• Jane

    Momentálně nemám, co dělat, tak napíšu, co se mi stalo o víkendu. V sobotu jsem se tak po 14 dnech dostala zase na kolo. Dala jsem si svou oblíbenou trasu – celkem 38,88 km. Jelo se mně docela dobře, tedy přímo úměrně tomu, jak se v posledních týdnech dostávám na kolo. Odpoledne jsem vyměnila zadní pláš? Cheng Shing Tire o hmotnosti 800 g za Schwalbe Black Jack Light (dle katalogu 520 g) a nasadila nové přední kolo o hmotnosti 1420 g se vším všudy, abych si v neděli mohla dát tutéž trasu a pozorovat nějaké rozdíly. V neděli v 7 hodin ráno jsem vyrazila. Již při prvním stoupáníčku po silnici jsem cítila, že mi nohy prostě nejdou a byla jsem donucena jet o pastorek lehčí převod než předchozí den, a to již s novými, lehčími plášti. Bylo mi jasné, že to bude zase jedna z utrápených vyjížděk, kdy se nohám jaksi nechce. A taky, že jo. Zmoženě jsem dojela na cílové místo, zpátky z kopce jsem se vinou špatného řízení málem vysekala. Naštěstí jsem jela pomalu, a tak jsem stačila z kola včas seskočit a na zemi skončilo jen samotné kolo a já si přála, abych už byla raději doma. Při jízdě po silnici domů mi definitivně došly síly. Nohy byly doslova neschopné většího záběru a já se plížila šnečí rychlostí. Při každém zastavení na semaforu jsem měla pocit, že snad neudržím rovnováhu a zkácím se do strany – v tu chvíli jsem byla snad poprvé vděčna, že ještě nejezdím espédéčka. V posledním asi 0,5 km stoupání mě zcela nepochopitelně opustila síla v rukou, a to už jsem toho měla plné zuby, nebo? každý den cvičím 20 pravých kliků, aby se mě něco takového nestávalo, takže jsem si pořádně oddychla, až když jsem dojela před barák. Ještě vytlačit kolo asi do 130 schodů mi dalo řádně zabrat. Doteď nemůžu pochopit, co způsobilo takové fiasko. Možná je má fyzická kondice natolik špatná, že nezvládnu 2 dny po sobě vyjížďky do 40 km. Fakt nevím, ale každopádně mě to hodně nepříjemně překvapilo, a proto se zdržuji jakéhokoli hodnocení odlehčených kol na biku. Zatím to vypadá tak, že bych si mohla vyjet zase tento týden v neděli od 7 do 10 hodin, i když bych se raději měla věnovat učení, což by mi po předvedeném výkonu ve škole rozhodně více prospělo a když si vzpomenu na poslední vyjížďku… škoda mluvit. Tak uvidím.

    0 0
    • lubos  

      Jeste si zmer klidovy tep. Jinak bych tipoval, ze to bude viroza az chripka :) Nejsi ale sama, ja byl v nedeli (sic jsem den predtim absolvoval nejakych 66km po silnici, dva tydny taky prakticky zadne bikovani a tyden po chripke) … dal jsem jenom 50km a nejakych 1100m, ale mel jsem pocit, ze jsem jel minimalne dvojnasobek :( Btw, ja 20kliku nedam :)

      0 0
      •  

        Proboha lidi co řešíte? To je prostě uplně normální jev z jara, kdy člověk celou zimu nic nedělal. Troufám si tvrdit, že ani zmíněných 20 kliků deně nepomůže k tomu, aby člověk když se poprvé na jaře sveze byl svěží a po pár kilometrech fit. A ještě něco, k čemu jsou vlastně cyklistům kliky? :-)

        0 0
        • Lucka  

          Abys udrzel riditka…treba

          0 0
        • enjoy  

          no kdybych nejaky ciste teoreticky delal:-) tak by mi byly treba dobry pro dupani ve stoje nebo pro vyskoky.asi bych mel s nima zase zacit,ted uz bych 50 kliku nedal,nejak slabnu:-)

          0 0
          • Lucka  

            No ja nevim, ale kdyz mam za sebou nakejch par hodin v sedle, tak by se mi vetsi sila docela hodila. Uz si pak treba nejsem tak jista ve sjezdech…a to je pak o hubu

            0 0
          • MartinXC  

            Kliky taky radsi nedelam – zbytecna ztrata sebevedomi :-) Ale co muzu doporucit je v zime misto cyklotrenazeru radsi veslo – letos me poprve neboli zada ani krcni pater.

