• Univega

    Nemáte pocit, že Tour de France je trošku nuda? Že jeden tým se soustředil na lídra Lance a zbytek paběrkuje, protože tam je víc rváču a né týmová strategie? Lance „utekl“ v časovkách a zbylé etapy se konkurenti těžce hlídají a stáje nechávají závodit jen ty, kteří je neohrozí? Že kromě časovek není přímý souboj favoritů?

    0 0
    • pegal  

      nezbyva nic jineho nez souhlasit. Ja bych zrusil ty sluchatka …

      0 0
      • Univega  

        ano ty sluchátka, to je dobrý nápad :-)

        0 0
      • Pavlis  

        Presne, co maji co poslouchat hudbu pri zavode. Pak vznikaji ty pady:) Ted vazne. Jak bys pelotonu bez sluchatek hlasil ztratu? To by kazdy paty kilometr stal chlapek s ceduli jako ve formuli? I kdyz drive si bez sluchatek museli take poradit. Drive ale nebyly tymy…

        0 0
        • Man  

          Stratu pelotonu veducej skupine ukazuje na tabuli chlapik na motorke, takze ziadny problem.

          0 0
          • Vrci  

            Ale kdo ukazje ztrátu jezců v úniku na na vedoucího závodníka v průběžném pořadí nebo na leadra té které stáje.

            0 0
            • Gatier  

              Blbost! Nemusia predsa vediet vsetko. Potom je to prespekulovane. Ako napriklad vcera. V druhej skupine nastupil Comesso a z Coffidisu hlasi aby ho nenechali ujst. Pokial nema iq 5, tak si to snad domysli aj sam. ZRUSIT!

              0 0
              • Vrci  

                Jo, takhle jasný věci dojdou každýmu, pokud je taky na začátku balíku a vidí kdo se zvednul a ujel, ale tam nejsou všichni. Zrovna tak, že tvuj leader píchnul a je někde 5 minut za pelotonem bez vysílačky nezjistíš.

                0 0
    • kovar  

      to tady na B-F je větší legrace.

      0 0
    • kralovek  

      tour je spojenina nekolika naprosto nezavislych zavodu … jedni se perou o zluty tricko, jedni o zeleny, nekomu se libej vic puntiky

      kde jsou ty casy, kde jisty EM se ucastnil a vyhral je vsechny …

      0 0
    • JohnLee  

      Ja bych pridal par skoku a nejaky ten drop,mozna by to zvysilo sledovanost a odstranilo nudu…:))

      0 0
      • Peslezedirou  

        Žiletkářům dokáže zatopit i přejezd pro vlaky :o)

        0 0
        • J.A.V.  

          To jo. Zrovna včera jsem na jednom takovém pěkném defektil zadní kolo, ani jsem nevěděl jak :-) Ale TdF mi nuda nepřijde. Rada je jednoduchá, když se to někomu nelíbí, tak a? si pustí třeba Kranked 4 a nebo se kouká z okna jak tam hezky prší ne?

          0 0
    • Mulder  

      Není

      0 0
    • BH  

      souhlas,je to super nuda.Uvidime zda pristi rok bude preci jen zajimavejsi,ale to zase budou vsichni rikat:"jo kdyby tu byl L.A., tak by xy nevyhral ".Mozna by bylo dobrym resenim(vyjama zruseni sluchatek) pustit tam vice druhodiviznich tymu, coz vyrazne ozivilo letosni Giro.Jeste si myslim, ze letos chybi na Tour vyrazne osobnosti.

      0 0
      • hydrant  

        sem to nesledoval , ale nebylo to naopak, že na Giru místo druhodivizních Talošů startovali prvodivizní Discovery, T-mobile apod. a tím zvedli úroveň?

        0 0
    • cabbage  

      myslim ze TdF by byly zajimavejsi, kdyby se jela v podobnym stylu jako prvni rocniky- etapy okolo 400km a zadna cizi pomoc, takhle to spis vypada jako spolecenske setkani ziletek:)

      0 0
    • Eila  

      neeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­eeeeeeeee:-) je to skvely

      0 0
    • Pinocio  

      já bych jim zakázal vozit se v háku-to by teprve byla sranda:)

      0 0
      • enjoy  

        pochopim zakaz vozeni se za autem,ale tohle fakt nepochopim:-)

        0 0
        • BH  

          proc ne? si predstav, ze by balik 200 lidi musel jet s odstupy treba 5 m(podobne jako v triatonu), to by pak bylo cele pole natazene na delku 1 km. Jo kdo byl nebyl vpredu by mel holt smulu.Akorat si neumim predstavit, jak by to kontrolovali, na kazdeho zavadaka by asi musel byt 1 rozhodci na motorce.

