Používáte doplnky výživy a jaké? Co jíte při tréninku?

41 nepřečtených
  • Petr_67

    Používáte před a během tréninku nějakou speciální stravu? A co je podle vás nejlepší těsně před tréninkem a během něj? Obyčejné jídlo mi dělá problémy, tak jím Penco BA a při jízdě různé gely. Po tréninku taky nějaký sacharidový nápoj.(Weider gainer).Problém je, když se normálně najím i dlouho před tréninkem, je mi blbě a nemůžu jet. Jak vy?

    0 0
    • MARIN  

      Taknejak zastavam teorii ze kdyz budu na treninku zrat porat gely atd., tak to pak pri zavode nebude mit tu spravnou ucinnost a hlavne se to doooost prodrazi. Takze na treninky tak akorat nejaky napoj(vetsinou RegeDrink-Nutrend nebo iontak G30 ochuceny stavou nebo dzusem,kdyz uz mi to zacne nechutnat tak obyc vodu) a jidlo jak kdy (banan,musly tycku,sojovy kmen a nepohrdnu ani tatrankou/horal­kou :)

      0 0
      • Petr_67  

        Měl bych asi dodat, že nejsem závodník, trénuji tak do 80km. Mám nějaké potíže s trávením, tak jsem chtěl vědět, co vzít před a během tréninku, tak aby to co nejmín zatížilo žaludek. Po tom gelu se jede celkem dobře, ale když si dám např. topinku, tak končím:-/

        0 0
        • Belial  

          Tak jsi blázen – topinka?!? Pokud si neděláš srandu a výživa tě opravdu zajímá kup si nějakou knížku. Pro začátek mrkni třeba na tento link: http://www.czech-tv.cz/…m/detail.php?…

          0 0
        • Beeda  

          No snad mas rozum a neberes topinku jako normalni jido pred sportem! Co jsou jako podle tebe „normalni“ jidla? Kdyby jsi se racionalne stravoval, tak nemas poroblemy se zaludkem, mozna jsis ho uz tak zhutoval, ze bez rovnou k doktorovi. Nevim proc do sebe cpes gely pri treninku, to ani zavodnici nedelaji .Uf. B.

          0 0
          • Petr_67  

            Tak u toho doktora jsem už byl a zjistili mi chronickou gastritidu. Je pravda, že jsem si žaludek asi zhuntoval už v hodně dávno, kdy jsem se nezřízeně přežíral a byl tlustý jako prase. Pak jsem tvrdou dietou a sportem shodil asi 30 kg. Mé veškeré snažení směřuje k nalezení stravy, která mi umožní dále jezdit, nechci se kola vzdát. Je to ale problém, proto ty gely a sacharidové nápoje. Problém je, když jedem s přítelkyní na celý den, to ona si v hospodě klidně dá tu topinku;-) nato hranolky s tatarkou a zapije to třemi velkými kofolami:-) A pak jede jako dáblice. Já to řeším musli tyčinkami.

            0 0
            • pepek  

              To kdybych si dal já, tak ležím po 2 km v příkopě a budu hodinu trávit tu hrůzu. Myslím, že ti nevěřím.

              0 0
        • Rychlej turista  

          Do 80 km bych jídlo vůbec neřešil, to se dá jet pohodlně na lačno, jen do kapsy Prinzezku, pro jistotu. Když jedu něco delšího, tak do sebe vrazím něco lehkého, ať můžu točit klikama, nejraději mám polívku z pytlíku a k tomu chleba, klidně i víc jak čtvrtku. Po 4–5 hodinách už můžu jíst cokoliv, třeba i ty topinky s tatarákem. Na dlouhou štreku (10 a více hodin) každopádně normální jídlo, vepřoknedlozelo a tak. Hlavně žádné gely a podobná svinstva, to mám s sebou při závodě jen pro případ nouze, delší dobu se na to jet nedá. Jinak tohle ale nejím vůbec. Jestli ale máš vylágrovaný pajšl, tak si musíš zjistit sám, co ti nedělá problémy. Z vlasní zkušenosti vím, že na kůrku chleba se dá ujet pořádný flák cesty. Tak bych začal něčím takovým – abys neměl prázdný žaludek (což po gelech mít budeš), dalo to nějakou energii a bylo to snadno stravitelné. Ukroj dvě pořádné brzdy chleba, zlehka zalep dírky máslem a vraž mezi ně plátek šunky. Mělo by to být v pohodě. A nezapoměň hodně pít. Pití je důležitější, než jídlo.

          0 0
          • bochov  

            Mam v praci kolegu vystudoval vysokou školu zemědělskou v Praze a kdysí jsem se ho ptal co si mam vzít na jídlo před Kopřivnickym drtičem jeho odpověd byla chleba ze sadlem to co se prodava jako energeticke doplňky pry je stejne svinstvo jako Rama před timto mne doslova varoval.Tím netvrdím,že bys si to vnouzí nemohl vzít.

