• Mofo

    zdravím, máte někdo nějaký tip na toto zařízení? Třeba nějaký plánek apod. Rád bych si něco takového pořídil, alekupovat se mi fakt nechce… Dík za info

    0 0
    • Lister  

      Mě si líbil takovej jednoduchej pod středové složení. Takové téčko, které mělo zarážku ve formě navařeného plechu ve tvaru L – tam se uložil střed kola, výše ještě háček za který se to zaháklo za spodní rámovou trubku. Pak to kolo stálo na předním a zadní bylo trochu ve vzduchu a dalo se s ním točit. Líp to popsat neumím. Jediná nevýhoda je ta že na tomhle jde blbě centrovat přední kolo, ale jinak veškeré ostatní práce v pohodě.

      0 0
      • Lister  

        Mě zaujala sekce adaptéry u toho Pedál sportu. Myslíte, že by se něco z toho dalo použít jako navářka na zadní kotoučovou brzdu na rám, který uchycení na kotoučovku z výroby nemá. Nebo dalo by se sehnat něco jiného.

        0 0
        • blue  

          Point Frame Disk

          Diskový brzdový adaptér pro montáž diskové brzdy na rám bez návaru pro diskovou brzdu. Adaptér pro standartní uchycení diskové brzdy. Vhodné pro 26" nebo 28" kola. Použití: Universální Váha: 250 g.

          # 292 500 pro 26" # 292 529 pro 28"

          Kč 1.190,00 (doporučená MOC)

          http://www.mcsport.cz/…ml/brzdy.htm

          0 0
          • Lister  

            Tak ta cena je fakt luxusní, ale já měl na mysli něco co můžu přivařit na rám. Zvažuju renovaci laku tak bych to s tím spojil.

            0 0
            • JMT  

              no jesli je ten ram ocelovej tak mozna (adapter by myusel bejt prekvapive taky ocelovej) jinak si asi spadnul z visne… :-D

              0 0
              • jecnak  

                Jsou metody jak tyhle kovy svarit k sobe, ale preci jen nejsou tak uplne bezny. Tak hop…

                0 0
              • Lister  

                No nevím, nám jeden šikovný svářeč v pohodě na ocelověj rám navařil durolový hák na přehazku a měl to za 5 minut hotový, drží tam už asi 10 let :-)

                0 0
                • hydrant  

                  tím duralovým hákem bych si nebyl tak jistej. O tom jsem nikdy neslyšel. Teď jsem se ještě schválně ptal mýho kolegy, to je pan svářeč, praxe 35 let, bohaté zkušenosti s mnoha materiály, použitými plyny, metodami sváření, kvalifikace EWT ( evropský svařovací technolog ). Svařit ne, spíš pájet nějakou zinko-kadmiovou pájkou, ale spíš ne. Snad nějaké lepení. Teplota tavení hliníku je 653 °C, ocel je trochu někde jinde… Jestli ta patka není náhodou z nějakýho jinýho materiálu.

                  0 0
                  • Lister  

                    Já chtěl jen tak JMT podřádit za to že jsem prý na hlavu :-)

                    Ta patka je tak na 60% ocelová :-)

                    Ale že sis s tím dal páci abys mě dostal, aspoň jsme zase o něco chytřejší. Zkusím se poptat u nás ve městě, byla tady dílna, kde svařovali ocelový rámy – tam nám to tenkrát navařili – jestli by to nebyli schopni udělat tam.

                    0 0
                    • hydrant  

                      vůbec jsem tě nechtěl dostávat, dřív jsem dělal v zámečnický dílně, trochu svářel, dnes se s tím v práci setkávám dál, ale jsem už spíš jen svářeč teoretik :-). Spoj ocel-dural se mi ale zatraceně nezdál a tak jsem se zeptal povolanějších :-) Buď v pohodě .-)

                      0 0
                    • djano  

                      Ta patka je tak na 60% ocelová :-)

                      A zvysnych 40% je hlinik… :-) To nemas doma magnetku ?

                      0 0
              • wroum  

                takze to znamena. ze na AL ram nepujde privarit AL uchyt na brzdu? ja myslim ze jo a stat to bude tak odhadem 300. vim kde.

                0 0
    • MARIN  

      Na bikestore.cz maji hodne povedeny drzak jen za 1100 coz je myslim slusna cena. Jinak na bajk.cz je planek na podobny drzak

      0 0
    • sann  

      Ja ho mam na kramku od EXu, tak si ho klidne muzes omerit. Kolo se uchycuje za ram nebo sedlovku. Je to asi jeden z nejlepsich systemu, co znam. Jen bych tam udelal jeste trochu upravy

      0 0
    • Mofo  

      a co říkáte na ten TranzX na www.akcebike.cz/ cena je docela v pohodě, ale nevím, jak ten stojan…

      0 0
    • croscountry  

      Pozor na nové rámy. Slopingové rámy a rámy fullov možu pri bežnom stojane robi? problémy s uchytením. Stavaj si ho podľa svojho biku, nie presne podľa nákresov.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.