          0 0
      • Pinocio  

        anebo bych jim zrušil doprovodný vozidla:))...­......a museli by si to všechno pěkně vozit sebou v ba?ůžku. zábavný pohled na Armstronga jak lepí duši:)))

        0 0
      • RomanH  

        Ja bych sel jeste dal – jelo by se nonstop (jako treba pri TransAM) a kazdy den by se nekolik poslednich vyrazovalo. To by byl hukot :o)

        0 0
    • orca  

      Tak jsem se zamyslel , a marně přemýšlím jak by podle tebe vypadal závod kde by nuda nebyla. Pochlub se z vlastním popisem ?
      Lance utekl v časovkách ?? hm.. a ty úniky v kopcích to jsi už šel spát že jsi to neviděl ? Nebyl přímej souboj ? byl a paradoxně i dnes při rovince…
      Bikeři tohoto fora nic ve zlem ale pochopte že silniční cyklistika je týmovej sport oproti většině bikových disciplín . A hlavně je to „práce“ a pouze úspěch zajistí peníze-sponzory. A tak kdo to dřív pochopí ten vyhraje a vydělá.
      Paradoxně pouze časovka je jediným měřítkem opravdové výkonosti cyklistů, Nebo? jakákoliv jiná etapa je v peletonu a vždy se někdo ozve že onen pepík co vyhrál se vezl a v závěry vyrazil.

      0 0
      • zirecek  

        Souhlasím, přidávám to, že sluchátka zrušit.

        0 0
        • orca  

          ohledně sluchátek jsem také psal , v jiném tendru a také se přikláním ke zrušení . Možná se toho také dočkáme . Např. hodinovka také prošla vývojem a ustálila se .Tak kdo ví…nechme se překvapit.
          Snad jen jediné tady možná většina je nespokojena , ale ptám se jak vnímají celou Tour v cizině ? taky jako nuda ? ty miliony kolem cesty moc nesvádějí komisaře k razantním změnám. Poslední větší změnu vidím v tom že časovka družstev se počítá jinak a ne na čistej čas. Velké plus pro slabší týmy.

          0 0
          • náčelník  

            Možná je to blbost, ale pokud by se zrušila sluchátka, tak by se všichni hlídali a raději by nikoho nepouštěli do úniků. Peleton by se snažil jet pohromadě a rozhodoval by hromadný spurt. Takže mimo konec etapy nuda. Takhle je na co koukat, když má někdo několikaminutový náskok a peleton ho začne sjíždět. V ostatním s tebou souhlasím.

            0 0
      • Univega  

        Je to můj názor a proto jsem ho sem napsal, abych podle reakcí věděl co si myslí ostatní. Prostě to, že Lance stojí po každé etapě ve žlutém, znamená, že jeho tým je nejlepší, nic jiného. Sympatičtější mi jsou další trička , vrchaři , za aktivitu, tam prostě musíš makat a nikdo ti nic nedá … Ano silnice dnes není individuální, proto je to nuda.

        0 0
        • Volf  

          Vážně si myslíš, že se král vrchařů obejde bez podpory týmu ? Nevím jak ty, ale já se nedívám na něco u čeho se nudím. Etapák se jede na x etap a pokud čekáš neustálou akci tak si budeš muset koupit nějakou hru nebo se dívat na Kobru 11. Myslím si, že obdiv zaslouží už jen to jak dlouhý etapy a za jak dlouho objedou a že jsou druhý den schopni sednout znovu na kolo. I když jezdím na biku tak se mnohem raději dívám na silniční cyklistiku než třeba na XC.

          0 0
          • wroum  

            jj Cobra 11 je good, skoro stejne jako Volfuv revir :-))))))

            0 0
            • Volf  

              Ještě že jsi nenavrhnul Dericka / nebo jak se to psalo /.

              0 0
          • Univega  

            Obdiv mají všichni ti , kteří jsou schopni se vůbec připravit na Tour, někteří dokonce jedou i Giro! Vrchař se musí několikrát předvést na vrchu, aby měl body , nesmí se nechat ztratit v balíku, aby mu vepředu někdo nesbíral body. Lance kromě časovek a jedné etapy nebyl vidět, jenom si hlídá pozici a tým mu hlídá konkurenty. To je vše, víc jsme říct nechtěl. A ani to ne, že by L.A. nebyl fakt dobrej, držet se takových let na úplný špici :-)!

            0 0
            • orca  

              Při podrobné analíze třeba vrchaře Rasmusena je vidět jak mu kluci s Rabobanku pomohli v posledním týdnu – ujeli a a na ně se nabalili nějací a fšechny body si rozdělili bezejmení a on nebyl ohrožen…
              Krom jedné etapy ?? já myslím že každá etapa která končila v kopci tak se uvedl skvěle vezl se (TO ALE I JEHO KONKURENTI) a pak to bylo na pravdu jedinej Basso s ním držel krok komplet…
              A na rovinách ?? Spočti kolikrát peleton táhl Discavery a kolikrát ostatní týmy ??? A pokud táhli Discavery tak on jezdil kolem 6 místa stále prakticky načele , nikdy se neschoval na konec balíku a nečekal co se bude dít…
              L.A. nikdy neřekl že za zásluhy na vítězství náleží jen jemu vždy řekl že to byla 100% týmová spolupráce …a on se stal výtězem..