            0 0
            • ivovi  

              Jo, U vesla uz sem taky letos byl, zada nebolely a dalo se sedet venku. :-)

              0 0
        • ferda  

          Jestli Ti pomuze 20 kliku za den,tak na tom musis byt opravdu spatne.Ja jsem videl rozdil,po takovych 150 za den, nekolik mesicu v kuse.

          0 0
    • Roman  

      Nemusím být ani šaman, abych si troufl určit diagnosu na dálku – některá z momentálně probíhajících variant chřipky…

      Žes to dojela, je samo o sobě hrdinství, já bych volal mobilem auto.

      0 0
      • enjoy  

        vy si snad oba delate srandu:-) jeden neda par kliku a druhej uz by volal zachranku:-)

        0 0
        • Roman  

          No co, co, vždy? je přece obecně známo, že my chlapi proti ženám máme vždy mnohem vážnější průběh nachlazení, těžší formu chřipky a znatelně bolestivější fyzickou únavu?

          0 0
          • enjoy  

            asi se neumim vcitit do lidi s chripkou,nejak uz nevim jak to vypada:-) ale do situace kdy skoro nevidim a malem padam z kola,tak ty znam dobre,prakticky to tak je pri kazdy mi vyjizdce,uz bych si mel nekdy konecne rict ze za tu prumernou rychlost mi to nestoji.jenze pro me magickych 22km/h je velky lakadlo:-)

            0 0
    • Siddha  

      Ja 20kliku taky nedam, ale takova krize muze mit pricinu ve spouste veci, pocinaje chorobou, spatnou stravou pri jizde, po, spatnym pitnym rezimem, velkym vetrem, nebo janevim cim jeste, taky prostou unavou. Priste to bude urcite lepsi…

      0 0
    • fotis  

      ja to mavam tiez,lenze na druhy den som vzdy chory. ale snad to nie je tvoj pripad. mozno to bolo pocasim(vysoky tlak, alebo sa mi blbo ide ked sa blizi burka)

      0 0
    • visby  

      jak to tu citam tak na XC radsej ani nepojdem, ked mam dopadnut takto :-) hold zaciatok sezony spolu s nejakou chripkou dokaze divy…

      0 0
      • lubos  

        Privysoke tepy pri chripke mozu skoncit aj smrtou. A nerobi si srandu :( Sa stalo, nejaky chlapik, nabehol po chirpke do posilovne, a nerozchodil to.

        0 0
    • thulio  

      ja toto zazivam skoro kazde rano cestou do prace :( musim to po dojazde rozdychavat… aj ked teraz neviem ci to bude unavou alebo nechutou pracovat :))

      0 0
      • fousac  

        to znam… rano do prace 640metru s previsenim 8metru a sem hotovej… to jane: to sou napady lizt na kolo o vikendu v sedum rano… no trosku vazne, proste tradicni jarni unava…

        0 0
    • Aiax  

      Ja bych rekl, ze je to uplne normalni. Obcas se to proste stane. Obzvlast po zime. Taky jde o to, jestli tech 40 km jezdis normalne i v zime, nebo to bylo po zime poprvne. Me se tak hlasi, jak uz tady nekdo psal, priznaky nejake choroby. Ja za vikend najel o neco malo vic nez ty (asi 2×50km), ale v takovym tempu, ze jsem se ani nezadychal :-)) Proste pohodovka, to si myslim v breznu pro zimni povalece jako ja idealni.

      0 0
      • lubos  

        Ale ne tak, ze najednou to netaha, i kdyz den predtim ano. Ja to poznam, na sobe, na kamosovi atd. Proste viroza … telo se brani, jedes na vyssi tep (jestli mas tepak). Proste kdo ma tepak, ten to pozna rychle, velice rychle, jestli jde jenom o unavu, malou kondici, nebo choroba.

