• Petrs

    Příští týden jedu Krk. Nemáte někdo nějaké zkušenosti jak to tam vypadá s možností ježdění mimo silnice. Zajímalo by mě jestli je aspoň možné sehnat na místě nějakou podrobnější mapu nebo nějaký odkaz na net kde jsou nějaké informace. Díky za odpovědi.

    0 0
    • grafik  

      zkus www.krk.hr ;)

      0 0
    • PePu  

      Stryc jezdi do Chorvatska kazdorocne (letos Pag), vzdycky si sehnal az na miste celkem dobrou cyklomapu. Zeptam se ho, jak to vypada na Krku.

      0 0
    • paww  

      nejlepší je koupit mapu u nás. Alespoň mě se nic podrobnějšího na místě sehnat nepodařilo. Jinak na ježdění je lepší Cres než Krk. Nečekej od toho nic moc, je to úzká nudle protnutá hlavní silnicí, kde je ježdění dost nebezpečný. Nezpevněné cesty které tam jsou často nikam nevedou, nebo tě postupně přes kozí ohrady dovedou na nějaké nesjízdné skály. Navíc všude praží pekelně slunko, není se kam schovat. Já tam byl loni pět dní a dal jsem dvě túry.

      0 0
      • 100kg  

        Přesně tak. Mapu kup tady. Mino cest (silničního typu) na mapě je velmi složité a riskantní hledat něco průjezdného v namalovaných pěšinách. A hlavně mapa je stará a překvapivá. Stejně namalovaná silnička může mít asfaltových 6 metrů nebo šotolina neprůjezdná osobním (civilizovaným)au­tem. RADA NAD ZLATO! Když pojedeš po silnici s provozem pamatuj, že jsi na Balkáně kde život nemá hodnotu. Uslyšíš-li hlasitý klakson od náklaďáku nebo hlavně místního autobusu, máš 0,5 sekundy na skok ze silnice do příkopu.

        0 0
    • Volf  

      Byl jsem tam s kolem loni a žádnej zázrak. Záleží kam jedeš. Já byl až dole na Bašce a mimo silnice si nezajezdíš. Cesty vedou většinou jen ke kozím výběhům a vlastně nic neděláš. Dole se od moře zvedaj ty jejich vápence, takže do výšky najedeš víc jak do dálky a ještě ten vápenec řeže pláště jak sklo. Jo a na silnici je to ještě horší jak u nás. Jednou větou už bych tam kolo netahal.

      0 0
      • paww  

        jo výšlapy od moře jsou fakt výživný. ..ale tak černý bych to neviděl s tím kolem. Žádnej super biking to není, ale kousek se projet a odreagovat se od toho placatění u moře se dá. A mě i malá vyjížďka na nějakým krámu z půjčovny prostě nebaví.

        0 0
        • Volf  

          Nepomlouvej půjčovny na Krku, protože po prvním švihu jseme si kola půjčili a z nich zase pláště, protože ten vápenec je fakt hroznej.

          0 0
          • paww  

            v případě že používáš půjčovnu jako servisní středisko, tak s tebou souhlasím. :))) Půjčovny jsem myslel všeobecně, s těma moc dobrý zkušenosti nemám.

            0 0
            • Volf  

              Jako servisní středisko ne, ale ty pláště jsem si fakt musel půjčit. Jinak na kolo z půjčovny bych taky nesednul. Jo a aby nebyla ta půjčovna škodná, tak jsem jim ty dvě půjčený kola před vrácením oservisoval.

              0 0
    • Return  

      Mimo cesty to téměř nejde, po silnicích jezdí stále docela dost aut a po dešti jsou cesty velmi kluzké.

      0 0
    • kolouš  

      Krk jsem projel – bikovou mapu jsem ale nesehnal ( ale je tam nejaka tuis. ta ti postaci ) – je to tam sama bila skala – tak si vem dve sady plastu…

      0 0
    • majo  

      Krk je krásny, ale na bikovanie v teréne podľa mňa nie najvhodnejší. Celý ostrov je ale pretkaný peknými úzkymi asfaltkami roznej kvality, po ktorých sa dá krásne pojazdi?. Chce to ale slicky a kondičku, pretože rovinu som našiel len jednu – na Moste Krk – inak je to stále 12 až 16 % hore kopcom a potom to isté dole ;-). Ak ti možem poradi?, vyhni sa „hlavnému“ ?ahu z pevniny smerom na Bašku (celkom sa to samozrejme nedá). Napriek tomu práve smerom na Bašku a Starú Bašku sú asi najkrajšie úseky a najvačšie kopce! Mimo sezóny je menšia premávka, ale nie výrazne, aj domáci potrebujú jazdi?.

