• gobike

    Určitě jste už viděli sadu Deore pro rok 2006, nechápu, proč udělali jen Dual Control řazení, vždy? to žádnej úspěch neslaví a nevím co je doutilo odpstoupit od rapid fire. Jo a ten stříbrnej Deore 2006 šaltr mi krutě připomíná letošní LX. Mě to docela naštvalo a jestli to tak pujde dál, tak přejdu na SRAM. Dost by mě zajímal váš názor.

    0 0
    • gobike  

      tak, co je s váma???

      0 0
    • Milenius  

      Mam LX 2005 s DUalem a jsem s tim spokojenej, je to jen zvyk

      0 0
      • Phoebe  

        Nesouhlasím s tebou. Mám sice bike v kompletním Deore 2002 a zatím jsem nemusel nic měnit. Vše krásně drží. Pár ran to už sice schytalo, ale vždy vydrželo. Jo a jak jsem koukal na ty kot. brzdy, které mají tvar LX nebo XT kot., tak by mohly být dobrý.

        0 0
      • Michy  

        A brzdy maš kotoučovky hydraulicke ? taky si je chci pořídit ale nevim jestli mi budou stačit tak schanim někoho kdo ma s nimi nějakou praktickou zkušenost.

        0 0
      • lubos  

        Hmm, jezdil jsem stare favoritove packy, Shimano SIS, SRAM gripshift, red vozim rapidfire a SRAM trigger, nikdy jsem s nim problem nemel, zvyknul jsem si okamzite. Ale kdyz jsem si pujcil kamosum bajk na nejakou chvili, byl jsem schopen tak max. s DC brzdit. A to jsem na tom jel dostatecne dlouho na to, abych mohl rict, ze DC na muj bajk jenom pres moji mrtvolu :)

        0 0
    • TinkTink  

      Nic nerikam…je to rada pro hobiky…tam se to moc neresi…proste se s tim nauci zit.

      Prejdi na marS a je to…nemusi Te to vubec stvat…nemas k tomu duvod.

      0 0
    • Orbis  

      nic me to nesvte, me DC vyhovuje víc nez cokoliv jinyho, ale kazdej si muze vybrat to co mu vyhovuje a stejne vzdycky pokud budes chtít, tak stary deore sezenes;) a o uspechu a neuspechu DC… to je na kazdym a mylsim, ze te u shimana nikdo nedrzi, tak muzes klidne na sram prejit:o)

      0 0
    • Lister  

      Řekl bych, že většina lidí ti k tomu tady nic neřekne, protože nad Deorkem ohrnují nos, i když podle mě neprávem. Mám Deore s prvního roku co se znovu objevilo – 2000, ale upřímě nové mě taky vůbec neberu, prtože příště bude Sram. Dauly bych tam nadával, nechal bych rapidy, ale nijak blíž jsem to nezkoumal. Kliky mohly taky udělat jako u LX – jediný komponent o kterém bych na novém kolem uvažoval od Shimana jsou právě klikym tak bude tedy LX.

      0 0
    • Otelo  

      a kde o tom deore 2006 pisu?

      0 0
    • wbiker  

      Nemáte někdo zprávy o cenách? Ty kliky vypadají docela dobře a jestli budou levnější než letošní LX, tak budu hodně uvažovat. Jinak podle mě s tím jde Shimano do nižších řad, protože doufá, že osloví právě ty, kteří nechtějí až tolik investovat. Přece jen, kolik lidí si jen tak koupí komplet XTR nebo XT.

      0 0
      • gobike  

        No to možná jo, ale ty dualy určitě nebudou stát 1200kč jak rapidfiry a to mi vadí nejvíc. kliky mi připomínaj letošní LX a stříbrnej šaltr taky.

        0 0
        • enjoy  

          a ze ti to pripominaj to snad neni spatne ale spis naopak ne?

          0 0
        • wbiker  

          No, nevím doporučenou cenu LX, ale na Velotrade prodávají pár LX DC pro V brzdy za 2190. Deore DC asi 1200 stát nebude, ale pokud nezvednou cenu LX, tak to o moc nebude. Otázka je, nakolik se potom ta cena podepíše na kvalitě, ale myslím, že Shimano si nemůže dovolit prodávat „nekvalitní“ zboží. A s tou podobností, to už je věc vkusu, jestli se to někomu po designové stránce líbí, nebo ne.

