OT,ale potrebuju poradit s DF - bo tu jsou vsichni chytri a znali vsech problemu:)

28 nepřečtených
  • Lance

    Vyznate se nekdo v DF?Jaky by jste doporucili do 10 tis. Me favority Canon PH A95,A520,Olympus C-55 nebo Panasonic DMC-L2Z. Diky, uz jsem se dival na recenze vsechny diskuze,ale furt nevim,moc se v tom nevyznam a jak je to s tou rychlosti na co je treba si dat bacha. dik P.S. zcela off topic to neni,jde mi o to at to muzu brat i na kolo. Do vyhledavani sem se dival:)

    0 0
    • gram  

      Jsem čerstvým vlastníme Olyho C-55 a zatím spokojenost.Na digifo?ák je slušně rychlej. Chybou na kráse je absence stabilizátoru, který má tuším ten Panasonic.Výdrž baterek mě mile překvapila.Roz­hodoval jsem se ještě mezi Pan. L2Z,ale tomu chybí hledáček. Canony jsem nechtěl, bo mají malej zoom. Pro mě bylo kriterium min. 5× zoom a stejně mi to často nestačí, ale to záleží co chceš fotit. Já ho mám hlavně do hor.

      0 0
      • Lance  

        mockrat diky. Presne jak rikas u toho Panasonicu mi „trochu“ vadi absence hledacku. Ten Olympus ma plast. telo?Jinak chci to taky hlavne do hor (to je blbost chci ho vsude:)) Muzu se zeptat kde jsi ho kupoval jestli pres net? ty jsem mel vyhlednute jako prvni a pak jsem k nim pridal ty canony. Neni moc tezky? ten zoom mi staci i kdyz jsem puvodne chtel 765,ale ta ma zase aku a ne tuzkove baterky

        0 0
        • gram  

          Vidím, že uvažuješ stejně:-)Taky můj první favorit byla 765, ale chtěl jsem tužkový baterky. Tělo je bohužel plastový a úplně lehkej taky není.(4 baterky něco váží), ale dobře sedí v ruce.Kupoval jsem ho na http://www.cybex.cz, ale levněji byl tuším na fisher-bernard.com nebo tak nějak.Tenhle obchod sídlí v SRN a já se trochu bál případně reklamace a tak.Cybex má sklad v Brně což mi přišlo lepší – osobní odběr.Jinak hodně informaci najdes na http://www.fotografovani.cz

          0 0
    • DyEm  

      spokojenost s Canon Ixus50, vejde se krásně do popruhu v batohu (i v igelit pytlíku), takže nemusíš zastavit, šáhnout do batohu........, ale je to jiná třída DF

      0 0
    • kungpao  

      Nenapísal si akú kategóriu fo?áku chceš. Ono je to samé ako keď vlezieš na B-F a hodíš otázku – Poradte dobrý bike. Ani si nechcem predstavi? odpovede… :-) V podstate ak ti možem doporuči?, aspoň základné členenie si pozri na niektorých špecializovaných weboch, napr. digineff.cz, fotografovani.cz, fotoaparat.cz a spol. Potom špecifikuj svoju požiadavku na to čo s tým chceš foti?, aké sú tvoje špecifické požiadavky a nazanedbateľné sú aj veľkostné požiadavky. Z tych čo si tam napísal by som asi uprednostil Olympus C-55, ten Panasonic je nabitý parametrami ale z fotiek čo som z neho videl bolo evidentné že veľmi zle kreslí, a ten Canon je taký „z núdze cnos?“. Neviem ako šumí tá A95, pozri sa na recenziu, mne sa zdá že tie A-čka sú celkom cedítka :-)))

      0 0
    • Daník  

      Zaměř se na priority, co od něj očekáváš, např.: Velikost (do kapsy?), zoom/makro (co z jaké vzdálenosti budeš převážně fotit,popř. širokoúhlý objektiv), zdroj (lion/AA-koupíš všude), typ displeje (velikost,aktivní na sluníčku), potřebu manuálního nastavení apod.Všechny si zkus v krámě. Rychlost náběhu od zapnutí po expozici prvního snímku byla slabinou hlavně dříve,pokud ti startuje 5 vteřin, asi už akční snímek neuděláš (pro srovnání zkus Sony W1-velmi rychlý).Vícebodové chytré ostření je u AF důležité.4MP bohatě stačí pokud nehodláš dělat zrovna plakáty, u fotky 10×15 nepoznáš ani 2MP.Olympusem a Canonem nic nezkazíš, jsou v průměru na špici.

      http://www.digineff.cz/ http://www.fotografovani.cz/…-zoom-r.html

      0 0
    • blue  

      k tem odkazum bych doplnil http://www.dpreview.com/

      0 0
    • mosquito  

      pokud to chces na kolo tak spis ten panac – ma i stabilizator, pokud normal foceni a vlastni kreativita tak staci Can A510 … na co vsichni furt honite megapixely, kdyz pak fotite na polovicni rozliseni abyste na kartu dostali vic fotek :-O

