levné kliky-do 3 tis-poraďte které

23 nepřečtených
  • vlk

    Sháním levnější ale, lepší kliky.Ty staré jsou už odrovnané Koukal jsem

    čtařhran: Deore 510 Hollowtech 720g 1400,– XT 750 Hollowtech 2990,– Point chain Power -duté 650g 2400,–

    Octalink: deore 445 Hollowtech 705g 1250,– deore 470 Hollowtech 713g 1900,– lx 572 2004 Hollowtech 644g 2100,–

    a nebo nové lx 2005 927g s osou 3050,–

    Poraďte které, nebo pokud máte s některými nějaké zkušenosti co se týká životnosti a pod sem s tím. Co je podle vás lepší čtyřhran, Octalink nebo ten nový systém u lx 2005.Něco jsem slyšel, že u octalinku se vymačkávají kliky,Co tedy raději čtyřhran, nebo octalink.Co je méně náchylné na vrzání.Co si ymslíte o těch pointech na čtyřhran.

    Popřípadě navrhněte mi do 3 tis nějaké jiné.

    Díky

    0 0
    • vlk  

      jo ještě u octalink: deore 510 Hollowtech 1500,–

      0 0
    • vlk  

      kruci ještě chybka.Nemají to být u octalink deore 470 ale deore 540 Hollowtech 713g 1900,– – ten 2005 model.

      0 0
    • Homer  

      Je pravda, ze u tech novych LX mas v cene i osu. Ale zase bys musel dokoupit klice na misky. Ja osobne bych sel do DEORE XT M750 (ctyrhran), kvuli dobrym zkusenostem s XT a ctyrhranem. Takze bud novy LX nebo stary XT :)

      0 0
      • vlk  

        no nové lx už pomalu vylučuji-kvůli té řetězové lince. Ještě uvažuji co je lepší jestli octalink nebo 4 hran.Vržou prý oboje.Vymačkávaj se oboje.Ale podle vela, je 4hran v přenosu momentu rotace lepší. Ty pointy tu kdosi psal, že jsou moc měkké, tak ty asi taky ne. Ještě zase mohu mít nové stx, ale už chci koupit raději něco s velko pilou 44 a ne jen 42. By mě zajímalo např u těch deore co vydrží více jestli převodníky ocelové nebo na tom vyšším modelu hliníkové.

        0 0
        • Daf  

          Ja mam LX-ka asi 4 roky a octalink se mi teda nevymackava ani nevrze. Kliky LX jsou u me bezproblemovej komponent.

          0 0
        • kovar  

          co? Oktalink se vymačkává a vrže? Mi teda ne é. Mám ho na obou kolech.

          0 0
          • vlk  

            koukám, že máš na jednom kole xt a na druhém lx.Mohl bys ty kliky porovnat-co se týká životnosti-převodníků,tu­hosti apod?

            0 0
            • kovar  

              velký a střední prevodníky jsou na XT a LX totožné. Životnost originálního středního převodníku je prachmizerná (cca něco málo nad 3000 km). Malý převodník na LX je ocel a docela drží do teď (nevím, kolik má najeto); malý převodník na XT je Al slitina a šel do kytek světelnou rychlostí (dokonce po prvním řetězu se mi zdá – malý převodník používám velice často, holt tu jsou dost velké kopce). Prostě ty hliníkové Shimano převodníky (malý a střední) toho vydrží strašně málo. Jinak kliky jsou O.K. , a co se týká tuhosti oktalinkových LX A XT nedovedu nějak posoudit, ale zdá se mi, že jsou výrazně tužší než čtyřhranové Sugino a Suntour, co jsem měl předtím.

              0 0
              • Daf  

                No na XTckach je velka pila na rozdil od LX z sirsiho plechu a ze slitiny 7075. Ale i ten prevodnik na LX je dobrej vydrzi pomerne dost. Ten prostredni vydrzi ve srovnani z velkou pilou podstatne min.

                0 0
                • kovar  

                  střední převodníky u XT a LX jsou naprosto totožné. NEbo aspoň byly, nevím, jak letos.

                  0 0
                  • Daf  

                    Jo to je pravda ja jen ze ty velky stejny nejsou.

                    0 0
    • Glum  

      Šel bych do těch Sh XT 750. Mám je na kole 33 kkm(původní převodníky jsem po 10 – 14 kkm měnil za FSA 7075 T6). Mockrát sundaný a nandaný, nevymačkávají se, nikdy nevrzaly. Teprve poslední dobou jsou už zřetelně mekčí. A za tu cenu – nekupte to… sakra, ze bych je taky vymenil?

      0 0
    • Lister  

      Já bych šel do Deoreček. poměr cena výkon myslím nejlepší, mám na čtyřhranu najeto 12tis a v pohodě. Tuhé jsou na běžné ježdění dost. Nevím jaké tam jsou převodníky. Někteří si ztěžují na to, že se jim prostřední ocelový zkřivil. Já mám všechny v duralu( model 2000) a pohoda.

      0 0
      • Daf  

        Ja jsem nahodou zrovna model 2000 mel a z duralu byl jen ten nejvetsi prevodnik. Mimochodem prave na techto klikach jsem ten prostredni asi 2× ohnul :)

        0 0
        • Lister  

          Tak já to neohnul ani o mm. Nevím může to být ocel, ale rozhodně vypadá ten velký stejně jako ten prostřední. Byly už na kole když jsem ho koupil.

          0 0
      • vlk  

        no koukal jsem teď že vlastně deore 445,480,510 a lx 571 a staré xt 751 či 750 mají stejné kliky-jako ty nohy.Tak asi ty deorka taky nebudou špatná.Akorát tedy ocelový prostřední tedy se křiví, hliníkový shimano zase podle kováře se taky brzy zničí.Tak nevím zda vzít deorko v hliníkový jen největším nebo lx s prostředním a největším hliníkovým.Navíc teď se mi naskytla možnost to deorko 510 s prostředním a nejmenším převodníkem z LX.

        0 0
        • Daf  

          Kup si LX na octalink.

          0 0
        • kovar  

          to neřeš, převodníky jsou spotřební zboží, zničíš-vyměníš. Hlavně pozor na délky oktalink os. Třebas baculaté LX potřebuje delší osu než baculaté XT – kliky mají jinak umístěn oktalinkový spoj atd.

          0 0
          • vlk  

            To sem netušil.Díky.Jinak octalink středy které používáte.Zkoušeli jste někdo i od jiných výrobců než od shimana.Co Vám jak dlouho vydrží.Chci to namontovat a aby to co nejdýl vydrželo.

            0 0
            • Daf  

              Octalink osy dela pokud vim tak pouze Shimano a treba osy ES71 a ES51 jsou i docela dobre. Me ES71 vydrzi bezne kolem 17000km.

              0 0
            • kovar  

              na XT mám osu ES 71 , délka 113mm na 73mm – což je běžná řetězová linka 47,5mm. Kolik osa vydrží, zatím nevím, uvidíme až se rozpadne – zatím cca 10 000km a bez vůle. (Na baculaté LX je na tu samou řetězovou linku potřeba delší osa ES51 – asi 118mm?) Na štíhlejší LX (starší) je potřeba ta samá osa, co na XT (ES70 nebo 71)

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce