oprava proříznutého pláště

19 nepřečtených
  • masu

    Povedlo se mi nějak přoříznout pláš? Python. Je to 1 cm dlouhá díra, mám ji podlelepenou 2 záplatami. Takže defekty zmizely, ale díra má tehdenci se zvětšovat. Dá se to vůbec ještě opravit? Min. ho dojezdim na vyjíždkách, kde nemusím řešit rychlost výměny duše při defektu.

    0 0
    • hydrant  

      Při vidině, jak se s tím někde, by? 10 km od baráku a při spoustě volnýho času, mořím, tak bych to bych asi vyhodil. Co tam budeš dělat, až ti bouchne duše a na plášti bude škuba 3 cm ?

      0 0
    • Jenda  

      Jestli je to na boku tak bych hlavne rekl ze je to typicka nemoc pythonu a neni to podle me proriznuti ale proste ten plast takhle na boku praska (nebo je to prozirly ale staci tomu fakt malo:-) protoze je tu uz x prispevku na tohle tema a osobne mi takhle taky odesel. Bych to vyhodil a koupil si plast a ne tuhle jeho imitaci:-) Navic kdyz ti to bouchne nekde ve sjezdu tak by to mohlo bejt i dost nebezpecny. Jo ale pokud to za kazdou cenu chces dojezdit tak by ti mozna pomohli v nejakym pneuservisu.

      0 0
    • Mamut  

      Podlepit niecim s neprusnymy vlaknami. Bud vyrezat zo stareho plasta na nejakom tenkom mieste (napr. na boku), alebo nejake platno. Napr hruba riflovina alebo textilny smirgel.

      Sam som na takom plasti najazdil asi 4000km nez to zacalo povolovat a vyhodil som ho.

      0 0
    • jihra  

      Vyhoď to!

      0 0
    • mm  

      chemoprenem prilep zevnitr:) nekolik vrstev kobercovky

      0 0
      • pavelr  

        Před rokem jsem lepil pláš?, který byl na boku rozřízlý až k nitím, chemoprenem a pořád to drží.

        0 0
    • Thapsus  

      Vyhoď ho! Včera ženě bouchla duše na plášti Black Jack,který po mně zdědila…Asi před půl rokem jsem ho podlepoval,už jsem na to dávno zapomněl.Dalo hodně práce vypodložit teď ten kráter,aby aspoň dojela domů.Naštěstí jsme byli na zpáteční cestě už jen 5 km od základny.

      0 0
    • marapara  

      Já jsem takhle prořízl po 14ti dnech nanoraptor. Normálně jsem si všiml, že mi z pláště čouhá bublinka (nafouknutá duše) skrze asi 1.5 cm díru. Tak jsem rozstřihl starou duši, zalepil jsem to chemoprénem a pak ještě 5 vrstev kobercovky a na plášti jsem jezdil ještě rok :)

      0 0
      • harryson  

        mne se na opravu osvedcil textgumoid ze stare nafukovacky, lepene chemoprenem

        0 0
    • climber  

      Vyhodit, vyhodit, vyhodit (a koupit novej).

      0 0
    • admxx  

      jednou jsem videl provizorni opravu prodreneho plaste podlozenim telefoni kartou…ale to asi nechces slyset, ze:-))

      0 0
    • MartinXC  

      Reaguju tady, protože je to tu o říznutém Pythonovi :-) a jiné nápady krom nouzovek jsem moc nedohledal.

      Včera jsem rozříznul Pythona Tubeless Ready cca 1cm durch na běhounu v ose jízdy (Pythony mám rád na zadním kole). Až jsem dosakroval, pak na dojetí stačilo díru ucpat samolepkou dát duši nahustit na měkko a držet se asfaltu.

      Protože vzorku je tam ještě na 1000km, nechtělo se mi jej vyhodit, i za cenu ježdění s duší.

      Vystřihnul jsem z marmolea (takové měkší linoleum) záplatu cca 7×5 cm a zalepil ji zevnitř chemoprénem. Tím se rozloží tlak duše na běhoun na větší plochu kde jsou vlákna neporušená a nebudeji tolik trhat.

      Záplatu jsem zevnitř pláště přelepil šikmo křížem 3mi vrstvami kobercovkou 15×5cm. To aby se neměla tendenci hýbat při brždění.

      Nakonec jsem to celé překryl vrstvou pásky na opravu vodních hadic (je hladká) – to aby se duše kobercovky moc nechytala a nehýbala se záplatou.

      Nasadil jsem na ráfek s duší, nafouknul na mých 40psi. Říznutí se za celou noc zatím vůbec neotevřelo. Mohlo by to tedy vydržet.

      Jen pro úplnost: kdyby to bylo na boku, tak zašiju režnou nití – to je docela osvědčené a návody na netu jsou.

      0 0
      • kubad  

        To se fakt vyplatí tohle jezdit :)

        Ale pokud ti to vyhovuje tak ok

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.