• Obey

    Chystam se koupit novou vidli – do „finale“ se dostala Marzocchi MX Comp (04) a RS Pilot XC (O4). Jezdim XC, maratony (tzn. zadny dropy, hc sjezdy, skaly, klady:), vazim asi 80kg. Pro Pilota hraje vaha, jednoducha udrzba (pry se da komplet zvladnout doma?) a taky cena. Pro Marzocchi zase (skoro)neexistence spatnych recenzi (pry skvely chod, bezudrzbovost..). Ma nekdo zkusenosti s temahle vidlema? Poradite kterou? Jak je to s tou „bezdudrzbovos­ti“ Marz.?

    0 0
    • slavekRM  

      S RS teda zkušenosti nemám. Marzocchi MX comp air 85 teda vlastním a koupil jsem ji na základě rad a hodnocení tohoto fóra. Opravdu je bezúdržbová. Jen ji občas otřít, nastříkat těsnění silikonem a jednou za rok vyměnit olej. Jen pozor přímo u koupě – dost často se stává, že ve vidlích mají různou výšku hladiny oleje, což způsobí nedokonalý chod. Mi se to projevilo menším zdvihem a přišel jsem na to až po 500km. Takže ihned zkontrolovat nebo nechat zkontrolovat. Jinak jede výborně a pro tvoji info vážím 75kg.

      0 0
    • Jester  

      Ja jenom takovou malou noticku k vesmes kladnym recenzim na Marzocchi. Treba ve Velu dostane vzdycky na prdel. Naposledy v recenzi na Sintesi Moab.

      0 0
      • Gumicuk  

        No a kde je potom pravda? Tady ji temer vsichni chvalej a ve velu moc ne. Co si z toho ma potom chudak clovek (jako ja :-) vybrat

        0 0
        • Jester  

          No ve Velu testujou tri borci, tady mas zkusenost petiset :-) I kdyz ne vsichni samozrejme fandi M. Ale bikery s M je rozhodne nejvice slyset. Ja mam taky M a jsem s ni spokojenej, ale zkusenosti s jinymi vidlemi moc nemam (vyjma RS Judy TT a to byla oproti M totalni sracka). Takze ja bych urcite sel zase do M. Jenom bych se bal, ze ted do kazde nohy cpou neco jineho, ale snad to maji vychytany.

          0 0
          • Karaya  

            Taky jsem presel z Judy TT na M Comp 04 a je to rozdil. Akorat citlivost na mensi podnety je mensi, tak jak pisou ve Velu. V jednom z minulych cisel psali velaci o svych osobnich kolech a prevaha Marcosek byla drtiva…

            0 0
          • Gumicuk  

            Pred chvilkou jsem zadal prizpevek Marzocchy vs vaha cyklisty… Koli vazis?

            0 0
        •  

          borci z vela v testu najedou treba jen 60km…tohle proboha s objektivitou ma mooooc malo spolecneho jinak v jednom starsim velu byly kola redaktoru-vic nez polovina mela marcoky..

          0 0
      • lubos  

        No ja jsem ve Velu zatim videl asi tri recenze na marzocchi. MXC Air – vychvalili ji dost Marathon S coil 2003 – test odpruzeni, vysla se vsemi hvezdicky nejake EXR, nebo co v poslednim Velu – tu znosili , ale jde tusim o nejlevnejsi model o Marzocchi, kdyz si vemu kolik stoji, tak to imho neni vubec tak zle.

        Pak jeste nekde merili tuhost M.videl a taky byla jedna z nejlepsich.

        Navic ve Velu nikdy co jsem cetl recenze se nikdy nedostalo k tomu, ze by se menil olej, ladilo tlumeni nebo tak. Dostali bajka, pojezdili a bylo :)

        0 0
        • kovar  

          no a ja jsem jeste ve Velu necetl zadnou recenzi, at jsem hledal, jak jsem hledal :-)

          0 0
          • lubos  

            M. EXR – posledni velo – test bajku – fullu M. Marathon S coil – test odpruzenych vidlic , ne recenze, to je fakt. M. MXC Air – recenze, Velo asi nekdy zacatkem 2002, nebo tak nejak.

