• nathan

    Zdravim,

    shanim novou vidli k Versusu z 2002, ted tam je RST gamma aet(vzduchova) a na mejch 85 kg je to hrozne mekky, nemate nejakej tip? jezdim vetsinou lesni cesty, lehci teren, ale obcas i silnice

    0 0
    • jirka volena  

      já mám 95kg. jezdil jsem RST Aerosa AET a byla docela akorát. Ted jsem přešel na SPLICE

      0 0
    • goofy  

      no to je zase super tema… Ja bych ti treba doporucil Marzocchi MX Pro ETA, ale to je uplne jedno, protoze si nenapsal financni hranici… Nebo taky FOX-ka by nebyla shpatna…

      0 0
    • Misiak  

      Ja mam jednu suvisejucu otazku:

      Mam Versus 2001 (Author, pre uplnost :) a chcem tam dat 130mm vidlicu. Nebude to predsalen trocha moc vzhladom na geometriu ramu-nebude nadmerne namahany spoj hlavovej a spodnej trubky? Doteraz som tam mal 100mm Bombera a celkom v poho, len pri strmych vyslapoch sa mi trocha odliepalo predne koleso od zeme (dalo sa ako-tak eliminovat sposobom slapania). A od vyroby tam bola vidla s 80mm. Jazdim XCcko, nic agresivne, sem tam nejaky jump… Co myslite???

      0 0
      • kesu  

        myslim si ze 130mm na pevny kolo a jeste ke vsemu od authora ktrej ramy rozhodne nema nic moc je uplne blbost,to kolo se strasne postavi a navic se polozi vidlice,krom toho ze je to zbytecny.

        a co se tyka tech 85kg tak bych se vyhnul manitou protoze standardni pruziny na tebe budou mekky a nahradni se pomerne blbe shenej a jsou preci jen drahy.Zvaz treba i Duka XC U-Turn,muzes si nastavit zdvih a neni to tak tezky jako marzoska

        0 0
        • Volf  

          Prosím tě co to zase kecáš o authoráckých rámech. Sundám z něho samolepky a začnu ti tvrdit, že je to něco z garáže tak si cvrkneš do textilu. Jedinou pravdu máš v tom, že ty rámy jsou max. na 100 mm, ale dávaj tam 80 mm.

          0 0
          • banditos  

            Drobný příspěvek do rozhovoru. Author má rámy takový jaký má, tvrdý navíc lanka se občas dotýkají rámu, např. lanko zadní přehazovačky (měl jsem Visiona za 48 tis a musel jit pryc.

            Vidlice pro Tebe se 130 je fakt blbost, doporucuji FOX, ale jsou docela drahy, ale je to mazec. Pro Tebe doporučuji toho Duka je docela tvrdej a ty s nim budes spokojenej. Vetsi zdvih jak 100 si nekupuj.

            0 0
            • hmi  

              …dal jsem na Versus 2003 130mm zdvihu a pohoda, uzivam si to…tim nerikam 100 nebude nekomu stacit. Tolik vlastni zkusenosti;)

              0 0
          • kesu  

            tak to ani nahodou autorackej ram poznas podle tuhosti naprosto neomylne pokud se teda nejedna o velikost 16–17 a nebo to neni neco dirtovyho.Mam zkusenosti s visionem,in­stinktem a modusem a egoistem(ten je lepsi protoze ma jinou zadni stavbu,mozna teda mel) a vsechny byly stasne mekky.Nechci srovnavat treba s amuletem nebo kelysem ale treba apac nebo merida jsou o tridu jinde.a to nemluvim a GT,Giantu apod.

            0 0
        • Misiak  

          Teda neviem ake mas skusenosti s Authorom ty, ale ja som s tym ramom plne spokojny a nevidim dovod (zatial) kupovat iny. Zas ten „syndrom sitnej znacky“. Akonahle niekto spomenie Author, Kellys alebo Dema, vsetci hned nadavaju, ze ake su to shity. A nie su! Kamos ma Kellys, ja mam Author a jazdi to super a hocikedy trhneme brutalnych manikov na neviem akych super-bajkoch. Takze tolko k osocovaniu istych znaciek… Na tych 130mm sa pytam preto, lebo mam objednanu Foxu a urcite to nebudem rusit preto, lebo mi niekto povedal, ze je to nezmysel. Ja som prosim pekne chcel vediet ci to nebude technicky problem a nie subjektivny nazor niekoho, ze ci sa to hodi alebo ne :-/ A zbytocne to rozhodne neni, ja si tam chcem dat zehlicku spickovej kvality, lebo z Macochy by som za chvilu chytil reumu do zapasti a prstov… A Manitou radsej nie, nepacia sa mi :))

