• MirekZ

    Ahoj,

    u Sram Force 1 se mi teď stalo, že začala řadit velmi váhavě na největších pastorcích vzadu směrem dolů. Když dám pryč kolo, tak přehazovačka jezdí bez problémů, přesně a rychle nahoru i dolů (bovden to asi nebude, zadřená přehazovačka asi taky ne). Snažil jsem se dát větší B–gap, ale nezdá se, že by to mělo extra vliv. Nějaký tipy?

    Díky moc, Mirek

    0 0
    • novas752  

      zkusit trochu povolit lanko (tak půl otáčky točítkem doprava). Pokud nepomůže tak dorovnat patku a vyměnit lanko a bowden.

      0 0
    • Vrci  

      V jaký kondici je řetěz (špína, vytažení) a horní kladka (stav zubů, vůle)?

      0 0
      • MirekZ  

        Ahoj,

        je to plus/mínus čistý, nic vraženýho tam není, pružina ok. Řetěz nový – resp. jsem se rozhodl, že utáhnu vpředu 42 t místo původních 40. Vyměnil jsem tedy převodník, kazetu a dal i nový řetěz (116 článků místo 114 na 40 t). Vše před cca 150 km. Následně vše šlapalo, při poslední jízdě začalo zlobit.

        Tu odřenou přehazovačku prosím ignorujte, pád po týdnu vlastnictví kola…jen kosmetika. Patka rovná, šlapalo to bez problémů celý rok.

        Chování bez kola je vidět na https://photos.app.goo.gl/…9Ahj3rhrsGw5, jezdí to hezky, bez zaváhání. Proč to nejde s kolem je mimo moje chápání… Zkoušel jsem taky dát původní řetěz o dva články kratší, beze změny.

        Díky moc, Mirek

        0 0
    • MirekZ  

      Výměna lanka + bowdenu pomohla, řadí to teď už jak víno. Díky, Mirek

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.