Vhodnost pruž. tlumiče pro XC?

14 nepřečtených
  • sailor

    Jsem novopečený majitel rámu Kona Kikapu.Tlumič jsem měl v duchu už vybraný,ale teď jsem zase nahlodán.Protože mám v předu MX COMP COIL(tedy pružinu-spokojenost), chtěl jsem levnou pružinu i dozadu a chtěl jsem tlumič buď X-fusion či Benest.Jezdím jen pro svou radost, s nikým nezávodím. V RB mi ale pan Bartosz řekl, že mám brát jednoznačně nějaký levný vzduchový tlumič (on nabízí nějaký Shock Works-ani nevím, jak se to píše správně- za asi 3.500,–Kč), že má více možností nastavení a je servisovatelný.Ty levné pružinové se po sezoně prý vyhodí a koupí nové.S tímhle nemám žádnou zkušenost-poradíte?

    0 0
    • visby  

      podla mna mozes pouzit pruzinovy, benest su vcelku slusne…

      pri lacnych vzduchovych budu nie moc kvalitne tesnenia a pojde dost tazko, pricom aj lacnejsi pruzinovy bude behat v pohode…

      0 0
    • jeniik  

      PAN BARTOSZ JE IDIOT, pokud ti rekl, ze tlumic Benest je neservisovatelny, protoze pravy opak je pravdou. Sorry, za flame ale tohle me proste dokaze zvednout ze zidle. Benest je jedna z firem, ktere se o sve zakazniky skutecne staraji (podobnou zkusenost mam jen s Razzem) a Bartosz na ne hodi takovouhle spinu.

      Ale k tematu:

      Pokud si nevadi vyssi vaha a nejsi ten typ cloveka, co si koupi celopero a pak se strasne divi, ze se to houpe, tak v pouziti pruzinoveho tlumice nevidim problem. Dulezite je vedet, jestli se ti vejde (zastavba/zdvih). Kazdopadne pruzinovy tlumic bude pri stejne kvalite levnejsi a dle meho odhadu take spolehlivejsi, nez vzduchovy.

      Jak ale rikam je podstatne tezsi a nekomu muze vadit, ze funguje.

      0 0
      • sailor  

        Abych byl spravedlivy-on nepomluvil Benest jako takovy, on mluvil o levných pružinových tlumičích všeobecně a citoval přímo jen značku x-fusion a taky pružinový Shock Works (či jak).Já preferoval právě Benest, ale on mi doporučil právě ten vzduchový a jako výhodu citoval možnost nastavení, dobrý servis a právě u toho tlumiče prý větší vzduchovou komoru,která tím pádem zaručí delší životnost toho tlumiče. Ale jak říkám-nemám s tím zkušenosti a letos se chci spíše jen o?ukat.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Ja zvedam ruku za toho Benesta. To je pekna ceska prace a sezenes jakykoliv nahradni dil. A cena za tu funkci je smesna.

          0 0
      •  

        To jeniik – velice nerad zasahuji do debat na netu, bohuzel tvuj prispevek me jak sam pises nadzvedl ze zidle a me nezbyva nez reagovat. Silne pochybuji, ze jsi by pritomen u toho, kdyz pan Bartosz se sailorem probiral otazku tlumicu. Tudiz vyvarit z vody tvrzeni, ze je nekdo idiot a hazi spinu je dosti silne kafe. Jak sam sailor pise pan Bartosz srovnaval pouze pruzinove a vzduchove tlumice znacek XF a SW kde se vzduchy jevi pro XC lepe. Nutne je ovsem si ujasnit co od tlumice ocekavam a dle toho se rozhodnout. Jak pruzina tak vzduch maji sva pro i proti.

        0 0
        • enjoy  

          no tak on vlastne nerekl ze je idiot.rekl ze je idiot pokud…:-)

          0 0
        • jeniik  

          Jiste. Prave proto jsem napsal, ze je idiot, POKUD. Predpokladam, ze to vsichni pochopili tak, ze v momente vysvetleni toho, ze nemluvil o Benestu neni me sdeleni relevantni.

          Staci jako vysvetleni? ;-)

          0 0
    • blue  

      nic proti RB, ale…

      v Benestu mi kdysi na muj dotaz pan Benes nabidnul, ze mi pruzinovej tlumic udela presne na miru mojeho kola, a to za zhruba 4 tisice s tim, ze kdyz mi nebude vyhovovat, muzu ho klidne poslat zpatky a vrati mi penize… docela solidni jednani, zadny (ani skryty) vnucovani

      docela by me zajimalo, jakych nastaveni ma vic levny vzduchovy tlumice za 3500,– … ale chapu pana Bartosze, ze by nejakyho toho SW rad prodal (mozna stary zasoby? kdyz uz je nema ani na webu v nabidce)

      0 0
      • Cryzyy  

        Nemusíš hnedka do RB takhle vandrovat, vždy? dělají dobrý Prasklouny a to že mají trošku jinej přístup k zákazníkům je jenom takové image, jinak jsou přeci fajn :) A teď k tomu tlumiči, než vzduchovej SW, tak raději pevné kolo, takže pokud se Ti tam ten Benest vejde (jsou trochu delší) tak bych do toho šel.

        0 0
    • cabbage  

      chtel bych neco dodat k levnejsim vzduchovim tlumicum, kamos ma nejaky DNM z 03 typ nevim,pri jizde se obcas samovolne prohodi tlak v pozitivni a negativni komore, tlumic se tak zmackne nadoraz a z fulla ma razem HT s divnou geometrii

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Po drobnym problému s RS SID tlumičem bych už šel taky asi do pružiny na XC. Velice zajímavej se mi jeví tlumič Mighty, kterej má ve standardním balení ještě další 2 péra na výměnu podle váhy jezdce a navíc má i lockout.

      0 0
      • Dumbo  

        momentalne jazdim na spruzine a oleji a som stym spokojny aj ked uz by som bral novy :) ked budem kupovat tak jednoznacne pruzina olej je to jednoduche a spolahlive ku vzduchovim mam odpor

        0 0
      • la-da  

        Jakej jsi mel problem se SIDem?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.