.(slyšel jsem názor, že částečky gumy z pláš?ů jsou pro krkonošskou přírodu neztravitelné.- ty bavoráky co jezdily až nahoru k chatám maj kola asi ze dřeva nebo co.)

    0 0
    • Vrci  

      To máš jako bivak v NP. Ten je zakázaný. Ale když budeš unavenej, budeš chtít orazit nebo se budeš chtít kochat krajinou, tak si lehnout můžeš. Když ti bude zima, tak si i můžeš vlést do spacáku, ale bivakovat nesmíš :-)

      0 0
    • Durden  

      Začnu od konce. Byl jsem nad Špindlem včera a parkovali jsme cestou kus před městem, kde jsou parkoviště u silnice gratis a do Špindlu to jsou tak 2–3 km.Jinak si musíš holt vybrat tra?, která je jako okruh(třeba 15,15A,16) a nebo to risknout po turistickejch. Jinak je to tam občas dost blbě značený a souhlas, že „některé asfaltky pro cyklisty zavřené a naopak kamenitá stezka po úbočí je doporučená cyklotrasa“ Jinak je fakt, že kolem Malý úpy, Žacléře a Pece se člověk projede líp.

      0 0
      • Fidoo  

        No jo, to souhlasim. Jižněji je to v klidu, ale když nahoře jsou taky cesty který si úplně řikaj o projetí a spíš než že tam nemůžu mě vadí, že krnap nehodí do placu nějakej klíč podle kterýho určuje zákazy. Tak pro informaci. To by pak lidi jako sem já nepsali tyhle řádky.

        0 0
      • filipes  

        Hmm, zrovna me vcera kousek od Rychor malem sejmulo auto. Zeleny offroad si to hasil po lesni ceste docela rychle, sotva jsem stacil odsmykovat mimo. Kdybych mel sliky, tak bylo natesno. V nedeli odpoledne jsem ne lesnich cestach potkal celkem 4 auta, zadneho cyklistu. Krkonose never more, stava se z toho cim dal tim vic tovarna na prachy, KRNAP je tomu podrizen. Fuck.

        0 0
    • hmi  

      Mam podobny zkusenosti, pripada mi ze lepsi je se necpat do tech nejproflaklejsich lokalit (stejne porad musis davat pozor na pesaky), naopak jiznej min lidi a jezdeni tuze pekny;)

      0 0
      • Durden  

        No necpat se do nejprofláklejších lokalit. Když ono mi to nedá aspoň jednou si to projet :-) A s pěšíma. Se*e mě, že já s kolem na turistickou nesmím, ale oni na cyklo pěšky jo. Pak se divěj, když kolem nich projedeš 60km/h a oni ti musej uhejbat…

        0 0
        • 123  

          „Se*e mě, že já s kolem na turistickou nesmím, ale oni na cyklo pěšky“. Uklidni se, prosim. Co je na tom divneho, kdyz u nas proste nejsou cyklostezky POUZE pro cyklisty, ale jsou vetsinou pro pesi a cyklisty? Neni duvod proto kolem nekoho projizdet sedesatkou tak, ze se citi ohrozene. Myslim, ze tim nikomu nepomuzes. Jinak nemivam pocit, ze kdyz jedu ohleduplne, ze by pesi odmitali ustoupit ze cesty a schvalne me omezovali.

          P.S Tohle leto jsem to poznal dost i ze strany chodce, nebot jsem jezdil hodne s prckem v kocarku. Mohu Ti rict, ze je to celkem adrenalin stacit uhnout s kocarkem cyklistum, kteri najizdi do mene prehlednych mist s vedomim, ze jim pripadni chodci uhnou. Nastesti vetsina cykloturistu je OK.

          0 0
          • Durden  

            Já neřek, že jedu bezohledně. Neprojíždím kolem někoho natěsno, ale přibrzdím a počkám, až v klidu uhne. Jen mi vadí, že na kole na pěší stezku nemůžeš a oni na cyklotrasu jo.A právě že mi přijde, že někde jsou „jen“ pro cyklisty, protože pěší vede kousek jinudy

            0 0
            • Durden  

              Hlavně jsem se blbě vyjádřil. Prostě na mě jednou pokřikoval chlap, a? jedu pomalu, protože asi 20 metrů před ním mu běhal volně pes…

              0 0
          • Volf  

            Velká část cyklistů se na stezce pro cyklisty začne chovat úplně stejně jako řidiči na silnici. Prostě jednaj z pozice síly.

