• Fordon

    Mám Ravo Oxygen série 2004 viz http://www.progresscycle.cz/firma.asp?… Jezdím s ním 50Km výlety kolem Brna přes prázdniny se chystám i na něco celodenního. Má pro mě význam něco lepšího nebo je moje kolo pro mé účely dostačující. Ty 50Km výlety se mnou nic moc nedělají takže za celý den přes prázdniny toho budu dávat možná i ke 100 :P Má cenu pro někoho jako já kolo dejme tomu za 20–25000?

    0 0
    • SID  

      to musis vedet sam do ceho ma cenu investovat pokud na to mas a jezdis casto tak to cenu ma…pokud to mas obcas na nejakej ten vylet tak ti tohle staci je na tobe jak uvazis svou situaci

      0 0
    • kandik psi zub  

      tak je to podle prachu, ale myslim na kole za dvacku by sis to urcite vic uzil

      0 0
    • Fordon  

      Tak sem na tom dnes jel a cítím „rázy“ když se rozjíždím nebo jedu do kopce, jako kdyby řetěz přeskakoval zuby, ale to nedává smysl :P.

      0 0
    • Daf  

      Spis zalezi, kolik km za rok se chystas najezdit a v jakym terenu. Kolo za 20000 sice porad neni jeste na zavody, ale pro sportovni vyuziti je uplne super. V tech jizdnich vlastnostech poznas hlavne prinos lepsi vidlice nez mas na kole stavajicim a take v hmotnosti. Podstatne vetsi bude i zivotnost komponentu, snazsi a mene casta udrzba a take odpadavaji problemy s pripadnym upgradem. Podle me kdo se chce kolu trochu venovat tak by mel premyslet o horskem kole od 15000Kc. Rozdil mezi kolem za 7000 a 15000 pozna i uplnej lajk. Proste pokud te kolo bavi, tak na lepsim te to bude bavit jeste vic :)

      0 0
      • Lance  

        no nevim,na maratonu sem potkal spoustu lidi co meli kola ani ne za dvacet aumistili se lip nez ti, co mely nekolikanasobne drazsi.

        0 0
        • Lance  

          ty vole „mely“ s tvrdym y, sorry melo byt meli, nesnasim takove chyby a sam sem ted jednu udelal:)

          0 0
        • Daf  

          Jasne ze je to v nohach. Pokud budes na takovym kole kole zavodit, tak velmi rychle poznas kde vyrobce setril :) Staci ale par upgradu a muzes na nem i zavodit. Kdyz koupis bika za par tisicovek tak muzes koupit rovnou novy kolo tam se s tim nema cenu zabivat.

          0 0
          • steel is real  

            upgrade – to je pekna zalezitost – mam v komore v bednach dalsi kolo :-))

            0 0
            • Daf  

              Jj takhle jsem tatovi postavil docela peknyho bika :) Stacilo dokoupit jen par malickosti…

              0 0
        • Vymi  

          jo to mas pravdu… nejde o to mit co nejlepsi Bike pokud neumis jezdit tak je ti to kolo jen na okrasu… :-)))))))

          0 0
          • Mnemonic  

            Kamarád jel minulej rok udělat pár fotek na místní menší MTB závod (myslim že to bylo 50km) a nakonec se i zúčastnil. Měl singlspeed asi 20let starej, z kopce musel brzdit, protože mu na kořenech padal řetěz a do kopce mu to taky 2× nejelo. Jelo asi 50 lidí a skončil kolem 25. místa. Když se postavil na start, taxe mu všichni smáli :) je to fakt výbornej kluk, jel to spíš z recese.

            0 0
      • Fordon  

        No když najezdím řekněme 2000Km za rok… protože nejezdím v zimě. Co byste mi doporučily, abych s tím klidně mohl vyrazit i na celodení vyjížďku bez obavy, že se to 40Km od Brna rozpadne. Ještě sem přemýšlel, že bych na ten rám dal kompletně deore, ale nevím…

        0 0
        • pegal  

          Deore je plne vyhovujici.

          0 0
        • Daf  

          Mozna by stacilo vymenit jen par problemovych soucastek. Jakych to bys mel vedet sam. Do toho kola bych zbytecne moc penez neinvestoval. Ja bych radeji koupil novy kolo nez na to veset komplet deore.

          0 0
      • Belial  

        Já mám kolo za 20000,– a myslím, že se neumis?uju až tak špatně :-). Moje první závody byly před 4mi lety na kole za 8000,– a skončil jsem 19 ze 150. Kolo nehraje moc velkou roli, jenom je dobré ho udržovat v dobrém stavu, aby se třeba na závodech nerozpadlo :-). Hlavně záleží na tom co máš v nohách. Kolo za 80000 do kopce líp nepojede :-( Musím ještě podotknout, že jezdím off-road triatlony.

        0 0
        • pegal  

          Pojede, sice ne o moc , ale pojede ..

          0 0
          • Belial  

            Musím přiznat, že velký rozdíl je ve vidlicích. Proč odpruženou vidlu??? Já jsem si jí poprvé (cca. 10 let) koupil proto, aby tlumila nárazy a nebolely mně klouby na prstech. S mojí nynější vidlou je svezení navíc příjemné a jízda terénem není taková křečovitá. Tzn. dobrá vidlice = dobrá investice.

            0 0
    • rock  

      Dostačující … jako obvykle otázka priorit. Pokud máš volných 20 litrů, vraž je do lepšího biku, výlety si budeš užívat lépe. Ale ani pokud to neuděláš, tohle kolo se pod Tebou (za předpokladu pravidelné údržby a „rozumného“ způsobu jízdy) nerozpadne … alespoň ne naráz a třeba namotat přehazovačku můžeš stejně Aceru jako LX, podobné záležitosti k tomuto sportu asi patří …

      0 0
      • Fordon  

        A co tohle http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… začal jsem jezdit v poslední době víc terénem a když jedu hodně z kopce mé brzdy protestují takovým nepříjemným sičením… No a vidlice INsync grind zdá se má svůj čas také za sebou… Nová vidlice mi tu byla doporučena RS duke ale kupovat vidlu za 9k na kolo za 8k je crazy lol. Tohle kolo má kotouče (mechanické předpokládám méně náročné na údržbu než hydr.) a vidlice je RS pilot takže zas tak špatná by být neměla. Co vy na toho gianta? Nebo pokud máte nějaký lepší tip okolo 18k tak napiště nebo sem hoďte link.

        0 0
    • Siddha  

      ted sou super slevy, uz za 15 na cykloshopu treba jsou super kola, co staly pres 20… napr ten mongoose jakejsi http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… je plne vybavena bomba…

      0 0
      • Radouch  

        Co třeba na cykloshopu Schwinn Moab z původních 20990,– šel na asi 13 200,–. To si myslím, že je úplná bomba za tyhle peníze.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.