            0 0
    • Lahváč  

      Nic speciálního, k jídlu musli tyčinku, tatranku nebo banán a k pití obyč vodu a zelenej čaj oslazenej glukózou a fruktózou a taky trochu osolenej.

      0 0
      • Ruprecht  

        S tou glukózou opatrně :-), ve větším množství má projímací účinky. A pokud člověk trénuje pravidelně, tak je tělo zvyklé a není ani nutno používat speciální doplňky stravy (gely, apod). Ty mohou sehrát svou roli zejména při extrémním výkonu, tedy až při závodech (a i to bude hlavně věc psychiky, tedy přesvědčení sebe sama že to pomůže – viz třeba článek o křečích na http://www.kpo.cz/…ziologie.htm)

        0 0
        • Lahváč  

          Dík, o tý glukóze jsem to nevěděl :)) Ale dvě mělký zarovnaný polívkový lžíce do jednoho litru jsou ok ne? Plus teda ještě jednu stejnou lžíci tý fruktózy.

          0 0
          • Ruprecht  

            Neboj :-). Každopádně je lepší si to namíchat doma než dávat těžký prachy za to samý s nápisem dejme tomu ISOSTAR apod.

            0 0
            • PEP/\N  

              Ja nevim, Ruprechte, ale az zas takovou vahu bych tomu presvedceni neprikladal. Ne ze bych ho chtel podcenovat, ale tyhle sracky telu proste dodaj, co si v tu chvili zada a nemusi cerpat z uz tak vybranych zasob. Nebo chces dostat pri zavodech hladak?

              0 0
          • mlyny  

            Na glukozu pozor- jestli myslíš hroznový cukr, glukopur, je to tzv. rychlý cukr. Dostane se do organismu za několik minut. Je sice naprosto neškodný a v množství, v jakém si ho mícháš ty, nemá ani nějak zvláštní účinek, ale: dej si pozor, aby ti nedošel. Je třeba jej popíjet po troškách neustále. Po čtvrt hodině se totiž vyplaví a tělo je v dluhu. A pak se ti může jet hodně těžce …

            0 0
        • lubos  

          asi myslis fruktozu – ovocni cukr.

          0 0
        • Lada1  

          radeji bych pouzival trosku slozitejsi cukry – disacharidy – Maltosu -obiloviny, Laktosu v mlece (pokud ma jedinec v tele porad dostatek laktasy) a trosku Sacharosy-cukr. repa. Maltodextrin (5-glukosa) se casto pouziva v napojich.

          0 0
    • DyEm  

      po náročném tréninku R2 od Enervitu, výborný až na tu cenu :)

      0 0
    • black.horse  

      jak sem již psal… Moje doplňková výživa: smažák nebo hambáč v bufáči, chemical brothers limoška a něco sladkého nebo chipsy:-) jez co Ti chutná a bude se Ti na kole jezdit líp:-) jen bacha na hrachovku, a? neprostřelíš sedlo:-D leda bys měl to děravý od Spešlu:-D

      0 0
    • Daf  

      Moc to neresim. Pred treninkem se normalne najim houska, rohlik, chleba nebo piskoty hlavne ne nic mastnyho. Kdyz jedu do 120km jidlo sebou neberu a kdyz jedu vic beru Tatranku, nebo banan. Na zavody si ale ty gely a tycinky kupuju i kdyz vubec netusim jestli fungujou ale asi jo :)

      0 0
      • Belial  

        Tak to máš moje uznání. 120km a nevzít ani tatranku? Já bych to nedal. Kdyby jo, dojel bych polomrtvý a asi by se to moc nedalo srovnat s jízdou na kole.

        0 0
        • lubos  

          Na ty cca 4 hod to neni zas tak zly. Pokud mas natrenovane, ani ti to neprijde. Ale je fakt, ze by clovek neco snist mel, i kdyz se mu nechce.

          0 0
      • grafik  

        nechapu te, ja bez jidla nevydrzim ani 30 km :)

        0 0
        • Daf  

          Rec je o silnici. V terenu bych 120km bez jidla asi nerisknul :)

          0 0
        • pepek  

          Taky tak, nějaký vyprošťovák (tyčku, hrozinky nebo sliz) musím mít u sebe, ty hlaďáky bývaly hrozný.

