2 kola do 50ti tisíc, prosím pomozte

28 nepřečtených
  • joud1s

    Zdravím přátelé, předem bych rád napsal, že jsem si přečetl hodně vláken ohledně možnosti výběru kol.

    Přesto mám pocit, že bych od Vás zkušených potřeboval pomoct s mým konkrétním případem.

    Mám rozpočet 40–50tis. Uvažuji pro sebe kolo do 30tis. a pro přítelkyni do 20tis.

    Na kole jsem sice neseděl dobrých 10 let, přesto jsem velmi sportovně založený (6let aikido, 4 roky break dance, 2 roky kondiční box, 6 let posilovna apod.) a nemám problém na něj sednout a jet a za pár dní se do toho opět dostat na plno. Vzhledem k tomu, že máme malýho prcka (19 měsíců, 11–12kg), tak bych rád, abychom ho mohli vozit na kole v cyklosedačce, jak já, tak i žena. Já muž 82kg a 166cm, žena také 166cm a 58kg. Kolo bychom využívali denně, např. 70–80% silnice a 20–30% terén. Asi bych neměl problém s tím, aby mi kolo někdo složil, pokud to bude jen trochu možné a hlavně výhodné, nejlépe v Praze, ale není podmínkou. Budu rád za jakýkoliv tipy a rady, pomoc či doporučení. Děkuji moc všem.

    0 0
    • palo7  

      Je otázka jestli brát HT29 na vaši výšku, to by chtělo vyzkoušet. Výhoda by byla, že takhle malé velikosti budou skladem. Jelikož je to z větší části na silnici, tak bych to asi zkusil. Jinak spíše nějaká 27,5. Kouknout na výprodej loňských modelů, nebo i starších a nebo klasika a rovnou hledat pro tebe Kellys Gate/Thorx 70 nebo 90 a pro přítelkyni model 30. Pak se dá zvážit i Decathlon kde za 27.000 je skvělé osazené kolo

      0 0
    •  

      166cm a 82kg to mas asi hodne svalove hmoty a nebo tezkou nadvahu

      0 0
      • michomin  

        Ty dneska jedeš! Soutěžíš o prvenství v trapnosti?

        0 0
        • mr.antik  

          má pravdu,ale malý rámy většinou nejsou nijak ošizený proti velkejm, takže jsou vlastně tužší a pevnější. Asi by se mě líbil MRX od Scalára, ty rámy jsou celkem pěkný, lehký a maj sloping.

          0 0
      • AussigBiker  

        Do toho ti vubec nic neni.

        0 0
    • blue.sun  

      Zkus mrknout na tohle: https://www.decathlon.cz/…8405438.html .

      Velikostně jste tak na hraně mezi S a M, je to o vyzkoušení. Ale s vcelku rozumným osazením, Rebou RL vpředu a 29" koly je to tutovka.

      0 0
    • AussigBiker  

      Doporcuje se ty Kelly Gate posledni dva roky. Taky Canyon / Radon / RB maji dobry pomer cena vykon, nebo chytit doprodej lonskejch modelu, nebo dostat obligatni slevu 5%-15% na krame / po internetech.

      0 0
    • Markony  

      Koukni na tohle : http://kvalitni-kolo.cz/…sc-2018.html#… koupil si ho kamarád a zamne dobré vidlici lze vyměnit za lepší

      0 0
      • mattew1  

        Tak za tu cenu najde teda urcite lepsi. Viz vyse jmenovane. Tohle je bida.

        0 0
    • Pán z Dubu  

      Se shodnou tělesnou výškou byste si na turistické použití mohli prohazovat kola. Jedno mít s dětskou sedačkou s nižší horní rámovkou pro snadné nastupování a na objemnějších pneu – tzn. nějaký 27,5er. Druhé víc fofr celopevňák – nějaké fitness kolo s rovnými řidítky na cca 622×30 pneu.

      0 0
      • joud1s  

        to by nemusel byt spatny napad, ale pro slecnu bych chtel radeji nejake “damske” sedlo, coz uz je pak ale pase

        0 0
        • Pán z Dubu  

          To pořeší gatěma s výstelkou a pravidelnou cyklistikou. Kdo jezdí, sedlo jak na Harleye nepotřebuje.

