Thudbuster ST-nemáte ji pod pr...

8 nepřečtených
  • vladaza

    Docela dost se tu přetřásaly odpružené sedlovky Cane Creek Thudbuster LT. ID Sport nabízí ještě model ST, který má zdvih cca 3 cm. Nemáte s ní někdo vlastní zkušenost? Vždycky jsem se na odpružené sedlovky díval přes prsty, ale člověk může změnit názor, ne? Reakce uživatelů na b-foru jsou toiž jednoznačně pozitivní, tak proč to nevyzkoušet, ne?

    0 0
    • vladaza  

      Ještě bych rád oživil téma odpružený sedlovky Cane Creek THUDBUSTER. Zajímalo by mě , jak to vypadá se servisem – je potřeba promazávat čepy, vznikaj nějaký vůle, jsou kolem čepů nějaký vložky? Jsem myšlenkou prdnout TO na kolo docela posedlej, ale rád bych si ještě něco přečetl. Zatím zkouším Suntourku s 4 cm zdvihu a říkám jednoznačně ANO. Jo – jaký je povrch sedlovky, mám karbonový rám a mám dost problém se zajížděním sedlovky – zatím ovšem karbonový, což je poněkud jiná kombinace. Děkuju, napište cokoliv.

      0 0
    • vladaza  

      Tak jsem se nakonec rozhoupal a dneska jsem si objednal u Kořínka v Olomouci Thudbustera LT, až ho namontuju, tak se ozvu. Verze s delším zdvihem má dva elastomery a myslím, že s tím půjde víc experimentovat. ST má pouze jeden.

      0 0
    • vladaza  

      No , nakonec mám na kole Thudbustera LT a myslím, že to pracuje přesně tak, jak jsem si představoval. Akorát jsem musel upravit délku představce – zkrátit, kolo totiž bylo šíleně dlouhý , nejen díky posunu sedla dozadu při pružení, ale hlavně díky konstrukci zámku sedlovky. Sedlo musí jít taky occa 1,5 cm výš než je pro mne běžné. Kombinaci elastomerů jsem zvolil o stupeň tvrdší, než doporučuje výrobce. Myslím, že jsem dobře investoval.

      0 0
    • VICI  

      Mám LT a myslím, že kvůli pár gramům ji netřeba degradovat (menší zdvih a menší možnost volby elastomerů) na ST. Vzhledem ke starší diskuzi upřesňuji: nebavíme se o viklající se atrapě s pérem a čtyřhranem apod. Nejezdím závody kvůli výstupu na bednu, ani nemám kolo na hospodskou turistiku. Ročně najedu pár tisíc km. Thudbuster LT mám rok, najeto cca 4000km a ani jsem ji ještě nenamazal. Vakl žádný, zvuky nevydává (s plným velbloudem na zádech mám skoro metrák). Předpružení jsem po několika zkušebních nastaveních nakonec dal téměř na minimum a záda si lebedí. Uvažoval jsem mockrát o fullu a vždy to skončilo takhle: Kde jezdím? – na polních a lesních cestách. Pořád? – ne, nejdřív na ně musím dojet (bydlím v Praze). Jak tedy? – 1 vyjížďka mi průměrně vychází 45km asfalt různé kvality a 25km mimo asfalt. Nechtělo by to na těch 25km fulla? – Po rovině a do kopce to sedlovka vpohodě zvládá, takže jen když je to „dost s kopce“. A kolik je toho „dost s kopce“? – To se bohužel vejde do tak 4 km. Závěr: na (rovném) asfaltu odpružená sedlovka nevadí, mimo hladký povrch hodně pomůže a v necelých 6% trasy by to chtělo celopéro.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.