          0 0
          • Pekáček  

            Jo, krom „nekvalitních“ převodníků na klikách XT je snad ostatní Shimano kvalitní. :o)))

            0 0
          • Thomas  

            A sem tam nejakej „kvalitni“ presmyk :-)))))

            0 0
          • Tomcat  

            …ale myslím, že Shimano si nemůže dovolit prodávat „nekvalitní“ zboží no spíš v to doufáš ,současné postavení Shimana je takové, že si může i to dovolit. Ono prodává, ono říká co máte chtít ste konzumenti a shimano diktuje co máte chtít a zakolik to je jeho věc.

            0 0
            • wbiker  

              No myslím, že u nás docela funguje tržní ekonomika, takže kdyby vyrábělo až tak nekvalitní věci, tak by se tady, a ani nikde jinde, moc neudrželo. Jinak s převodníky a s větším počtem jejich součástek větší zkušenost nemám, tak abych mohl říct, který je špatný a který dobrý. Jinak Alivio páčky + přehazku jezdím tři roky bez problému a přesmyk STX, který byl ježděný, už když jsem si ho na kolo dával, je taky v poho. Ale zase najezdím tak dva tisíce za rok, takže až takovou spotřebu nemám. Jediný, co nechápu, tak je TOP Swing, tenhle systém mi nějak nesedl. Takže ty-ty-ty Shimano.:-)

              0 0
              • Tomcat  

                // No myslím, že u nás docela funguje tržní ekonomika, takže kdyby vyrábělo až tak nekvalitní věci, tak by se tady, a ani nikde jinde, moc neudrželo.// Hmm otom to není, oligopol nebo jak se tomu říká ti nic neříká? Pokud je někdo monopolním nebo dominantním dodavatelem nebo výrobcem. Může diktovat trhu své podmínky

                0 0
                • wbiker  

                  No, nejsem ekonom, takže jsem si ty pojmy teď hledal na netu. A jestli jsem tomu dobže porozumněl, tak oligopol je ek. struktura několika firem, kde je jedna nejsilnější (tady by to teda platilo pro Shimano) a udává ceny a podmínky trhu těm ostatním slabším (v tomhle případě Sramu, Suntouru,…). No, ale tak to podle mě není. Vždy? Sram je naprosto rovnocennou konkurencí pro Shimano, takže záleží na každé firmě, jak upraví cenu a co nabídnou zákazníkovi. Takže pokud by Shi dělalo nekvalitní věci, tak většina lidí přejde ke Sramu a Shi má smůlu. Jestli je tady nějaký ekonom, tak a? mi promine, jestli tady plácám kraviny.

                  0 0
                  • Martyss  

                    Pokud si pamatuju dobře, tak oligopol je několik větších firem na trhu, které mají dohromady majoritní podíl na trhu a to bych řekl, že na tuhle situaci sedí. Ale možná nás ekonom zatluče do země.

                    0 0
                    • wbiker  

                      Hm, tak teď by to chtělo fakt nějakého ekonoma, těžko se budem přít, když si nerozumíme v „základních pojmech“.:-)

                      0 0
                    • tom@s  

                      mas pravdu (otazkou zustava, jak na tom ty spolecnosti jsou – az tak je neznam – a jak spolu „komunikuji“:). Vysvetleni soucasneho stavu muze byt mnoho, nicmene to nic neresi. Proste si musis vybrat z toho, co je:)

                      0 0
                      • wbiker  

                        No jo, jenže mezi Sramem a Shimanem podle mě existuje konkurence, i kdyby se na cenách třeba domlouvali, takže když se lidem nelíbí výrobky od Shimana, tak si můžou jít klidně koupit Sram.