        0 0
        • Aiax  

          Asi to tak bude. Ja proste kdyz neco takoveho citim, tak to zabalim (klidne po 1 km) a nejkratsi cestou domu. A parkrat se stalo, ze jsem neodolal a vzal zbytek cesty vlakem.

          0 0
    • figur  

      Dobrej článek.Gratuluju Jane k rozpoutání této diskuze.Je to jako když se důchodci předháněj,kdo je na tom hůř…

      0 0
    • hYs  

      Neco podobnyho se mi jednou stalo, a to primo v hlavni sezone. Ten den se mi nejelo zrovna moc dobre, zhruba po 30ti kilometrech zacala prichazet silnejsi unava, nasledne jsme museli zkratit trasu (ostatni meli velkou radost :p), dalsich 5 km k horizontu sem jel z poslednich sil, pak nasledovalo asi 4km sjezdu z hor, dojel sem dolu a leh na silnici, totalne vysilenej. asi po 10 ti minutach sem dojel jeste kus k hospode, vypil colu (snad prvni ten rok :), sned nejakou cokoladu a za chvili mi uz bylo o trochu lip, asi mi dosel cukr, nevim, v tomhle se moc nevyznam. Vzpamatovaval jsem se z toho asi 5 dni. btw: jezdim docela dost, normalni jsou 60–90km trasy

      0 0
      • Zdyn  

        No loni jsem jel na vyjizdku,potkal jsem kamose,tak jsem jel s nim krapet dal,nez jsem mel v planu.Pekne jsme frceli az jsem se pak odpojil,ze musim dom.Sjel jsem z jednoho dlouhyho kopce,a jak se najednou trosku zvedla cesta,tak konec.Dom jsem to mel 20km,ale asi 3×jsem zastavil a lehl si a naposled dokonce asi jen 2km od baraku.Oprel jsem kolo o strom,lehl si a spal asi 15 minut.Druhej den ale vse ok.

        0 0
        • Lucka  

          Tak to muzes byt aspon rad, ze si tam to kolo po probuzeni nasel:)))

          0 0
          • Zdyn  

            No to jsem si samo daval pozor.Lezel jsem hned vedle a dotykal se ho.

            0 0
          • Pavlos  

            Sem si ted spomel na reklamu jak ten typek spi s kolem (author)

            0 0
    • Lucka  

      Tak ja se taky pridam, me se to taky stalo. Na lonskym Malevilu asi na 80tym, tech poslednich 20bylo desnejch, ale duchodce nejsem…Jinak se mi to celkem pravidelne stava na konci kazdyho maratonu…

      0 0
    • figur  

      Tak já si taky postěžuju.Vloni po dojetí Krkonošské 70 (lyže) jsem na tom byl podobně,navíc jsem se nemohl ani napít,jak se mi klepala ruka.Ostatní mysleli,že hraju.V horách nad 4 tis.mnm (lezení) mně zase oteče hlava,že nejsem k poznání(možná to je tak lepší).Prostě ty sporty si taky něco musejí vzít.Ale stejně se nás nezbaví…

      0 0
    • kovar  

      u me bezna vec. obzvlast v predjari.

      0 0
    • Daf  

      Me se to moc casto nestava ale kdyz uz tak to stoji za to :) Jednou uz jsem skoro nemohl tocit pedalama a domu to bylo jeste 70km. No vzkrisili me az v cukrarne pak uz to zas docela jelo. Takze pokud to opravdu neni nejakej zacatek chripky tak to skoro urcite bude normalni hladak. Pred jizdou na kole se zkratka clovek musi poradne najist a to zvlast kdyz nema natrenovano. Podobne to vypada pri vetsi dehydrataci.

      0 0
    • czertd  

      Navíc si myslím, (nevím zda je to jen můj pocit od toho, že mi nohy nechtěj šlapat) že na jaře je zem na lukách a v lesích taková načechraná a to společně s jejím promočením (od deště) nechce pomoci kolům k rychlejší jízdě. Nemáte taky ten pocit teď na jaře?