      0 0
    • garp  

      Oživuji vlákno,za týen jedu na Krk.Má někdo aktuální ifo.Nějakou mapu.Mám si radši vzit bike nebo silničku.

      0 0
      • Spider_29  

        Jaky aktualni info? Jako jestli se kopce vyhladily, ostry sutry ohladily, kozi vybehy zmizely nebo teploty snizily?

        Byl jsem na Losinju i Cresu. Na bike nuuudaaaa, viz predchozi komentare. Na silnicku bych na tamnich uzkych silnicich plnych neprehlednych zatacek a jizdnim stylu Chorvatu nevlezl ani nahodou.

        Uzij si tam more, skvelyho a velmi levnyho jidla v mistnich restauracich (ne tech pro turisty) a bikovani si nech na doma ;-).

        0 0
        • Rorejs74  

          Jezdím na Cres dvakrát do roka ( na jaře a na podzim ) se silničkou a úplně v pohodě ( většinou tak cca 1000km ), hlavně ta severní část směrem k trajektovým přístavům je super a když to dobře naplánuješ tak klidně hodinu nepotkáš auto.

          Co se týká jízdního stylu chorvátů, tak já si teda nemůžu stežovat. Proti čechům, slovákům nebo polákům je to ohleduplnost sama. Hlavně tam nefunguje takový to oplácení, jako tady, kde se ti občas zamindrákovaní pitomci v autech snaží pomstít za to, že třeba museli kvůli tobě zpomalit nebo dokonce udělat objížděcí manévr a ukázat kdo že teda je na silnici pánem.

          Navíc teda je tam víc cizinců, hlavně němci a italové a ti jezdí ohleduplně a v pohodě.

          Horší je pak návrat semka do reality, mezi místní zamindrákovaný kokoty :(

          0 0
        • antt  

          souhlas, když bike na Krk, tak po ose, kamarádi to teď dali na horských 26 za 5 dní, kola pak jebli do kouta a užívali lenošení.

          Já si předloni půjčil 29er v půjčovně na 3 hoďky a 2 hoďky jsem raději proseděl na pivku. Byli jsme autem v Bašce

          0 0
        • antt  

          souhlas, když bike na Krk, tak po ose, kamarádi to teď dali na horských 26 za 5 dní, kola pak jebli do kouta a užívali lenošení.

          Já si předloni půjčil 29er v půjčovně na 3 hoďky a 2 hoďky jsem raději proseděl na pivku. Byli jsme autem v Bašce

          0 0
      • Corbett  

        Já si ráno vždy přivstal, sedl na kolo a projel se. Po raní rozcvičce cestou do apartmánu se stavil na čerstvý pečivo. Návrat před 9 hodinou, zrovna když se vstávalo. Celé dny by mě to asi nebavilo. Jsem spíš pro MTB, protože na silnici se do terénu nepodíváš, ale na biku se po silnici svezeš. České turistické značky, kterýma je ostrov značený jsou výhodou.

        0 0
        • Spider_29  

          Jenže to jsi byl ve vnitrozemí. Ostrovy jsou docela jiná krajina.

          0 0
        • garp  

          Díky moc ,to je to co jsem chtěl vědět.

          0 0
        • Lachtis  

          Jéé, jsi mě vrátil týden zpět :-) Byli jsme na Bašce prvně a všem se nám tam strašně líbilo. Hroozně jsem litoval, že nemám bike s sebou, příastě si jej vezmu, pokud tam někdy (což je pravděpodobné) zase pojedu. Koukám, že jsi taky jezdil na ty skaliskac (3. a 4. fotka), tam jsme dělali aspoň pěší a kámoš tam chodil běhat.

          0 0
    • romachain  

      Byl jsem tam před pár lety s tandemem a i terénní trasy jsme si našly a byly docela zábavný. Bydleli jsme v Krku a jezdili na všechny další místa na ostrově každej den jinam se vykoupat, fakt paráda.

      0 0
    • Mongoose71  

      Oživím téma…mám jet na silničku na Krk…nějaké typy a zkušenosti..je to vhodná lokalita? vloni na Istrii tak letos prý nějaká změna..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.