Jak zmenit pruziny do M, aby to bylo konecne ono ?

22 nepřečtených
  • wertigo

    Ahojte, rok se sesel s rokem a opet jsem zacal resit pruziny do me Marzocchi EXR Air 02. Mam pera vyrobene ve fa Invel. Bohuzel jsou moc tvrde(trosku uz jsem to tu resil). Vidlice ma zdvih 95mm, kdyz nasednu na kolo sag je 10mm, kdyz vidlici rozhoupu plnou silou (nebo jedu v tezkem terenu) dostanu se maximalne na 75mm. Kdyz jdu ze sedla tak chodi tak 35–45mm. Chtel bych si nechat vyrobit pera mekci, ale nevim jestli vystacim s popisem pro vyrobce, ze pruziny nedostanu na max. zdvih – chybi 20mm, takze bych potreboval mekci pruziny o cca 22% ? Bojim se, abych timto nemel sice plny zdvih, ale hodne mekky zacatek (muzu ale pripadne dofouknou). Poradite nekdo, jak lepe popsat chovani vidle tak, aby byli schopni udelat pruziny, ktere by mi vyhovaly tzn. plny zdvih + rozumna tvrdost.

    p.s. oleje mam dle manualu

    0 0
    • RomanH  

      Mrknout se do starych bartonickovych popisu, obcas tam byl u pruziny popsany jeji udaje.

      0 0
    • wertigo  

      uff, tak mam novy par pruzin, delka 240mm, 28 zavitu + 2 zakoncovaci, prumer dratu 3mm, vnejsi prumer 20mm. dal jsem je do vidle, test „na sucho“ jen propruzenim na miste a trosku jizda kolem garaze, zda se o.k., oleje dle manualu. vidle je mekci, tak snad jsem tu tuhost trefil. o vikendu budu jezdit kolem pusteven tak vidli poradne proverim, snad bude zehlit :-)

      jen mi pride ze chod vidle neni ani zdaleka linearni po prvnich 40 mm zdvihu rychle tuhne, prubeh jakoze exponencialni. ale dostanu ji v pohode na 80mm, v terenu snad pujde i na tech 95mm co mam zdvih…

      0 0
      • R.1  

        Ta progresivita je jak se stlacuje vzduch ve vnitrnich nohach. Navrtej si malou dirku do te horni zatky :)))

        0 0
        • wertigo  

          nikdy jsem origos Marzocchi pruzinovou vidli nejezdil, tak nemam s cim srovnavat, jestli je to normalni pak o.k.

          0 0
        • vlk  

          Ty mu teda fakt radíš, A jak mu to pak asi bude tlumit, když si provrtá tu zátku.Takové věci se neříkají ani ze srandy-přehlídne ty Tvé smajlíky a za týden bude shánět zátky.

          0 0
          • R.1  

            njn Wertigo, NEVRTEJ! :) Ale mohlo by mu to hezky piskat :)

            0 0
          • kovar  

            ale ono by to tlumilo normálně, do té doby, něž by tou dírkou utekl nějaký olej

            0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.