Jak šlapat a nezničit pedály?

34 nepřečtených
  • sachil

    Asi to zní jako trapná otázka, ale do roka rozdupu tak dvoje troje pedály, jsem prostě spíš silovej typ než vytrvalec a víc mi vyhovuje pořádně máknout, než mrňat nohama vostopéro. I proto se bojím koupit nášlapy (zároveň proto že si určitě rozbiju držku, protože jsem nemehlo). Může to být nesprávnou pozicí nohy na pedálu, nebo jsou všecky nenašlapávací pedály tak nekvalitní? Piňáky jsem ješte neměl.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Kdyz si mel zatim jenom ty nekvalitni, tak se nediv.

      0 0
    • grafik  

      prohledej forum jaky typ spd a mas po problemu …

      0 0
      • baltazarek  

        když jsme u toho, jaké koupit klasické pedály, ne SPD ?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Pinove platformy na prumyslech s co nejvetsi plochou prohlou k ose a co nejtensi. Vymenitelne piny a samocistici schopnosti samozrejmosti.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ty vozim ted a stacej. Uz jsem vozil i lepsi, ale tyhle jsou za dobry penize.

            0 0
            • goofy  

              Ty vozim ted taky a sem spokojen… Akorat nedrzi na jednech mojich botkach, ale na tech by uz asi nic neudrzelo… :o)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ja steparsky botky na kolo uz ani nevozim. Nemam s nima dobry zkusenosti :)

                0 0
                • goofy  

                  Skoro… Stare kotnikove trekingove botky. Problem je, ze uz maji pekne seshlaplou podrazku, takze sou uplne hladke, a k tomu je ta podrazka eshte z tvrde gumy… No proste na ho*no. Ale kdyz ony tak pekne chrani kotniky…

                  0 0
              • grafik  

                co – taky kopacky ?

                0 0
            • lubos  

              Akorat se nejak obvykle stracej z nich ty sroubky :(

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Musi se utahnout hnedle jako novy, pripadne pojistit necim. Ale kdyz se ztrati je k nim deset nahradnich a kdyz dojdou i ty, tak novej cervik je halerova zalezitost, kdyz vis kam na ne :)

                0 0
                • lubos  

                  Aha, se mi zda, ze jsem nemel k nim zadny nahradni. Ale uz si nepamatuju. Ale jinak je to tak, neni to nejak moc velak polozka, myslim, ze v Baumaxu by je snad mohli mit ( i kdyz za halere to nebude :(. Priste kdyz je budu mit v ruce je tedy dotahnu, at se nestrati dalsi :)

                  0 0
        • grafik  

          prohledej forum – neverim, ze se to tu neresilo ;)

          0 0
      • sachil  

        Já nevim, měl jsem už asi deset druhů pedálů od dvou stovek do pětikila a nevydrželo nic. Jít do nášlapů je s botama celkem velká investice (aspoň 2500) a taky si je nemám kde vyzkoušet, to by byl drahej zajíc v pytli. Navíc já jsem fakt hodně nešikovnej člověk, a když koukám jak tu kdekdo píše že si na tom rozbil hned po koupi hubu, tak se bojím no. Piňáky jsou sice levnější, ale si je nemám od koho půjčit, zajímalo by mě jak na tom drží bota, jestli se po tom moc nešoupe. Přecejen ty obyčejný pedály (teď jsem měl takový ty od autora co se dávaj na kola od desítky do dvacítky zhruba) dokážou trochu „držet na botě“ těma ohrádkama. Jezdím v kopačkách:-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Uz nas nestras :) Jak drzej kopacky na platformach opravdu nevim, ale jestli jses čutálista, tak si porid sálovky. Jinak pinovy pedaly drzej nejlip ze vsech nenaslapnejch mechanismu (krome klipsen:) Ty pedaly cos doted pouzival jsou jen na dojeti z obchodu nez si tam das svoje slehace na ktery jses zvyklej. Proto ta vydrz.

          0 0
          • sachil  

            No jo do budoucna uvažuju o těch nášlapech, ale nejdřív si to musím zkusit, jaký to je, a to je nejistá budoucnost – protože jezdím jen s jedním kámošem co má Kinetika a neumí si ani seřídit přehazovačku. Většinou jezdím sám. Když se prostě mezi znalejma bikerama nepohybuju, musím načerpat všecko z netu. V krámech ti vnutí cokoliv jen aby vydělali.

