vidlice Suntour XC 60 --jak ji rozdelat?

18 nepřečtených
  • zaxxx

    prosim jak jde tato vidlice rozdelat? vubec netusim jak se do ni dostat a aspon trochu ji vycistit…necu ji rovno zahazovat:)

    0 0
    • Pekáček  

      Nevím konkrétně jaká to je, má pružiny hned pod manžetama a nebo ve vnitřních nohách jak je obvyklé? (nadzvedni manžety a koukni).

      0 0
    • gobike  

      Já to taky řešil a dal jsem vidli do servisu a jediny co se da vycistit je vnitřek noh, kde jsou pružiny, ale jinak to rozdělat nejde. Na vytáhnutí pružin potřebuješ takovej divnej klíč od Suntouru, kleštěma to radši nedělej, protože závit je z plastu a můžeš ho zničit. Když se zeptáš v servisu, tak ti ten klíč daj. Vnitřní nohy vytáhnout nejdou, teda tvrdili mi to. Nejlepší asi bude, když tu vidli asi fakt zahodíš.

      0 0
      • Pekáček  

        Cože? Ona má napevno zasazený vnitřní nohy do vnějších? To je jako na konci roznejtujou při výrobě nebo co? Zlatá věčná elastomerka MG-91…

        0 0
    • widlicka  
      1. Je to v historii
      2. Nepotrebujes ziaden specialny kluc tie stuple na vrchu noh vykrutis kombinackami (ja som to robil uz asi 15X) ale tym sa vlasne dostanes len k pruzinam. Na spodku vidli su 2 sruby ale nesu tam vybrusene hrany na imbus. Takze a) vybrusis do nich zarez aspon na srubovak b) pouzijes 5ku(myslim) dlhy imbus a vykrutis tie sruby z druhej strany tj. z hora kde ale musis najprv odsrubovat tie stuple na korunke.

      Tej vidle velmi pomoze ked z pruziny v jednej nohe vytiahnes ( alebo len skratis 1–2cm) taky gumovy bazmek…bude meksia.

      0 0
      • widlicka  

        Zabudol som dodat ze ci je ta vidla namazana alebo nie ci tam je ta guma alebo nie, je uplne nahovno a neskutocne kope takze najlepsie riesenie je vyhodit do kosa… Ked pan Boh da tak sa uz v lete budem vozit na splajske a ne na tom crepe…

        0 0
      • Pekáček  

        Páni poradil sám mistr Widlička ;o) Ale jo, je to divná vidle. Nechápu že to vůbec vyráběj. Dřív dělali vidle lepší.

        0 0
      • kovar  

        a to za a) jsi už zkoušel opravdu udělat?? Sice se takovýma vidlicema moc nezabývám, rozdělával jsem takový humus jen jednou a ty matky bez vybrání na klíč na těch nohách drží pevně, mi přišlo,jakoby naražené. Nebo jen přilepené? Nevím, ale pokud by byly naražené, nepoužíval bych způsobu a) v žádném případě.

        0 0
    • juli  

      Nevim sice, jestli si to dobre pamatuju, ale kdyz vytanes streva po povoleni plastove matice na korunce. Je na to special plast klic s nekolika zuby, tak uvnitr otvoru v kluzaku je sroub s hlavou 12? Ten povolis dlooouhou nastrckou. pak to lze vytahnou. Tam ovsem nic neoservisujes, leda bys chtel vymenit plastova futra, ktera stejne nesezenes. Omezil bych to na vycisteni a namazani pruzin.

      0 0
      • mdk  

        tak ja sem vytah pruziny a odrezal ten bazmek 3cm a zadny rozdil tak sem ho uplne vytahnul dal naspet pruziny a taky nic…nakonec sem nechal v jednej noze pruzinu aj stym bazmekom gumenym a druha noha je prazdna a ide cca 70mm

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.