            0 0
          • mastihuba  

            no když se tu nakously ty velotesty, nerozumíte někdo těm grafům? co vypovídají grafy, které u M končí někde u 3000N a u ostatních u 2000 viz. start dlouhodobýho testu. Předpokládám tedy, že M snese daleko větší rany než ten zbytek. Je to tak, nebo se pletu.

            0 0
            • kovar  

              no zalezi na tom, jestli na konci krivky je doraz, coz jsem si nikdy nevsiml, ze by tam bylo receno, ale asi jo, ne?. Ad matouci meritka: budiz Velu k dobru, ze v jakemsi mereni pak vsechny staticke zavislosti podobnezdvihovych vidlic uvedli v jednom grafu, teprve pak je lepe a nazorneji videt rozdil, ale to je svetla vyjimka, jinak jsou tam ty jine zavadejici meritka osy y (nebo i x?)

              0 0
              • mastihuba  

                notoho sem si zas nikdy nevšiml já. Pro mě je směrodatnej hlubokej kanál, povoraný pole přejetý napříč atd. pak se podivám jak hluboko vidlice šla.

                0 0
    • Obey  

      Takze zatim to spis vypada pro Marzocchi. Nenajde se preci jenom nekdo, kdo vozi Pilota XC, abych mel komplet informace? Jinak vsem dik za nazory.

      0 0
      • jose  

        Sice vozím 2 starší vidlice RS a naprostá spokojenost, ale pilota ne, jdi fakt do tý marzošky, ikdyž je těžší…

        0 0
      • Mamutt  

        Pilot je v pohodě, ale kdybych na to měl, taky za něj bouchnu MX PRO ETA. Bude mít docela určitě hladší chod. Já teď s Pilotem řeším problém s optimálním nastavením. Jinak je to ale vidle bezproblémová a stejně bezúdržbová jako M, navíc za ty prachy zřejmě to nejlehčí co seženeš. I proto ale asi nikdy nevydrží to co M-bomber.

        0 0
        • Doktor  

          Pokud vahas mezi temito,bez do M.Ja mel Pilota a vymenil jsem ho za MX Comp ETA-jenze tam mi nesedel zdvih a jejich zamykani,tak ted mam duke race a spokojenenost.

          0 0
    •  

      legendarni „bezudrzbovost“ MX Comp je skutecnosti!!!! dam za ni ruku do ohne…vymenu oleje,vycisteni si kompletne udelas sam doma…primitivni

      jedina navyhoda kterou zminujes je vaha…ja tech par deka rad vymenil za pocit klidu ze se mi nevysere nekde v horach kdyz to budu nejmin potrebovat a hlavne za to ze mi vydrzi treba dalsich pet roku…

      0 0
      • mastihuba  

        souhlas – 2,5 roku cca 9000km stále jako nová. Normální člověk, kterej občas pohlídá tlak s ní nemůže mít problém (85kg)

        0 0
        • te-pe  

          Přidávám se, M5, 2001, za 3 roky 3× výměna oleje a 1× komplet těsnění(to až před měsícem)všechno domácí dílna. Jinak o ní nevím.

          0 0
        • gordi  

          No ,ako zistim ci je vo vidle dostatok aleboi privela oleja ? A kolko toho tam ma byt ?

          0 0
          • lubos  

            No pozries kolko ma byt hladina od hora (web) , odsroubujes zatky a zmerias :)

            0 0
    • Obey  

      OK, dal sem na vas:)))) Marzoska uz je na ceste, dik vsem.

      0 0
      • gordi  

        a kde to je ? ani v navode to neni

        0 0
        • gordi  

          No na nete na ich stranke je na model 2003 a je tam cislo 5 … to bude asi 5mm nie ?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.