          0 0
          • kocers  

            Stačí, když se pohlídá, aby byla sedlovka stejného průměru a pak už jen prohazovat sedlo+sedlovka dle potřeby. Případně, když by byla u jednoho sedlová trubka většího průměru, tak jde řešit redukcí na rozměr druhého. Prohození je pak s rychloupínákem otázka vteřin.

            0 0
    • joud1s  

      Panove, jeste bych se rad zeptal co se tyce te cyklosedacky pro prcka = nikdy jsem s nicim takovym za sebou nejezdil. Zajima me vase zkusenost, (vy co ji mate) jak se s prckem bude jezdit a co byste vypychli jako nejvetsi minus (vaha, teziste, odstrediva sila apod.) nebo mam “obavy” zbytecne?

      Jinak snad radeji koupim lyze :-) Diky

      0 0
      • cluster  

        Sedačka je naprd, když prcek usne. Hlava mu tam nedrží. Jezdíme s vozíkem, to je na spaní lepší. Sedačku máme taky a vozíme tam děti když víme, že spát nebudou (vyspaný). Sedačka za jízdy není takový problém, vyjma strmých stoupání – má tendenci se stavět na zadní. Větší problém je spíš manipulace na místě – musíš být pořád ve střehu, jestli držíš řídítka. Chvíli nedáváš pozor, otočej se ti řídítka, trochu se ti nakloní kolo, najednou to překoná páku kterou očekáváš zachytit a pád je na světě.

        0 0
      • koko0925  

        Hlavně děti vyžadují co 5km dětský hřiště. Takže na nějaký delší cyklojízdy zapomeň. A pokud ano, tak hned usnou a padají jim ty jejich hlavičky a řidiči na tebe zděšeně troubí…

        Vozík sem nikdy neměl, ale je to kus materiálu, doporučuju nejdřív vyzkoušet.

        0 0
      • Dazz  

        Se sedačkama vše potvrzuji, moc jsem jí nevyužil. Nevím jak dažší kusy, já měl takovou relativně obyč a to byla se spícím maluchem celkem hrůza.

        0 0
      • Pán z Dubu  

        Půjč si od známého kolo se sedačkou, nalož 6 PET lahví a s tou 9 kg zátěží se projeď. S Tvou pohybovou průpravou se zaměřením i na balanc neočekávám nezvládnutí.

        0 0
    • joud1s  

      Pánové, (dámy) děkuji všem za reakce

      0 0
    • joud1s  

      Zdravím, tak ještě jedna věc: přemýšlím zda si nepřiplatit a nekoupit celoodpružený rám. Otázka je: využiji to, vyplatí se mi to? Je to dobré nebo zbytečné? Děkuji pánové

      0 0
    • joud1s  

      Respektive jestli se mi např vyplatí za 30k koupit toto: https://www.bike-eshop.cz/…-2-2017-27-5 nebo toto: https://www.skiandbike.cz/…e-90-29-2018?… … a proč? Díky, opravdu tomu nerozumím.

      0 0
      • jardalee  

        ghost peknej ,ale celoodpruzeny znamena drazsi udrzbu ,kdybysme tady meli vyber jako v USA a Austalii coz nemame :) tak jestli tam mas 80% silnice ,tak bych prave naopak hledal kolo ktery nema odpruzeni vubec a ma pouze sirsi plaste :) obcas se neco objevi v anglickych obchodech jakykoliv odpruzeni je totiz starost navic a neni vubec zaruka ze to prinese pohodli spis to neustale meni za jizdy geometrii a treba i sklon sedla coz proste nevadi v terenu ale na silnici celkem jo

        0 0
        • danielh  

          udrzba fullu u ghosta cca 2 loziska po 20kc (sam mam ghost fulla tak vim, kupoval sem), na tom hlavnim cepu na sedlove trubce ktery je nejvic namahany. Servis tlumice tak 1× rocne staci.

          0 0
      • palo7  

        To je pro tebe, nebo přítelkyni? Ten full bude mít se slapatky přes 15kg ! A komponenty žádná sláva.

        Okolo 30tis. full nebrat a nebo jedině bazar.

        Nový je teď ve 29 asi nejvýhodnější CTM Rascal 3.0 2017, ten se dá do 27.000

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.