            0 0
    • Hanysek  

      Minuly tyden jsem byl na Pomeznich boudach. Jezdeni docela v pohode. Musim potvrdit, ze klic podle ktereho KRNAP omezuje vjezd pro cyklisty taky nechapu. Obcas se stane, ze clovek jede pul hodiny do kopce a nahore zjisti, ze dal nemuze. Takze stejnou cestou zpatky:(

      0 0
      • Fidoo  

        No to právě nechápu – musíš vychytat v mapě trasu aby se ti tohle nestalo a to neni lehký. Chce to někoho kdo to tam zná. Navíc sem zjistil, že když to není vyloženě cyklotrasa, tak to nemusí znamenat, že tam cyklisti nesmí. U začátku takový neoznačený stezky sem potkal dva střežce krnapu, tak sem se přeptal, ještli to můžu projet a řekli že jo. A přitom to bylo v I.zóně. Což je zase dobrý… Mohli mě vyprudit a poslat zpátky.

        k těm turistům – taky to kolem nich nehasim padesátkou, ale zase se nijak zvláš? neomezuju – koukám hlavně jestli o mě ví a jestli tam nejsou děti. To pak zpomaluju úplně. Když mě vidí tak je od nich čistá pakárna když neuhnou. Hlavně důchodci tohle rádi dělaj.

        0 0
    • Spajky  

      Myslim, ze krkonose kolem Pece jsou super, clovek si tam pomerne dobre zajezdi, pokud nechce vyloženě teren. Ikdyz by mohli byt pristupne i dalsi asfaltky, ktere vedou na vrcholy.

      0 0
      • blue  

        a to chces, aby te nekdo protahnul kolem tocny? :-)))

        0 0
        • Spajky  

          Jo, to mi prijde taky celkem pohoda, parkrat jsem tama uz projel. Ja jsem odchovany Beskydama a hostýnsko Vizovickýma vrchama.

          0 0
        • Spajky  

          Mam taky trochuuctu k prirode a proc ji mam rasovat na kole, kdyz je tam asfaltka. Ale to vy z mesta asi nikdy nepochopite

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To me dojimaji takovy lidi. Vcera na me nekdo v bikeparku pokrikoval, ze jim tam snad uvalim travu nebo co. Byl to opravdu silny argument v pozadi s nove vykacenym lesem pro dalsi lanovku, aby se tam ten tlustoch mohl nahoru pohodlne dostat.

            0 0
            • Spajky  

              Jenze ta sjezdovka je na jednom miste, ty na kole ty hory projedes cele a zvirata nejsou jak lidi aby blbe cumeli, kdyz pojedes kolem.Ale to neres. Já myslel, že hlavní téma je kolo.

              0 0
    • Tomcat  

      No teorie je jasná měli by bejt prospěšný a chránit.

      Bohužel takhle to vypadá, že to sou úplatní lemplové za státní peníze. Regulaci cyklistiky fakt neumíme, z přístupu státu je známé, že jednoduší je něco zakázat než do to ho vnést řád a dbát na jeho dodržování.

      S tím povolením je to smutný, bohužel to je tak, povolením tam může řádit i tank po pěšině , ale kolo bez povolení na asfaltové silnici je ekologická katastrofa

      0 0
      • Volf  

        K tomu co píšeš jen dodám, že jsem někde četl rozhovor s nějakým potentátem KRNAPu a ten na podobnou otázku / proč nás nepostí po asfaltu nahoru / odpověděl, že jim nikdo nezaručí, že se nemudeme vracet někudy po louce. Čili přesně jak píšeš. Na druhou stranu očividně český cyklisty nepotřebují, když tam jezdí Němci a Holanďani. Je to odobný jako s Chorvatama. Když tam bylo po válce, tak jim byli Češi dobří, protože tam nikdo jinej nejel. No a dneska se k nám chovaj jak k obtížnýmu hmyzu.

        0 0
    • RomanH  

      Krkonose jsou pripad sam pro sebe. Nadobro jsem s nimi zkoncil asi pred dvema lety, a to jak v zime, tak v lete. Nechci se nikoho dotknout, ale Krnapaci i mistni provozovatele vleku a parkovist – vsechno je to jedna sebranka. Tak at si to tam s holandanama u­ziji.

      0 0
      • Fidoo  

        No přesně tak, ale nevim nevim jestli si vyřknul kletbu nebo požehnání. Podle toho co sem viděl si to tam s němčourama a holanďnama docela užívaj.

        0 0
        • RomanH  

          Ja jsem prejicnej clovek :) Nakonec zjistis, ze jinde existuji mnohem lepsi podminky. Akorat lituji misti bikery a lyzare.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.