• Vezirek

    Ahoj, Vaham mezi Meridou Crossway 8800 a Authorem Zenith SX.

    Potrebuju neco, na cem vydrzim jezdit cely den – na to ma myslim lip stavenou geometrii Merida, ale zas mi pripada tezka a zbytecne siroka kola.

    Author je zas lehci, ale bez uzamykatelne vidlice. na druhou stranu mozna jeho vidlice (RST TR-PROI T5 (50 mm)) bude lepsi pro mou vahu 60 kg?

    • Neposlal by nekdo vahu velikosti 46 teto Meridy a tohoto Authora veliksti 18? Na netu se to vselijak lisi (vaha bez/s pedalu a urcite velikosti).

    Diky Chrestysek

    0 0
    • Petr_67  

      Jednoznačně Meridu. Mají širší výběr velikostí, kvalitní rámy, nadstandartní osazení. Já mám objednanou Crossway Special Edition V. A ty pláště tam jsou výborné, dostaly dokonce nějaké ocenění, jak jsem čet. Neváhej! :-) A pak určitě napiš, jaká je.

      0 0
      • Vezirek  

        Mno a kdyz rikas, ze porizujes Special Edition – myslis, ze poznas rozdil v jizdnich vlastnostech mezi Special Edition a Crossway 8800 (krome toho, ze je to o 0.6 kg lehci)??? Posilhavala jsem po nem taky, ale pri porovnani parametru si nejsem jista, jestli vysledny efekt za 7000,– navic nejak vyrazne poznam

        • Dejme tomu to ma XT razeni, ve funkcnosti rozdil na crossu stejne nezaregistrujes(?)
        • naboj XT, na jizde opet asi nepoznas

        atd.

        Jen si tak chytrackuju, prakticke zkusenosti nemam :0)

        0 0
        • Petr_67  

          Tak Chřestýšek je holka, to mě překvapilo:-). V případě těchto dvou Merid a ještě mezi to připočítej 8900 SX, se řid dostupnými financemi. Při jízdě ten rozdíl opravdu nepoznáš. Mi jde spíš o to, že to bude po prodeji silničky i horáku mé jediné kolo, mám zájem, aby komponenty vydržely co nejvíc (věř, že ojetá kola se fakt blbě prodávají). Takže spíš pro pocit, že mám něco opravdu solidního a na hodně dlouhou dobu jdu do té Spešl Edišn. Mimo jiné má lepší rám, řazení XT taky chodí bezesporu líp, než nižší řady. Už se na to těším jak malé děcko, fakt:-)

          0 0
          • Vezirek  

            Prezdivky si clovek nevybira, co mu jednou prisijou …

            Defacto bych si mohla dovolit 8900 SX nebo Spešl Edišn, ale pak se takoveho kola za rozumnou cenu nezbavim, kdyz zjistim, ze mi nesedi geometrie. To clovek vetsinou pri pojizdenim kolem prodejny nepozna :( To jsi si tak jistej, ze ti bude sedet?

            Jsem celkem odstrasujici pripad – driv klasickej favorit, naprosta pohoda, kdyz uz jsem skapala, tak kvuli tomu,ze jsem nemohla, ne ze by me bolela zada…

            Pak Superior RX620, velikost na me v jejich crossech nejsou, ale jsem riskla vetsi. Bylo OK, az na to, ze v pripade rychleho seskoku slo o rozkrok a doma se divili, ze mam nejak velke kolo :).

            Pak Apache Kolla, pro zmenu velikost 16.5. To mi prislo nepohodlne, nejak jsem se na nej neposkladala at jsem menila sklony riditek a sedla do aleluja. A ja pri tom potrebuju jezdit 100 km na chalupu :(

            0 0
            • Petr_67  

              Jsem si celkem jistý, že mi padne, protože předtím jsem měl taky Meridu: horáka a sice o 1" menší. Mám 174 cm a byla mi drobátko malá. Jinak délka posedu, která je u Meridy spíše kratší, mi naprosto vyhovovala. Proto jdu do 19" celkem najisto, pokud nemáš moc dlouhé ruce, bude Ti Merida sedět.A pokud to máš spíš na delší trasy, tak radší větší než menší. Pokud jde o prodávání kola-ani o tom neuvažuj. Stratíš polovinu ceny, at už stojí kolik chce, jen s ním vyjdeš z obchodu:-/ Osobní zkušenost. Takže spíš koupit lepší kolo, at vydrží dýl, si myslím.

