• xstefi

    Planuju tak tyden bajkovat po BK nebo Chribech. Napiste mi kam nejlepe jet, nejaky tip na ubytovani a tak…dikes. Jo zapomel jsem dodat, ze chci neco „mene“ narocneho, pac mam s sebou i jednu obet :)

    0 0
    • paww  

      jestli si to dobře pamatuju, tak ve Vápenkách u Velké nad Veličkou je celkem pohodový nenáročný ubytování. Jsou tam obytný buňky a nebo se dá spát i v budově, kde je restaurace. Odtud se dá projet třeba trasa Karpatskýho maratonu. Jinak tras a možností je tu mraky. Osobně mám Bílý Karpaty nejraději. Bohužel poslední dobou nemám par?áka, který by ty kopečky chtěl se mnou absolvovat. :))) Na fóru jsem viděl už i někoho místního. Určitě ti napíšou a poradí líp.

      0 0
    • marapara  

      Ještě bych zkusil Filipovo údolí. Je tam rekreační středisko, vaří tam, mají tam dřevěný srub. Přímo kolem jede karpatský maraton. Je to kousek od Velké nad Veličkou. Jinak Vápenky jsou taky OK, možná na Filipově je to trochu lepší. Chřiby a Bílé Karpaty jsou na bike super, ale počítej s tím, že tam bude docela dost mokro.

      0 0
    • Bobisak  

      Byl jsem nedavno na chribech a na ubytovani je fajn kemp ve Velehrade u Uher. Hradiste.

      0 0
      • marapara  

        Chřiby. No dá se ubytovat v Kyjově, Chřiby jsou asi 7–8 km, dále je pěkné ubytování v tom kempu na Velehradě, jak píše výše, taky v Osvětimanech je penzion u Janošků, to je malé městečko přímo pod Chřiby. Ještě možná Koryčany, tam se taky určitě dá ubytovat, je to město pod Chřibama. Není odtud daleko do Ždánského lesa.

        0 0
        • speedy gonzales  

          kyjov je zbytecne daleko.. to uz muze klidne bydlet v hradisti nebo kdekoliv jinde.

          nejlepsi je fakt bydlet nekde primo pod kopcama (za cerstva do kopce, vecer z kopce..naopak je to horsi)..deset kilaku do hor je otrava- jezdim to tam furt…takze doporucuju velehrad, korycany, osvetimany a…ted si zaboha nemuzu vzpomenout…je to po zlute tezky sjezd z brda..pomozte me nekdo..je tam kemp ale nevim jak to tam funguje

          0 0
          • marapara  

            Není to Roštín nebo Cetechovice? Nebo ještě Salaš ?

            0 0
            • speedy gonzales  

              jo…rostin je to…vzpomnel jsem si na nej druhy den rano :-)

              jinak kdybych to mel nejk shrnout tak s holkou bych jel radsi do chribu..je tam toho vic k videni..poz­volnejsi.skve­la sit turistickych znacek a cyklostezek. priroda je super- miluju bukove lesy chribu- a pritom je tam blizko k lidem. bk jsou divocejsi a takove „horstejsi “…

              ubytovani je podle me optimalni v kempu na velehrade- blizko do hor+ snadny vyjezd na hreben. na velehrade sou dobre restaurace. blizko k strategickym turistickym bodum. bunc, buchlov,… druha vyborna varianta (na kterou jsme zapomenli)je kemp na smradavce. je tam koupaliste, letni kino, dobra restaurace a taky solidni vyjezd do hor, lepsi pristup na cimburk, kazatelnu…

              0 0
              • marapara  

                Pravda Smraďavka ještě. Je to blíž k západní části Chřibů.

                0 0
    • BB  

      spise bych doporucil Bile Karpaty, dobre znam od Redejova az po Javorinu. Hodne pekny jezdeni, ktery ma sva specifika, ktera mi v leccemz priominaji jezdeni v Dolomitech – napr. vysokohorske louky. Prusvih ale je, ze se tam musi za sucha. Treba ted se tam urcite utopis v blate.

      0 0
      • senožrout  

        To bláto tam mají fakt vydatný. My jsme tam jezdili začátkem července, když pršelo. S báglama. Natězko. Takový bláto jsem jinde nezažil. To je tak lepézní. Prostě na kole zahrádka, jen zorat a vůbec to nejelo..... :-).

