• fakt hobík

    Obávám se, že většině účastníku tohoto fóra naskočí husí kůže při přečtení názvu plovoucí střed, ale najdou se ještě zoufalci(já), kteří na něm jezdí. Koupil jsem ho před lety, je postaven na DEORE LX, váží 13 kg, nemá žádné vůle (díky jedinému čepu s průmyslovým ložiskem) a nic mi na něm (při mých 3000 km ročně) neodchází, tak nemám moc důvodů se ho zbavovat. Pohupování při šlapání mi tolik neznervózňuje, spíš oceňuji polykání menších nerovností(ty tvoří většinu cest, kde se pohybuji-drny,štěrk apod.) Teď mi ale odešel tlumič ( ztrácí olej a je neservisovatelný), tak přemýšlím, jestli by tento zastaralý systém zadní stavby neoživil nějaký nový inteligentní tlumič s pro pedalem apod. Na stávajícím tlumiči nemám ani regulaci tlumení ( pružina-olej)- možná by i to přineslo dost.Třeba naladění tlumení tak, aby se našel kompromis mezi přiměřeným pohupováním a reakcí na nerovnosti. Zatím mám PRO PEDAL v nohách, přizpůsobuji frekvenci a sílu záběru (převod) situaci.Docela jsem si zvykl.Pokud mám, ale investovat do tlumiče možná bych si mohl funkci kola výrazně zlepšit. Máte někdo praktické zkušenosti s tímto problémem.Přivítal bych rady jak na to, spíš než doporučení, že mám kolo hodit ze skály a koupit něco modernějšího.To udělám až mi vystudují synové. Zatím jsem rád, že ostatní věci na kole fungují tak, jak mají. Děkuji za rady.

    0 0
    • wroum  

      ja bych se na propedaly a spv vykaslal a kouknul bych se po bazarech a slevach po nejakym obycejnym tlumici s regulaci utlumu. rozdil bude znat a nedas za tlumic totez, co by stalo cely tvoje kolo.

      0 0
    • Zodiax  

      Bud v klidu, taky mam porad jeste plovouci stred na svem RaceBiku Fun pro a nemuzu na nej rict ani jedine spatne slovo – nikdy jsem zadne tahani za retez a podobne veci nepocitil, tak je ani neresim a budu na nem jezdit, dokud ten ram nepraskne. Nicmene souhlas s tim, ze je asi lepsi investovat do nejakeho obyc. tlumice nez vyhazovat tezky prachy za novinku

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Az pocitis na plovoucim stredu tahani za retez, tak to bude uz fakt pozde :))) :-D

        0 0
    • vratan  

      Podotykam sa s podobnym problem. Mam Scott G-Zero 2002 s pruzinovym DNM. Tiez rozmyslam ci investovat do tlmicu alebo radsej novy ram. Som v silnom pokuseni kupit RP3-ku. Podla mtbr.com je to skvely tlmic na jednocapy. Funkcne by mal byt v pohode. Lacnejsia verzia je Vanilla R s propedalom – nevyhoda: rozporuplne skusenosti s propedalom tohoto tlmicu…

      0 0
      • vratan  

        Chcel som napisat potykam sa… :-)

        0 0
        • kungpao  

          Nazdar, ale G-zero nie je plávajúci stred ale jednočap. Čiže ide o niečo iné. Inak Scott teraz dáva tie PR3-ky na jednočapy, takžel prečo nie? Daj vedie? ako ti to šlo, o rok plánujem výmenu aj ja. Zatiaľ mi ide SID ako hodinky, nefučí, netečie, ale piest už zmenil farbu tým ako sa vydral takže uvidíme ako sa bude drža?.

          0 0
          • vratan  

            jasne – viem ze to nie je plavak. ale uvidim a potom zreferujem…

            0 0
    • TinkTink  

      Taky jsem mel plovaka…a mel jsem ho rad…no co :)

      Asi takhle – na plovak bych nedaval zadny premysleci tlumic i kdyz ho osobne treba vozim – na tento system to neni imho vhodne – staci kdyz se zvednes ze sedla a mas dost dobrej pro pedal…ne?…nebylo by to myslim dost ucelne.

      Spis bych pohledal typ tlumice, ktery by tam mohl vyhovovat – tedy minimalne s regulaci utlumu a pruzici medium dle konkretni nabidky…

      Jakou delku / zdvih shanis?…a co to mas vlastne za ram? :)

      0 0
      • fakt hobík  

        Rám je od firmy Adventure – u nás asi neznámá – přivezl jsem si ho z Německa.Délka tlumiče je 150–165mm a preferuji pružinu.

        0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.