silnice-krajnice-, kde jezdit???

30 nepřečtených
  • Myska

    Nedávno mi jeden inteligent v autě vynadal „táhni za čáru, kam petříš, ty hajzle“. Pak mě natlačil na díry. Nejdřív mě napadlo, že bych mu objel kufrem dveře, ale byl ve výhodě :( Tak sem se pozeptal okolo, a nikdo pořádně neví, jak to je. Silnice se dělí na vozovku a krajnici, oddělenou bílou plnou čárou. A cyklista jezdí co nejblíž vpravo při okraji vozovky,krajnice nebo silnice? Nevíte někdo, jak je to přesně daný v zákoně? Zajímalo by mě to. Všude se začli dělat poměrně široký pruhy u kraje, samo že plný děr a nás tam auta tlačej, maj na to vůbec právo? A ještě, pokud jsou tam díry, tak se jedná o objíždění nerovností, je tak? Díky všem

    0 0
    • la-da  

      Myslim ze vyhlaska rika jezdit vpravo pri pravem okraji vozovky,pricemz muze jet i po krajnici,pokud neohrozi chodce.Takze ten hovad nemel pravdu.

      0 0
      • lubos  

        Ano, presne tak to je.

        0 0
      • Lukin  

        Jeste bych pripojil, ze smi jet po krajnici, pokud je tato bezpecna(v pripade der tedy ne) a pokud neohrozi chodce.

        0 0
    • pegal  

      Cyklista je stejny ucastnik silnicniho provozu stejne jako automobilista.. to bych se mu klidne vysmal :))))

      To by mi rekl takovej ridic jednou…

      0 0
      • Myska  

        To jo, řekne ti to jednou, mu něco ukážeš a příště tě do té škarpy rovnou srazí, tohle je nerovnej silovej boj. :)

        0 0
        • lubos  

          Jo, jedine ho nalakat , vyskocit na obrubnik a nechat at si znici elektrony. Jinak uz jenom vozit glock a cvicit se v strileni na kola. Pokud uvnitr nesedi hola leben. Ale takovy obvykle na tohle nemaji cas – bavit se s cyklistem :).

          0 0
        • pegal  

          Proc???

          Tretry maji kufry, naslapy jsou vetsinou zelezny… je spousta moznosti :)

          0 0
        • enjoy  

          nemyslim si ze by ridici tak nemeli radi svoje auta ze by si do nich s klidem nechali udelat diru od nejakyho cyklisty.

          0 0
    • universal  

      Vcera jsem dobrovolne vjel radeji na chodnik, 3 vytunena auta romskych spoluobcanu jeli zavod ve stylu rychle a zbesile, ale nerekli to ostatnim ucastnikum. Takze kdyz se zacali ve trech predjizdet ve meste do neprehledne zatacky, vjel jsem radeji a dobrovolne na chodnik. Samozrejme jelo proti auto, takze se vsichni potukali a skoncili za chodnikem ve krovi..nikomu se nic nestalo, jen kola se valela v okoli a chlapci meli trochu tresavku,ale ja uz na silnici zpatky nevlez a jel radeji kanalama, takze nekdy je lepsi jet i za krajnici..zdravi http://universal.vmoste.cz

      0 0
    • Man  

      Mal si mu povedat, ze ak mu nieco nie je jasne, ze zavolas policajtov a ti mu to ochotne vysvetlia :-).

      0 0
      • wroum  

        policajt mu to vysvetli stejne ochotne, jako on bude ochotne cekat :-)

        0 0
        • Man  

          nemusi cakat. mozno pomoze aj to, ked vytiahnes mobil pozries sa na spz a povies, ze ho nahlasis policajtom za bezohladnu jazdu :-) ked to nie je prave vyholena lebka bez mozgu, tak mu to trosku skludni hormony…

          0 0
          • wroum  

            popravde receno, kdyby mi nekdo vyhrozoval tim ze me napraska za bezohlednou jizdu a vytahnul by mobil, tak se asi neudrzim smichy. a i kdyby to opravdu udelal, tak se smichy neudrzi ten policajt na druhym konci signalu :-)

            0 0
            • Man  

              mam kamarata policajta u dopravakov a je na mobile stale. a ver tomu, ze ked mu zavolam, tak pride alebo posle kolegov, ktori su v sluzbe. to uz by asi nebola taka sranda pre dotycneho plechovkara :-)

              0 0
              • wroum  

                a kdo ho donuti aby na toho policajta cekal? a az ten policajt prijede, tak bude delat co? nemuze ani hovno.