      0 0
    • bikerGT  

      Divny, v nedeli se mi stalo nemlich to samy. Vyrazil jsem z Brna jih, slapu jak vecernicek a stojim porad na miste. Protivitr sice foukal, ale ne vic nez jindy. Dojel jsem zbitej jak pes. Ze by spatna aura nad Brnem?

      0 0
      • Ceslo  

        V nedeli jsem dal celkem v pohode 80 km po silnici (Lisen – Borac a zpet) a jelo se mi dobre. Den predtim jsem byl na zavodech BBP (beh 10 km), a tak jsem mel strach, co to s clovekem udela. Bylo to v pohode, takze na auru bych to nesvadel. Ted mne vsak stve, ze uz nevim kolikaty den za sebou prsi a neda se poradne jezdit.

        0 0
        • bikerGT  

          Uf, to se mi ulevilo! Už jsem myslel, že se nad Brnem objevilo nějaký nadpřirozeno!! Takže trenovat a trenovat a neonemocnět. I když v tomhle počasí.....nezbyde mi než se potit na spinningu.

          0 0
        • Siddha  

          Zdar, jak to delas s kolenama, ze tech 10km behu zvladnes, ja sem si taky BBP na zacatku zimy zkousel, ale jen 5km. Ja uz radsi nebeham, v so 160km, v ne 80, pochopitelne silnice a kolena celkem vpoho, ale bezet 10km v tom tempu po asfaltu, to by me asi zabilo.

          0 0
          • Ceslo  

            Je mi cca 26 let. Beh jsem zaradil tuto zimu poprve do pripravy. Zacinal jsem s mensima zatezema (cca do 5 km, 40 min) volne a postupne jsem pridaval. Taky je dost dulezity mit dobry bezecky boty. Zacinal jsem s obycejnejma prestiskama :-( ale to bylo maso, tak jsem zainvestoval a koupil New Balance a je to o necem uplne jinym. Ted beham vcelku v pohode 10 km pod 45 min, a zkousim i dlouhy trate 20 km a jde to. Podarilo se mi taky zhubnou (cca 5– 7 kg) no uz se tesim na poradny jezdeni na kole. Letos jsem na kole moc nanatrenoval, taky kdy a kde, kdyz je venku takova mizerie. Zatim cca 450 km po silnici.

            0 0
      • MartinXC  

        Asi jo, během padesátky kolem Brna (přehrada, Žebětín) jsem skoro úplně vykvedlal unašeč talířů (vůle do strany i dopředu 1mm). To přece není jen tak :-)

        0 0
    • mastihuba  

      Taky přidám trošku do mlýna. Mě se to stava když to v sobotu prezenu se STAROBRNEM. Ráno potim krev(alkec) či co? V poledne se pěkně naobjedvám a jelikož po předchozim večeru nemám u objeda takovou spotřebu, jako ostatní tak si to po obědě prohodíme.

      Když to nejede tak to nema cenu lamat přes koleno a prostě tam hodit večerníčka a kochat se krajinou.

      0 0
    • MartinXC  

      Jane, kudy vede tvoje oblíbená trasa ? (jen tak ze zvědavosti, jestli se potkáváme)

      0 0
      • Jane  

        V poslední době jsou to takové rychlovky. Asi nejoblíbenější je tato: z Obřan do Bílovic kolem vody, pak po asfaltce asi 2 km do kopce k pomníku Ressla, od něho furt nahoru na Kopaniny a pak kolem silnice směrem na Hády. Cestou zpátky to beru od pomníku Ressla po turistické značce dolů zpět k vodě. Teď (možná) v neděli ale pojedu jen na přehradu a na Zouvalku po pravém břehu a zpět – navíc nebudu mít čas. Chtěla jsem jet přes Bohunice do Ostopovic a odtud v podstatě po turistické značce do Střelic, ze Střelic pak do Nebovid, odkud to pak beru po neznačené cestě kolem chat do Ostopovic, ale to by se časově více protáhlo. Taky je pěkný jet na Velkou Babu, pak sjet do Jinačovic a z Jinačovic pokračovat na Rozdrojovice. Jinak je ideální se z Obřan vracet do „středu“ Brna po žluté značce, která končí někdě v Řečkovicích. Ale to všechno je nyní utopie.