                        0 0
              • lubos  

                A proc tedy je trh zaplaven srackoidnymi vyrobci ? Nene, zadna kvalita, ted leti jenom to, co je levne. Kvalitni vyrobci tomu dlouho odolavali, pak presunuli vyrobu na Taiwan, do Ciny, ale porad to nestacilo. Tak se taky prizpusobili … plati to vsude, neni dulezita kvalita, jenom nizka cena a vysoky obrat :(

                0 0
                • wbiker  

                  Nechápu, proč místo výroby spojuješ s kvalitou provedení. Na východ se to přesouvá jen kvůli levné pracovní síle. Pokud jde o měkké převodníky, jak tady někteří poukazují, tak to asi nebude chyba tchaiwance, který to vyrábí, ale spíš konstruktéra, který si sedí někde v kanclu. A s těmi s..idními výrobci, to už je spíš problém uživatelů, že si takové výrobky kupují. A podle mě dost lidí „nemá na to, aby si kupovali levné věci.“

                  0 0
          • lubos  

            Tys asi nemel v ruce ty jejich hlinene prevodniky, ze :o))

            0 0
            • wbiker  

              Neměl.:-) Jak už jsem psal, nemám až takové zkušenosti s jednotlivými komponenty, aby mohl říct, kterej model z jakého roku je dobrej, nebo špatnej. Od shi jsem měl dřív akorát Altusové kliky a brácha má teď kliky Alivio a ani s jedním problém nebyl. Ale větší zkušenost nemám. Jen jsem tím chtěl říct, že kdyby jejich výrobky byly skutečně tak špatné, tak si je lidi, nejen u nás, ale i v jiných státech, nebudou kupovat a SShi zkrachuje. Nekrachuje a Shi vidíš na většině kol, proto bych to s tou nekvalitností neviděl tak mizerně.

              0 0
              • lubos  

                Nejspis to bude tim, ze na zapade ma kazdy , co trocha jezdi na MtB minimalne XT, anebo XTR. Ty obvykle neco vydrzi. Ty nizsi pravdepodobne davaji na kola jako u nas v supermarketu a lidem to vydrzi taky, pac s tim najezdi 100km/rok. Ja bych to videl tak. Alespon tak to nejak vypadalo na startu Salzkammergutu. Kazdej druhej XTR kliky :) jestli si dobre pamatuju :)

                0 0
                • wbiker  

                  No, jak říkám, jezdím zhruba 1500–2000 za rok a vydržely. A to byly snad druhý nejnižší model.

                  0 0
            • wbiker  

              Ale jestmli jsou měkké už v ruce, tak dík za upozornění.:-)))

              0 0
      • MF  

        Podla mna tie kluky budu urcite lacnejsie ako tohtorocne LX. Odhadujem ze sa cenovo nebudu moc lisit od sucasneho Deore. Je zmeneny len dizajn a nie princip. Je to zas klasicky Octalink a nie ten s dutou osou (neviem presne obchodny nazov tusim Octalink II. Proste ten co je od LX hore). Informacie cerpane z VELA.

        0 0
        • wbiker  

          Aha, tak to sem se spetl. Jak jsem na to koukal na obrázku, myslel jsem, že ty kliky mají dutou osu, tak jako letošní LX.

          0 0
      • Tomcat  

        Cenny jsou ve hvězdách jedno je jisté , že pokud budou nižší tak to je jen za cenu více prodaných kusů nebo nižší kvality.

        Jinak shimano nemíní prodávat samostatné kusy ,ale jen sadu. to jesli to prodejce rozebere je jeho věc.

        Ohledně dualů je to o tom co kumu vyhovuje, někdo si na to ale naučit nemusí a prostě muto nesedí.

        V obchodech občas mají problém za co to vyměnit pokud to zákazník na novým kole nechce a hned mu nechtějí cpát SRAM

        0 0
    • Bleda tvar  

      co na to rikam? nic…

      0 0
    • vlk  

      ty hydrauliky deore, přesmyk a přehazka vypadají docela slušně-s tím mi udělali radost.S klikama už tak moc ne.Vždy? už i letos byly 580-kliky staré lx+pavouk a převodníky z deore 510.S dualama mě moc nepotěšili, ale očekával jsem to.Mě spíš zajímají ty hydrauliky, dost se podobají LX.Pokud budou taky tak dobré, tak by to bylo supr.Navíc když si člověk vezme co dnes stojí lx hydrauliky, tak jsem velice zvědav na cenu těch deore.

      0 0
    • wroum  

      kliky a brzdy sou zajimavy, saltr mozna taky. DC deore sou mi stejne ukradeny jako jakykoliv jiny DC. jinak si myslim ze zmena k lepsimu.

      0 0
    • JMT  

      parada, za tydle prach asi na crx zkusim dualy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.