                0 0
    • Daf  

      Samozrejme ze muzes jet v levo od pruhu. Ovsem pokud jsi jel provokativne vlevo a vpravo byl metr mista za krajnici, tak se tomu ridici nedivim.

      0 0
    • Volf  

      Zde to všechno najdeš:

      http://www.onlinedata.cz/…361_2000.asp

      0 0
    • mlyny  

      Jak je to v zákoně nevím, ale na krajnici je největší bordel- kamínky, sklíčka atd. A já defekty nerada…Navíc, když jedeš normálně po silnici jako rovnocenný účastník silničního provozu, máš ještě kam uhnout, když to kolem někdo střihne… Takže: silnice je moje jasná volba

      0 0
    • kusabi  

      ja to resim tak, ze kdyz je siroky odstavny pruh(nebo siroka krajnice) tak jedu tam, ale jakmile jde o nejakou mistni komunikaci s nespevnenejma krajema, malomistem tak normalne jedu jako motorka-oni si plechovkari pak davaj vetsi pozor a nedelaj mysky, objideji vetsim obloukem-zatim bez problemu…

      0 0
      • Bulda  

        tak tak, kdyz jedes natlacenaj ke kraji, tak to kolem tebe kazdej svihne, protoze nemusi hnout volantem, kdyz uz s nim musi hnout, tak se vetsinou vyhne poradne, to je muj poznatek z praxe, kdyz sem zacal jezdit tak metr od kraje, snizil se pocet tech, co mi div neliznou riditka tak o 80%, proste me vezmou na vedomi a musej s tim neco delat, pokud videj, ze i rovne to de a ze se vejdou i kdyz je neco proti, neobtezujou se, ridic je tvor linej, nejen, ze si vozi prdel, ale i nerad zbytecne meni smer jizdy :)) a ze kazdej nadava a troubi, to teda neni vubec pravda, uz minimalne mecsic nikdo a kolony nervoznich aut se za mnou rozhodne nedelaj, nejdyl za mnou nekdo jel max. minutu, nez moh regulerne predjet, a ono, kdyz uz jede pomalu, tak ho i pustim, v ty rychlosti me tlakova vlna nikam neodhodi a on je taky vdecnej, samo se najdou kryplove, ale mnohem min (viz vyse)

        0 0
    • kurýr na bajku  

      Ten frajer je absolutní VYHNIS. Krom dálnice máme stejný práva jako řidiči + spousta výhod. Navíc i fízlové a měš?áci sou na nás mnohem přívětivější.

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Jak je to daný v zákoně neřešim. Pokud je krajnice alespoň trochu vyhovující, to jest široká a bez bordelu, jedu po ní. Nikdo na mě netroubí a nikoho nebrzdim. Pokud krajnice neni, tak vpravo, záleží ale jak sou díry a bordel. Jinak se mi vyplatilo pravidelně hodit očko vlevo přes rameno jestli něco nejede. I když za sebou slyšim kamion, tak po něm mrknu, on vidí že o něm vim a většinou se mi s odstupem vyhne a nebo chvilku počká až bude volná cesta. Pokud takhle zahlídnu auto a blížím se k dírám, ještě ukážu rukou že je chci objet. Vše je pak mnohem plynulejší. Kažopádně názory jako „jezdim skoro uprostřed a? mam případně kam skočit“ jsou naprostá hovadina. Všichni známí co takhle jezděj maj problémy s řidičema, furt na ně někdo troubí a furt oni pak nadávaj jak ty řidiči sou vypatlaný. Takže moje heslo zní: neplést se a nepřekážet. Zatim to funguje vcelku dobře. Těch pár trubek mi nedovoluje si vyprošovat na silnici nějaký právo.

      0 0
      • 0v0ce  

        presne tak kolista ma stejne pravo na verejne komunikaci jako automobil. Ja jezdim tak, ze jedu po silnici a krajnici si nechavam jako nouzovku neb mockrat se mi to uz vyplatilO. Navic krajnice silnice obsahuje sklo a hromadu veci ktere nejen moje kolo nema rado, vytlacovat se moc nenecham a krajnici jen v krajnim pripade gdyz se jedna opravdu o vypatlaneho ridice ci jinou dopravni situaci ktera to vyzaduje.

        0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.