              0 0
              • Univega  

                No ještě, aby se nechal někde zavřít a pak se sám prodíral dopředu, kdyby se náhodou něco dělo, a když má nosiče vody vpředu tak si nebude půjčovat pití od někoho , kdo jede taky vzadu :-). Jo jel vždy zodpovědně , to mu neberu , ale je to přesně ono, kdyby se potřeboval utrhnout, kdyby honil čas, tak ho konkurence bude stírat při každým úniku, tak jak se to děje, když by měl jít do úniku Rasmusen nebo jiný kandidát na vítěze. Původně jsme vůbec o L.A. nepsal , ale o tom , že se všichni tak bedlivě hlídají, že je to prostě NUDA a zárověň OBDIV těch, kteým bylo umožněno poodjet a perou se o náskok před pelotonem … prostě, že závodí o etapové vavříny jenom ti, kteří v podstatě ve výsledkové listině nic neznamenají …

                0 0
    • Smazaný účet  

      Jednoznačně to škodí cyklistice. Udělal bych maximální počet jezdců zajeden tým… třeba tři…

      0 0
      • Koudy  

        Omezení velikosti týmů zní zajímavě, ale co dál? Bude tam při 22 týmech jenom 66 lidí místo cca 200? A co bude dělat ostatních 140 cyklistů, půjdou k lopatě? Když zvýšíš počet týmů, jak zabráníš tomu, aby se 3 týmy nedohodli na spolupráci a už jsme zase na 9 členech. Dokud bude měřítkem celkový čas, tak systém asi vždy sklouzne do týmové práce. Možná by pomohlo změnit princip hodnocení a jet každý den jako jeden závod, který bude bodově ohodnocen podle umístění a body sčítat. Pak by šlo zkombinovat skoro cokoliv – časovka, sprint, horská etapa, rovinatá etapa, horská časovka a třeba i XC.

        A teď očekávám, jak mě za tenhle nápad zpražíte.

        0 0
        • Volf  

          Závod týmů bude vždy o týmové spolupráci. Jsou tady na fóru bejvalí a i možná současný závoďáci kteří zažili ježdění v balíku a hlavně v týmu a ti mi potvrdí, že pokud někdo tvrdí, že se třeba L.A. nechá dotáhnout zadarmo v háku do cíle, tak neví co kecá. Ono když vidíš, že co je balík schopen stáhnout na pár kilometrech to není nic o flákání. Prostě si myslím, že tým je podstatou silniční cyklistiky / možná jednorázový závody budou trochu jiný / a právě i v tom je moc krásná.

          0 0
          • Koudy  

            A jsme u toho, že záleží, kdo se na to kouká, protože to vidí v kontextu svých cyklistických zkušeností (pokud nějaké má, což tady na B-F má asi každý). Já jsem nikdy nejel etapák, dokonce ani silniční závod. Na silnici trénuju, vím co je jízda v háku i v balíku i ve skupině (občas se to stane i na některých bikových závodech). Mám dost kámošů silničářů, kteří mi občas vysvětlí, jak se na silnici jezdí.

            Bikové závody popsali dobře na foru www.xterra.cz „…zkusils nekdy bikovej zavod…start, kule jak svina, kazdej se chce dostat dopredu,busis do kopce, kdyz mas kratkodobou krizi, tak na tebe nikdo neceka, pak valis dolu, nemuzes si odpocinout, kdyz zavahas,tak letis, a dopad je hustej, takhle je to porad, nahoru,dolu..“ Je to o něčem jinym a v háku se tam moc nedá.

            Pak máš lidi, co na kole nezávodí, bere je cykloturistika, zase jiný pohled. Když to znáš a trochu víš o čem to je, tak se vydržíš dívat na balík klidně 3 hodiny a nenudí to. Když tomu nerozumíš, tak tě i letošní výjezd do Courchevelu začně nudit za 2 minuty – viz manželka. Já jsem někde mezi, ale pokud si to pouštím v zimě k trenažéru, tak je fajn všechno.

            0 0
            • Gatier  

              Urcite nie je kazda etapa superzazivna. Ale ta, kde vyhral Savoldelli dominuje Tour. Aspon pre mna. Mrzi ma, ze Dekker ostal vzadu, ale asi by nebol presiel cez ten posledny kopec s najlepsimi. A co vy?

              0 0
    • black.horse  

      Stejně je to děsná kravina a znám silničně smýšlející lidi, kteří u toho klidně i usínaj… Tour de Nuda a přímý přenos z poslanecké sněmovny sou pořady pouze pro otrlé nespavce, kterým ani prášky nezavřou oči… jinak každýho to uspí:-) PS. lepší jít před barák a prostřelit si lebku špuntovkou:-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.