          0 0
      • climber  

        Přes týden v podstatě nemám čas trénovat, když si urvu třičtvrtě hodiny, tak jsem rád a protože si myslím, že je to na kolo málo, tak chodím běhat. Při běhání v délce do 1 hodiny je nějaký občertvování naprosto zbytečný. O víkendech když jdu potom jezdit, tak je to většinou vyjížďka alespoň na půl dne. Ráno se normálně nasnídám, ale tak abych se nepřežral. Když se nepřežeru, tak je v podstatě jedno co jím, když to ráno přeženu, tak to může být strava jaká chce, ale bude mi to za jízdy skákat z krku. Na vyjížďku si s sebou beru obecně jenom musli tyčinky a vydržím na tom celý den, i když je to hnusný.

        0 0
      • Geralt  

        Já před tréninkem jím taky normálně, během švihu piju z jedné flašky ion?ák (Nutrend regge Unisport), z druhé čistou vodu a jím musli tyčky. Po dlouhým a těžkým švihu někdy uzobnu bráchovi piluli s BCAA aminokyselinami. Líp se pak regeneruje a člověk se necítí druhej den tak zmlácenej.

        0 0
      • Dnil  

        No, ja jezdim sice MTB, ale pri planu nad 120 Km, bych si namisto tatranky a bananu vzal osobne do batohu sanitku :) :)

        0 0
        • jIrI___  

          Dobře že jsi nám ti z prozradil ve vláknu 10 let starém :-)

          0 0
    • tradic  

      To ja v pondeli si dal knedle s vejcem a prekvapilo me jak se mi jede dobre, ale po 30 km mi to najednou lezlo do krku, tak jsem trochu zvolnil a v pohode a vubec jsem necitil zadnou unavu, hmm zajimavy. Vcera jsem jsem si dal knedliky ze svestkama a ja myslel ze neujedu ani 20 km, vyrizenej jsem byl hned…

      0 0
      • Daf  

        Kdyz se clovek zrovna moc neprezere, tak to jede dobre treba i na svickovou. Na knedlo vepro zelo jsem jel minulou nedeli a to nebylo uplne ono :)

        0 0
      • pepek  

        To je náhoda, včera taky tak: knedlíky s vejcem a kafe, jelo se mi parádně, nohy mě netuhly a po dojezdu žádná unava, myslel, že je to optimální shoda okolností, ale snad na těch knedlících něco je? (nakonec jsou to karbohydráty , ne?) Jak by se to dalo vozit? Studený asi nebudou fungovat,že?

        0 0
    • 4fitness  

      V tvém případě doporučuji vločky s ovocnou šťávou, džusem a pod. Můžeš vést 1–2 dávky v lahvi se širokým hrdlem.

      Jinak do pití doporučuji Maltodextrin 50–100g podle délky výkonu, množství vody a teploty. Nejlevněji ho koupíš – kde jinde než na www.4fitness.cz

      Jinak oprava různých tvrzení, která se nacházejí níže. Hroznový cukr = Dextroza = D-Glukoza není projímavý. Fruktoza je projímavá (ve větším množství).

      0 0
    • Gorgov  

      vyborne se jezdi na pivo, ale nesmi ti dojit, musis casto doplnovat. A blbe ti po pivu urcite nebude.

      0 0
      • Extremist  

        Minule jsem jel na smazene hriby (pravaky a bedly v trojobalu) a vykon sel viditelne nahoru.

        0 0
        • pepino  

          Sákryš, obalovanou bedlu jsem neměl ani nepamatuju. No má pršet, asi vyrazim do lesa.

          0 0
        • orca  

          jen jestli jsi tam pro chuť nepřimíchal lysohlávky :-)

          0 0
    • Arri  

      kdysi me nekdo nekde na vystave poradil Penco. takze dlabu BA a piju od nich iontak a po dojeti si dam AA. vykonnost neumim porovnat. ale pro me je nejdulezitejsi, ze jsem prestal hubnout i kdyz dam poradnou nakladacku.

      0 0
    • panaczek  

      pred jizdou: cornflaky s jogurtem, pripadne jeste pridam lzici dzemu. pockat ALESPON hodinu. zkousel jsem ovesnou kasi, ale po ni je mi tezko. (nekde jsem cet ze vlocky maj moc vlakniny, a ta nasava vodu…)

      pri jizde: piju powerade redenej vic nez doporucujou. do 3 hodin vetsinou nic nejim, nebo jednu tycinku. nad 3 hodiny si vezu pytlik cornflaku – lehky a skladny. pokud se jede cely den, tak tycinky prokladat nesladkym normalnim jidlem (ale ne nejakej smrtak jako topinky s cesnekem…). jednou jsem jel po rybe (tunak) a to byla taky hruza…o vajickach nemluve.delal jsem si taky chleby, ale vono se to rozpatla a roztece, hlavne kdyz je vedro.

      po jidle: nejlepsi je ovesna kase – rychlovka v mikrovlnce. palacinky taky dobry, ale moc dlouho trvaj, nejlepsi je udelat jednu velkou na velky panvi.

      takhle to funguje pro me…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.