            0 0
            • tradic  

              Jenom 2500 za boty a naslapy!!! Bejt tebou na botach nesetri. Ja mam Luis Garneau za 2550,– a jeste porad to neni ono. JA bych to videl tak 3000–3500 a vejs a urcite nebudes litovat. Ty levny jsou tezky a vsude tlaci. Planuju, ze dalsi boty bud budu kupovat ted v lete nebo to necham az na pristi rok a co vim urcite, ze pod 5000,– nepujdu. Jinak ty naslapy, resili se tu mockrat, ja mam Sh 520 a neni u nich co bych vytknul, snad jen, ze existujou i lehci a ted se prodavaji i platformy ktery na naslapy nacvaknes a muzes jet v normalnich botach. Tot ode mne vse.....

              0 0
              • Honza z H  

                Jestli jde o penize na 1. mistě, tak podle mě stačí Shimano 515 ky za 700–800, pokud nejezdíš v blátě a boty do 2 tisíc, u bot jde hlavně o vyztužení podrážky v místě kufru, měkký nebrat.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  A co 505ky jeste levneji? Jako nenarocny uzivatel jsem zatim spokojen. Jako narocny mam 646ky :)

                  0 0
                • sachil  

                  Jo chlapci, dík za rady. Já ale myslel původně to, jestli to že tak odrovnávám pedály může být problém blbýho šlapání, blbýho přenosu váhy etc. Vím že nášlapy jsou asi nejlepší řešení, který mi poradí každej kdo kolu trochu rozumí, ale já se jich prostě bojím – nechci padat a odřít kolo:-)

                  0 0
    • Daf  

      Dobry naslapy Time, nebo Shimano vydrzi dost.

      0 0
    • Volf  

      Původně jsem myslel, že ti napíšu, že nejlepší způsob jak ušetřit pedály bude jezdit bosej, ale když tady čtu ostatní věci tak ti řeknu, že jsem s rámečkovejma pedálama měl podobný problémy. Teď mám dobře tři roky nášlapy a je po problémech. Jezdím pořád ty první.

      0 0
      • Raydowe  

        sice to bude pekna lame otazka ale nemozem si pomoct, uvazujem o kupe pedalov na freeride a take santenie do lesa, v obchodaku som nasiel nieco podobne ako tie od autora co tu ukazujete.. (neviiem ako sa volaju taketo pedale) ale maju tiez srubky a stoja 2000 SK, znacku si ale nepsomeniem ale zaujimali by ma tie srubky? neni to nepohodlne? mozem na to ist aj s klasickou sportovou obuvov? nejak sa mi nechce verit z na tych srubkach to drzi.:)))

        0 0
        • wroum  

          drzi. jmenuje se to PLATFORMY. muzes na to jit klidne bos (ale boli to).

          0 0
        • jecnak  

          Na to jsou takovy specialni boty. Proste odsroubujes ty sroubky z pedalu a do tech der prisroubujes boty. To pak drzui perfektne.

          0 0
    • Raydowe  

      Takze otazka c.2 oplati sa za cenu 2000SK kupovat platformy?

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Jak pro koho. Jestli to ma byt tva prvni zkusenost s nima, tak asi ne. Kup si levny Authory a uvidis jak se ti to bude libit a co ti pripadne bude vadit. To je vlastne rada na nakup vetsiny komponentu. Pak by ubylo otazek typu „Mam XTR, na co jsou ty packy u drzatek? Kdyz se jich dotknu tak to cvakne.“

        0 0
    • Gumicuk  

      Hele kup si SPDcka a bude to v pohode, hlavne se jich neboj, ja jsem z nich byl ze zacatku taky trochu vyplaclej, ale je to uplne v pohode. Prave diky tomu ze z nich mas strach, tak se ti nestane ze bys je zapomel vycvaknout, ja je vypinam vzdycky preventivne kdyz vidim nejake pobihajici psiska a nebo volne (bez voditka :-) pobihajici deti. Jedinej problem je az si zacnes trochu verit a vypustis je z hlavy :-)) me se to povedlo asi 3× a jen tak jsem se sesunul k zemi, ale uplna pohoda :-) zni to hur nez to ve skutecnosti je. Fakt se neboj. Je to parada. Jen bych se chtel zeptat i kdyz je hooodne brzo… o tech pinovejch pedalech uvazuju na zimu- jelikoz nechci kupovat zateplene SPD botky… Nenicej moc ti piny podrazku nejakejch klasickejch trekovejch bot?

      0 0
      • Raydowe  

        SPD nechci.. nie ze by som sa toho bal, viem ze sa da na to zvyknut, ale pri mojej jazde som radsej ked mam nohu volnu.

        0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.