Jaký ráfek na drsné XC si pořídit? Mavic 717?

20 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj, chtěl bych se poradit, jaký ráfek by jste mi doporučili? Nejvíce jsem spokojen s Mavicy, všechny ostatní jsem vždy dost brzo zrušil (ale musím uznat, že to byly většinou levnější ráfky). Teď mi vzadu praskl Mavic DISC 317, co je v provozu od roku 1999 (což je pro mě i kamarády záhada, tak divně, z jedné strany po celém obvodu, asi unávou, prý mám bý rád, že to tak dlouho vydrželo :-) . Ještě na tom jezdím, ale jen po městě (vydává to divné zvuky, vrže to :-)

    Typ 317 teď prý není. Kamarád mi doporučil Mavic 717 Disc (váha 395g, patenty MAXTAL – to prý je pevnější a SUP, což nechápu, to by měly být lepší boky na špalky, ale ten ráfek je diskový – nevyznáte se v tom někdo?) za cenu MOC 1320,–Kč stříbrný, nebo 1530,– v černé barvě.

    Takže:

    1. jezdíte jej někdo, můžete na něj napsat plusy a mínusy
    2. co lepšího (za stejnou, nebo nižší cenu) by jste mi doporučili, ale MUSÍ to vydržet a) Beskydy a b) moji drsnou jízdu šutr nešutr a občas nějaký skok s nečistým dopadem (gumy jsem si na fullu zvykl foukat na 5 až 6 atmosfér, aby se mi nikdy neprocvakl pláš? na ráfek). Aby jste rozuměli, jezdím tak, že mám na rámu důlky od šutrů a špice taky ohlé od větších šutrů a balvanů (když např. projedu/proletím tam, kde je hdoně šutrů, tak pod těmi tvrdými gumami se obracejí a občas mi bouhnou i do špic)
    3. vyznáte se někdo v těch „patentech“ od MAVICu?

    Díky za odpovědi, Roman z Kopřivnice, www.cykloart.cz/roman

    0 0
    • sfinga  

      hele, určitě, když koupíš Mavic X717 tak neuděláš špatně, je to ráfek na závodníá XC, ale vydrží i něco tvrdšího, takže se neboj a běž do něj :-)

      0 0
    • igor  

      skus este pripadne DT SWISS 4,1D. Ja ich mam a zdaju sa byt dostatocne pevne su mozno len o 20gr. tazsie.

      0 0
      • McBlacky  

        717 má ve skutečnosti od 405–430. přičemž na spodní hranici se pohybují stříbrné a černé jsou přes 420. 395 měla 517ka což byl nejlehčí mavic, nárůst hmotnosti oproti 717 je tím že přidali matroš okolo děř na niple aby se nevytrhávaly což byla největší chyba 517tek…

        0 0
    • McBlacky  

      akorát je potřeba na nich mít hodně tvrdej výplet aby vydržely. já mám teda 717 ráfkovou verzi.

      0 0
    • Homer  

      S rafkem ti neporadim, mam x517, ale pokud vim, tak to SUP znamena, ze spoj je svarovany (ne kolikovany). Na bikestore.cz, kdyz kliknes na obrazky tech technologii, tak se objevi kratke vysvetleni. Muj nazor: 717 na drsne XC neni.

      0 0
    • Martyss  

      Možná je to trošku mimo, ale nevíte, jestli se někde dají sehnat rozměry mavic ráfků? Na homepage jsem je nenašel. Díky

      0 0
    • rb  

      A co třeba Mavic 618,ale nevim,jestli se ještě dělá.

      0 0
    • bajaja  

      717 je super kamos to ma s dratama dt z 2–1,5–2 ma 86 kg a naprosto v pohode vyplet se ani nehne

      0 0
    • Želwmaister  

      vuelta airline 1– sou absolutne neznicitelny, maj hezkej design(vysoky jak krava), ale sou celkem heavy. nevim jestli se delaj na kotouc. sem s nima nadmiru spokojenej…:)

      0 0
    • MartinXC  

      Záleží taky, co na ně obouváš. Do 2.1 šířky pláš?ů se 717 hodí, na větší objemy pláš?ů je moc úzká. Pevnostně – když má ve výpletu 32 křížených drátů, tak vydrží dost a nebál bych se. Jen pozor na to huštění, 2.1 na 6 atmosfér může ráfek taky pěkně zdeformovat. Potřeboval bys spíš bývalou 221ku…

      0 0
    • till  

      A co treba XM317? Ja je vozim cerny v discovej verzi a sou naprosto v pohode. S vahou by meli bejt do 450g a stoji myslim do 600Kc:-)

      0 0
      • jack  

        kup si campagnolo k2-vyšší váha,ale pevné jak prase.

        0 0
    • keksik  

      skus sa pripadne pozriet na alexrims fd26. cena na svk je priblizne 900/ks.

      0 0
    • jihra  

      Já používám Remerx Jumbo a ty se ani nehnou – a dostávají dost zabrat. Akorát se mi zdá, že se dost rychle probrzdí. Ale je fakt, že blátíčko to je moje – a to pak ráfky pěkně ošmirgluje.

      0 0
    • jihra  

      Jo a teď mají novinku – Super Jumbo – vypadají dobře, už jste je někde viděli prodávat? http://www.remerx.cz/…index_cz.htm

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.