• Megan79

Ahoj, na cyklokrosce potřebují vyměnit Ultegru šaltr, za grx a teď jaký 810,nebo 812, vzadu zůstane kazeta 34z, což dá i 810, ale ta 812 má nějak jinak kladku horní? Díky za info

0 0
    • Singlespeed  

812 je pro jednoplacku 11–40 nebo 11–42z. Pro 34 zubů je 810.

0 0
      • Megan79  

Chápu to rozdělení, jen nevím zda tam není něco víc za rozdíl v těch šaltrech, našel jsem něco o excentrické kladce u 812. Mě jde o to abych tam nedával zbytečně dlouhé ramínko , (třeba dnes by to tahal v písku ve Veselý zbytečně ????) protože jsem hádal rozdíl jen v délce ramének, ale jistý si nejsem, tak si nechám tady rád poradit????

0 0
        • Singlespeed  

Obě ramínka jsou hodně dlouhá. Excentrická kladka 812 je tam kvůli lepšímu kopírování tvaru 40+ kazety v režimu jednoplacky. Pokud nemáš 40z+ zubovou kazetu, použij 810 jak doporučuje výrobce.

0 0
          • Megan79  

Ne, má tam 34zubu, ale ta Ultegra to holt nenapne a padá to z převodníku, ani vodítko to nevyřešilo. Dík vemu tu 810

0 0
            • Singlespeed  

Při jízdě je pak nutné mít zapnutou třecí spojku ramínka („brzdu“), která sice zhorší jemnost řazení, ale bez ní to bude padat taky.

0 0
        • kubad  

ano jsou rozdílné protože jedna pobere 34 a jedna 42z

vybírej podle kazety kterou budeš s tím šaltrem vozit

0 0
    • Lišák  

Má GRX stejný tah lanka, jako Ultegra?

0 0
    • Megan79  

No já jsem mu vyndal Ultegrové kliky a dál grx, stim že mu to zjednoduším v krosu a ono mu to už 2× spadlo během závodu z toho převodníku, po prvním spadnutí,jsem tam dal vodítko a ono to dokáže zapadnout mezi něj a převodník a nejde to vyndat a nasadit zpátky do zubů ???? tak snad to vyřeší ta hazka

0 0
      • Vilém  

A nema to nahodou rozdilnou retezovou linku? Mysleno ty kliky.

0 0
        • Elektronik743  

Má, o 2,5mm, což je u jednopřevodníku stejně jedno, pokud tam neudělal nějakou vyloženě botu.

0 0
          • Megan79  

Bota by bylo co, já jen výtah 2plackovy kliky a dál grx…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.