• Corbett

    Vůbec tomu nerozumím, ale ptám se, protože firma po mě chce, abych se zůčasnil formou štafety nějakého srandovního triatlonu a jel 60km. Zajistili mi kolo, ale přijde mi hrozně malé. Chápu, že přechod z biku poprvé na silničku je velká změna, ale i tak si myslím, že to není pocitem, že to kolo je pro mě malé. Mám 184cm a zajímalo by mě jak velký rám by mě seděl. Já ani nevím, jak se silničky číslují, narozdíl od biku kde třeba jezdím rám 21 a sedí mi akorát. Tohle je očíslované 56cm. Ptáte se proč to dělám? Možná z toho kápne nějaká odměna a budu mít možnost se v práci v rámci tréninku na triatlon se vždy 2 – 3 hoďky projet. Dobrý trénink na bikování a 3 hoďky formou dobré věci v práci zabité.

    0 0
    • SID  

      delka trubky od slapaciho stredu na konec kde zasouvas sedlovku

      0 0
    • biker007  

      ja mam 56ku a merim 179.. mit o chlup vic tak beru vetsi ram. ale tenhle (viz profil) me sedi v ty velikosti dokonale

      0 0
      • pavelr  

        Měřím také 179 a mám taky 56ku. Jezdím málo a vždycky mám pocit, že jsem na tom strašně nataženej. Pořeboval bych rovný řidítka a mít je o nějakých 10cm výš.

        0 0
    • fousac  

      mam taky 184cm a silnicaka 58cm.. i 60cm bych snes.. bike je hodne flexibilni co do velikosti (sam sem jezdil od 17" po 21" na XC/enduro), ale u silnicky to chce mit dost presne… (taky se vetsinou dela 2–3× tolik velikosti nez u mtb) pokud to ukecas, tak pro tebe min. tech 58cm.. 56cm u tebe bude chtit hooodne dlouhej predstavec…

      0 0
      • SID  

        no ja jezdim na 60cm a jsem spokojenej proste pohadka

        0 0
      • Corbett  

        Ukecám, neukecám, … tohle jde přes šéfa, který je dlouholetým členem nějakého cykloddílu. Říkal že sežene větší. Z toho co mi říkáte jsem pochopil, že to bude buď 58, nebo 60 což by mělo stačit. Na téhle (56) jsem se jel projet, dal jsem nějakých 20km a bylo to pro mě utrpení. Skoušel jsem sedlo posouvat nahoru i dozadu, ale nic moc. To už bych tu jejich srandu jel raději na biku a možná bych nebyl ani o moc pomalejší, ale určitě bych byl v pohodě. Každopádně dík.

        0 0
        • miťo  

          Cert vem vysku, hlavne aby ti sedla delka. Kovarik by treba mou starou silnicku 62cm dnes stavel ve slopingu na nejakejch 54cm. Sedlovka to dozene, ale s krkem je to horsi.

          0 0
          • hydrant  

            jenže jestli má 56 s vodorovnou horní trubkou a klasicky dlouhou silniční sedlovkou ( 220 mm ? ), tak to moc vysoko nevytáhne. souhlasím naprosto s fousáčem, velikost 58, spíš 60. Když tam bude výšce přiměřeně dlouhý představec, cca 11 cm, ta se na to srovná… jestli to ovšem není 56 slopping, to by zas byl moc velkej rám…

            0 0
    • Vrci  

      No ono taky neni 56 jako 56. Každej výrobce to měří jinak mě jsem 62 od Fortu a mám 58 od GT a ty rámy jsou podobně velký. Některej výrobce měří střed – sedlová objímka, jinej střed – prostředek horní trubky.

      0 0
      • Koala MC  

        Přesednout z bika na silničku není utrpení..ale radost.Mám obě kola..a když přesednu z biku na silničku..zjistím že se na kole dá jet i rychle:-).Na biku na silnici zvládnu průměr cca 25km/h..na silničce i 35km/h..a to je dost:-). Ale pokud jde o velikost..mám 182cm a rám 58cm..snesl bych i menší.

        0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.