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Pokud bude mit stejny sloupek jako predchozi vidlice, pak v tom patrne nebude technicky problem. Tohle jsi chtel slyset? :) Btw. ja dneska sel po chodniku a u chodniku stal starsi chlapek se silnickou s nejakejma zapletenejma kolama Mavic. Moc hezky to vypadalo. A dal jsem ho pesky v botech za par korun! :-D

            0 0
            • Misiak  

              No to mne je jasne ze tam pasovat rozmerovo bude. Mal som tam Bomberu MXCecko 02, ta Foxa ma rovnaky stlpik. Mne islo o to, ci nebude ramu vadit tych 130mm zdvihu. Totiz nechce sa mi tu Vanillu rozoberat este predtym ako ju co i len trocha pojazdim. Nemuselo by to dopadnut zrovna najlepsie :)) No vidis-ty si utrel manika na zapletanych Mavicoch v botach za par supiek. Tak preco by som ja nemohol utret nejakeho manika na Spesle na mojom Autore za „5 korun 90 halierov“? :)) Nejde o to co mate napisane na rame, ale o to ako vam to slape ;)

              0 0
    • nathan  

      aaa sorry financni hranice tak tech 7k, i 8k b se asi sneslo…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vidle na těhlech Versusech byly pěkně na bobek. Strašně tychle z nich mizí vzduch… Kamarád to má, před ježděním to napumpuje jak kráva a po ježdění je měká a chcíplá. Nic v ní nevydrží. Nejedná se o vadu konkrétní vidle. Prej to dělaj skoro všechny.

      0 0
      • Lister  

        To bude vada daného kusu. Mě udrží tlak i několik týdnů naprosto v pohodě. Nemám rád když někdo o něčem říká, že to má určité vlastnosti a přitom to vůbec nejezdil. Mimochodem prý přijde doba ledová, ale moc to nešířím páč o tom vím hovno.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Byla na jednom kole co jsem mel pujceny a vzduch opravdu uchazel a to tak, ze velmi rychle. Ja jsem ji nastesti mohl jezdit i bez vzduchu (a aspon min kopala:) Ono cely to kolo bych nechtel ani za zlaty tele.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jo přesně o tom mluvim. Navíc to kolo jezdí muj kámoš, se kterým se znám co má to kolo, tak o tý vidli asi něco vim. Tyhle vidle dost často ucházej, to o nich říká jeden muj známej, pracovník cykloservisu v Praze… To? vše co k tomu můžu napsat :o)

            0 0
          • TinkTink  

            Se vsadim, ze kdyby Ti dali zlaty telatko, komplet ze zlata, tak… :)…si ho klidne vemes a to kolo k nemu :)

            0 0
    • Lister  

      Já mám model 2000 ale geometrie by měla být pořád stejná. Mám vepředu 90mm a kolo je trochu vratší takže teď půjdu asi do 80mm. Ale důležitější bude výška vidlice (vzdálenost osa středu – korunka). Když jsem si změřil svoji tak třeba 80mm Skareb by byl dobrej, ale 100 už je delší než ta moje vidle.

      0 0
    • Lister  

      Ještě dotaz. Jak může být nějaká vzduchovka měkká. Vždyt si ji můžeš nabouchat přesně podle svojich představ.

      0 0
      • McBlacky  

        to by ;mě taky zajímalo gamma aet co jsem jezdil se dala nafoukat na totál šutr

        0 0
        • nathan  

          No ja kdyz ji nafoukam na maximum kolik je v navodu(myslim ze budto 160 nebo 180 psi, ted vazne nevim), tak ji bez problemu pri jizde v lehkem!!! terenu promacknu az na doraz

          0 0
          • McBlacky  

            divný – já když jsem ji měl na 140 tak jsem ji dostal na místě tak 4cm, a navíc to jak to koplo back mě vždycky odradilo to zkoušet víc abych si nevyrazil zuby :) nejlíp chodila úplně vypuštěná, skoro jako mg91, ale s tím že měla měkkej závěr, takže šla v terénu dost nadoraz. Občas se mi ale povedlo ji nastavit i se vzduchem na rozumný parametry, akorát čím víc vzduchu tím rychlejší rebound, no a u vidle bez tlumení, která začíná na vlastnostech elastomerky a pak už to je jenom horší, je to sebevražda. máš asi divnej kus, u rst by mě to nepřekvapilo, dokonce jsem narazil na jednu funkční gilu s olejem :)

            0 0
            • nathan  

              ja nevim, hlavni problem je zenemam pumpu a tak zajedu cca jednou za mesic do shopu, aby mi ji prifouknuli(zdar­ma), ale vazne je az neuviretelne mekka(posledni do­bou)

              0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.