        0 0
        • xstefi  

          Dobra tedy, pribalim si na dno baglu jeden hrncirsky kruh a kdyz uz to nepujde dal, tak si(e) aspon poradne vytocim :)

          0 0
      • marapara  

        ..... Dolomity :) tak to jsi mě fakt pobavil :). Pokud chceš trochu náročnější ježdění, zkus Bylnice nebo Bojkovice. Tam jsou kopce vydatnější. Třeba Mikulčák, Malý, Velký Lopeník. Z Velkého Lopeníku je docela hustý sjezd po zelené do Březové. Asi 5 km z kopce se snížením 500 m. Ze zečátku je to dost techniké, pak je úsek, kdy málem přepadáše přes řídítka zakončený rychlým úsekem, kde je ale třeba hodně dávat pozor. Svištíš po hezké cestě a najednou za zatáčkou kameny, kořeny, rigoly a jako třešnička na dortíčku je na konci brod. Taky hezké bikování je v okolí Bylnice, zajet na slovenskou stranu na Vršatské Bradla a pak po červené krásný sjezd do Sidonie nebo na opačnou stranu hřebenovka nad Nedašovu Lhotu. Tam už začíná Valašsko. Před 14ti dny jsem to jel na Valašsko, krásné sjezdy a výjezdy, rychlé i prudké a technické, krásné panorámata. Doporučuji.

        0 0
        • BB  

          to srovnani s Dolomity je samo takove basnicke, nemyslel jsem obtiznost, ale volne vyhledy na horske pastviny a jejich prejezdy. Toho si moc v Brdech neuziju.

          0 0
    • xstefi  

      Dik vsem za tipy, planuju to koncem sprna, tak snad bude sucho :)

      0 0
    • Otto  

      Byl jsem i zde http://www.slovacko.cz/cil/cil.py?…(levné, přijatelné¨) i v ranči Vlčák – odkaz tam je také.V chřibech mám najeté, v BK nic moc.

      0 0
      • xstefi  

        A jak to v Chribech vypada s lidma? Neni to tam hlava na hlave?

        0 0
        • speedy gonzales  

          vubec… pres tyden je to pohoda, o vikedendu se kumuluji pesaci kolem zajimavych veci (buchlov,…) , jak poodjedes trochu od silnice tak je to zase prazdne

          akorat co je nova (supr) rozhledna na brdu tak je hrebenovka bunc- brdo o vikendu skoro neprujezdna :-)

          0 0
          • rock  

            S tou cestou na rozhlednou máš pravdu, není tam pro pěšáky k hnutí. Jinak ani o víkendu není vyjímkou jet půl hodiny po turistické značce a nepotkat ani nohu …

            0 0
            • Otto  

              To je pravda. cesta z Bunče na rozhlednu je jak Václavák, jinak O.K.

              0 0
        • marapara  

          Přes týden tam moc lidi nepotkáš ani na vyhlášených místech jako Buchlov. I když teď o prázdninách jich tam pár bude. O víkendu potkávám lidí dost. Hlavně Buchlov, Cimburk, U Mísy, Klimentek a největší václavák je od Bunče na Brdo. Když je hezky, tak tam bývá lidí jako sraček, ale jinak to fakt v pohodě. Ještě se mi nestalo, že bych měl kolizi s lidmi. I když umí chodit přes celou cestu, jako by byla jenom jejich.

          0 0
    • Lukin  

      Bile Karpaty jsou uz celkem drsne. Dlouhe prudke kopce,neudrzovane stezky.Pokud mas rad samotu a nadherne vyhledy, pak to stoji za to. Raz kopanic,tj. roztrousene samoty, typicti obyvatele a drsnejsi krajina pripomina Ukrajinu ci Rumunsko. Doporucit se da jakakoliv tur. stezka. Napr. cela hrebenovka po cervene. Vyse avizovany sjezd po zelene z V. Lopeniku do Brezove je fakt husty. V neznalosti jsem ho jel nahoru a nadaval jsem kazdym krokem, kdyz jsem musel kvuli uzke pesine nest kolo aj nad hlavou.

      0 0
      • marapara  

        Trochu techniky, dobré pláště, sjel jsem to za sucha bez problémů i na Nanoraptorech. Je fakt, že úsek souběžný s hranicí je dost zarůstlý, ale teď to tam pohraničníci vysekávají. Tím mě příjemně překvapili. Dřív to bylo hodně zarostené – malináčí, nízké smrčky. Pak je prudký technický úsek, klikatá pěšinka mezi stromky, pozor nepřehlédnout odbočku doprava, hranice jde rovno. Opačně bych to opradu nechtěl jet :) Teď na Velkém Lopeníku staví kamennou rozhlednu. Když jsem naposledy začátkem července bikoval v okolí Kopanic (Žitková, Starý Hrozenkov, Mikulčák), tak už rozhledna vyčnívá nad lesem. Mám nový tip na bikování v karpatech. Vlakem popojedu do Bojkovic, po silnici na Mikulčák, pak dál po červené na kopanice, jsou tam krásně roztroušené samoty po hřebeni, travnaté louky, výhledy, přes Machnáč asi sjedu dolů na slovensko k Váhu, po silnici přejedu zpět na česko na Březovou, přes kopec do Strání na Javořinu a po hřebenu do Filipova a do Velké na vlak. Může to mít tak 80–90 km, převýšení kolem 1800–2000 m.

