• elgar

    Ahoj, chtěl jsem se zeptat na tohle. Při zařazeném největším nebo prostředním převodníku mi občas řetěz škrtá o vodítko přesmykače, ale ne po celé délce, vždy jen při určité poloze klik. Všiml jsem si, že převodník v této poloze jakoby vybočí doprava o pár mm. Má cenu to nějak rovnat? Převodníky jsou ocelové Sh. M-440.

    0 0
    • Daf  

      Ze vyboci prevodni pri zaberu je celkem normalni. Cim kvalitnejsi, tuzsi kliky a osu mas, tim min to dela. Zkus zatocit klikama na prazdno a hned uvidis jestli je krivej nebo ne.

      0 0
    • Otaku  

      normalne vem kladivo a parkrat do toho triskni.

      0 0
    • Ekscel  

      Ne, nemá. Buď si vylaď vodítko přesmykače nebo změň styl jízdy. Mně škrtá řetěz jen na největším převodníku, když jdu ze sedla. Šlapu-li méně brutálně, je všechno O.K. Ale protože nezávodím, šlapu ze sedla na největším převodníku opravdu vyjímečně :-) takže mě občasný rachot tolik netrápí :-))

      0 0
    • jihra  

      Převodník máš určitě rovný (zatoč klikama naprázdno a uvidíš – jak už tu někdo psal). To, že ti škrtá při záběru převodník o vodítko přesmyku je tím, že rám je poněkud „měkký“ a při záběru se ti hýbe celý střed (středová trubka) oproti ostatním částem rámu tudíž i oproti přesmykači, který je uchycený na sedlové trubce kus nad středem. Je několik možností, jak to škrtání převodníku o přesmykač omezit: 1/ kup nový kvalitní rám 2/ kup přesmykač typu top-swing, který se uchycuje blíže ke středové trubce. 3/ kup přesmykač, který se uchycuje přímo na střed pod pravou středovou misku – pak se ti při záběru bude přesmykač vychylovat stejně jako se vychyluje převodník a tudíž žádné škrtání převodníku o přesmykač nenastane, protože vzájemně svoji polohu při záběru nemění.

      0 0
      • elgar  

        Díky za rady. To škrtání kažopádně není nic dramatického a dochází k němu jen při určité kombinaci převodů (nejvíc při největším převodníku a nejmenším pastorku – ale to je logické, protože jde o nejsilnější tah). Jinak rám je GF Hookooekoo, čili nic extra, ale zase ne shit. Jinak jsem zkoušel zatočit klikami naprázdno a sledoval jsem řetěz a ten vážně v poloze pravá klika dole o něco vybočuje doprava, ale je to odhadem tak tak 2 mm.

        0 0
      • tomaasz  

        S tím toppswingem si děláš srandu? Podle mých zkušeností nepatří topswing na rám, kam lze dát dovnswing. Topswing sice bude méně škrtat, ale bude blbě shazovat řetěz z prostřední placky na malou. A uchycení přesmykača pod středovou misku je celkově málo tuhé.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.