Kevlar vs. drat u plastu.... vyhody, nevyhody, zkusenosti, poznatky....

20 nepřečtených
  • quassar

    Vybiram nove plaste na MTB a vsiml jsem si ze mezi stejnymi plasti v kevlaru a v dratu jsou pomerne dost velke financni rozdily. Je u kevlaru vyhoda opravdu jenom v nizsi vaze, nebo jsou tam i jine rozdily???? Vsiml jsem si ze plaste s kevlarem se prodavaj slozene treba v krabicce, netrpi timto skladovanim plast????

    0 0
    • Lance  

      plast netrpi, jedina vyhoda je ta,ze jde lip nasadit,coz u me neni vyhoda a nizsi vaha uz vubec ne,to mi je zcela fuk,tudiz jdu do dratu – levnejsi. I kdyz na silnicce mam kevlary:)

      0 0
      • Jester  

        Nekdy byva rozdilna i smes.

        0 0
      • Lister  

        A to s tím nasazováním je právě ta nejméně podstatná výhoda.

        Takže: pláště mají většinou jen schodný design, jinak hustota TPI je větší, směs je jiná, někdy jsou i jiné rozměry. Nižší hmotnost, a to o dost, to je podle mě zatracená podstatná výhoda.

        0 0
        • McBlacky  

          ta hmotnost zas o tolik ne (běžně 5–9%), pokud nemáš ambice na top 10 v kategorii, je to v pohodě. Nejhorší rozdíl je v kvalitě směsi a TPI, to je poznat nejvíc, teda podle mě,

          0 0
          • quassar  

            Takze obecne se da rict ze u kevlarovyho provedeni obcas byva lepsi smes. Lepsi v cem?

            0 0
            • McBlacky  

              no třeba u schwalbe to píšou i na webu drát-OCR kevlar-speedgrip jinde nevím, jiný mě momentálně nezajímaj. lepší například v tom, že lépe drží na podkladu

              0 0
            • jecnak  

              Byva pouzita mekci smes, ktera a sice kratsi zivotnost, ale zase perfektne sedi. U Schwalbe je to trochu jinak – jsou pouzity smesi dve – jedna jako zaklad (tvrda) a druha je na ni nenesena (meka) – to je ten Speedgrip. Vyhoda je v tom, ze se dezen nezvejka a pritom ma dobrou prilnavost.

              0 0
          • Lister  

            Já vyměnil pláště a sedlo a můj bajk je o 300 gr lehčí a to už poznám pouhým potěžkáním. Ale je pravda, že to byly jiné typy pláštů. Ale pokud vezmu asi těch 10% tak u běžných pláštů to je 100gr na pár a i to se pozná. U některých výrobců jsou ale rozdíly i větší, klidně třeba 100 a více gramů na pláš?.

            0 0
        • Eila  

          to pozor, to je jediny co ocenim, ze ho sama sundam i bez montpak:-)

          0 0
          • biker007  

            Rikas ze te staci zuby:)? Hele, to okolo projizdejici bikeri nepoznaji jestli mas defekt nebo si dostala hladak:D

            0 0
    • Daf  

      Zalezi o jakou znacku a konkretni plast se zajimas. Treba u Pythonu a vubec u vetsiny plastu od Hutchinsonu je jedinej rozdil v patce a tudiz v hmotnosti plastu. Dalsi rozdily muzou byt i v TPI a smesy.

      0 0
    • vlk  

      rozdíl je především v tpi.Máha moc lehčí to není.Dávám přednost jiným věcem na plášti.

      Především co jse zkusil continental traction pro-vnitřní tvrdá výstuha-aby se vzorek nezohýbal(mischelin to začali dělat až teď po tolika letech u nejdražších modelů a machrují s tím, že jsou první-to je fakt k popukání) a nekladl takový odpor , protiprůrazová vrstva a jiná směs na krajích než na běhounu-také dobré-v zatáčkách líp drží v náklonu.-jenže většinou pláště co mají toto jsou stejně s kevlarovou patkou.

      Co jsem si všim, tak s tímto pláštěm jsem ještě neprorazil duši-ale to může zase bát tou ochranou proti proražení.

      0 0
      • alpo  

        Mám u plaste Python s kevlarem malý problém, i při nafoukání na 3,5 atm se mi na ráfku pootáčí. Poraďte prosím co s tím. U motokrosu se to řešilo zdrsněním ráfku, ale tam byl ocelový a poměrně silnější. Dural bych nerad vruboval.

        0 0
        • JIRA  

          Řešil jsem to rok (zničil tak 10 duší – někdy i 2 za den) a pak přešel na CONTINENTAL EXPLORER. Mavic a PYTHONy se nějak nesnesou. :) V historii o tom najdeš spoooooooooou­stu věcí.

          0 0
          • alpo  

            Dík za odpověď, početl jsem si. Ale stejně to nikdo nevyřešil! Dávat 2 magnety není to cool řešení!!

            0 0
        • jonti  

          to iste sa deje aj s dratovymi pythonom, aj ked asi v o dost mensej miere. Rafiky Ritchey.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.