      0 0
    • dalimil  

      mám čerstvě Canon ixus 40 a jsem moc spokojený. 4MPX,3×optika,ko­vové tělo,jednoduchý na ovládání,menu v CZ,rychlona­bíječka,ale hlavně je malinkatý a bezproblému ho beru všude s sebou… To byl skoro hlavní požadavek,abych se nemusel rozmýšlet,jestli ho vzít či ne na kolo …

      0 0
    • MARIN  

      Zhruba ze stejneho vyberu jsem vychazel asi pred 2 mesici a nakonec vzal A520 protoze zrovna byla v akci s nabijeckou,ba­teriema a 256MB kartou za prima cenu a navic ma menu v CS coz je velke plus pro moji druhou polovicku :) Na kolo se mi v pohode vejde do kapsy u dresu nebo do Camelbaku Rogue,je jen na 2AAbaterie a vydrz je dooost dlouha

      0 0
    • cmelak  

      Mám Olympus 765UZ a jsem naprosto spokojený, je lehoučký a na zoom co má i poměrně malý. Tělo je z větší části kovové, fotí nádherně a 10× zoom je prostě paráda. Nevím co máš ale proti akumulátoru, takže marně radit… :o)))

      0 0
      • Lance  

        ne ne ja proti nemu nic nemam,jen spis nevim,urcite sis koupil jeste jeden aku ne?

        0 0
        • cmelak  

          Mám jenom jeden a vydrží mi na celou kartu (128). Pokud ale budeš dělat harakiry a fotit ve tmě (v horách asi těžko) anebo pořád přeostřovat, stačit to možná nemusí. Pro normální použití kdy jen málokdy vyfotíš 150 fotek (denní vyjížďky) myslím bohatě stačí… A cenově je na tom dost dobře… :o)))

          0 0
          • Lance  

            uvazuju o nem cim dal vic

            0 0
            • cmelak  

              Kupoval jsem ho ve SkyFly a bez problémů. Teď ho mají za 8.199,– anebo s akumulátorem navíc za 8.675,–. Link máš tady: http://www.skyfly.cz/…index_cz.htm

              fotoexpert.cz 8.490,– 123shop.cz 8.490,–

              0 0
              • Lance  

                dik,ty stranky jsem neznal,dobra cena v tom setu,na cybexu ho maj za 8080,– kč

                0 0
              • Lance  

                ty jo ted se tam divam na ty ceny, lepsi jsem zatim v drtive vetsine nevidel a je to v Ostrave

                0 0
                • dalimil  

                  je moc veliký,objektiv dost choulostivý na hrubé zacházení,při tak velkém zoomu chybí stabilizace,slo­žitý. Prostě mi nesedí. :-)

                  0 0
                  • Lance  

                    tak dik:( a jsem tam kde na zacatku, celkem dlouho mi totiz trva nez neco koupim:)

                    0 0
                    • dalimil  

                      a co tohle http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?… ten se mi líbí a za 9.995,– je to super…

                      0 0
                      • Lance  

                        nema hledacek,je na aku a maly opt.zoom

                        0 0
                        • dalimil  

                          proč hledáček ? aku je výhoda,lehké,rychle nabité,zásuvky jsou všude,vydrží ti 3 dny,když se budeš krotit 3 x stačí,menší rozměr ti to vynahradí :-)

                          0 0
                          • Lance  

                            hledacek kvuli slunka,jsem zvykly pres to fotit,i kdyz je mi jasne,ze to je otazka zvyku,jen jestli si nedelas srandu a nechces abych si koupil suprovou 765:):):)

                            0 0
                            • dalimil  

                              na hledáček zapomeň,to je minulost. Matka 765 má,je to prostě moc veliký,neskladný,na kolo nevhodný :-) DF na sport a turistiku má být prcek.

                              0 0
                • cmelak  

                  Ty jsi z OV? Tak to mě těší!!! :o)))

                  0 0
                  • Lance  

                    Me taky, sice nejsem primo z OVY,ale jsem tam skoro kazdy mesic,zrovna v nedelu tam jedu:)

                    0 0
    • Daf  

      Ja si na jare kupoval A520. Vcelku spokojenost. Ma pomerne dobre udelanej manualni rezim. Sam fotoaparat je i rychlej. Je jen na 2 baterky a vydrz povazuju za slusnou. Fotak ma i ceske menu. Zapory jsou dva. Fotak ma problemy s ostrenim pri horsich svetelnych podminkat tedy za sera, nebo v tmavem interieru. Tou druhou je pomerne znacnej sum pri ISO 200 a 400. No ale ja v interieru fotim nerad, takze mi to tolik nevadi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.