              0 0
              • Vezirek  

                velikosti 19 mas na mysli 48?

                Kolo uz jsem prodala 2× cca po 9 mesicich od koupi se ztratou cca min nez tretiny kola :)

                0 0
                • Petr_67  

                  Jo, 19=48 cm. Ale fakt, snaž se koupit tak, abys nemusela prodávat. Dobrou :-)

                  0 0
    • malavi  

      Mám Crossway Sp.Ed.D.,před tím Zenith.Když vynechám použité komponenty,tím i jejich životnost,je rozdíl ve vidlicích,než RST tak raději pevnou,RST kope,nemá tlumení,za chvíli cca 500 km má vůli.Suntour na Meridě má tlumení,sice nic moc,ale co může člověk očekávat od vidlice za cca 2500.Má i větší zdvih,a je robustnější než RST,po roce najeto 3kkm a vůle už tam je,ale dostává dost zabrat od kotouče,to u M.8800 nebude.Mě vyhovuje více geometrie u Meridy.Navíc u Zenithu byl několikrát opakovaný problém s ložisky v hlavě,dvakrát výměna v záruce po dohadování se v servisu.Merida má robustnější rám,širší pláště u Meridy bych bral jako přednost,jsou pohodlnější.Nevím jak velký je rozdíl mezi současným Zenithem a modelem z r.2000,ale Authora bych už nechtěl.Váha u krose není tak důležitá,já mám většinou nosiče s brašnami a když jsem měl brašny naložené,připadalo mi že se Zenith kroutil v zatáčkách,Merida perfektně vede stopu.

      0 0
    • Pecuchet  

      Mám od loňska Zenitha 2004 a zatím najeto asi 7000 km v naprosté spokojenosti.

      0 0
    • dada  

      no ja nad tim koumam uz dva roky, uz mam nakoupeno tak ti snad muzu poradit. S cim ti ale rozhodne neporadim sou Meridy. Kdyz na ne kouknu tak mi prijdou humpolacky a to taky sou staci potezkat nebo kouknout na katalogove vahy…treba na cykloshop.cz.­....jinak samo vybava byva slusna od te 8800 vyse…Ja sem si ted koupil lonsky synergy od artura je to krasny kolo a sehnal sem ho s 9 litru slevou takze za dvacku ale sou na nem nejaky nedomyslenosti: hlavne delaj dost kratkou geometrii takze nez sem dal jinej predstavec tak sem byl hrozne skrcenej. nicmene pro tebe by to naopak mohla byt vyhoda. pak taky na dvacitku davaj 170 kliky coz nechapu ale u 18 ramu uz je to normalni… Jinak je to jednoznacne nejlehci kros co se da sehnat a trvam na tom ze na vaze zalezi! problem je ze modely 2005 sou hure vybaveny-ty vidle RST asi fakt budou horsi… Moje slecna ma od lonska Ravo Conquest coz je naopak bike s naprosto exkluzivni geometrii, ma ho v 19 pri 174cm ale muzu na nem jezdit i ja a hovim si. Je o trosku tezsi ale po vymene stavitelneho predstavce a odpruzene sedlovky (podlemne sou to naproste kokotiny) za normalni je to srovnatelne s arturem. Fakt muzu doporucit aby si ty Rava taky skoukla hlavne letos maj novej nejvyssi model Bristol s triple butted ramem a ten uz vypada fakt hodne huste…jen zas ty vidlice RST…my mame oba na 2004kach Manitou a naprosta spokojenost. krosu zdar cauky dada

      0 0
      • Vezirek  

        Prave kratke geometrie se bojim. Kdyz porovnavam Meridu velikost 46 a authora velikost 18 (coz si myslim jsou velikosti na mych 167 cm), tak Merida je delsi (a mam pocit i oproti treba Authorovi velikosti 20, ktery uz by na me asi nebyl). Pred tim jsem mela Apache Kolla 16.5 (ci tomu rikaj 17, jejich geometrii sem nikde nenasla) a neposkladala jsem se tam, to uz zazit nechci.

        Tim, ze tomu das delsi predstavec je podle me porad horsi varianta, nez kolo, ktere sedne.

