• figur

    Musím se s Vámi podělit o čerstvou radost.Koupiljsem dnes tretry LAKE SX 160 a jsou skutečně nádherný.Mají bytelnou podrážku s gumovým vibramem,po kterým se dobře chodí,přestože podešev je vyztužená a patřičně pevná.Zvažoval jsem i vyšší model,ale ten byl ze semiše a připadalo mi,že zbačkorovatí dřív.Na naše zvyklosti jsou velikosti o 1 stupeň menší.Zatím jen první dojmy z dosud nezaprášenejch bo­tek.

    0 0
    • enjoy  

      jestli se pamatuju spravne tak uz podruhy tady basnis o vibramu:-),ale furt nevim jestli tusis nebo netusis co to vlastne je:-) a jestli je to vubec k necemu dobry.

      0 0
      • Pavlos  

        Tak to by me taky zajimalo

        0 0
      • martt  

        vibram je talianska firma na podrazky obuvi, ktora je urcena vacsinou do hor. Sam mam niekolko topanok s podrazkou od firmy vibram (na turistiku, skialpinisticke boty). Nevidim dovod preco by nemohli robit aj podrazky na tretry, tym, ze sa na nich objavi ich znacka vyzera ten vyrobok urcite doveryhodnejsie (a mozu zan pytat viac).

        0 0
        • jakub  

          tyto padrazky se vyznacuji predevsim velmi dobrou kvalitou pri chzi – super drzi coz nemusi byt tak uplne k zahozeni i u bika jen mala vada, na snehu a ledu hrozne klouzou vubec se do zimy nehodi a to mi potrvdilo uz dost lidi

          0 0
    • Roman  

      Já mám MX60 jakožto druhé, náhradní boty k mým prvním, hlavním spešlům. Vypadají jako normální tenisky, jsou měkké (i když mají podrážku vyztuženou kvůli kufrům) a dá se s něma chodit skoro normálně i po lese – beru je, když jedu s děckama, protože hodně zesedám a tlačím jim kola…

      V těch spešlech se naopak nedá skoro vůbec chodit, zato poježděníčko a pohodlí je mnohem větší, než u těch lake (samo, že vše hodnoceno subjektivně).

      0 0
      • enjoy  

        ve speslech se mi chodi docela v pohode.malinko se preklapim jak je podrazka ohnuta,ale nic hroznyho.

        0 0
        • Roman  

          Možná jen neumím chodit :o) Klapu, cvakám, houpu se a vůbec krokuju jak ****** se šteklama – proto raději ani nezesedám :o)

          0 0
        • figur  

          Tak hele enjoy,o vibramu jsem tady ani dosud nepíp v žádný souvislosti.Máš na mysli asi starší příspěvek od Hadilowa.S tím ale nemám nic společnýho,jen to,že mě inspiroval.Jinak o vibramu bych ti mohl docela podrobně povykládat,protože na své další aktivity (horolezectví) mám řadu bot s kvalitním vibramem,a tak samozřejmě vím o čem mluvím.A protože občas z bajku taky slezu,tak je pro mě důležitý,jak se v těch tretrách dá jít,jestli to neklouže,jestli ten vzorek vyklízí bordel (je otevřenej)atd.A ten gumovej vibram mě potěšil proto,že jsem dosud měl spešly s podrážkou z nějakýho termoplastu,kterej dost klouzal.To by ti mohlo na vysvětlení a pochopení stačit.

          0 0
          • enjoy  

            tak jsem se nepamatoval spravne:-) na horolezce bys mel umet chodit,nechapu jak si muzes stezovat na spesly ze klouzou.rozumny clovek by s tim pocital ze nebudou drzet dokonale. ze ty si s nima lezl po skalach:-)

            0 0
          • Air  

            Ja taky trosku trekuju, takze vim, co je Vibram, ale mohls napsat neznalcum uz nazacatku co to je. Zajimalo by me ale jestli Vibram u ma nejakou specialne pevnou podrazku u tech MX160 nebo jde jen o ten vzorek a neklouzavost pro chuzi. Vibram je znamy krome neklouzavosti take vydrzi vzorku a ta je podle me u treter nepodstatna (v tech tretrach neujdes 25 km, ale tak 25 m), takze jestli proste ma smysl ty prachy navic za Vibram davat. Treba u pohor uz jej pomalu vyrobci bot dohaneji a davaji tam svoje podrazky – tim taky snizi naklady a muzou prodavat levnejc. Mam na ty MX160 taky zalusk, ale nevim, jestli by nestacily MX80 ktere jsou o 600 Kc levnejsi.

            0 0
            • figur  

              Na těch mých MX 160 je masívní plastová výztuha (je vidět i na fotce-žlutá),která garantuje tuhost podešve.Nevím,jes­tli na tom nižším modelu je to taky.Na MX 160 je kůže,nevím jestli ji má MX81 taky.Jinak první dojmy (za víkend 150km)výborný,a ani to nesmeká nijak výrazně na sněhu,jak tady někdo prorokoval.Jediné minus bych viděl ve vyšší váze,což je daň za celkovou bytelnost této boty a vibramovou podrážku.Není to bota pro gramhoniče.

              0 0
      • figur  

        To je úplně jiná bota,skutečně teniska.

        0 0
        • Roman  

          Pokud plní účel, tak je to ta pravá bota (ne, že by nebylo třeba i té levé…)

          0 0
        • Pavlos  

          Napis aspon mensi info o tom vibramu

          0 0
          • figur  

            Je prostě něco jako zmenšená podrážka u pohor,hlubší vzor,členěnej podélně i příčně,takže drží a nesmeká.SPD kufr je v tom dobře utopenej.Originál vibram dělají Italové a všichni přední výrobci outdoorových bot tyhle podrážky na své výrobky používají,protože asi není nic lepšího.U cyklo­treter jsem to zatím neviděl.Jinak opravuju typ boty LAKE MX 160,omluva.

            0 0
            • Pavlos  

              Tak az ty boty testnes poradne tak dej info

              0 0
            • Daum  

              U nejakejch jsem to uz videl, ale znacku si nepamatuju… Jinak se rika, ze Vibram je idealni pomer mezi tuhosti a pruznosti nebo tak neco… Proste to neni ani houba, ani ocel :) BTW – kolik staly ty tretry?

              0 0
              • enjoy  

                oficialne 2290,–

                0 0
              • figur  

                Dopo cena 2290,–Kč,domovskej web tuším www.bikecentrum.cz

                0 0
                • Hadilow  

                  Do 14 dnů by mi měly dojít i s novým kolečkem. Určitě napíšu o pocitech z MX160 a z Vibramu. Malinko to asi nebude objektivní, protože to budou moje první tretry a první nášlapy :-), ale každopádně už nemůžu dospat. Zdar chlapi a pěkný víkend v sedle :-)

                  0 0
                • jakub  

                  uraaa sem si je taky koupil, sou bezva

                  0 0
            • Paja  

              Na tech Lake neni original Vibram podrazka? Sice jsem si je v ksefte prohlizel, ale nepamatuju si to, podle obrazku na bikecentrum.cz je na boku vysity logo – stejne jako je original Vibram podrazky, takze by mely byt Vibram, ne? Jinak moc pekny boty, dokonce i na tom vyssim turistickym modelu MX 101 byla podrazka pomerne dost tuha.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.