        0 0
    • RomanH  

      V roce 200 jsem projel Bile Karpaty dle popisu Z.Bartose (http://www.czex.cz/…os/trasy.htm#…), vyslo to i ve VELU. Jel jsem tam nekdy v kvetu, cely tyden pred tim prselo, stejne tak i v SO+NE, kdy jsme to jeli. Bylo tam spoustu mazlaveho jilu. Kdyz jsem si cetl ten popis, tak jsem si rikal, ze Z.Bartos nema moc fyzicku, kdyz porad tlaci. No a diky bahnu jsme tlacili taky. Ale bylo to krasne – mnohem lepsi, nez se parit ve 30st. vedru. Spali jsme na Holubyho chate, ale ta byla jeste nedavno uzavrena (jak je to ted, nevim, zkus se optat).

      0 0
    • NěMaB  

      Zdravím domácí i přespolní (Bílých Karpat), chystám se zítra na přejezd Velkého Lopeníku a Javořiny, start bude v Březové cíl je Nivnice…poradí někdo nějakou pěknou trasu?

      0 0
      • RomanH  

        Neporadim Ti uplne celou trasu, ale dolu z Lopeniku urcite po zelene na Stare Dily – toto vynechat nebo to vzit obracene by byla velka skoda. Je to jeden z TOP sjezdu v dane oblasti.

        A na Javorinu (pokud nechces tlacit), tak naopak po zelene pres Tezky vrch urcite ne.

        0 0
        • Pavel  

          Třeba tak nějak: https://mapy.cz/s/2bSqO

          Z Javořiny pak buď po zelené směr Jelenec zpátky do Květné anebo po červené na Kamennou boudu

          0 0
    • NěMaB  

      Tak s tou zelenou z Lopeníku počítám už jsem to jednou jel, na Javořinu to znám jen po červené od Kamené boudy…chtěl jsem jet po té zelené nahoru a po červené dolů. Tlačenka je to z důvodu stoupání nebo podmínek které tam teď budou?

      0 0
      • RomanH  

        Protoze je to fakt prudky, jet se to da az kousek pred Jelencem.

        My jsme to (i s bagly na zadech) predloni tlacili – byla to soucast nasi hranicni cesty, ale pocitej, ze je to tak na 3/4 hodiny (v cervnu tam bylo navic mraky much). Pokud tlacit nechces, vezmi to po te cyklotrase bokem.

        0 0
    • NěMaB  

      Tady se to dá jet nahoru?

      0 0
    • wego1991  

      Zdravím. Ve čtvrtek jedeme na prodlouženy víkend do Luhačovic. Kola nebereme. Ale hledám nějaký pohodový výlet po CHKO Bílé Karpaty. Bude s námi jeden kočárek, takže hledám něco lehčího, ale pěkného. Představa cca do 5 kilometrů.

      Nějaké tipy?

      0 0
      • Pavel  

        5 km nestačí ani na obejíti přehrady :-).

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Nejsou ted jablecne slavnosti v Hostetine? Neni to daleko od Luhacovic,takova mini ekoobec. Treba ****** se z mostu je taky supr,ne? :-)

          0 0
        • wego1991  

          na přehradu stačí méně než 5 :)

          blbě sem to specifikoval, ale měl sem na mysli se někde ,,k horám'' přiblížit autem a jít na výlet (nejlépe okruh) a po cestě vidět něco zajímavého – rozhledna, panorámata, atd spíš něco přírodního než věci typu zámky apod. Doporučením na dobrou restauraci po cestě taky nepohrdnu.

          Nikdy sem v té oblasti nebyl a plán na ten prodloužený víkend je takový, že na výlet tohoto typu bude pouze jeden den a proto žádám o radu znalých okolí, aby doporučili nejlepší trasu v okolí co za to fakt stojí. Těch +/- 5 km je málo já vím, ale bohužel ne všichni jsou v dobré kondici.