        0 0
        • dada  

          no jo delaj to ty authori hloupe i kdyz tim prestavcem sem to slusne poresil. ale lonskej airline este s vidli manitou sezenes na cykloprag.cz za 18k a synergy za 20k – v 18 palcich je este maj. to mas 11.5 a 12 kg! jinak urcite koukni nekde na ty Rava---http://www.pro­gresscycle.cz/fir­ma.asp?ID=1&ob­sah_ID=3&rok=2005---. U nich bude problem ze ty levnejsi maj v lichejch cislech a v 17 by ti asi bylo maly a 19 stopro velky-na tom muzu jezdit ja –185cm. Ale ten Bristol delaj v sudejch takze i v 18 – je to jinej ram. geometrii maj dlouhou vsecky Rava. cauky dada

          0 0
          • Lada1  

            ty synergy uz tam nevidim – asi je vyprodali ?

            0 0
            • dada  

              no jo uz tam neni zadnej…este ze sem to stihl ja-je to takovej muj cernej mazlik :)

              0 0
    • Petr_67  

      Tak zítra si jdu pro tu Meridu, Chřestýšku. Každopádně poreferuji i o velikosti atd. Už at to mám doma:-)

      0 0
      • Vezirek  

        To musi byt hezkyyyyy se tesit na zitrek. Cetla jsem v jinem prispevku, jak to mas napnuty ohledne velikosti, ale to muzes bejt asi klidnej. Spis mi to pripada jako nejaka moda, ze lidi doporucej mensi kolo. Tak reference beru az po najeti 60 km v kuse :) A zkus prihodit i vahu. Popr. zhodnoceni rychlosti (treba ohledne nejke trasz, co si jel na horaku, silnicce a pak na Meride).

        A ti mene stastni se jdou opet uzirat, jestli Meridu nebo Authora (kdyz je tak lehkej) a jak jsou ty vidlice na vsech crossech mizerny atd. :}

        0 0
        • Petr_67  

          Já se ani dlouho neužíral. Merida je moje srdeční záležitost, měl jsem předtím horáka Matts Speed. Bylo výborné, jen jsem ho pro svůj styl jízdy nevyužil. Proto chci krose. Probíral jsem se sice katalogy, ale pro nic se mi nepodařilo nadchnout(kromě Meridy). Tak Ti přeju, at se taky dobře rozhodneš:-) PS: Autor, těžká komerčka, mě vůbec nebere. No flame please.

          0 0
          • Vezirek  

            :0))) At je to moje sebekomercnejsi, jen at uz mi probuh padne. Stejne nejradsi bych byla, kdyby barva ramu meho kola byla pokud mozno co nejodpudivejsi, bez napisu – alespon mensi pravdepodobnost, ze mi ho nekdo v nestrezenem okamziku slohne.

            0 0
          • enjoy  

            jenom tak pro muj klidny spanek:-),merida je co za garazovku?:-))

            0 0
            • Petr_67  

              :-) Autor=Author kol:-)) No aspon v reklamě je Merida slušnější. Nic ve zlým…A kola má lepší!

              0 0
              • enjoy  

                kola muze mit lepsi,ale i tak bych ji nechtel.navic design samolepek ma strasnej.

                0 0
                • Petr_67  

                  není strašnej, naopak fantastickej:-) A ty tlustý trubky, to nemá chybu.

                  0 0
                  • enjoy  

                    samotnej design napisu merida je prisernej!minimalne 10 let starej:-).ale ten modro zelenej design s plamenama se mi libi i presto ze zelenou nemam rad:-).jenom kdyby tenhle design nebyl na tak levnym ramu:-)

                    0 0
                    • Petr_67  

                      Starej, tozn. osvědčenej. Ne, mi se vážně Meridy líbí. Čiší z nich jakási solidnost a majestát. Mimochodem, já mám barvu titanovou, nádhera :-) Jen se bojím, at se mi to neotluče kamínky :-/

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Merida jsou hnusný mrchy… btw: Stejná komerčka jak ten author kol… :o)

                    0 0
    • Petr_67  

      Ahoj Chřestýšku. Kolo už mám doma. Jestli si chceš přečíst o prvních dojmech, podívej se na thread „Koupili byste si krosové kolo?“ Mám tam o tom celé pojednání. Zak zatím :-)

      0 0
    • Vojtos  

      Ja sem pro Meridu mel sem Authora a ted Meridu 2004 Crossway 8900 a nedam na nej dopustit, bejt tebou tak se podivam po lonskych modelech jestli jeste nekde nejsou meli za stejnou cenu lepsi osazeni.

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.