• Nevite prosím někdo kolik kuliček je ve volnoběžný kazetě Shimano MF-HG22 , je zhruba z roku 96, na netu sem nic nenasel, akorat ze se objevuje v sadach Turney, ale nic vic chtel sem ji totiz vycistit po zime a nejaky kulicky se mi rozsypali po garazi, tak sem naky nasel a mel sem jich 52 (?) no a dal sem si je do kelimku od ramy a nalil k tomu technickej benzin, a pak sem to cely dal ven na slunicko aby to vyschlo, samozřejme ze sem benzin vylil, no a sel sem delat neco jinyho, a pak sem prisel a vsechno bylo na zemi tak ze nevim kolik jich najdu, a ani nevim kolik jich ma bejt. Prosím pomozte.

    0 0
    • Daf  

      Tak tohle bude vedet opravdu malokdo :) Nacpi tam kulicek kolik se jich tam vejde, ale ne za aby tam byly moc na tesno. Kdyz jich tam bude par chybet tak to stejne zas tolik vadit nebude.

      0 0
    • martt  

      ten pocet Ty asi nikto nepovie.

      Metoda ako to opravit je ale vcelku jednoducha. Kupis rovnake gulicky a pouzijes iba tie. Nemiesaj ich v jednom lozisku – na jednej strane s tymi starymi. Priblizny pocet guliciek je obvod misky deleno priemer gulicky minus 10 az 20%.

      Vzorcek asi takyto 0.8(3.14D/d) D – priemer misky d – priemer gulicky

      0 0
      • martt  

        preboha, co som to tu napisal – „ten pocet Ty asi nikto nepovie“?

        0 0
    •  

      tak sem jich nakonec s pomoci magnetu nasel kolem 35, to bude jedna strana a koupil sem si jich 30, to bude strana druha, ale asi mi jich dal o neco vic, a mate nakej tip jak to tam dostat nebo na to neni potrab extremni zrucnost

      hehe, a prodavac rikal kdyz sem se ptal na kulicky : " Tak co pak si zase rozdělaval" :)

      0 0
      • Daf  

        Kulicky se tam obycejne vlepuji pomoci vazeliny. Jinak musis byt extremne zrucnej :)

        0 0
        •  

          jo je to v pohode, slo to jak po masle, jeste sem si pomahal zmagmenizovanou tyčkou abych je mohl lepe premistovat. Akorat sem asi pouzil spatnou vazilu, je takova dost husta,tak ze se to moc netoci, ale zatim se mi osvedcila na vse,taka uvidim co to udela. Každopadně dik za tipy

          0 0
          • wraftler  

            tu vazelinu tam ale nemas nehat:)) hehe to musis nako vyplachat rozpustit von a naliat tam nieco redcie

            0 0
            •  

              co ??? to tam mam jako dat nakej hustej volej ???

              0 0
              • wraftler  

                mozno aj riedky, jak je libo:) hlavne to najprv treba v benzine zbavyt tej vazeliny… =]

                0 0
                •  

                  a cemu ta vazelina muze vadit, jako fungovalo to prefektne, ale az vycentruju kolo tak to zkusim, ale asi to hnedka nehude, pac takovou vosmu sem este nemel a moc se mi do toho nechce

                  0 0
                  • martt  

                    ta vazelina moze vadit iba ak zlepi praporky – tie kusky zeleza ktore su tlacene pruzinou a zapadaju do draziek orecha. Loziskam urcite nevadi. Ak Ti teda orech nepreskakuje, tak bud rad, nerozoberaj to uz a jazdi na tom.

                    0 0
                    • Richie  

                      V Drahach byt muze ne??!!

                      0 0
                      • wraftler  

                        ja mam teda trialovu volnobezku, ta je v strede ne v orechu a mozno je aj troxa inak stavana, ale kazdy mi vzdy hovoril ze ta vazelina jednoducho musi von…

                        0 0
              • Mamut  

                Kludne vazelinu, ale vyhradne iba na drahy na guliciek, inde iba riedky olej a aj to len tenku vrstvu.

                0 0
      • xstefi  

        Ja uz bych to vzteky rozkopal, muhehe Tomu rikam historka o sebemrskani a kelimku od ramy :))))

        0 0
    • jihra  

      Vazelínu použij pouze na dráhy kuličkových ložisek – prostě tam lízni prstem trocho vazelíny, přilep do toho kuličky a slož to dohromady. Na praporky vazelínu nedávej. Než shora zašroubuješ „krycí“ matici-ložiskovou dráhu, tak tam nakapej pár kapek oleje – ten jednak trošku rozředí tu vazelínu (aby to v zimě celé nezatuhlo) a jednak se olej dostane na praporky a promaže je. To? vše – dělám to tak již drahnou dobu a není žádný problém. Jo a kuličky si kup všechny nové – nemíchej staré a nové. Už to tu někdo doporučoval.

      0 0
    • děda vševěda  

      At¡ žije rozebírání ořechů. Počet kuliček se liší podle toho jakej je to náboj a vazelínu (hodně kvalitní) musíš dát jen na dráhy kuliček když jí tam dáš moc tak se budou dít věci nevídané hlavně když vyjedeš a bude pod nulou ha ha ha. Jestli jsou ale dráhy kuliček jen trošku poničené stačí mikro kup radši novou nábu protože ti to stejně zachvíli zas chodit nebude a zrovna v době kdy budeš chtít nejvíc jezdit. Jak jednou ořech rozebereš už to nikdy není ono dělal jsem jich už desítky tak vim očem mluvim.

      0 0
      • hydrant  

        hele, nechce se mi to celý číst, ale nemyslel rozborku šroubovacího vícekolečka ?

        0 0
    •  

      Ta vazelina co sem do toho dal je psana do – 20 stupňu, pouzivam ji na vsechna loziska a v mraze netuhne, tak ze v tom by problem byt nemel, a je to staré šroubovací vícekolečko, počítám že to budu vozit jenom pul roku tak že snad vydrží, praporky sem namazal taky, ale kdyz sem to nasadil na kolo a zkousel funkci tak to bylo v pohode. Jinak dik za tipy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.