          0 0
          • vzduch  

            Tak jděte z centra Luhačovic na přehradu, tu obejděte a je to pohodová vycházka i s kočárkem. Cesta se jmenuje Jurkovičova alej a vede tam červená turistická značka. Po cestě několikero restaurací.

            0 0
            • wego1991  

              Blízké okolí Luhačovic znám a tu jurkovicovu alej co popisuješ taky. To určitě půjdeme. Ale jedná se mi spíš o výlet východě od Luhačovic (CHKO Bílé Karpaty). Zkrátka něco na kopečku (ale žádný extrém) typu beskydského Grune, Solane apod.

              0 0
          • Pavel  

            Oblast sice znám docela dobře, ale na kole. Takže nějaký „zevl s kočárkem a hospodou“ asi dohromady nedám. Asi by se dalo na Velký Lopeník (z Mikulčinu vrchu), nevím ale, jak je to tam s hospodama (co vím, tak se to tam střídavě zavíralo a otevíralo). Ale to je z Luhačovic už trochu z ruky. Obdobně Půlčínské skály (u Lidečka).

            Super jsou Vršatské bradlá, ale ty jsou vyloženě z ruky a hlavně rozhodně ne na kočárek.

            0 0
            • Tuplak  

              A víš že trasa z Mikulčáku na Velký Lopeník vede přes Lopenické sedlo a od tama je to krpál jak prase. S kočárkem ti fakt poděkuje. Pěšky jsem to nešel, ale kolo mi tam ukazuje určitě 20 %, možná i víc :)

              0 0
              • Pavel  

                Hele, jasně píšu „Oblast sice znám docela dobře, ale na kole. Nějaký „zevl s kočárkem a hospodou“ asi dohromady nedám. Asi by se dalo…“. Na druhé straně, chce na kopec a to bez stoupání asi moc nepůjde. ;-)

                0 0
            • wego1991  

              No vyloženě hospoda přímo po cestě toho výletu být nemusí, ale třeba tip kde se v okolí najíst pokud budu poblíž apod.

              Namlsal sem se u tohoto videa a čekal, že bude plno tipů jako v Beskydech a ono nic moc :)

              Na Pulčínské skály sem se chtěl podívat už dlouho, tak by to možná stálo za zkoušku, když už od nich budu takový kousek (40 km) – jak to tam je s kočárem dá se tam něco obejít nebo to je peklo?

              0 0
              • Pavel  

                Pod ně se s kočárkem dostaneš, ale dál to asi moc nepůjde, resp. nevím, nějak si to teď nemůžu vybavit (byl jsem tam minimálně 2 x, ale pokaždé pěšky s báglem), snad po červené by to nějak šlo (po modré určitě ne). Ale vyloženě až nahoru na vlastní skály je to trochu kamzičina.

                0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Když hledíš na kterékoli ty záběry v tom videu, všimni si jak rozlehlé to všechno je. Karpaty jsou úžasné především kvůli nádherné přírodě. Pokud z ní chceš něco pořádného vidět, tak ideální na to je právě kolo, nebo odhodlání ujít mnoho a mnoho kilometrů. S kočárkem toho moc nevymyslíš.

                Jinak si můžeš prostě vybrat nějakou rekreační oblast a projít se tam. V tomto by měla nároky splňovat snad každá – bude tam hezky, půjde to s kočárkem, bude tam hospoda. Pokud ale jedeš jenom na víkend, tak bych se na to vykašlal a spíš si prošel okolí Luhačovic. Mají tam taky nádhernou přírodu a přijde mi to rozumnější než se někam trmácet s kočárkem v autě a všechno to pakovat jenom abyste se prošli 5km.

                0 0
              • Jezevec70  

                Když chceš někam popojet autem, tak co třeba do Vizovic?

                Na zámku je čokoládovna (super) a nějaká slušná resteurace se tam taky najde, + se můžete ještě stavit u Jelínků v pálenici. :-)

                A na výlet s kočárkem třeba na Janovu horu. První část asfalt, dál lesní cesta. Ale je to do kopce. :-)

                0 0
                • wego1991  

                  Jo o Vizovich vím, ale je to prostě město s památkami ,,co vytvořil člověk''. Rád bych viděl něco spíš přírodního charakteru.

                  Janova hora zní slibně, kouknu na to.

                  0 0
                  • gerrard  

                    Vyjed na Pustevny a jdi po hrebenu nebo bliz mas jeste Kohutku. Nebo jeste ke kamenne bude na Javorine a jit po cyklostezce doleva nebo doprava, ale to jen tam a zpatky.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.