• Mark1

    Prosím o typ na redukci sedlovky z nepsaného standardu 27,2 na 29,2, u zmíněných shopů jsem nic nenašel, respektive průměr 29,2 je patrně dost exotický a málokdo ho má v nabídce, taky doplním dotazem, někde se mluví o redukcích plastových, někde hliníkových … jakou vybrat, je tam rozdíl ??

    Důvodem je, že přítelkyně by ráda odpruženou sedlovku (hledám SR – paraleogram, viz bazar) a tady s průměrem 29,2 můžu akorát tak … no možná bych sehnal nějaký levny teleskop, ale tomu moc nevěřím.

    Díky předem za každý náznak řešení …

    0 0
    • Pekáček  

      V Lucky Biku v Hradci Králové by ti měli vyhovět, já se tam ptal po redukcích když jsem nemohl sehnat sedlovku 30,9mm. Nechávaj si je někde vyrábět, délka redukce cca 10cm, materiál Alu. Kontaktuj je a uvidíš. Pokud znáš nějakého soustružníka, poptej se ho. Měla by to být trubka s osazením na konci aby nezmizela v rámu a podélně rozřízlá.

      0 0
    • jihra  

      Průměr 29.2 jsem teda ještě neviděl. Ten údaj jsi přečetl na originál sedlovce, která je na tom kole, nebo jsi měřil vnitřní průměr sedlové trubky? Rozhodující je průměr sedlovky, která je tam originál. Měření vnitřního průměru trubky je většinou nepřesné.

      0 0
      • Mark1  

        Je to údaj ze sedlovky, je to starý rám Kelly's CrMo, prostě poctivý rám …, ale on ten průměr není až tak exotický, třeba Garry Fisher to má na svých rámech taky …

        0 0
        • Pekáček  

          Teoreticky by ti stačil plech o síle 1mm :o)

          0 0
          • Mark1  

            No, nejsem si moc jistý, že je to odpovídající řešení, hlavně přesah by byl náročný a mít v rámu skladiště kousků plechu bych nechtěl …

            0 0
    • omar  

      zkus http://www.bbm1.cz, maji redukce na skoro vsechny prumery

      0 0
    • omar  

      tady by mela byt : http://www.bee-wear.cz/…ts/index.php?…

      0 0
      • Mark1  

        To vypadá dobře, dokonce budu mít v týdnu cestu směrem Plzeň, takže jestli bude skladem bude to ona, snad se osvědčí … uvidím ještě jestli se neobjeví něco proti Al versus plast, protože názory se různí …

        0 0
    • MartinX  

      U nás je to naopak, mrknu se schválně jaký má na své odpružené sedlovce průměr a ozvu se – je to značka ZOOM a je z nového kola. Po mé přednášce jak je klasická hokejka lepší – šla odpruženka z kola… :-)

      0 0
      • Mark1  

        Budu rád za každou zprávu …, ale jen tak mimochodem, je s hokejkou nějaký přínos oproti odpružence ??? Já nad tím nikdy nepřemýšlel, přítelkyně se rozhodla co se projela na kole od známého který tam má Cane Creek odpruženou a verdikt zněl, chci ji → já to zredukoval na SR Suntour paraleogram, zase rozhazovat za Cane Creek nechci.

        0 0
        • bishi  

          Kde v CR prodávají odpruženou Cane Creek a za kolik?

          0 0
          • Mark1  

            www.idsport.cz/ alespoň se tím chlubí, ale já ji koupil v Rakousku a stála mě 79,90 euro (byla v akci), standardně stojí o 15 euro víc.

            0 0
    • centrus  

      Ja používám hliníkovou (31,6->27,2) od Petr Kouba Bicycle Tools, více na http://www.pedalsport.cz

      Myslím, že udělají i redukci na míru, nehledě na standardní průměry (27,2, 29,2, 31.6…), jenom cena je vyšší – platil jsem cca 350, ovšem přes zprostředkovatele – Štěrbu.

      0 0
    • Bunda  

      A jak jsi potom dopadl? Řeším stejný problém u GF s redukcí na 29,2mm. V cyklokrámu mi radili, že z 27,2 na 29,2 je moc slabej plíšek, že mám koupit ještě slabší sedlovku. A redukci si nechat udělat na zakázku delší. Díky za info…

      0 0
    • Crempa  

      prisocim se do tohodle dredu… je problem kdyz dam 31,8 sedlovku do 31,6 ramu? Sedlovka tam vklouzne bez problemu nijak rvat ji nemusim tak nevim, prumer ramu vim jen ze spedifikace na netu, supleru na kontrolu nemam… tak nevim zda je to jen proste vyrobni tolerance nebo to jde takhle normalne, kazdopadne bych nerad aby se to nekde casem posr**o :)

      0 0
      • kubad  

        no normální to neni, ale pokud tam jde lehce tak by neměl byt problém. měl sem podobný problém. Na Duratecu mě sedlovka 30.9 lehce zajela do ramu a byl problém pokud sem ji na fest neutáhl tak zajížděla. Letos sedlovka 27,2 plus redukce USE plastova a naprosto v pohode drží nezajízdí.

        0 0
      • Paja  

        Pokud tam jde pri povolenym upinaku, tak by nemel byt problem. Taky jsem ted nahrazoval puvodni zajizdejici sedlovku rozmer 30,2(s povolenym upinakem sedlovka bez odporu zajela a lehounce vaklala) rozmerem 30,4 (s pov. upinakem jde „normalne“ ztuha) ani jsem necekal, ze 0,2mm bude takova „zmena“:-)

        0 0
        • Crempa  

          zkousel jsem to uplne bez upinaku jen hola trubka a jde myslim proste normalne (urcite zadne vaklani ale taky zadnej velkej odpor), kaslu na to a jdu jezdit :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.