        0 0
        • Roman  

          Hm, teď je to kolem Svitavy do Bílovic samé bahno pro kachny. Z Obřan na prigl to bereš přes střed města, nebo máš okliky mimo asfalt?

          0 0
        • MartinXC  

          Ty Obřany, Klajdovku a Říčky mám taky rád, jen mi to hodinku trvá než tam dojedu (Žabiny-Medlánky-MokráHora-Soběšice-Bílovice) – mimochodem, jsi-li z končin Obřany, Husovice, Židenice – tak opačným postupem je to na přehradu nejpříjemnější :-) Před těmihle monzuny jsem jel XC rozcvičku přehradu pravou stranou k novému mostu, přes něj, kousek nahoru k Brnu a tam šotolinkou přes závoru až na Ríšovku, kousek nad Ríšovkou doleva, rovně na rozcestí, dolů doleva jako do Bystrce, nahoře v Bystrci dolů na začátek cesty k Ríšovce (přeskočit pár psů :-) a doprava přes Rakovec kolem přehrady k letadlu, dolů cestou k prasatům, nahoru do Kohoutovic a dolů přes Jundrov domů (do Žabin). Paráda, bláta bylo asi tak 20m celkem. Na Babu se nepouštěj, tam je to moc rozmoklé i z menšího deště. A teďka to bude horší, pokud to nezamrzne.

          Až se zbráborám, třeba se někde potkáme :-) (Asi zatím konečně sepíšu ty trasy kolem Brna)

          0 0
      • notakale  

        vidim ze jste brnaci, ja bych se chtel zeptat taky na nejake trasy co jezdite. ja jsem z maleho mesta, ale do brna ted chodim do skoly tak sem si tu privezl kolo, ale bojim se na neho vlezt tady v brne, protoze ani nevim jestli se muze treba jezdit tady po tech viceproudovkach, proste des! tak poradili byste nejake trasy, tak 50–80 km? a mam silnicku, takze zadne lesiky :) diky

        0 0
    • PietroUL  

      Loni, tejden před RM Středohořím, mě napadlo, že si zkušebně objedu tra?. Na start výletně, pak jako při normálnim závodě a domu zase pohoda. To poslední ale moc nevyšlo. Seděl jsem v Litoměřicích u benzinky, sledoval jak zapadá slunce a vůbec se mi nechtělo zvedat. Bylo mě úplně hrozně :) Domu jsem nakonec dojel ani nevim jak, lehnul si na podlahu a snad hodinu jsem na ní vydržel. Za tejden jsem závod projel ještě o 15 minut rychlejc než při generálce, a to jsem pak ležel celý odpoledne. Nic se nemá přehánět ;)

      0 0
      • scret  

        A co letos, pojedes? Pokud mi do toho neco nevleze, tak urcite pojedu, akorat ten termin je letos takovej divnej:-( Tusim jeste nekdy v cervnu nebo kdy. Tak nevim jak to bude s pocasim, protoze jestli zaprsi, tak nektery veci se proste nevyjedou:-(( a bude se muset tlacit.

        0 0
        • PietroUL  

          Termín se mi taky moc nelíbí. V červnu mám zkouškový období, tak to asi letos budu muset zvládnout bez generálky :) Jinak myslim, že je to celkem jetelný i za deště. Na krátký trase by se šlo pěšky asi jen Rytinou soutěskou, na dlouhý pak poslední kilometr stoupání nad Velkym Březnem.

          0 0
    • Žanek  

      Ještě něco´s nenapsala. Jestli´s ráno snídala a co. Jestli´s jela na lačno tak je to jasný… Jinak to ale může být kombinace nějaké virózy a náhlé zátěže po zimě netrénovaného těla…

      0 0
      • lubos  

        Proc .. ja jezdim bezne bez toho abych rano neco snidal, nemam s tim problem.

