Bezdrátový computer - zkušenosti

14 nepřečtených
  • zdenek

    Zdravím. Nezkoušel někdo, na jakou vzdálenost funguje bezdrátový přenos od čidla do compu? Teď bude v Penny comp za 299,– tak docela uvažuju použít ho na trenažer (na zadní kolo). Má někdo vyzkoušeno?

    0 0
    • Daf  

      Na to bych moc nespolehal. Ten vysilac vysila smerove, takze pochybuji ze se ti podari vysilac sestelovat tak ze signal nerusene prosel az k riditkum.

      0 0
    • mosquito  

      tatik ma Sigmu a bylo to tak tak, napred jsem mu to chtel co nejbliz ke stredu a to uz nebrala, ale vis uz to slo v poho, jedinej problem je ze jsou v tom baterky a je to dost nizko u ze me, takze ackoli je tam tesneni obcas se tam nejaka kapicka vody dostane a pak mas zeleny baterky a jdes si pro novy … tak asi jendou do roka

      0 0
    • tomaschek  

      Včera jsem namontoval nový VDO 1+. Krásná krabička (bodej? by ne, za ty prachy), super ovládání a zajímavé funkce, ale s nastavením jsem docela bojoval. Výrobce uvádí maximální funkční dosah čidla 75 cm, v návodu proto doporučuje pro bezproblémový provoz max. 60 cm. Já jsem čidlo namontoval 50 cm od compu a ani ?uk – při rychlostech nad 6 km/hod. se mi trvale zobrazovala nula. Když jsem čidlo posunul o deset čísel nahoru, comp začal fungovat bez problémů.

      Ještě jsem schválně zkusil dát čidlo na opačnou (levou) nohu vidlice, než mám comp na řídítkách, tak, aby čidlo a comp nebyly nad sebou (což výrobce nedoporučuje) – přece jen bych poměrně velké čidlo měl radši na „nepohledové“ straně kola, kde mi nezakrývá nápisy na vidlici. Ale narazil jsem – rychlost se zobrazovala správně, ale měla výpadky – jel jsem z kopce 45 a comp ukazoval 6 km/hod.

      Z výše popsaného je jasné, že ideální vzdálenost je co nejmenší.

      0 0
      • zdenek  

        Tak dík za reakce. Vidím, že to můžu pustit z hlavy. Ta vzdálenost na zadní vidlici je určitě větší než 75 cm.

        0 0
      • tomaasz  

        U bezdrátových computerů ovlivňuje dosah čidla stav baterie ve snímači, při zakoupení computeru jsou přiložené baterie většinou staré.

        0 0
      • funtomas  

        hoj.až budeš s tím nastavením hotov a s computerem spokojenej dej mi sím vědět.uvažuju o koupi téhož a ale teď nevim nevim.čus

        0 0
        • djano  

          VELO 4/2005 – reklama na VDO – podla nej je dosah prijimaca pri digitalnom prenose vacsi (spominali myslim az 1.5m).

          0 0
          • hydrant  

            model 1+ je s analogovým přenosem, ne s digitálním. Chtěl jsem ho taky, ale počkám, až bude s digit.( příští rok ? ), zvláš? potom, co tu čtu.

            0 0
    • pepino  

      Tak jsem ho za ty prachy koupil,doporuč­.vzdálenost je 60cm,mam 56cm,v pohodě­.Ukazuje i teplotu(ovzduší:-)),akorát mi nepřijde moc utěsněnej,takže až zaprší.. Ale za 3kila a 2 roky záruky se to dá risknout.Jinak na Sigmy bezdrát základna stojí na netu kolem šesti kil a mam dojem,že snad digitální,kouknu se,kde sem to viděl.

      0 0
      • pepino  

        Třeba Sigma RDS kolem 550,– píšou,že už je digitální,je to model 2003,má už otočný nasazení počítače.Já mam ještě starší model, eroticky nazvanej „s přímým zasunutím“:-)

        0 0
    • kesu  

      mam sigmu a musim souhlasit s vyse recenym opravdu je to smerovy vysilac ktery funguje dopre jen v horni poliovine vidlice,z zadniho kola by nefungovola urcite

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.