prasklý ráfek 622x15C - prosím o radu co dělat

14 nepřečtených
  • dzejkob_b

    Zdravím,

    Před pár dny mi při jízdě prasknul zadní ráfek – je z odlehčeného alu takže se s tím patrně nedá nic dělat (jen vyměnit). Kolo už má patrně něco za sebou. Celé kola + ráfky mají toto označení (silnička):

    „MADDUX RX 5.1 LITE – JALCO 700C DRX 5000 BLACK 24 holes with CNC sidewalls“

    A přiznám se, že docela tápu a nevím co reálně s tím. Možnosti jsou:

    1. koupit nový ráfek (raději 2× i pro přední) – ponechat náboje a vše ostatní a nechat to někde zaplést a vycentrovat (původní ráfek má 24 děr + plášťový)
    2. koupit celá zapletená kola včetně nábojů

    Hledal jsem dlouho na netu a nemůžu nic moc najít – ani ráfek, ani zapletená kola. Občas něco najdu, ale buď to není skladem, nebo moc drahé, nebo příliš levné.

    Ekonomické mi přijde koupit ten ráfek, ale reálně bych raději prostě někam šel, koupil celá zapletená kola třeba za 4k a hned zase jezdil.

    Jenom úplně nevím kde (praha).

    Nemáte nějakou radu?

    0 0
    • novas752  

      Nemusí to být 622×15, klidně to může být 16,17,18. Jde o vnitřní šířku ráfku a s širšim ráfkem akorát bude potřeba seřídit brzdy.

      Jak je to starý výplet? A jak jsou na tom náboje – nemají vakl do stran? A když to vyndáš z rámu, a zatočíš jen osičkama, točí se hladce?

      Každopádně 4k je dost málo na kola, takže pokud neni výplet hodně starý a nejsou s nim problémy, šel bych jen do ráfků. Případně i s drátama kdyby nábojum nic nebylo.

      0 0
    • jecnak  

      Kdyz mrknu treba do Decathlonu na Cerny Most, maji tam zapletene Aksia s plasti nebo i bez, ktera budou primou nahradou. Nasadis a jezdis.

      0 0
    • Synnex90  

      Ahoj, mam dotaz. Jiz po treti mam praskly rafek Sun ringle duroc g30, ktery mam mit udajnou nosnost 170kg (nikde jsem nenasel spec). Bohuzel tento rok budu po treti reklamovat. Nemeli byste radu jaky rafek pouzit misto nich? Mam 125kg.

      0 0
      • tsunami  

        Vozím ráfky od DT, vybírám ty co mají od výrobce nosnost 130kg apod. Na ht i full mám EX511 29" a na silnici („gravel“) GR531db, vše 32 děr. Náboje DR350. A všechna má kola vozí od 140 do 165kg podle toho jak jsem ustrojený a kolo nabalené zavazadlama.

        1 0
        • Markony  

          Vozil jsem rafkyx DT Swiss 545d a naby DT 350 32 děr žádný problém 132 Kg + kolo.

          0 0
      • Vilém  

        Na fotkach jsou stejne modely rafku? Prijde mi, ze je kazdej jinej.

        0 0
      • jecnak  

        Doporučil bych Hybrid sérii od DT Swiss. Zkušenosti pro tvé použití velmi dobré.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.