        0 0
        • Lucka  

          No ale kolik toho rano bez snidane najedes?…

          0 0
          • lubos  

            Loni klidne i 50km nez snim prvni tycinku.

            0 0
            • enjoy  

              ja mam takovej rezim ze dopoledne do sebe nic nedostanu a kdyz jedu tak se musim pred tim hodne premlouvat abych neco snedl,vetsinou dost malo.samozrejme ze v noci zeru a zeru:-) ja vim ze je to vsechno spatne:-),ale ja to tak necitim.a na vyjizdkach tak kolem 40ti az 50ti km nejim vubec,jenom piju sladkej caj ale mozna to neni uplne dobre.

              0 0
              • Roman  

                Hm, můj podprogram funguje stejně, ráno ani rohlík, večer cokoliv…

                0 0
                • kovar  

                  muj taky , dopoledne spaluju to, co snim predchozi vecer, a to mi vystaci tak do 10–11 hodin. Kdyz predchozi vecer zapomenu do sebe natlacit, co se vleze a povecerim jen lehce a rano se nasnidam, tak to znamena malatnost, ospalost, pokles vykonu, a zaludek take durazne protestuje, nebot by jeste do tech cca 11 hodin rad spal. Si myslim, jak si sam sebe vycvicis, takovy pak jsi, nekdo zije ze snidane nekdo z vecere, behem dne asi neni moc casu na jidlo, nanejvys na nejake blafy hromadneho stavovani.

                  0 0
            • Lucka  

              Kdyz jses na to zvyklej, tak proc ne. Ja osobne se nasnidat musim, jinak vydrzim treba jen 2hodky a je po mne. Ale co mam zkusenost, tak kdyz jedu rano, tak ta snidane je stejnak hned pryc a stejne treba po 2hodkach uz hledam, co bych snedla…

              0 0
        • Žanek  

          Tak to já vyjet po ránu na lačno tak umřu v půlce prvního kopce:o)))

          0 0
          • Pavlos  

            Presne tak

            0 0
          • lubos  

            Ja bych zas umrel, kdybych se nadlabnul. Nerikam, ze nikdy nic nejim, vetsinou max. suchej rozek, banan, nebo neco podobnyho. Casto se mi ale stane, ze nic. Za 15minut jizdy ani nevim, ze jsem nesnidal :) Ale zas ja zvyknu hodne jist vecer pred spanim …, takze se to kompenzuje.

            0 0
            • Pavlos  

              Takze jezdis na tukove zasoby???:)

              0 0
              • lubos  

                Jo, jenomze to vetsinou dopadne tak, ze kdyz dojdu tak se vrhnu na jidlo jako drak .. pak se proziram :( Jsem tenhle rok zacal behat .. nic se nedelo a pak najednou behem par dnu asi 2 kila dolu. Ale .. jsou zase zpatky :( Jednou jsem vyskousel trenink na tuky, jel jsem asi 120km (vetsina teren, prevyseni tak pres 2km), snazil jsem se jet v aerobnim pasmu, docela se mi darilo, nemel jsem hladak, to ne, ale vyhladovalej jsem byl jako vlk. Nevim, proste ztrata cukru (hladak) zpusobi, ze se clovek trese, nevladze, atd, atd, kazdy to asi zna, ale jezdeni na tuky u mne zpusobi (delsi jezdeni samozrejme), ze vidim kdekade klobasy viset ze stromu .. nedejboze projit kolem lidi co si delaji piknik … to se mi jednou stalo, malem jsem se na ne vrhnul a vsechno jim tam sezral :-))

                0 0
        • fousac  

          obedy vecere kolikrat vynecham a skoro si to neuvedomim, ale bez snidane ani ranu… aspon tatranku a kilo hroznovyho vina… :)

          0 0
      • mastihuba  

        Kdybych snídal před vyjížďkou tak na 7,5 km slízám z kola a stahuju gatě. První jídlo až v poledne. Jinak piju jak duha. Letos na drtiči sem vypařil cca 10 litrů ion?áku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.